+1 oy
800 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar ablamın çoçuğu 5 yaşında benim bebeğim 1 yaşında yiğanim bizim oyuncıkların hiç birini vermiyor oğluma elinden çekip alıyor böyle olunca benim oğlum ağlıyor yatıya geldiler hiç bişey demiyorum kaç gündür oğlum sürekli kucağımda yeterki yiğenim ağlamasın diye  odalara götürüyırum oglum yeni yeni yürüyor denğesini sağlayamıyor çok, oğlumun eli tv ünitesindeydi itiyordu bende o an korktum birden itince yüzünü  üniteye vurur diye yiğenimin elini çektim sonra oğlumun elinden oyuncağı çekti aldı oğlum ağlayınca bende orda duran başka oyuncak verdim oyuncak verincede ablam trip atıyor  öyle olunce yiğanim ağlamaye başladı ablamda bana trip atıyor benmi suçluyum benimki de çoçuk yani ne yapıyım kaç gündür böyle yapıyor 2 3 tane oyuncak yatak odama koydum hani oğlum odaya götürünce orda oynasın diye yiğenim ğirip ordakileride alıyor hiç ses etmiyorum ama gene kötü ben oluyorum  şimdi diyeceksiniz bir oyuncak için mi kavga ediyorsunuz kavga eden ben değilim ablam ben susuyorum susuyorum sustukça kendi kendine trip atıyor inanin 1 haftadır oğlum kuçağımda yatak odasında sırf oyuncaklarla oynamasın diye köşe kapmaça oynuyorum evde kollarım koptu  tek bizmi böyleyiz  anlamıyorum

27 Cevaplar

+11 oy
(5,442 puan) tarafından
5 yaş laf anlayacak yaş. Ablan sana trip atmayı bırakıp çocuğuna terbiye versin. Herkes teyzesi gibi anlayışlı olmaz 
tarafından
Yani dimi bide susuyorum susuyorum oğluma tv açıyorum sırf oyuncaklarla oynamasın diye ama bana trip atıyor saçma sapan konuşuyor onunkide çocukmuş
(5,442 puan) tarafından
6 yaşında ilkokula başlayacak orada da böyle davranırsa zorbalık görür ve yalnız kalır yeğeniniz.
Ben trip atmak yerine o misafirliği sonlandırırım ki yeğenim de benim canım kesinlikle ezdirmem. Adaletimin terazisi iki canım için de dengededir.
tarafından
Kreşe gidiyor orda böyle şeyler yapmıyor ama aynı evin içinde olunca malesef yapıyor kendinden küçük olduğu içinde oynamak istemiyor bende inanın ağlamasın diye çoçugü tv açıyorum odama götürüyorum veya sürekli yanımda tutuyorum gidip oyuncak almasın diye ama bende kıyamıyorum ama burda ablamın bana bu konuda trip atması zoruma gidiyor
(11,301 puan) tarafından
Komşumun çocuğu da 5 yaş benimki 1 yaş bütün oyuncaklarını veriyor abi gibi davranıyor laf anlayacak yaş kesinlikle
(5,442 puan) tarafından
Büyük kızım yeğenlerime oyuncak vermezdi ikna ederdim yanlarına oturur beraber oynardık. Daha iyi anlaşsınlar diye hamur yoğurup poğaça yaptığımız oldu. Abla çocuğu salmış kardeş çocuğunu tutmuş. Abla sanki yeğenini mi kıskandı diye düşünmüyor değilim
-Reklam-
+1 oy
(2,409 puan) tarafından
Bence sen suclu yada hatali degilsin.ablan cocuk yetistrmeyi bilmiyor nalesef.sorun ablanda cocuktada degil.o esnalarda ablanda dahil olup cocuguyla guzelce konusup olaya nokta koyanilir.trip atmasi yersiz ve bencillik.cocukta belliki bencil yetistiriliyor.cunku anne baba cocuklar icin aynadir.onlar neyse cocukta o olur
tarafından
Konuşuyor ver çoçuğa diyor kardeş filan diyor ama vermiyor o an varıyor sonra ğeri çekip alıyor ben onda değilim yanii yiğenim oğlumun elinden çekip alınca bende geri alıp verdim ona trip atıyor niye çekişim onun oğlunun elinden
+1 oy
(6,869 puan) tarafından
Neden susuyorsun ki uyar teyzesi değil misin ablan sana trip atıp duracağına ya evine gitsin orda triplensin ya da çocuğuna sahip çıksın 
tarafından
Uyarınca da trip atıyor çoçukmuş daha kendi söylermiş
(6,869 puan) tarafından
Tövbe ya okul zamanı gelmiş benim kızımla hemen hemen öyle şeyde uyarıyorum paylaşıyor
+1 oy
(1,058 puan) tarafından
Ablanın evi yokmu canım 2 3 günden fazla yatılı misafirlik olmaz kardeste olsa çocuklar da anlasmiyorsa trip atacağına evine gitsin
+1 oy
(51,174 puan) tarafından
ne zaman gidecek ablan
0 oy
(1,262 puan) tarafından
5 yaş da büyük bır yaş degıl ıkısı de çocuk ama tek cocuksa ablan sımartmıs ses çıkarmıyor sanırım çocuk da paylasımcı olmayı bilmiyor ve herşey onun ıstedıgı gıbı olsun ıstıyor annesi oğlum paylasımcı ol O da kardesın bırısıyle sen oyna bırısıyle O oynasın dese bence gayet de güzel oynayabılırler dıye düşünüyorum
tarafından
Bazen diyor kardeş ver 1 tane filan diye veriyor sonra gelip alıyor benim oglumda küçük hepsi ile oynamak istiyor oraya doğru ğidiyor bilmiyorum çoçuktur oda ağlar benimkide ağlar bana niye trip atıyorsun oyuncak için yani
0 oy
(2,947 puan) tarafından
Sen değil o cocuğuna sahip çiksin. Benim kız 3 yeğenim 6 yasında. Ben ters durumda yeğenimin canına okurum. Ablamda asla birşey demez. Bizim oğlan aşırı yaramaz cünkü. Ha benim kız birşey yapsa yapmaz da ablamda ona kızar. Herkes kendi cocuğuna sahip çıksın. 
tarafından
Kız canını okumayı kızmayı geç uyarınca bile ablam trip atıyor
0 oy
tarafından
Bizim tam tersi yeğenim 3 yaşında kızım 2 kızım çok sosyal herkese çok güzel oynar sadece onun kızına karşı agresi kısa sürekli bir şeyler yapmalar derdnde ve misafir olan biziz ama ben hiç çocuğundan ayırmadan sürekli kızımı uyarıyorum müdahale ediyorum onlardan misafir olduğumuz için onlarda ben gerekli müdahalede bulunduğum için bir şey demiyorlar tabii ki o da küçük ama surat asmak yerine çocuğuma müdahale edebilir yani benimki küçük ama ben de uyarıp müdahale etmiyorsam muhtemelen onun da morali bozulur haklı olarak hadi benimki küçük anlamıyor 5 yaş küçük değil
0 oy
(5,746 puan) tarafından
Bnmkiker küçük ablaminkiler anlayacak yastalar genelde ablam kendi çocuklarını uyarır 
0 oy
(14,491 puan) tarafından
Yeğenim benim canım ciğerim ama içlik mintan'dan öncedir.

Oyuncak içinde telefon içinde hiçbir şey yokken vurma huyu da var di yeğenimin.

Oğlumun yüzünü tırmalıyodu falan.9 ay vardı aralarında.

Ona rağmen çıldırma gelmişti artık bana..

Kaldı ki 5 yaş yani..

Annesi kizmiyosa sen kız 
tarafından
Kızmayı geç güzelce uyarınca bile alınıyor ablam
(14,491 puan) tarafından
O zaman pamuklara sarsın otursun evinde ..
O sürat asacak diye sen çocuğa hapis hayatı yasatamazsn kuzum
0 oy
(6,596 puan) tarafından
Beğenmiyosa evine gitsin 1 haftadır sizde ne yapıyor. 
0 oy
(1,717 puan) tarafından
Vala ablam yok amma görümce çocuklarla geelirdi baktım kavga çıkıyor hepsini toplardım çünkü hepsini kenddilerine alırlardı kızımı dışlarlardı bende böyle olmaz verin ne sana ne sana kavgaya gerek yok 
0 oy
(11,098 puan) tarafından
Ablan büyük çocuğu büyük niye çocuğuna oğlum o daha küçük elinden alma hadi güzel oynat demiyo valla ne biliyim bazı insanlar çok değişik benim komşum var benim oglsndan 1 ay büyük oğlu var benimki sessiz laf söz dinleyen anlayan bi çocuk konuş anlat dediğini yani onunki de aksine kendi bildiğini yapar asla kimseyi dinlemez konuşmaya çalış yüzüne bakmaz dediği olmazsa bağırır falan bi kaç sefer çocuk bağırdı oğlum bana sarıldı kadın hemen müdahale etti çocuğun aklını Alcan bağırma bi daha diye halbuki oğluma bagirmiyo kendi aleminde bisey için bagiriyo benim ogan korkuyo diye kadın elken el benwn önce müdahale etti şimdi düşünüyorum benimde krdeslerim var yegenlerim olcak ilerde inşallah benim oğlum laftan sözden analyacsk yaşta olacak yeğenimi ağlatacak ben müdahale ederim ki oye şey mi olur yani 
0 oy
(3,321 puan) tarafından
Burda iş ablana düşüyor kendi çocuğuna terbiye vermeli 1 yaşında bebeğe öyle yapılmaması gerektiğini öğretmeli  benim kızım 2 bucuk yasinda bazen kuzenlerinden oyuncak kıskanıyor vermiyor hayır olmaz onlar arkadaş diyip verdiriyorum 
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Çoğu çocuğunun huyunu bilemiyor maalesef. Benim kız 5 yaşında ablaminki 6 yaşında küçükken çok kavga ederlerdi bizimki oynamayı çok sever oda paylaşmayı hiç sevmez üstüne birde vurma huyu vardı anneme kalmaya gittikçe valla eve gitmek için can atardım 
0 oy
(9,733 puan) tarafından
Benim oğlumda 5 yaşında yegenimde 5 yaş erkek oda. Asla anlaşamazlar didisirler bugün kardeşim gelmişti bana bin defa kavga ettiler oyuncak yüzünden bende kardeşimde haksız olana kızdık bazen onun oğlu haksizdi bazen benimki o benimkine ben onunkine kızdık hiç alinmiyoruz. Bazen kızmak lazım. Heleki sizin durum daha farklı 1 yaşla 5 yaş bir değil hade bizimkiler yaşıt. Ablan ayıp etmis
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Ben yeğenlerimi kendi çocuğumdan ayırmam açıkçası. Bu konuda kardeşim de aynıdır. Kırk yılda bir görüşüyorlar. Oyunda oynarlar kavga da ederler kendi aralarında çözemeyeceklerini anladığımda müdahale edip orta yol bulurum bir birlerinden soğumayacakları şekilde ilerlerim. Senin çocuğun küçük teyze olarak yeğenine yol gösterebilirsin. Alıp çocuğu başka odaya götürmek sürekli bir çözüm değil. Beraber oynayalım siz kardeşsiniz böyle olmaz. Kavga etmek yok paylaşacaksınız vs gibi konuşa bilirsin. Çocuk bunlar kavga eder oyunda oynar. Elbet büyüyecekler ama ne olursa olsun kardeş bağıyla büyümelerini sağlamak lazım. Bir birleriyle kaynaştırmalısınız. 1 ve 5 yaşındaki çocuklar kendi başlarına bir birleriyle oyun kuramazlar. Çünkü arada yaş farkı var. Sizin onlara yol göstermeniz lazım. 
0 oy
(573 puan) tarafından
Dur yapma etme felan demiyor mu hiç? En son bebegimin yüzünü sıkıp ağzını kapatan arkadasimin 5 yaşındaki çocuğuna gerçekten sert bı şekilde tepki vermiştim. Arkadaşım da bozuldu ama elimde değildi çünkü sürekli yapmaya calisiyordu
0 oy
(2,005 puan) tarafından
Kardeşler arasında trip mi olur ben de bunu anlamıyorum. 
0 oy
(4,141 puan) tarafından
Yegenin harici ablanda bebeni kiskaniyo sanirim ablanin cocuk ilk torun. Yani ablana acikca diceksin, uyar diye 5 yasinda cocuk laf anlar artik. Sen uyarmazsan ben uyaricam diceksin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 368 göst.
4 Mart 2022 Diğer kategorisinde Serpil ahmet (563 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 351 göst.
29 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Busra63 (221 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 180 göst.
4 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Nesrin.A (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 136 göst.