Kula, Allahın soracağı sorulardan sorulmaz. Kula, kulun sorduğu sorulardan sorulur. Burada yazılanlar da yargılamaktan çok, insanlar için din kardeşini bir hata yapmaktan kaçındırmak için yazılanlardan ibaret.
Açılmak isteyen bir arkadaşım vardı, çok eskilerden beri tanırdım onu. Çok dert yanıyordu, herkes ona bakıyormuş. Ortamdaki diğer herkes açıkmış, onun kapalı olması kendi gözüne batmaya başlamış falan. Durmadan kendimi güzel bulmuyorum derdi. Halbuki kendi güzellik algısına uymaması, güzel olmadığı anlamına gelmiyordu. Hakiki manada çok güzel kızdı.
Açılma kararı verdi, geldi ilk bana söyledi. İlk birkaç hafta çok uğraştım, her şeyi anlattım. Biraz daha düşünmesi için bir sürü argüman sundum. Nefsine yenik düşmemesi için çok çabaladım ama nafile.
En son bana kızdı, ben de "Senin bileceğin iş. Kapanırken kimseye sormadın, Allahın emrini yerine getiriyorum dedin. Açılırken de kimseye sorma, Allahın emrini çiğniyorum diye açıl. Kimsenin senin için yapacağı bir şey yok. Keşke vazgeçsen. Rabbim hidayet versin." Dedim. Diğer türlü tebliğ edilecek bir insan değildi çünkü, arkadaş ortamının sığlığı dolayısıyla (özellikle bu kelimeyi seçtim çünkü kapalı olmayı yobazlık sayan bir güruhtu) kendisi ve düşünceleri geri dönülmez bir raddeye gelmişti.
Açıldı. Açıldıktan 20 saat sonra öldü. Arkadaşlarıyla çıktığı ilk gezide araba kazasıyla vefat etti, Allah rahmet eylesin. 27 yaşındaydı. Gencecikti. Körpecikti. Daha önce boynu kolları vs güneşte hiç yanmadığı için bembeyazdı. Öyle de güzel bir kızdı ki her gören ona ne kullandığını, yüzüne ne sürdüğünü sorardı. Pırıl pırıldı.
Cenazesini hoca arkadaşlarım yıkadı, orada gördüm en son. Esmerleşmişti. Bu olalı 1 sene bile olmadı. Çok kişi açıldığını bilmiyordu, o kazada öğrendi. Cenazesi kaldırıldı, okumalarını yaptık. Yine elhamdülillah bir şeyler nasip oldu da birkaç hatim bağışladık.
Bu bana çok ağır bir ders olmuştu mesela.
Kadınlar güzellik için açılabiliyorlar. Veya sığ düşünceli arkadaşları yüzünden de olabiliyor. Daha pek çok etken var, küçüklükten içinde kalan açık giyinme arzusu gibi. Ana babası zoruyla giydiği için kapanmanın esas manasını bilmemek, örf adet gelenek görenek saymak gibi.
Bu tür konularda önce sebep araştırılmalı. Giderilebilecek bir şeyse bunun için çalışılmalı.
Ancak bazı vakalar da var ki, bir musibet bin nasihatten iyidir kapısına çıkıyor.
20 yaşında açılıp 13 sene açık kalan bir yakınım, şimdi öyle bir dönüş yaptı ki görsen artık senden benden mübarek. 0 günahsız dersin.
O 13 senede yaşadıklarını anlattığında hüngür hüngür ağlıyorsun. Böyle de bir serüven başından geçmeliymiş ki anlasın. Kendi böyle söylüyor.
O sebeple güzel kardeşim, yapacağın şeyi yapmadan evvel artısıyla eksisiyle lütfen araştır. Bazı şeylerin geri dönüşü çok şeye mâl olabiliyor. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin, bizi hidayetten ayırmasın. Amin.