0 oy
428 göst.
Diğer kategorisinde (57 puan) tarafından
Hanımlar merhaba 40.hafta ya başladık ama hiç bir doğum belirtim yok karnım patlamak üzere ve cok çatladı çatlaklar hep sivilcelendi sıcaktan galiba heryerim ödem oldu havalr cok sıcak çok zorluyor o da beni ayrı Vee bi kac gundur bacaklarım özellikle deli gibi kaşınıyor gece uykusu uyuyamıyorum bugün randevum var gidicem doktorum ne diyecek ona göre diyorum yoksa özele gidip sezeryan olup kurtulsam mi artk yoksa gelmezse suni sancı cekecem o da olmazsa boşuna suni alıp sezeryan olacam ilk gebeligim kafam çok karışık fikir verin lütfen

13 Cevaplar

0 oy
(11,922 puan) tarafından
İlk gebelikse sancını bekle canım biliyorum sıcaklar hamile kadınlarımızı çok bunaltıyor ama doktor senin için iyisini söylecektir Gerek görürse alır sezeryana. Önce suni sancı deneyeceğini düşünüyorum. Devlet 41e bekliyor genelde
(57 puan) tarafından
Evet ilk gebelik teşekkür ederim cevabınız için gercekten cok zorlanıyorum Rabbım kimseyi bu zorda koymasın insAllah
tarafından
Sezeryan iyi bisi değil kardeşim.  Bende oldum 2 kere . Sancıni bekle gerekirse olursun. Dayan birkaç gundaha
(57 puan) tarafından
Dediğiniz gibi biraz daha sabır edicem mecbur
tarafından
Bir gece ansızın gelebilir sanci :D
(57 puan) tarafından
InsAllah
-Reklam-
0 oy
(14,945 puan) tarafından
ay bende 40 haftaligim kiz sabahtandir sancim var bakalim ne zaman gelecek beyfendi 

soruna gelecek olursak bence bi suni dene 
(57 puan) tarafından
Ayy cok sevindim yaa kendi doğumum gerçekleşmiş gibi bana da dua edin nolur 39+3 oldu ama yok 2 gün önce 1 cm açılma vardi rahim ağzı da yumusamis dedi doktor sancilarim arada var eve geldim yoksa suni sancı vereceklerdi insAllah benim de sancilarim gelir .Mide bulantim falan var şuan ama bakalım hayırlısı. Rabbım size hayırlı evlat olmasını nasip etsin insAllah darısı da bana
(14,945 puan) tarafından
o sancilar artiyor kuzum benim de sen gibi cok arada oluyordu o gun sabah uykudan uyandirdi 37 de doktor 2.5 cm acilma var demisti bana da. sanci gelirse panik yapma nefes egzersizlerini ogren gelince burnundan al agzindan ver siklasmasini bekle nisan ve su gelmezse eger tabi bu arada bebek hareketlerini de kontrol et. Allahim bi avazda kurtarsin seni de
(57 puan) tarafından
Amin cok sagolun.
(14,945 puan) tarafından
hadi bak stres yapma stres de geciktirir postunu bekliyorum dort gozle ❤
(57 puan) tarafından
InsAllah doğum gerçekleşsin haber ederim size tekrardan cok sagolun.❤
0 oy
(1,135 puan) tarafından
Bence bekle derim zor biliyorum ama bitkisel çaylar var açılmayı sağlayan onları iç ananas ve hurma ye merdiven ın çık 
(57 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için. Hurma yiyorum merdiven in çık yapıyordum ama inanın o kadar agirlastim ve bebek cok aşağıya baskı yapıyor bazen adım atmak bile işkence oluyor
(1,135 puan) tarafından
Haklısın zor anlıyorum dediğim çayları iç bari memnun olan çok var
(57 puan) tarafından
Bugün alıp basliycam cok sagolun
0 oy
(2,343 puan) tarafından
İlk gebelikte bekletir canım bende ilk doğum 42, de oldu tamda temmuz ayıydı ağlıyordum artık sıcaktan suni sancıyla başlamıştı doğum normal olmuştu 
(57 puan) tarafından
Evet 42 ye kadar bekletebiliyormuslar sıkıntı yoksa ama benim gücüm kalmadı 9 ay bekledim inanın 9 gün beklenmiyor artk o kadar uzarsa sezeryan olup o 2 hafta da iyileşmeyi tercih ederim galiba .
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Bebeğin sağlıklı ise sezaryan asla tavsiye etmem.

Zor biliyorum ama sezaryan olsan çok daha zor..

Çok daha uzun süreç 

41.42.haftada doğum yapan çok
(57 puan) tarafından
Evet genellikle herkes böyle diyor. Dayanmaya çalışıyorum ama inanın yaşam kalitem düştü sıcaktan evden çıkamıyorum sağa sola dönmek bile yatakta artık eziyet .Tüm gün evde yataktayım cok bunaldım.
0 oy
(21,754 puan) tarafından
2. Doğum 40+4 ye suni sancıyla oldu. Yani doktor bekleyelim der muhtemelen. 
(57 puan) tarafından
Evet bence de öyle diyecek ama işte beklemeye takatim kalmadı benim
(21,754 puan) tarafından
Az daha dayan bakalım
0 oy
(1,525 puan) tarafından
devlet nasl bu kadar bekletti ki benim 39 haftalikti 2 cm acilmayla yatisim yapildi sozde sancim varmis gram hissetmedim ustune bi de suni sanci verdiler sabah 9da gittim aksam 12de normal dogurdum
(57 puan) tarafından
InsAllah simdi gittiğim de benimde doğum olur sizin gibi
0 oy
(766 puan) tarafından
Acilman vs varmı canım ,benimde ilk doğum öyleydi 41dayaniyodu doktor 40+5te dogurttu yanlış hatırlamıyorsam ,yeter artık dedi oda ,neler neler yapıyodum olmuyordu suni ile doğurdum ,ilk cocuk doğum zor diyolar ,yani gelmiyolar istemiyolar :) rabbim yardımcın olsun inşallah bı avazda kurtarsın kucağına alırsın 
(57 puan) tarafından
Her hafta gel dedi doktorum ama geçen hafta gitmedim cunku ne sancı ne bisey var doktorum da ayın 7 sine kadar bekleriz demisti o zman o yüzden acilma var mı bilmiyorum bugün bakar mı acaba bilmiyorum
0 oy
(16,510 puan) tarafından
Kaşıntıları mutlaka söyle doktora. Zaten son ana gelmişsin bir sorun olmasın. Eğer herşey yolunda derse 1 2 gün daha bekle. Doğar mutlaka. 
(57 puan) tarafından
Aynen soyliycem mahvettim bacaklarımı kaşımaktan . InsAllah kendi gelir hayırlısıyla.
0 oy
(18,215 puan) tarafından
Her hamilelik aynı değil canm 40 haftada doguran var 41 haftada da dogurqn var bebeğe bağlı 
(57 puan) tarafından
Oyle haklısınız ama cok zor durumdayım gercekten yoksa bende istiyorum bebeğim daha iyi gelişsin istediği zman gelsin.
(18,215 puan) tarafından
Son haftalar geçmiyor canım seni çok iyi anlıyorum biran önce doğsun istiyorsun ama stres yapma bir anda başlayacak sancılar
(57 puan) tarafından
Hayırlisi insAllah .
0 oy
(8,722 puan) tarafından
Eltim özelde yapmış sezaryen. Sırf günü geçti diye bı sorun yokken sezeryan demiş doktor şuan pişman keşke bekleseydim diye
(57 puan) tarafından
Haklisinız bende beklemeye karar verdim.
0 oy
(57 puan) tarafından

Doktora geldim hanımlar nst de sancı çıktı. Kan ve idrar testi istedi .Alttan muayene yaptı ilk defa yapıldı ama o an canım çıktı sanki sonrasında biraz rahatladım.Tekrar nst istedi bakalım ne diyecek 

image

0 oy
(1,122 puan) tarafından
Zamanından önce sezeryanla doğan bebeklerde ileride bazı travmalar oluyor. Bunu da göz önünde bulundurun bence. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 60 göst.
4 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Taze_anne (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 472 göst.
0 oy
13 cevap 458 göst.
0 oy
11 cevap 566 göst.

Kategoriler

1,452,796 soru