0 oy
895 göst.
Diğer kategorisinde (339 puan) tarafından
Merhaba kızlar yakında doğum olcak 2ci doğum ama ilk dogumumda 40gun evden çıkmıyorsun ve cocogum ve annenin kırkı cikinca banyo yapılır ama kızlar 40gun evde kalmak istemiyorum bence batıl inancdir Kuran'da ve İslam'da öyle 40 gün bişey varmı yada yokmu günaha girmiym şimdi 

Evlendigdede aynısı gelinler nazar ediyorlarmış 40gun önce evden çıksan ve seni biri görse 

37 Cevaplar

0 oy
(5,750 puan) tarafından
Tamamen batıl canım mecbur hastaneye gidiyoruz saçmalık yani.
-Reklam-
0 oy
tarafından
batıl inanç değil de daha çok cahillik gibi. bazı memleketlerde gelenek mi diyeyim onun gibi bir şey. evden de çıkabilirsiniz banyonuzu da yapabilirsiniz. bu konu hakkında herhangi bir hadis vs görmedim ben çıkılmayacağına dair. 
(339 puan) tarafından
Tessekur ederim canım
0 oy
(4,330 puan) tarafından
İkinci dogumumu yaptım 36 gün oluyo kızım yoğun bakımda yatti 1 hafta gittim hastanede kaldım eve geldim zaten yatak yüzü görmedim 40 im daha çıkmadı dışarıya da çıkıyorum 1 haftadır falan nazara da geldiğimi düşünmüyorum o perişan halime kim nazar edecek :)
(339 puan) tarafından
Aynen canım geçmiş olsun size inşhallah şimdi iysiniz
(4,330 puan) tarafından
İyiz çok şükür sarılıktan dolayı yattık henüz tam geçmedi ama Bi sıkıntı kalmadı
0 oy
tarafından
Takılma böyle şeylere. Gönlünden ne geçiyorsa yap. Sadece çok kalabalık ortamlara girme sen ve bebeğinin sağlığı için. Bence çıkılmaması sağlık için tehlikeli özellikle ruh sağlığı için. Ben 40im çıkmadan 3-4 kez çıktım dışarı. 40im çıkınca her gün çıktım gezdim ve bebeğime bana çok iyi geliyor. Ama 40 günün ardından kendimi mağaradan çıkmış gibi hissettim ağaç görünce aaa ağaç ne güzel, köpeklerin rengi ne güzel aynı dediğimde eşim gülmüştü bana :) hayattan kopma gez boşver 
(339 puan) tarafından
Ben ilde yaşıyorum çarşıda tek çok insanlar var bende çarşıya gitmiyorum ama bir küçük tur atmak isterim
tarafından
Günlük 10 dk yürüyüş bile sen ve bebeğine çok iyi gelecek emin ol canım mesela bu saatler çok iyi. Güneş hava iyi. Bebeğini giydir serinlige göre. Sokağın ucundan bı ucuna gitmek temiz hava almak iyi gelir. Hemde bebeğin gece uykusuna da faydalı olur
0 oy
(18,166 puan) tarafından
40 çıkınca banyo yapıyor o batıl inanç değil canm ama dışarı hiç çıkmama durumu batıl bence hastane işi olunca çıkıyor insan birde misafirliğe parka vs gidilebilir 
0 oy
(1,510 puan) tarafından
O inanç bence 40 gün annene bebekte enfeksiyonlara çok açık olduğumuz için dışarıdan kendini biraz izole etmekle alakalı sanırım. Ama mecbur hastaneye gitmek zorunda kalıyorsun çıkıyorsun yani ikinci bebeğim de hep dışarıdaydık neredeyse ve her gün banyo yapmak zorundaydık malum bu yazın sıcağını biliyorsunuz yapmasaydık çocuk isilikten mahvolacaktı
(339 puan) tarafından
Evet öyledir küçük kızımda dışarı gitmek ister beraber gideriz dışarı uzun olmasada 40dakalik yeter günde 3defa falan
0 oy
(7,041 puan) tarafından
40 çıkması biz kadınlar için olan birşey çocuk için değil hasta olmaya vücudumuz daha yatkın oluyormuş korunmasız oluyormuş ondan diyorlar şu ben çıktım birşey olmadı diyenlerle asla çıkma diyenler benim için aynı zihniyetteler sana birşey olmadı diye bana da olmicak değil sen asla çıkmadın diye bende çıkmamazlık yapmicam dua edemiyoruz mesela o durumda manevi olarak da savunmasız oluyoruz kayınvalidem çocukların birinde lohusayken hastalanmış normal hastalığımdan çok zor geçti ölüyorum sandıydım dedi 
0 oy
(228 puan) tarafından
Doğumun ilk haftası Davraz kayak merkezine gittim ileri ki günlerde de her pazar eşimle çıktık 
0 oy
(9,036 puan) tarafından
Ne alaka ya cıktım ben bir sorun da olmadı 
0 oy
tarafından
10 uncu gün düğüne gitmem şoku jsjsjss
0 oy
tarafından
Tamamen batıl inanç hatta saçmalık dogurdugumun 3.gunu fıldır fıldır gezmeye basladim
0 oy
(52,330 puan) tarafından
eskidenmis onlar simdi her yer tertemiz uc harfliler pislik sever 
0 oy
(2,452 puan) tarafından
40 gün beklemedim çıktım dışarı. Bide bazı mecburiyetler oluyor yani mesela benim kızım yoğun bakıma alındı doğunca. 1 hafta kaldı. Emzirmeye gittim geldim mecburen. Günde kaç kere dışarı çıktım. Böyle bi durumda o zaman çocuk emmesin çıkamam diyemeyiz mesela. Mantık yok :) 
(339 puan) tarafından
Evet doğru inşhallah kızın iydir
(2,452 puan) tarafından
Çok şükür iyi şimdi
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Ayy şu batıl inanclilari ortadan kaldırın nolur 

Cahil cahil konuşuyorlar öyle şeymi olur canım ben heo çıktım valla niye cikmayim
0 oy
(7,345 puan) tarafından

Valla biz 40 gün kaynanagile götürüp getirirdi evlendiğimde beni eşim:ninja: hurafe bacım evlilikle ilgili şey. 

0 oy
tarafından
Bilmiyorum ben inanmıyor.suan 14 gün önce doğum yaptım nerdeyse iki günde bir dışardayim.cunku eşim çalıyor mejbur ben ev ile ilgili sorunlari hallediyorum.
0 oy
(2,537 puan) tarafından
40 gün bebeği yikamadigini düşünüyorum da çocuğa işkence .tabiki sana da işkence.bebegin kontrolleri oluyor doktor eve mi gelecekmiş.bunlar batıl inanç ve geri kafalık canim.gez dolaş ohh mis.yarin birgün o çocuk disaria alismadigi için çok zorluk cekersin.kisin doğurdum ona rağmen çıktım yani 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 263 göst.
3 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Elanur58 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 249 göst.
0 oy
3 cevap 118 göst.
11 Haziran 2022 Diğer kategorisinde BESelif (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 494 göst.
9 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde GizemAsel (492 puan) tarafından soruldu