+3 oy
977 göst.
Aile kategorisinde (730 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
İnsan sevmiyorum misafir sevmiyorum komsular falan.cok.iticiler ya.ben bu huyumdan nasil kurtulabilirim.ben kendimi.bildim.bileli.boyleyim.bi zararini gormedim.ama artik coluk cocuk sahibiyim jnsan icine cikmadan olmuyor.kaynanamla bu yuzden aram.acildi.gune gitmeyi sevmiyorum o da beni zorluyor.evime arkadaslarini geitrmek istiyor ben cok sıkılıyorum.bunlar bana cok bos is geliyor.mesela.komsular cikiyorlar her aksam.bahceye birbirlerinij ovunulecek seylerini konusuyorlar.ben neden bunlari dinleyrek vakit oldureyim

35 Cevaplar

+8 oy
(2,197 puan) tarafından
Sen itici olduğun için karşındakiler sana itici geliyordur emin ol nasıl bakarsan öyle görürsün 
(492 puan) tarafından
Arkadaş dike getirmiş bir birilerini sevmiyorlar dedikodu var yarış halindeler. Sevmemesi normal ve haklı.
(4,448 puan) tarafından
Bugüne kadar hiç mi düzgün ya da kendisine yakın biri çıkmamış? Çıkmamışsa biraz da sorun kişidedir. Sevmiyorsa mesela artık çocukluyum insan içine karışmam lazım ne demek açıklar mısın? Neden böyle devam etmiyor mesela? Çocuğu için muhtemelen, sosyalleşmesi için, ilerisi için vs vs. Peki bu çıkarcılık olmuyor mu? Sevmediği halde insanlara yaklaşmayı düşünmesi..
(2,197 puan) tarafından
Rlmm: çok iyi söyledin canım haklısın
(492 puan) tarafından
Gelmiş geçmişini bilemeyiz size bir olay örgüsü çerçevesinde anlatmış o çevre hakkında bilgi vermiş. O kadar derine gitmeye gerek yok. İlla bir arkadaş olacak diye bir.şart yok belki varmış menfaatçi iki yüzlü çıkmış ama konu komşu heryerde aynıdır maalesef şans eseri iyi dengini buluyor. Kimi uzak durur tercih eder ve çok haklı bir durum anan baban akraban olmayan dünya kadar dedikodu yapıyor hakkında boş beleş millet ağzı
(4,448 puan) tarafından
Bence derine gitmeye gerek var, yüzeysel sadece anlatılanlar üzerinden yorum yapmamalıyız, kaldı ki benim yazdığım cümleyi kendisi kurmuş zaten. Ben derine inmiyorum. Yukarıda safım vs yazmış ama bu düşüncesi çok da saf olmadığını gösterir bana göre. Konuşmaz, görüşmez saygı duyarım ama hem yaklaşmak isteyip hem iticiler vs derse bu art niyetlilik oluyor. Konuşmadan da devam edebilir.
-Reklam-
+6 oy
(979 puan) tarafından

Aynı ben :( yalnızım diye çok sıkılıyorum ama biri de gelsin istemiyorum çünkü çok kasılıyorum. Bişey mı yaptım kusuru mu gördü evim temiz değil mi yaptıklarım güzel olmazsa dalan özellikle yatılı misafir gelince yaptıklarım tutmuyor bile çok kasıyorum diye :(

(730 puan) tarafından
Aynen arkadasim olsun istiyorum ama her seferinde faydalanmaya calistiklari icin kaciyorum.ben cok merhametliyim safim insanlar bunu kotuye kullaniyor
(1,418 puan) tarafından
Bu ben :)) yalnızım diye çok sıkılıyorum ama bir yer gitmek ve kimsenin gelmesini istemiyorum :))
(7,133 puan) tarafından
Havva kelimesi kelimesine bensin :D
(979 puan) tarafından
Gerçekten öyle ama çok yalnızım diye ağlıyorum ama biri de gelince niye geliyor diye ağlıyorum :D
(736 puan) tarafından
Seninki bir hastalık takıntı halbuki böyle bir şey yok kendinizi rahat bırakın insanlar ne der derdiyle yaşamayın ömrümüzü insanları memnun etmek için gecirirsek ömür yetmez ve asla memnun edemezsiniz insanlar ne ister değil kendin ne istiyorsun diye yaşa bence yoksa hayatından lezzet alamazsın insanlar kimki ne derlerse desinler boş vermisligi öğrenmelisin
+1 oy
(1,673 puan) tarafından
Yooo neden hastalık olsun ki. Bende sevmiyorum.  İnsanların oturup boş muhabbetlerini dinlemek için birde onlara hazırlık yapıp evi dip köşe temizleyip, onları ağırlayamam.  Zamanında o kadar arkadaşım vardı. Ne oldu? Hani neredeler? Bosver ya. İçten içe kimsenin birbirini gerçek anlamda sevdiğini dusunmuyorum.  Gelir ekmeğini yer arkanı dönersin dedikodun döner. Eşim ve çocuğum bana yetiyor.  Çok istersem de çıkarım yalnız alışveriş yapar kahvemi icer gelirim 
+1 oy
(709 puan) tarafından
Iyi ozaman ölup gittiginde de cami imamida itici gelir esine soyle bi posete koyup gomsun seni hersey bos nede olsa imamda bos gelir  sana 

Hadi bi kisi iki kisi itico olurda herkeste olmazki sen suna acikca ben insanlari degilde yuksek egomdan burnumun havasindan insanlar beni sevmiyor desene
(730 puan) tarafından
Disardan havali gorundugumu soyluyirlar kimseye pas vermedigim icin ama gercekten oyle bjri degilim  aksine daha saf kaliyorum yanlarinda yaris halindeler ve bu bence cok kotu.
(709 puan) tarafından
Bak canim soyle soyleyim bana da oyle diyen cok var ama muhabbet  ettiklerinde bagimlilik yapiyorum oysaki asla kendimi begenmislik yapmam cokta alcak gonulluyum ama suda var yanlizlik kotudur bitane olsun candan olsun tek ve guzel bir dost edin herkesle muhattap olmak zorunda zaten degilsinki
0 oy
(18,623 puan) tarafından
Hastalık değil tabi ki herkesin fıtratı farklı. Ama ben severim misafiri de insanı da. 
0 oy
(2,948 puan) tarafından
Misafir evin bereketidir.. Sıla-i rahimi kesmeyın diyor Rabbim .. Bu huyunuzdan bence vazgeçmeniz gerekiyor herşey insanla oluyo düğünde cenazede.. 
(730 puan) tarafından
Evet oyle de nasil
(2,948 puan) tarafından
Kaynananızla günlere giderek başlayabilirsin öyle öyle alışırsın zaten ben yenı gelınken öyle yaptım çok çevrem oldu çokta sevilirim gelen gıdenımde eksık olmaz şükür
0 oy
(2,215 puan) tarafından
Yani kaynananla güne gitmek zorunda değilsin o da evine getirmek istemesin ısrarla ama insan sevmiyorum demekte bi tuhaf :D as rkadaslarim gelecek mesela benim yarın. Ben çok mutluyum. Seve seve hazırlığımı temizliğini yaptım yarını iple çekiyorum :) 
(730 puan) tarafından
İnsnlar menfaatci kotu kalpli ben saf kaliyprum yanlarunda
(123 puan) tarafından
Bende bende :) cok severim arkadasim gelsin komsum gelsin birseyler yapayim edeyim die canim istemiyorsa günü kahve cikolata ile kapatiriz övünecek seylerimizi de anlatmayiz cogu akilli arkadaslarim dan alirim onlarda ben den kötü kalpli insandan uzak durursun tam ama herkes de ayni degildir
0 oy
(692 puan) tarafından
ben de aslinda oyleyim cunku insanlar samimi gelmiyor kimseye guvenemiyorum bu da beni rahatsiz ediyor hepsinden uzak durabildigim kadar uzak duruyorum selak verene selam veriyorum anlatani dinliyorum ama kimseyi kendime yakın goremiyorum cnm
(730 puan) tarafından
Aynen bundan rahatsizim aslinda ama bunu ben yapiyorum isteyerek
0 oy
(1,219 puan) tarafından
Aynı ben bende öyleyim 
0 oy
(723 puan) tarafından
İnsanı severim. Ama bende misafirliğe gıtmeyı sevmem dışarda buluşuruz ama evine gitmek istemem kimse de benim evime gelsin istemiyorum. Eşim bu huyumdan çok şikayetçi dir ama ne yapayım sevmiyorum:) 
0 oy
(1,964 puan) tarafından
Yooo bu gayet normal kimseyi sevmek zorunda değilsiniz kimseye gitmekde zorunda değilsiniz bende sevmiyorum ne kimseye gitmek isterim nede gelsin.... çocuğum var komşunun oğlu var 2 yaş büyük oğlumdan cocugumun yüzünü sıkıyor görüşsem ne görüşmesem ne gibi bana katkısı faydası olacak ki?
0 oy
(106 puan) tarafından
Bence misafir sevmemek diyilde insanları samimi bulamamak eskisi gibi.Bende insanlarla oturunca sıkılıyorum bunalıyorum boş geliyo konuşmalar falan samimiyet yok kimsede
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Ben misafir seviyorum aslında misafirliğe gitmeyi de severim ama yatılı misafirden nefret ederim evde başkası varken rahat uyuyamıyorum gece. Misafir gelsin yesin içsin ama akşam olunca evli evine köylü köyüne kimsenin evinde de kalmam mecbur olmadıkça 
0 oy
(1,766 puan) tarafından
Bende aslında bir zamanlar senin anlattığın gibiydim şuan kendi kendime diyorum keşke öyle kalsaydım arkadaşın fazlası zarar bir tane olsun güvenilir olsun kimseye sırrımı vermem birşeyi mi anlatmam bilirim ki ilerleyen zamanda yüzüme vurulur çokça da örneklerini gördüm kimseye güvenmiyorum
0 oy
(1,800 puan) tarafından
Bende bir ben böyleyim diye düşündüm post acacaktim linclenirim diye açmadım hiç kimse gelmesin evde tek olayım diyorum hep heleki eşim ailesi öder kaynana hiç gelmesin diyorum
0 oy
(903 puan) tarafından
İşin dini açısından bakarsak bu biraz sıkıntılı bi durum. Bi hadis vardı yanılmıyosam Misafir, rızkıyla gelir, ev sahiplerinin günahlarının affedilmesine vesile olarak çıkıp gider diye. Ama şimdi şöyle de bi mesele var ki, insanların pek çoğu ne yazık ki misafirlikte hayır konuşmak ya da susmaktan aciz kalıyolar. Sürekli birilerinin hani o günlerde yaşanmış kendisini doğrudan ilgilendiren durumlar bile değilken birilerinin ne yaptığının konuşulması hazettiğim bi durum değil. Haberli gelen misafiri severim imkanım elverdiği kadar hizmet ve ikramda da bulunurum ama birilerinin gıybeti dönmeye başladığında bana geliyolar yani def edesim geliyo evden
0 oy
(10,579 puan) tarafından
Simdi soyle inssn kendi kendibe yetmeyi ogrendigi zaman kimseyi kaldiramiyo be de bekarken oyleydim kimseyle gorus.ez konusmaz 4 duvar arasindan cikmazdim sobra evlendim zaten pandemi donemiydi es dost ta kal.amisti esimde akrabalarini hic sevmez kaynanamlar bile gorusmuyolar pek fazla haliyle ayni duzen devam etti sonra cocuk buyumeye basladi eve kapatmak iste.edim parka falan cikardim binanin onunde bizimds komsular oturuyolardi onlarla tanistik falan derken 3 5 konsu edindim bu kadar valla ne biliyim iyi geliyo ya bugun mesela komsunun cocugu var benimkiyle yasit biz iniyoruz musaitseniz sizde gelin dedi esimde ise gidecekti o unla birlikte indik cocuklar oynadi biz oturduk sohbet ettik diger komsular geldi hatta sonra dogru cocugu onlara emanet ettim evi temizlemeye ciktim Allah razı olsun hic gozum arkada kalmadi 
0 oy
(20,226 puan) tarafından
Şimdiki insanlardan ne kadar uzak o kadar güzel ♥️
0 oy
(3,836 puan) tarafından
Sen neler yapmaktan keyif alirsin ,onları yap bu arada benzer zevklerinin olduğu insanlar ile tanışır onlar ile takılırsın.
0 oy
(1,913 puan) tarafından
Ben de sevmem hiç. Bu huyumu seviyorum. 

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 612 göst.
8 Eylül 2022 Aile kategorisinde Zehrabnm (119 puan) tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 751 göst.
20 Şubat 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 151 göst.
24 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minnos61 (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 905 göst.

404,330 soru

12,112,729 cevap

36,447 kullanıcı

...