0 oy
657 göst.
Diğer kategorisinde (1,067 puan) tarafından

Son zamanlarda çok yıpratmaya başladı artik beni bana çok kaynıyor uykusunu teke düşürdü birden uykusunu asla es geçmeyen cocuk uykusunu alamadığı icin de huysuzlasiyor emdiği zaman uykuya pıt diye giden cocuk gitti kuduruk doyumsuz bi cocuk geldi büyüyordu diştendi ondandi bundandi derken koca 2 yil gecti sanırım 2 yas sendromu falan yasiyoruz ama artık benim kafam kaldırmıyor çok yoruluyorum erkek çocuğu aratmıyor günden güne daha da inat daha da ağlak olmaya başladı bugün kaçıncı cinnetimdeyim hatırlamıyorum bile 

Sizde durumlar nasil alıştınız mı yoksa dursana gelsene gitseneyle mi geçiyor gününüz 

19 Cevaplar

+1 oy
tarafından
2 yaş sendromu cnm hayırlı olsun bi hunide sana verelim
(1,067 puan) tarafından
Kiz diyorum ya gündüz iki uyku yapardı öğlende 1 ikindide 1 uyku o düzende bi de 9 bucuk 10 gibi uyurdu gece uykuya çok düşkündü ama bi anda artık uyumamaya başladı asla uyutamadim hep dikkati dağıldı kalktı içeri gitti o günden beri 1 Ay oldu belki tek uyku ikindi gibi yapıyor mesela şuan uyudu bu ikinci uyku olmaliydi hırçınligi uykusuzluktan zaten
tarafından
Sanırım ben eksik söyledim mesela öğlen tek uyku yapıyor ya o tek uyku 2 3 saat vs artık her neyse o kadar süre değilde örneğin 45 dk 1 saat uyuduğu için olabilir aslında tek uykuda yapsa öğlen tam eksiksiz uyusa oda yeterli olur öğle uykusunu uzatmayı denediniz mi
(1,067 puan) tarafından
Ooo bi uyumaya 1 saatten fazla uyumuyor cin gibi kalkıyor bazen hala uykusu var gibi kalkıyor uyutmaya çalışıyorum ama uyumuyor inatlasiyor bugün yine uykusunu almadan uyandı denedim ama yok
tarafından
Atak döneminden dolayı uyandığı zaman geri uykuya dalamiyor
(1,067 puan) tarafından
Atakları mi biter biri bitiyor biri başlıyor
-Reklam-
0 oy
(1,085 puan) tarafından
2.5 aynısı ama uyku düzeliyor başka inatliklar başlıyo bende çok sinirleniyorum bi oyun bitmeden başka bişey istiyo sulu boya parmak boya bilmem ne başında durmam gereken şeyler benimde isim oluyo gel senle yapalım diyor bana çok bağımlı bi tane oyunu tek oynamaz 
(1,067 puan) tarafından
Benimki de öyle olmaya başlıyor gel gel diyip çekiştirip duruyor hele babası gelince ayrı bi özgüven geliyor buna her şeye gel kalk
(1,085 puan) tarafından
Benimki babasinida tanımaz hiç varsa yoksa ben babası gelince de bana sarıyo o yüzden hiç dinlenemiyorum benle yatar benle kalkar çok bağımlı aşmaya çalışıyorum oyun oynatmamayi deniyorum kendisi biseyleri kursun oynasın diye ama yok krize giriyo. Benle oynamaya öyle alışmış ki parkta arkadaşlari var onlarla bile takilmiyo varsa yoksa ben parkta bile oturamiyorum
(1,067 puan) tarafından
Seninki baya kötüymüş canım ya inşallah aşar bu durumları benim kız da gitmese bari.o kadar
(1,085 puan) tarafından
Evet malesef çok üstüne düştüm ondan oldu oyunlar etkinlikler tek çocuk olunca bide beni akrani olarak görüyo ve arkadaşlarını reddediyor
(1,067 puan) tarafından
Zamanla törpülenmesini bekleyeceğiz napalim
0 oy
(390 puan) tarafından
Benim kızım doğdu doğalı uykuyu sevmeyen bir bebek şuan 18 aylık 10 aylıkken tek uykuya düştük ki ara ara hiç uyumaz sabah 4 5 6gibi uyanır ama herşeye alıştım da bu yemek yememesine alisaniyorum yaşlandım resmen ona yemek yedirirken dişlerimi sikmaktan dişlerim ve basım ağrıyor 
(13,304 puan) tarafından
Üstüne bir de reflü ve kusma ekle bunun. 4 yaş oldu hala zorla yediriyoruz. Annem de onu duyurmadan boğazından lokma geçmez yakınız neredeyse hergün beraber olunca anneme de kıyamaz oldum
(1,067 puan) tarafından
En azından destek annen var ben gurbetteyim annem olsa bu kadar zoruma gitmezdi belki ama tek başıma mücadele edince insanın çok zoruna gidiyor
(13,304 puan) tarafından
Çok şükür Rabbime de artık o da zorlanıyor beyninde baloncuk varmış ben de kıyamıyorum perişan oluyor çünkü zor bir çocuk gerçekten. Üstüne bir de çalışıyor. Hastalığını öğrenmeden de zorla verirdim azıcık dinlenmek veya iş yapmak için bakma hep ilk önce kendi işi gelir.
(1,067 puan) tarafından
Geçmiş olsun inşallah her şey düzene girer canim
(13,304 puan) tarafından
Allah razı olsun canım.
0 oy
(12,868 puan) tarafından

Bir 4 yas birde 18 ayla 2 yas sendromu. Kendime basarilar diliyorum. Basarili oldugumu soyluyolar bu konuda :woot:

image

Beywzlarim oyle demesede
(1,067 puan) tarafından
Demekki benim de olacağım o sabır denen artık bitti sonlardayim çatacak yer arıyorum bi de gurbette olduğum için ayrı bi yük var üzerimde sanki
0 oy
(776 puan) tarafından
2 defa çileden çıkan ben saat 10 dan bu saatte kadar ağlayan oğlum sonunda uyudu çok şükür 
(1,067 puan) tarafından
Ah bu çocuklar hiçbir zaman kaygıları bitmiyor
(776 puan) tarafından
Hemde hiç bitmiyor uyandı ve kaldığı yerden devam ediyor
(1,067 puan) tarafından
Çok şükür uyuyunca biraz rahatlıyoruz ama az da fazla uyusalar ne var
0 oy
(2,252 puan) tarafından
2 yaş sendromunda bu kadar zorlanmadım ama birde 3 yaşı görün derim :/
(1,067 puan) tarafından
3 yas sendromu da mj var allahim sen yardım etttt
(2,252 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Tabi 3-4 var :/ bağırmalar tepinmeler istediği olmayınca diretmeler.
(1,067 puan) tarafından
Allaha da isyan etmek olmaz ama ne yapicaz ki
(2,252 puan) tarafından
Sabretcez bol bol es selam diye zikretcez napalım :))
(1,067 puan) tarafından
Aynen
0 oy
tarafından
Benim de 22 aylık kızım var düz duvarlar at tırmanıyor tam cümle de kuramıyor kelime de kullanamıyor sadece anne baba gibi onun haricinde kendini ifade edemediği için bütün gün peşimde ıh ıh diye dolanıyor benim ailem de eşimin ailesi de uzakta ben çocuğa doğduğu günden beri eşimle tek başıma bakıyorum olmadan dışarı bile çıkamıyorum bu hareket diliyle o yüzden senden kalır Bir yanım yok
(1,067 puan) tarafından
Ben çoğu zaman dışarı çıkararak durumu kurtarmaya çalışıyorum ama her zaman da bu sıcaklarda cikilmiyor
tarafından
Valla ben gündüz hiç bir yere çıkmıyorum cikacaksam akşam  7 den sonra her gün
(1,067 puan) tarafından
Anladım canım akşam 7ye kadar dayansak zaten her şeye tamam diycez
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Bazı çocuklarla çok ilgilenmek öyle yapıyor doyumsuz benimde 3 yaş maalesef ki doğdu doğalı ne TV ne telefon birşey yok 24 saat ilgilenince daha üst level istiyor....o başka çocuklar annesi ilgilenmeyen çocuklar daha çok bireysel ve oyun kuruyor bunu net tecrübeyle sabit ettim işim gereği binlerce anne geliyor çalıştığım yere...ben sürekli peşinde benimkinden küçükler kendilerine oyun arkadaş buluyor oynuyor ... birazda aslında bizden kaynaklı birakmak lazım çocuğu 
(1,067 puan) tarafından
Kiz kendi kendine de oynayan bi çocuktu ilgileniyorum derken her şey yerine göre işim olduğunda peşimde benle iş yapar ya da kendi oyuncaklariyla takılırdı çoğu kez yalnız bıraktığım oluyordu boyle ama hep de başıboş bırakmadım onu demek istedim
(2,106 puan) tarafından
Biraz 2 yaş sonrası ayrılık kaygısı oluşuyor değişir düzelir
(1,067 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
tarafından
Konudan bağımsız bisi soylicem. Erkek çocuğunu aratmıyor ne demek.  Valla erkeği kızı yok. Cevremdeki kız çocukları aşırı hareketli ve yaramaz.  Erkekle kız aynı yani 
(1,067 puan) tarafından
Etrafımdaki çoğu kız çocuğu sakin erkeklerse çıldırmış gibi ondan öyle dedm
tarafından
Kızlarda çok yaramaz valla gözümle gördüğüm için söylüyorum.
(1,067 puan) tarafından
Doğrudur canim
0 oy
(10,465 puan) tarafından
Bugün cinnetsiz geçti şuana kadar :D çünkü sabah onlar uyanmadan evden cikyim ve eşim baktı onlara :D
(1,067 puan) tarafından
Aaah ah nerde şöyle bi hayat en son çocuğu eşime bıraktığımda kızımız uyuyordu o sayede kaçtım onun dışında babası dışarı çıkarirsa rahatim
0 oy
(2,661 puan) tarafından
Sabır demekten sabır taşı oldum, zaten aglaktı şimdi ağzımı açsam herşeye ama herşeye ağlıyor, benimkide kız çocuğu fazlasıyla inat ya 
(2,661 puan) tarafından
Kac aylık seninki canım
(1,067 puan) tarafından
22 ye girdi bu ay azıttı
(2,661 puan) tarafından
22 ye 15 günü var :))
(1,067 puan) tarafından
Hadi hayırlısı canım sağlıkla büyümeler
(2,661 puan) tarafından
İnşallah canım bize de sağlıklı psikolojiler :))
0 oy
(709 puan) tarafından
1 cocukla kafayi yiyen 4 cocukla sakin kalmaya calisan ben:)))
(1,067 puan) tarafından
Aman allahim 4 de ne demek
(709 puan) tarafından
4 canim turkce sayiyla 4 yaziyla dört ingiliz four her dilde 4 kiz iste 1 2 3 4 :))) allahim piskolojim iyi degil
(1,067 puan) tarafından
Allah hani taşıyamayacağımız yükleri vermezdi aksksdj
(709 puan) tarafından
Yok kiz tasiyom tasiyom onlari iyi tasiyomda bi kendimi tasiyamiyom:))) kafamda bi hunim eksik az once yogurdugu yatak odasina sarj takmaya telefonuda  bozulmasin diye buzdolabina koymusum ;)) iyiyim ben ya inanki iyiyim
(1,067 puan) tarafından
Maşallah sen de iyiysen bizler daha iyiyiz o zaman biraz teselli oldu teşekkürler ahahha
0 oy
(2,730 puan) tarafından
Şükür bu gün sakiniz. Bizde de 2 yaş sendromu var. Gündüz uykularını 1 aydır bıraktık. Ayda 1 defa anca gündüz uyuyorsa uyuyor. Onun haricinde sabah 8.30 akşam 9 bir o yana bir bu yana. Sürekli dışarıdayız. Enerjiyi atsın diye parka iniyoruz. Bu saatlerde hep güneş o yüzden evdeyiz. Evde de sürekli suda oturuyoruz. Dün cinnetten cinnete giriyordum evde. Dışarıda sakinliğimi korumaya çalışıyorum ama evin içinde zor oluyor. Sürekli kendime yükleniyorum. Sürekli kendimi telkin etmeye çalışıyorum. Sakin ol bu zamanlarda geçicek edecek. Sabah uyandırırken cinnetin tavan olduğu zamanlar oluyor. O da üzerime zıplayarak ya da kafama basarak kaldırıyor. Güne sinirli uyanıyorum. Yapma diyorum yapıyor, etme diyorum yine kendi bildiğini ediyor. Gün boyu tek başımayım. Eşim öğlen 12de çıkıyor gece 12.30ta geliyor. Akşamları evde olsa parka gönderiyorum ama genelde geç geliyor. Bu sefer akşama pilim bitiyor. Eşim geliyor az da onunla ilgileniyorum. Sonra 2 3 gibi anca yatağa geçiyorum. 
(1,067 puan) tarafından
Biz kadınların işi her zaman erkeklerden daha zor açıklaması bu
(2,730 puan) tarafından
Öyle valla. Bu gün aşağıda kızımı sallarken siteden arkadaşım geldi kızı ile markete gitmişler. Kocası da evde 3te uyandır demiş. Kadın marketten aldıklarını eve bırakmaya çıktı. Kızı havuza girmek istedi havuza soktu onu yarım saat oynadılar sonra eve çıktı çamaşırları halletti oradam birlikte pazara gittiler. O zaman dedim kadın olmak zor getçekten diye ki hafta içide evlere temizliğe gidiyor sabah 9dan akşam 6ya kadar. Valla yorucu hayat ya.
(1,067 puan) tarafından
Allah kolaylık versin ne diyim
0 oy
(400 puan) tarafından
Balkona çıkıp ard arda 4 sigara içirecek cinnetim bugün ilk kez uğradı. Bezini değiştirirken durmayan eli ayağı hep büyük abdest oldu. Kitlendim kaldım. Evde ikimiziz ayağını bıraksam batırmaya devam edecek elini bıraksam ağzına yüzüne götürecek ben ağladım o baktı kalktım yıkadım uyuttum balkondayım :(
(1,067 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Aman yarabbi Allah bol sabır versin en azından bu gibi vakalarla karşılaşmıyorum Allah başa vermesin sksjdj
(400 puan) tarafından
Amiin. Zor ama uyuyunca herşey bitiyor alıp koynuma kokladım mı temamım kaldığımız yerden devam :D
0 oy
tarafından
19 aylık kızım daha bu saat oldu sakiniz bir sıkıntımız yok ikinci uykusunu uyuyor bende yemek düşünüyorum 
(1,067 puan) tarafından
Biz de 21 ayına kadar her şey çok iyiydi taa ki 22 ye girene kadar
tarafından
Allah korusun ben şuan maşallah sübhanallah kızımdan memnunum ben hariç kimseyi dinlemiyor ama olsun yinede memnunum babasıyla benim annemle kız kardeşimle benim babamla herkese cinnet kecirtiyor ben hariç ben hayır dediğim şeyi ikinci kez yapmaya çalışmaz geri kalan herkese sözünü geçiriyor kızım
(1,067 puan) tarafından
Allah bozmasin
0 oy
(718 puan) tarafından

1 yaşından beri öyle olan elif senayı konuya dahil etmek istemezdim ama evet her günümüz dur yapma etme la gızıımmm kudurdun mu az otur in başımdan rahat dur çığırma yemek ye demeyle geçiyor.  :D ha Bi de gündüz uykusunu teke düşürelim bayağı bir oldu. Şu bir aydır da o teki gidiyor sanırım. Uyumuyor akşam 6 gibi olduğu yerde gidiyor o da bana uymuyor çünkü 2 saat sonra uyanıp gece 2 ye kadar oturuyor. Ben dayanamıyorum zar zor ayağımda sallıyorum uyusun diye. Uyuyor ama çok öok nadir. Peşinde de oğlan geliyor. İnşallah evde beni delirmiş vaziyette bulmazlar :D

(1,067 puan) tarafından
Ay knka ya hiç uyku daha da zor benim tek uykuyla anam ağladı bilmiyorum ilerisi ne olacak bi de bugün fark ettim burnu ateşliydi diş geliyor anlaşılan azılara devam ama görünürde bişey yok gibi sanırım diş zorluyor heleni

Sanada Allah yardımcı olsun belki kardeşi doğunca abla profili oluşur elif senada o rutine de alışır
0 oy
(13,304 puan) tarafından
Bu zamana kadar iki uyku yaptığına şükret bir de 3 yaşta hiç uyumadığını düşün. Kaçıncı cinnet olduğunu hayal et. 2 yaş sendromu vız gelir tırıs gider 4 yaş sendromunda. Allah hepimize kolaylık ve sabır versin
(1,067 puan) tarafından
Amin bacım aminnnn
0 oy
(2,324 puan) tarafından
33 aylık ve ikiz. Bunun 3-4 yaş sendromunda n yaparım bilemiyorum. Ama ben o cinneti eşime karşı geçiriyorum. Yardımcı olsa bu kadar zor olmaz sanırım. 7 yaş oğlum yapması gereken yaramazlığı yapıyor,ona bile tahammülüm kalmadı :( çocuğa kızıyorum

Allah kolaylık versin bizlere 
tarafından
34 ayş selamlar ben benlikten çıktım seni düşünemiyorum
(2,324 puan) tarafından
MaşAllah postlarına bakıyorum,taktir ediyorum seni. Bende senin gibi altlı üstlüyüm. Sen n güzel taviz vermiyorsun çocuk konusunda. İlkinde biraz daha iyiydim. Şimdi hepten sarstılar otoritemi. Eşin uzaktanda olsa sana destek ki;ailesi o yüzü bulamamış senden çekiniyorlar getirmezsin çocuğu diye. Benimkiler abur cubur la aç yattı resmen ve evde 4 çeşit yemek var :(
0 oy
tarafından
Tam olarak ortasındayım anlattıklarının geneli mevcut şöyle düşün tek değilsin hepsi aynı sabredicez 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 51 göst.
0 oy
3 cevap 98 göst.
+1 oy
15 cevap 388 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Silanayaz (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 235 göst.
31 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Denizela (162 puan) tarafından soruldu

411,151 soru