0 oy
512 göst.
Diğer kategorisinde (2,302 puan) tarafından

Yazılanları okurken kafam yoruluyor. Bazen çok çaba sarf ediyorum anlamak için :D kolayca anlayalım diye en azından bir nokta bir virgül koyun gözünüzü sevem :D

15 Cevaplar

+4 oy
(5,365 puan) tarafından

TDK’ye göre mi post yazalım (!) :)

Bu nedenle linç yedim. Tamam yazım kurallarını geçtim. Bir nokta bir virgül vallahi her şey güzel olacak :silly:

(5,471 puan) tarafından
Ahahahah :D filiz önlemi görene kadar wtf yaşattın bana :D
(17,147 puan) tarafından
Yani aslında yazdıktan sonra dönüp ben ne yazdım diye bir okusalar kendileri yoruma anlamadım yazarlar ama sorun orda okumuyorlar
(4,468 puan) tarafından
Bazı postlar için hak veriyorum sana kesinlikle ama birini eleştirmek için kendimiz de biraz olsun dikkat etmeliyiz. Bütün soru işaretleri yerine nokta koyarak bunu eleştiren post sahibine bu cümlem, sana değil tabii ki :). Keşke noktalama işareti yerine yazım hatalarını eleştirseydi daha mantıklı bulurdum.
(5,365 puan) tarafından
Wtf ha :)))
Rml o dediğin çok zor. Hatta bize  cahil dedi bir arkadaş, HAYLA yazıncaya kadar önemseyecektim ama sonra aldı beni bir gülme :)
(5,471 puan) tarafından
Hayla ara ara hatırlayıp gülüyoruz :D
-Reklam-
+3 oy
(1,041 puan) tarafından
Kız milleti bi salin yaa :) ona bile karışıyorsunuz aaa burda bile rahat yok hep eleştiri eleştiri bir burası var kafa dağıttığımiz bari burda rahat takılalım tamam anlaşılır yazsınlar doğru diyorsun ama noktalama işaretlerini de istemeyin yani :)
(2,302 puan) tarafından
Araya bir virgül bir nokta zor olmasa gerek. Hem derdini anlatan için iyi hem okuyan için. Sonra uzun uzun tartışmalar yaşanıyor bazen. Yanlış anlatma/yanliş anlaşılmadan kaynaklı
(2,223 puan) tarafından
Öyle de canım bazen o kadar karmaşık yazılıyor ki , üç defa okumak zorunda kalıyorum:) hele de arada konudan konuya atlayınca beynim hepten yanıyor
+3 oy
(1,123 puan) tarafından
Buraya bazen biraz çok takılınca beynimin geriye gittiğini düşünüyorum :) 
+1 oy
tarafından
Evet ya kesinlikle bende seninle aynı düşüncedeyim
+1 oy
(11,667 puan) tarafından
valla doğru diyorsun, yazım hatası herkes yapıyor olabilir ama bir nokta, virgül gerek :) hele ki uzun postlarda
+1 oy
(16 puan) tarafından
Bu postun başlığının içeriğiyle çelişmesi ??? 
(2,302 puan) tarafından
Noktalama işaretlerini dört dörtlük kullanalım mi demişim?  Benim de olur hatam. Nihayetinde Türkçe öğretmeni değiliz. Demek istediğim en azından araya bir virgül bir nokta konulsa da yazılanı rahatça anlayabilsek.

Burdaki bazı kesim de zoruna gideni nerden vursak diye tetikte
(16 puan) tarafından
Aslında siz tetiktesiniz ben sadece ironik bulduğum için takıldım. Gülen yüz koymuştum ama emoji olarak eklediğim için çıkmamış sanırım. Bu kadar gerilmenizi gerektiricek birşey söylediğimi düşünmüyorum.
(2,302 puan) tarafından
Üç tane soru işareti fazlasıyla gerginlik yaratmış zaten . Neyse :)  klavye hatası madem sorun yok
+1 oy
(10,043 puan) tarafından
Nokta yi virgülü geçtim cümlede akım yok o kadar karışık cümleler var ki :D birde harf cimrisi olanlar var onlar daha beter :D
(2,302 puan) tarafından
Hahaha haklısın:)
+1 oy
(15,419 puan) tarafından
O kadar saçma sapan kelimeler uyduruyorlarki artık noktalama işaretlerini  takmıyorum valla. Kelime hataları daha çok gözüme batıyor. 
+1 oy
(1,451 puan) tarafından
Bacım Bir yandan bebek sallayıp bir yandan da yazmaya çalıştığım için dedim biraz noktalama problemim var evet Bir de sesten yazıya dönüştürme programını kullanıyorum yazamadığım için çoğunlukla o da kendi kafasına göre yazıyor bir şeyler herkesten özür diliyorum
0 oy
tarafından
Ayy evt ya ck snr olyrum oylelrne bnde bri dzgn yazslar sanki eksk hrf kullanınca fzla ftyra glyr 
(4,733 puan) tarafından
eğitmen şimdi sizin yazı şekliniz oldu mu:)
tarafından
Keşke ironi işareti koysaydim (!) :)))))
(5,365 puan) tarafından
Ama ben bu yorumu hiç zorlanmadan okudum :)
Eşimle sohbet ediyorduk. Dedim annemgil şöyle yapmış. Adam benimle öyle bir dalga geçti ki anlatamam. Yok bibimgil filan diye tiye aldı :)) bırak şu formu dedi.
(2,928 puan) tarafından
Hshahaha faturayı çözene kadar kör oldum teşekkürler :D
tarafından
Filizcim bizim yaşımız yetiyor tuşlu telefonla kontörlü mesaj attığımız dönemde 160 karakteri geçince 2.mesaja geçer ilave 2 kontör alırdı o dönem herkes kısaltma kullanarak yazardı sonra kontör dönemi tuşlu telefon dönemi biteli nerdeyse 15 sene olcak hala kısaltma kullanarak yazanları gerçekten anlamıyorum normal yazsalar faturalarına ek mi gelecek sanki :)))) bazen benimde ağzıma geliyor annemgile gidelim babamgile söyle böyle diye eşim en sonunda soğuyacak benden :))))
(4,468 puan) tarafından
Tam Filizin dediğini yazacaktım, benim bunu sorunsuz okumam :))). Yaşlılık dediğin gibi.
tarafından
Yaşlandık hepimiz artık hatalı yazimlari bile sorunsuz okuyoruz :))))
(5,365 puan) tarafından
Ben o zaman bile kısaltma yapmazdım. Bu beynimizi kullandığımızı gösterir. Çok zor postlara anlamadım yazarım. Artık beynim postlardaki olayları bir düzene sokup, anlamamı sağlıyor :)
0 oy
(12,764 puan) tarafından
SORUNSAL gibi uyduruk bir kelimeyi kullanmasınlar kafi.
(5,365 puan) tarafından
Sorunsalı :) bence sorun Salı da değil bütün sorun çarşambada
(12,764 puan) tarafından
Ben pazara da ısınamadım ertesi pazartesi diye sanırım :)
(5,365 puan) tarafından
Cumayı severim. Çok efendi bir mübarek gün insana huzur veriyor hem onun ertesi de neşeli gün :))
0 oy
(310 puan) tarafından
Bilmemek mutluluktur kız kardeş. Bahsettiğiniz ve benzeri yazım yanlışlarını yapanlar, hatta Türkçenin içinden geçenler bunu hiç dert etmiyorlar. Bu tür yazıları okurken de dertleri bu değil. Dolayısıyla en azından bir konuda bizden daha mutlular. Boş veriniz. Burası böyle.
0 oy
(2,734 puan) tarafından
Evet bazı postlar çok yorucu oluyor. Okurken birden fazla okumak zorunda kalıyorsun. 
0 oy
(492 puan) tarafından
Ben önce çok dikkat ederdim baktım bunların hiç bir düzgün yazamıyorlar bile ama herkes çatır cevap vermiş dedim eyvallah 

Ay sinir oluyorum "mahvoldum" diye yazacağına "maf" oldum diyor 

"Değil"diye yazacağına "deyil" diyor ve bu postların devamını okumadan  geri çıkıyorum. TDK dan haberlerii yok.
(6,965 puan) tarafından
Bunlara miğde de eklendi ☺☺☺
Hayla eklendi ☺☺☺
Ayyy daha da vardı da unuttum bunlar kaldı aklımda ☺
(2,928 puan) tarafından
Miğde miyde :D
(6,965 puan) tarafından
Öğkkkkk diyesim geldi benim de ☺☺☺
(2,302 puan) tarafından
Ultrasyon muydu neydi bide bu vardı:D
(492 puan) tarafından
Hoşuma gitmiyor ya kullandığın dilini de düzgün yazacaksın klavye hatası dışında. Ama  deyil nedir ya! Alfabede yumuşak ğ yi çıkaracaklar bu gidişle
Yabancılarda noktalama işareti kullanmayınca çok dalga geçiyorlarmış komik duruma düşüyormuşsun. Umarım herkes çok iyi bilinçlenir bu konuda 1 Asır sonra :D
0 oy
tarafından
Hızlı yazalım hemen cevap verelim diye acele ile yazıyorlar ortaya böyle karmaşık şeyler çıkıyor 

İlgili sorular

+6 oy
25 cevap 950 göst.
18 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+5 oy
32 cevap 1,113 göst.
26 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,013 göst.
21 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Emine S (16,943 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 160 göst.