0 oy
1,312 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Babamın kuzeni a101 e girdiririm istersen dedi bi arada düşündüm mantıksız geldi eşim 55 bin maaş alıyor mesaiyle birlikte 70 90 bin arası oluyor benim alacağım asgari ücret hemde 3 yaşında çocuğum kreşe gitecek mecbur ama a 101 vardiyalı olduğu için öğleden sonra gittiğimde saat 9 a kadar bakacak birini bulmam lazım bende şöyle düşündüm eşim o kadar maaş alırken benim bu kadar az paraya çalışmam mantıksız zaten bu paradan fazlasını eşim bana veriyor her ay eşimde evde dur çocukların düzeni bozulur değmez bu kadar para için diyor bide 12 yaşında çocuk var siz olsanız napardınız çok karıştı kafam lütfen maddi durumunu belirtmek için post açmış vs demeyin böyle açık yazmam lazımdı bana fikir vermeniz için 

42 Cevaplar

0 oy
(3,572 puan) tarafından
Parası ne kadar olursa olsun bir kadının her zaman ekonomik özgürlüğünün olması gerektiğinden yanayım Dünya hali kimin başına ne geleceği belli olmaz yarın öbür gün eşinle aran bozulur boşanmak durumunda kalırsın o az dediğin maaşa muhtaç hale gelirsin ya da ne bileyim eşin çalışamayacak hale gelir o az dediğin maaşla ev geçindirmek durumuna düşersin çocuklarımdan bir tanesi 12 yaşındaymış gayet kendi kendine idare edebilecek bir yaş diğeri de 3 yaşındaymış gayet bir kreşe verilebilecek bir yaş kusura bakma ama bu gibi şeyler bana bahane gibi geliyor erkekler hiçbir zaman kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasından yana olmaz biz karı koca devlet memuruyuz benim eşimin maaşı da senin eşinin maaşı ile neredeyse aynı ama hiçbir zaman kocamın parası zaten bizi geçindirmeye yetiyor deyip işimi bırakmayı düşünmedim
tarafından
Kız zaten ikinci evliliğim Allah korusun :) özgürlük iyi evet ama zaten maaş kartım bende olmicek eşim her zaman ki kendi verecek kendinden dönecek
(3,572 puan) tarafından
O nasıl iş ya ben çalışacağım benim maaş kartım eşimde olacak niye böyle bir şey var ki ben anlam veremedim senin eşine de sana da canım kusura bakma 8 senelik devlet memuruyum tek bir gün eşim maaş kartın bende kalsın demiş bir insan değildir o yüzden ben böyle hayatlara bir anlam veremiyorum
tarafından
Para eşimde durur her zaman bana harçlık verir 3 5 bin lira bittikçe söylerim yine verir bu düzen hiç değişmicek ama emekli olunca kartını bana verecek o parayı ben kendime biriktirecem eşim ayrı birikim yapacak
(3,572 puan) tarafından
Ne diyeyim değişik hayatlar bunlar bana uygun değil biz de her aldığımız şeyi ortak alırız ortak hesabımızda herkes kendi kartını borcunu ödedikten sonra herkes kendi ihtiyacını aldıktan sonra geriye kalan parayı birleştiririz senin yerinde olsam başlardım şimdi yorumlarda okudum o kola postuna ben de cevap vermiştim niye çocuğunu zehirliyorsun Bir de bilerek yapıyorsun buraya da marifetmiş gibi post açıyorsun diye o kişinin sen olduğunu diğer cevapları okuyunca gördüm Bir de arkadaşa sen bu kafayla bakıcı tut ben onların annesiyim falan yazmışsın benim oğlum 4,5 yaşında kesinlikle bunları seni kırmak için söylemiyorum bu arada bakıcı konusuna gelince oğlum bakıcı ile büyüdü son iki buçuk aydır kreşe gidiyor hiçbir zaman çocuğunu bakıcıya veren annenin kötü bir anne olduğunu düşünmedim senin ima ettiğin gibi öyle bir anne de olmadım aksine çocuğunu zehirlemek amacıyla kola veren bir anne bence daha kötü bir annedir sana tavsiyem bir an önce çalışmaya başla en azından sigortan yatar kocandan bağımsız eline üç beş kuruş para geçer
-Reklam-
0 oy
(1,126 puan) tarafından
Maddi anlamda bir sıkıntım yok ancak okuduğum için ögretmenlik mesleğimi yapıyorum buna rağmen 4bucuk yaşındaki oğlum hep aklıma takılıyor bu sene yanımda kreşe vereceğim. Yanlış anlamayın kusura bakmayın ama okumuş olduğunuz bir meslek değilken ve maddi sıkıntı cekmiyorken neden cocugunuza eziyet edeceksiniz. Hele ki çalışma saatleri uzun olan bir yer üstelik çocuğunuza bakacak düzgün bir kişi yokken. Yani bunu düşünmeniz bile bence garip. Ben gözümün önündeki okulumdaki kreşe verirken dahi acaba ücretsiz izne mi çıksam ki diye düşünüyorum bir daha büyüdüğünü nasıl göreceğim birlikte olalım diye. Çalışma hayatı malesef çok basit olmuyor düşünüldüğü gibi başlayınca inanın anlarsınız aklınız evladınızdayken nasıl olduğunu 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 497 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Havin06 (2,529 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 89 göst.
13 Kasım 2024 Aile kategorisinde hanimeli (571 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 577 göst.

406,234 soru

12,180,083 cevap

36,676 kullanıcı