0 oy
139 göst.
Diğer kategorisinde (6,079 puan) tarafından
32 aylık oldu oğlum bu ay temmuz ayında açtım altını asla tuvalete oturmak istemedi kıyameti kopardı bez tak diye arkadaşlarım ve ablam travmatik bir durum oluşur zorlama dediler kapattım geri şuan anne bezim şişti anne kakiş yaptım vs diye haber veriyor.. Ama tuvalete klozete veya lazımlığa oturmak istemiyor nasıl sevdirebilirim? Birde oğlum şuan sabah ve akşam yemek yiyor nadiren öğlen yemeği yiyor günde 1 meyve akşamlarıda bisküvi süt. 12.450 kilosu çok zayıf yani nasıl kilo aldırabilirim? İştahı kötü değil aslında 30 aylıkken kontrolde 12 kilo çıkınca doktorumuz gelişiminde sıkıntı görmediğini söyledi doğal dedi ama bana az geliyor persentil 32 aylık çocuğun 13 kilo ve üstü olması gerektiğini söylüyor.. Boyuda 95cm boyu iyi aslında kafam çok karışık hadi beni aydınlatın :D

3 Cevaplar

0 oy
(3,572 puan) tarafından
Bu şekilde tepkiler veriyorsa 1-2 ay içinde kendi kendine tuvalet eğitimine başlar zaten yani benim oğlum öyle olmuştu acele etme çocuğu daha fazla korkutursun her çocuğun tuvalet eğitimine elverişli hale gelmesi bir olmaz erkek çocukları biraz daha geç alışıyorlar 

Kilo konusuna gelince de evet kilosu biraz az geldi bana boyu normal bu arada sağlıkçıyım onu da belirteyim iştahı yerinde diyorsun çok hareketliyse eğer yediklerini yakıyordur ya da metabolizması çok hızlıysa kilo alması için bol bol muz yedir kaşar peyniri falan yedir kuru yemişler de hızlıca kilo aldırır geceleri yatmadan önce pirinç unuyla yapılmış muhallebi yedirebilirsin
(6,079 puan) tarafından
Ya bi ara hastalandık boğaz enfeksiyonu geçirdik o ara 1 kilo verdi net çünkü hiçbişey yiyemiyordu sadece ılık süt ve muzlu yoğurt yapıyordum onu yiyordu okadar haklısın bu ara pirinç ununa başlayayım geri kaşar sürekli yiyor zaten muzda ama pirinç ununu kesmiştim
(3,572 puan) tarafından
Yatmadan önce sütle cici bebe ile yapıp veriyorum ben hem bütün gece deliksiz uyuyor hem de kilo almasına yardımcı oluyor tavsiye ederim canım cicibebe yerine meyve pekmez gibi şeyler de koyabilirsin benim oğlum en çok cici bebe ile sevdi şu an dört buçuk yaşında ve 20 kilo ortalama 1 kilosu var
(6,079 puan) tarafından
Tamam ozaman öyle yapayım ben yatmadan önce yapayım valla
-Reklam-
0 oy
(580 puan) tarafından
Süt değil yoğurt tercih edin diyorlar . Tuvalette zorlama yapma kendi istesin bunun için kitaplar çıkartmalar al 
(6,079 puan) tarafından
Kitap aldım çıkartmada alayım en iyisi evet zorlamak istemiyorum.. Yoğurt nerdeyse hergün yiyoruz sütte içiyor doktorumuz günde 200ml kadar sıkıntı yok dedi ama anlamadım niye zayıf
0 oy
(418 puan) tarafından
Tuvalet için bence büyümüş hava da sıcakken ben olsam bikac gün önceden bezimiz bitince başka almicaz artık büyüdün sende bizim gibi tuvalete çiş kaka yapicaksin diye söylerdim beynine kazirdim bı gün sabah kalkınca da bez bitti derdim bikac gün 1 haftaya alışır. 

Yemek olarak da yemek düzeni oluştur sabah kahvaltı öğlen çorba yada yemek aksam yemek aralarda meyve kuru yemiş yapardım. Bisküvi süt olayını tamamen kes bence boşuna mideyi doldurur o onun yerine yoğurt ver paketli gıdaları kes yani bizde öyle suanlik :)
(6,079 puan) tarafından
Evet temmuz ayında öyle yaptım aslında kitaplar aldım vs anlattım ama gerçekten hiç oturmadı ve çok ağladı.. Yoğurtta hergün yiyor aslında.. Sütüde çok seviyor doktorumuz günde 200ml içebilir demişti ama sütlü pirinç unu ile muhallebi yapayım artık akşamları ben. Öğlen naptıysam yediremiyorum 10da kahvaltı ediyor mesela saat 1e doğru yoğurtlu muz yapıyorum yiyor akşam yemekte ne varsa yiyor.. Çorbayı akşam çok güzel yiyor ama öğlen yediremiyorum istemiyorum anne çorba diyo kış aylarında çok güzel yerdi çorbayı aslında
(418 puan) tarafından
Hmmm o zaman sıcaktan yemiyordur zorlama sabah akşam yemesj güzelse öğlen de aperatif ile geçer zaten meyveyi vs de yiyormuş daha ne olsun :)
(6,079 puan) tarafından
Kilosu düşük ya :D

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 305 göst.
0 oy
8 cevap 325 göst.
10 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Deniz Ege (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 201 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Bebeklerinin annesi (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 277 göst.
27 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tugceceribassss (200 puan) tarafından soruldu

406,231 soru

12,179,929 cevap

36,675 kullanıcı

...