+1 oy
1,060 göst.
Aile kategorisinde (244 puan) tarafından
Kızlar oturdumuz sokak çoğu Kendi evleri komşuların 3 yıldır aynı evde oturuyorum sadece 2 kişi var bana gelip giden o gelen kişi komşum dediki  onlar sana tenezzül etmedikleri için işte durumumuz yok hani sizi aşşa gördü için dedi  beynimden vurulmuşa döndüm dedi gelseler dedi senin eşyalarını görseler hep kınarlar seni dedi herkese anlatırlar dedi bende deidm ki eşyalarım için mi gelecekler benim için mi dedim çok zoruma gitti ama insanları durumlariyla giyimleriye yargılamak doğru bişey mi sizce ha bu arada eşyalarım eski ama tüm odalarım temiz ve düzenli düzgün bisey olmasada sonuçta sokakta değiliz bunada şükür her halimize çok şükür 

21 Cevaplar

+8 oy
(4,676 puan) tarafından
Lafı getiren komşuyu evine alma bence lafi söyleyenden çok lafı getiren den korkarim ben 
(244 puan) tarafından
Ben gitmiyorum kendi arada geliyor yüz vermiyorum herkese gidiyor kendi
(1,639 puan) tarafından
Belki herkese gidip anlatıyordur herkeste ne var ne yok diye, herkese gidip gelen kadından korkarım.ki evime de almadım öylelerini.
(244 puan) tarafından
Eşimde gelmesini istemiyor iyi biri olsa sana anlatmazdi dedi ben kimsenin hakkında kötü düşünmek istemiyorum ama düşündürüyorlar
(1,639 puan) tarafından
Boşver canım öyle insanlar olmasada olur
(244 puan) tarafından
Aynen öyle kimseyle muhatap değilim ailemde dahil kendimi sadece çocuklarıma ve Rabbime adadım
-Reklam-
+6 oy
(580 puan) tarafından
Asıl bu komşunla hiç görüşme baksana belki kafasında uyduruyo o öyle düşünüyor 
(244 puan) tarafından
Kendi durumları çok iyi zaten birgün olsun çağırmadilar kahve yap geliyoz diyorlar şükür gönlüm kalbim bol ve temiz
(580 puan) tarafından
Ay resmen seni kullanıyorlar biraz resmi dur uzaklaş bence
(244 puan) tarafından
Öyle yapamaya çalışıyorum ama istedim ki 1 2 tane kalbî dili temiz dostum arkadaşım olsun insan yalnızlıktan da psikolojisi bozuluyor
(580 puan) tarafından
Valla şuan ben öyleyim bizim burdakilerde sürekli laf taşıyan birbirini kötüleyen insanlar bende uzak duruyorum kapıdan merhaba merhaba bende birkaç kez çağırdım baktım beni kullanıyorlar mesafeli yim o yüzden
(244 puan) tarafından
Keşke yakın olsaydık ❤️
+1 oy
(112 puan) tarafından
Size gelip bunları söyleyen kişi o kişilerin öyle düşündüğünü nerden biliyormuş demek ki kendisi de öyle düşünüyor ya da ağzınızdan laf almaya çalışıyor ben olsam şahsi fikrim tabii o gelen kişiye de muhabbetimi keserim 
(112 puan) tarafından
Benim komşularım da öyle bana hiç gelmezler ben açığım ama affedersiniz götüm değil sadece başım açık kendi halindw sessiz sakin biriyim sanırım açığım diye dışlıyorlar
(244 puan) tarafından
İnsanlar yadırgamak için bişey arıyor yemin ederim ben tesettürlüyüm benide fakiriz diye istemezler cuma günleri kuran okunur mevlüt olur herkesi çağırırlar beni asla cagirmazlar ona bile layık görmezler
(244 puan) tarafından
Bu arada Adana'da yaşayan sen miydin abla
(112 puan) tarafından
Yok Adana insanları böyle yobaz değildir maraşta yaşıyorum
(244 puan) tarafından
Kişiden kişiye değişiyor iyiside çok kötüsü
+1 oy
(705 puan) tarafından
Hiç takma bile kafana canım Bi gülüş Bi kahve bile yeter be nasıl insan  bunlar ya insan kafayı yer bide söylüyor ya sen onlardan gönül zenginliği boşver 
(244 puan) tarafından
Elimde gönlümde bol çok şükür ama zoruma gitti yani
(705 puan) tarafından
E haklısın benimde giderdi zoruma uzak dur bence
(244 puan) tarafından
Hepsinden uzağım
+1 oy
(876 puan) tarafından
Sanki bu komşunun da aşağı kalır yanı yok bahsettiği kişilerden. Herseyi pat pat söylemiş sanki içindekileri dökmüş gibi 
(244 puan) tarafından
Belkide kendi düşüncesidir bilmiyorum
0 oy
(14,526 puan) tarafından
Bunu söyleyen kişi de nasıl söyleyebiliyor asla dilim varmaz birine böyle demeye 
(244 puan) tarafından
Ben biseyimi anlatmıyorum zaten belkide kendi içinden geçenleri onların ağzıyla anlattı bilemiyorum
(2,733 puan) tarafından
Ben de söyleyenden şüphelendim. Kişi neyse karşısındakini de öyle görür derler ya. Belki kendi söylemek istediklerini söyleyip onlar böyle böyle derdi demiş olabilir. Kişiyle tanışmadan ön yargılı yaklaşmamak gerekir. Ben de 3 senedir aynı yerdeyim. Yeni arkadaş edindim. Bir kadın vardı balkondan filan hep görüyordum ediyordum her gün bakımlı, makyajlı parfümlü 3 çocuğunu aşağı indiriyor ben de baya ön yargılı davranmışım. Kadınla arkadaş olduk her şeyi birlikte yapıyoruz eşlerimiz arkadaş oldu filan. Kadından özür diledim, helallik istedim tanıştığımızda.
(244 puan) tarafından
Ne güzel kalbin varmış helallik istemişsin
(2,733 puan) tarafından
Olması gereken bu diye düşündüm. Hakkında konuştum, kendini beğenmiş diye düşündüm hep.
(244 puan) tarafından
En iyisini yapmışsın ❤️
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Senin o komşunda sıkıntı seni ezip tepene çıkmış alma evinede belli ki seni kıskanıyorda
(244 puan) tarafından
Neyim varki kıskanacak ben gitmiyorum kendisi geliyor sadcee çoğu kişi aynı şeyi yazmış
(7,791 puan) tarafından
Kıskanması için eşyan olmasına gerek yok huzurun mutluluğun sana sadık aşık eşin olması yeterli
(244 puan) tarafından
Ay sanki yakın mışiz gibi nasıl yorumladın mutsuz dahi olsam asla yansitmam dışarı kıskanıyorda olabilir o zMn
(7,791 puan) tarafından
Ay en o yüzden asla umursama o kadınıda alma evine enerjisi kötü eşinle birbirinize girersiniz herşeyde eşya değil evin tertemizmiş bak maşallah size hep mutlu olun
(244 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️
0 oy
(6,799 puan) tarafından
Bunu sana söyleyen neden söylüyorki moralini bozmak içinmi düşmez kalkmaz bir Allah kimse varlığına çok güvenmesin
(244 puan) tarafından
Söyledi günden beri çok kafama takıldı
0 oy
(7,131 puan) tarafından
Malesef bu heryerde var canım
(244 puan) tarafından
Üzücü bı durum gerçekten hepimizin gidece yer aynı aslında
0 oy
tarafından
Ara bozmak için laf taşıyan cennete giremez. Bı bir hadisi şerif. O kadından uzak durmalısınız çünkü emeline de ulaşmış gibi.
(244 puan) tarafından
Uzağım ben dışarda görürsem selam veriyorum
0 oy
tarafından
O laf taşıyana da çok güvenme derim
(244 puan) tarafından
Ben biseyimi paylaşmiyorum sadece kendi arıyor kahve yap geliyorum diye ben gitmiyorum da evine o herkesle samimi ben muhattap değilim
0 oy
(1,907 puan) tarafından

Maşallah bacım üye olalı 16 saat olmuş 6 soru var hızına yetişemiyorum biriktirdinde mi geldin soruları :D

(244 puan) tarafından
Daha birikmiş neler var be abla☺️
0 oy
(1,424 puan) tarafından
Bnce o anda lafı koysaydın eşyalarım için geleceklerse  hiç gelmesinler die 
(244 puan) tarafından
Dedim zaten hiç seslenmedi
0 oy
tarafından
Valla bana bunu söylese benm ağzım pistir söyleyen kişiyede s.ktiri çekerdim net
(244 puan) tarafından
Ben o an şok oldum böyle bişey demesini beklemiyordum
0 oy
(573 puan) tarafından
Bence o komsularindan da senin evine gelen sana o sözleri söyleyen komşunla da ben olsam muhattap olmazdım. Kötü eski olabilir yok olabilir bunları dile getirmeye gerek yok ki. İyi biri olsa orda seni savunur bu sözleri de söylemezdi sadece uyarirdi belki onlarla konuşma iyi tipler değil vs diye
(244 puan) tarafından
Ben muhattap değilim abla zaten kendi geliyor sadece mesajın çok haklı aşırı haklı beni savunmadi
0 oy
tarafından
Daha sabah postunu gördüm evet eskı plabılır modern olmayabılır kı maddı olarak modayı takip etmek zaten çok çok zor ama evın tertemızdı gördüğüm kadarıyla boşver sen onları o komşuyu da alma evine 

Dünya malı ıcın kıbırlenen, böbürlenen ne oldum delisi ınsanlardan nefret ederim işleri güçleri aldıkları yaptıkları vs paradan başka bırsey çıkmıyor agızlarından
(244 puan) tarafından
Bende öyle insanlardsn nefret ediyorum hepimizin gideceği yer aynı sonuçta
0 oy
(3,188 puan) tarafından
Terbiyesiz ne kadar sinir oldum ya. Görgüsüz 
(244 puan) tarafından
Evimde oldu için kırmamak için kendimi tuttum gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum
(3,188 puan) tarafından
Neden tuttun. Esyama bakmaya geliyorsa gelmesin. Gitsin eşyalarla komşuluk yapsın dengesizler ki o kadının lafı bunlar.
(244 puan) tarafından
Yorumların hepside aynı şeyi dedi evimde oldu için ayıp olur diye hala insan gibi davrandım
0 oy
tarafından
Sana gelip bunu soyleyen komsunla konsulugunu bitirmelisin bence kendi fikirlerini dısa vurmuş her halimize sükürler olsun insanlık lüks yeni esyalarla lüks evle vs olmuyor ne yazikki belki bu durumdan digerlerinin bile haberi yoktur ortaliğin mikserine benzettim ben o komsunu 
(244 puan) tarafından
Kendi de şaka karışık sürekli diyor bu koltukları at artık maffolmus ben olsam kullanmam bende dedim bende mecbur kullanıyorum herkes herşeyin en iyisini ister  geçimi bile zor yapıyoruz ekmek az diye ben yemiyorum çoğu zamn ki çocuklarım doysun diye Rabb'im kalbi ve gönlü güzel insanlarla karşılastirsijn.hepimizi hepsi geçecek imtihan hepsi muhattap değilim zaten görünce selam veriyorum sadece teşekkür ederim yorumun için
tarafından
Rica ederim gercekten zor rabbim yardımcınız olsun hanenize hayırlı bol kazanclar gelsin inşallah o komsuda birdaha oyke derse gecimimi senmi sagliyorsun sanane diyip geçin
(244 puan) tarafından
Amin inşallah Allahim razı olsun inşallah
0 oy
(237 puan) tarafından
İnsanoğlu saraylarda yaşasa ne olucak ki insan olamadıktan sonra kalp kırması da cabası görüşme bence o kadınla. Ve evin temiz olduktan sonra gerisi hikaye yeniye eskiye takılıpta kendini üzme 
(244 puan) tarafından
Üzüldüm ama yorumlar bana çok morel oldu evim temiz çok şükür
0 oy
(1,011 puan) tarafından
Senin evine gelmeyen , seninle gorusmeyen komşu nasıl senin durumundan haberi var da o yüzden yanına gelmiyorlarmiş. Bu komsunda aklı başında olsa bu lafı getirmez sana. O lafı orada dinleyeceğine seninle ilgili güzel bir şey söylerdi. Pek alma evine canım. Üzüldüğüne değmez. 
(244 puan) tarafından
Durumdan şöyle haberi var eşyalarımı görmedi ama eşim pet şişe topluyor akşamları bende topluyorum eve getirirken falan görüyor böyle tuaf tuaf iyice bakıyorlar bize sanki çöpten topalamadikda hırsızlık yapmışiz gibi bize kendini beğenmiş ve acır gibi bakıyorlar ama kimse kimseden üstün değil
(1,011 puan) tarafından
Canim her Pet şişe toplayan fakir veya eşyası kötü mü oluyor. Bizim burda da komşunun oğlu topluyor, toki dairelerinde oturuyor. Masallah, evine gittik 3+1 evi, dogalgazlı,  tertemiz esyasi evi mis gibi. Her insanın kendine göre yapacağı bir iş vardır. Sende yeri gelince tersle. Durumumuz yok diye böyle yapıyorlar düşüncesini içerleme. Ne oldum değil,  ne olucam demeli insan. 5 sene sonra kim nerede olur bilinmez.
(244 puan) tarafından
Haklısın abla eşyamı kötü de olsa beynim için önemli değil sonuçta temiz
(1,011 puan) tarafından
Olsun canım. Biz küçükken biri eskisini verince o gün dünyalar bizim oluyordu. Şimdi birinin bir eksiğini görünce yenisini alıp vermeye çalışıyorum. Nereden nereye geldik. Çok şükür Allaha. Önce sağlık ve huzur sonra para.
(244 puan) tarafından
Bende başkalarının etkileriyle büyüdüm çocuklarım da aynı şekilde büyüyor bunada şükür Rabb'im bundan geri koymasin Allah razı olsun canım ❤️

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 591 göst.
12 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Nur.06 (588 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 354 göst.
26 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Kayakaya (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 620 göst.
20 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Seherl (876 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 360 göst.