0 oy
591 göst.
Diğer kategorisinde (1,409 puan) tarafından
Kızlar ben daha 18 yaşındayken staj parasıdır yazın tatil zamanı işçi olarak çalışıyordum birikim baya yaptım anneme verdim biriktirsin diye üniye başlayıncada burs yatardı kendi memleketimdeyim diye harcamayıp kenara attım ailemde kredi çekti evi adıma aldım kira parasıylada ödüyoruz hala krediyi  memleketimde deprem gördü evim az hasarlı çatlaklar oldu full yaptırdım kiraya tekrar verdim sorun şu ki 3 sene sonra kredim bitiyor bizde doğudayız tayini batıya istiycez eşimde gel şu evi satalım batıdan yine senin adına sıfır daire alalım dedi kiradayız şuanda doğuda ve hatti hesabı yok aşırı pahallı batıda ev almasam yine kira ve sorumluluk çok fazla. Benimde evimde kiracı var kızlar ama bıktım yani gerçekten her sene bi sorun önceki oturan evi mahvetmiş yaptırıyorum yine aynı ve evde eskidi artık yani bende kiracı işiyle uğraşamam anne dedim o da bi kapın burda olsun diyor ileridr neler olur bilinmez batıya gidene kadar biriktirin alın ev bunu satma dedi o da doğru diyorda aşırı kararsızım ev fiyatlarıda düşük deprem bölgesi diye  3 swne sonra belki yükselir diyorum  fiyatlar evide satmasam bi ev en az 3 milyon olmuş nerden getiricem o parayıda haklımı yani annem siz olsanız napardınız bu arada eşimde aç gözlü biri değil yani mal benim olsun diyen biride değil onun ailesi bize göre çok zengin ve eşim tek çocuk sadece fikir sunuyor iyi olur diye baskı yapmıyor.

10 Cevaplar

+4 oy
(5,148 puan) tarafından
Evlenmeden önce oldugu icin esin o evden pay alamaz bosanma durumunda ama onu satip yenisini alirsaniz pay alir disinle tirnaginla artirmissin annen hakli hayatta herseyi düsünmek lazim
(5,833 puan) tarafından
yanliz helal olsun kyk buralariyla staj paralariyla birikim yapip ev almak gerecekten helal olsun. ben gezdim tozdum o donem 160 tl idi kyk. ben. 180 tl ye zayiflama yeunleri aliyordum teeee çinden aliekspreaten getiririyodum:)) para birikim yapilarak bu devirde ev alinmaz . bunu satarsan da annenin adina alirsan arkadasin dedigi gibi bosanma durumu olursa esin pay alamaz. ama esine guvenmiceksen zaten evlilik yurumez. esine guveniyorsan zaten esin de hak hukuk bilen adamsa cocukla sen otur ben herturlu kazarnir gecirmirim degip bisanma durumu olsa da almaz evin yarisi hakkini
(1,409 puan) tarafından
Kusura bakmayın kızımla ilgileniyordum yazamadım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim gerçekten çok iyi geldiniz bana hepinizi bi abla kardeşim gibi görüyorum bende eşime dedim o ev orda kalsın o da sen bilirsin dedi. Şimdi diğer evleri satamıyorlar canım çünkü konumları çok iyi satıpta daha güzel yerden alamayız diyorlar bizede tayin zamanı öyle bir yer çıkmaz yüksek ihtimalle birde alca bize kimse yardım etmedi annem çalış al çeyizini dedi öyle yaptım beklemedimde yani kaynanamda biz nasıl tektik sizde o zorluğu çekin dedi malınızın değeri olur evlenimcede bende onlara birşey yapmadım mesela bunların karşılığı illaki olucaktı evime bile almak gelmiyor içimden evimizi beraber dizdik istediklerimizi aldık en azından kendimiz yaptık kimse birşey diyemezde ve öyle bir tadı varki anlatamam sana takılarımı eşim yaptı düğünümüzü biz yaptık hepsi böyleydi canım ondan cimriler desemde yapmazlar yani bakma malı olan insan daha pis olur eşimle biz severek evlendik ailesi istemedi sonra öğrenmişler evimin olduğunu mal mülk olduğunu hemen gelip istediler kıymazlar lambayı açsınlar
(1,409 puan) tarafından
Casper senin azmış canım ya ben okurken 500 küsürdü 2021de mezun oldum çeyrekte baya ucuzdu her ay yapardım staj zamanında da aldığım 400dü çeyrek 130tl falandı yani hem yiyordum hem anneme veriyordum öyle öyle birikti yani bursun verdiğiyle imkanı yok ev alınmaz zaten evi o zaman 65 bine tapusuyla aldık şaka gibi bedava gibi geliyor şuan ama o zaman ne zorluklar çektik
(5,833 puan) tarafından
benim 2007 zamani:).  ozaman ceyrek altinda 49 50 civariydi gun yapiyorduk
kizlarla. birikince ben bozdurup sacimi boyatiyordum.:)  72 tl olmustu en son hepsini boDurdum sonra napdim onu bilmiyorum. kesin savma sapan yerlere gtmitmiatir
(1,409 puan) tarafından
Ya aşırı iyiymiş seninki de gün yapıp sonra saç boyatmakboşver bir yandan da en iyisini yapmışsın ben yapmadımda noldu elinde kalmışım işte
-Reklam-
+1 oy
(4,405 puan) tarafından
Ben olsam satmazdım ama bu şu an boşanma davasında olduğum için benim düşüncem. Yeni ev alırsanız mal ortak oluyor. Evliyken olsaydım senin gibi düşünürdüm eşimin ailesi zengin hemde öyle normal varlıklı değil baya zenginler villada oturuyorlar evde yardımcıları var eşime güveniyorum derdim asla aramızda para muhabbeti olmazdı ama malesef iş boşanmaya gelince öyle olmadığını anladım. 
(1,409 puan) tarafından
Canım benim çok geçmiş olsun ikinizin hakkında en hayırlısı neyse o olsun sormak istediğim  senin mal varlığın varmıydı bekarken ortak bölüştüğünüzde söylendi mi ya da beraber aldığınız mal varlığı varmı ve sonucu nasıl oluyor bilgi verir misin?Benimde eşimin mal varlığı baya var eşimin olmasada kaynana kayınpederin yani eşimde tek çocuk mallar otomatik ona kalıyor o parayı sevmiyor ailesi senin malın sana yeter dediği halde hiç şımarık büyümemiş ve çalışıp kazanmayı seviyor tutumlu ama ben ne desem nasıl yol izlesem yapar ama ileride Allah muhafaza bende bilemiyorum sadece öyle yapmaz diyorum yani ama ailesini dinlersr net yapar
(4,405 puan) tarafından
Benim kendi adıma mal yoktu birikim vardı ve benim bütün birikimimle ev aldık ortak sayıldı. Şu an o evin peşine düşmüşler. Benim eşimin de adına çok mal var tabi onlar öyle yapınca bende hepsine tedbir kararı koydurdum. Evlilik sonrası olduğu için yarı yarıya pay düşecek.
Canım senin eşinin de mal varlığı varsa o birini satıp ev alsın tek çocukmuş zaten emin ol dediğin gibi biriyse yapar
(1,409 puan) tarafından
Ben söyledim bir kere kuşadasında evleri var satın ev eskimiş dedim yok dediler konumu güzel satıpta daha pahallıya kötü yerdem alırız dediler bende maksat ev yenilensin diye dedim gerçektek benim eşim iyidir ama ailesi cin gibi bana zerre verdirmezler çol haklısın bende eşime dedim o evi satmıyorum ileride kiracıyı çıkarıp eşyalarımız biraz eskir taşırız yazın gideriz memlekete dedim tamam sen bilirsin dedi
(4,405 puan) tarafından
İyi yaptın canım bak benim arkadaşım da eşi çok iyidir ama yine de ne olur ne olmaz diye bekarken aldığı arabayı satıp başka bir şey almıyor
+1 oy
(468 puan) tarafından
Canım hangi şehirde evin bilmiyorum ama onu satıp batı da bir ev almanız mümkün olmayabilir. Atıyorum İstanbul'da 6 milyon evler. Ve sanırım tayincisin batıda aldığında sana kalmayacak iki gün sonra tayinin başka şehire çıkınca yine kiracı ile uğraşacaksın. Bence annen haklı satma evini. Kirada uğraşmak çok zor biliyorum ama kendi evini satinca yenisini alamama ihtimalin var.
(1,409 puan) tarafından
Evet bide o da var yani ayy kafam aşırı karıştı ya doğru diyorsun birde kentsel dönüşüme gitme ihtimalide var doğru yani şuan daha kafama yattı gibi eşimde doğru diyorda memleketimde ayrı yani
(468 puan) tarafından
Hangi şehirde eviniz deprem bölgesinde demişsiniz bende deprem bölgesindeyim. Batıya gideceğinize memleketinize gelseniz kendi evinizde otursanız.
(1,409 puan) tarafından
Malatya canım malatya sivas caddesinde ben memleketime sadece tatil için gitmek istiyorum eşimde öyle hepsi dedikoducu ben rahat olamam benim gibi düşünen kuzenim gitti şimdi çok pişman ondan istemiyorum ailemede yakın olmayayım kaynanam gilede
(468 puan) tarafından
Hmm anladım canım. O zaman karar sizin, sattığınız evle yeni ev alabilecekseniz satın. Yoksa hiç ziyan etmeyin
+1 oy
(96 puan) tarafından
Eşinin okadar mali varsa birini satıp batıda ev alsın. Sen niye satıyorsun eşin satsin .kusura bakma  düşüncen çok saçma. Sen kocamisin batıda ev alacaksın . Sen otur kocan alsın halka halla. O ev yok gibi davran lutfen
(1,409 puan) tarafından
İşte canım ailesi cimri desek satın şurda ev alıcaz ordan cenazeleri kalkar yani birde konumları iyi yerde ondan eşimde satmaz eşimin dediği deprem gördü diye ev yenilenir birde kirada oturmayalım batıya geçince diyor ama yok dedim sonra sen bilirsin dedi
(96 puan) tarafından
Evin deprem görmüşse görmüş. En azından kiracının verdiği hasarbokadar gozune gelmez
0 oy
(695 puan) tarafından
Eğer batıda kaliciysaniz satın bence ev alırsınız yoksa aldığınız maaş hep kiraya gider
(1,409 puan) tarafından
Evet kalıcı olucaz yüksek ihtimalle eşim bana tabi olursa tabi o da onu diyor canım şuan 8den 14e yükselttiler kirayı o da satalım ev alalım kredi çekelim el aleme yedireceğimise kendi evimiz olsun dedi
0 oy
(1,986 puan) tarafından
Aslında iyi olur tabi ama her acıdan düşünülünce ileride kimin ne olacağı belli olmaz. Senin gençken yemeyip içmeyip aldigin ev sadece senin ama şimdi onu satıp yeni ev alınca yarısı eşinin olacak. Bilemedim. Kiracı da evi çok yıpratıyor. 
(1,409 puan) tarafından
Ya sen görsen ev sahibimi benim yoksa ev sahibi onlarmı belli değil ters yüzümü gösterince ver beni mahkemeue diyor kendi muslukları bozulsum beni ararlar abi ben napabilirim sen kullanıyorsun yani ya evi satıp öyle yapmak geliyor içimden ya da kiracıyı çıkartmak annemin dediğide aşırı mantıklı geliyor ya şuan daha netleşiyor gibiyim eşimde sen napıcaksım daha orda diyor da yazın gitsem kızım ileride kazanmasıda var üniyi birde evim kentsel dönüşümede gidebilir
(1,986 puan) tarafından
Annemgilin de öyleydi. En ufak priz kırılsa yaptır derdi ne alakaysa. Sen kullanıyorsun sen kırıyorsun. Heryeri boyayıp tamir tadilat yaptırıp bir de temizlerdi annem öyle kiraya verirlerdi. Biraz sert çıktılar mi mahkemeye ver demeye başlarlardı. En son çıktılar evde sadace kapı kalmıştı duvarlar bile yıkılmaya yaklaşmıştı. Hay.van gibi oturmuşlar. 100.000tl
Belki daha fazla masraf yaptılar içine.
(1,409 puan) tarafından
Ayy resmen bizimle aynı duruma düşmüşler sizinki yine iyi çıkmışlar en azından depremde Allah rızası için hiç kira almadım kiracıdan aradan 6 ay geçti beni aradılar sizin kiracı evi toplamış yok diye neyse bende kiracıyı aradım abi ne kira verdin ses çıkarmadık ama evi toplayıp gidip aramamak nedir dedim ben geliyorum arada dedi evi boşaltmışsın elektrik suyuda kestirmiş kirada istemiyorum çıkabilirsin artık evden dedim vermedi anahtarı ölümle tehtit etti vermezsen polisi arıyorum dedim vermedi polis eşliğinde anahtarı değiştirttim yani kısaca bıktım gerçekten ondan soğudumda evden şimdi bir tane daha var buda dünya cimrisi devlet ne verdiyse veririm 1 tl fazla vermem dedi bende şimdi tefe tüfe oranına göre oturtucam 2 sene kredi bitmeye yakında çıkarıcam çingenelerle uğraşamam yani
(1,986 puan) tarafından
Konu açılınca Allah ev sahiplerine vicdan versinler diyorlar ama Allah kiracilara da vicdan versin.
(1,409 puan) tarafından
Amin amin birtanem hepsine tüm insanlaea herkes ayrı çeşit olmui
0 oy
(541 puan) tarafından
Ben satmazdım şimdi herşey yolundadır sıkıntı yok. Ama çıkarlar çatışınca ters düşünce insanoğlu herşeyi yapar. O senin güvencen bence satma kiracıyla uğraşmak sıkıntı ama bunun ilerisi var iyi düşün
(1,409 puan) tarafından
Evet canım eşime dedim satmayacağım dedim çok teşekkür ederim önerileriniz.için
0 oy
(1,696 puan) tarafından
Bende bekarken ev aldım. O evin kıirasida benim maaşım. Çünkü çalışmıyorum.  Satmayida düşünmem. Dünyanın bin tane hali var. Eşim asla mala düşkün değil. Ama yinede satmam.o ev sadece benim  üzerine  kayıtlı kalsin
(1,409 puan) tarafından
Canım seninki nasıl kaç senelik daire benimki eskidi birde kiracı var ondan da bıktım deprem bölgesi  diyede düşündüm ama sonra vazgeçtim ya satmamak en mantıklısı
(1,696 puan) tarafından
15 cnm
0 oy
(6,811 puan) tarafından
Bence annen haklı hiç dokunmayin o eve dursun sıfır daire içinde borca girecek madem öyle direk ev borcuna girsin gelen kira ile ödersiniz borcunu Allah göstermesin bı boşanma olmuş olsa evlenmeden aldığın için bı hak talebi olmicak ama satıp alırsanız eşinde hak sahibi olacak eşim malda mülkte değil deme zaman insana neler gösteriyor bilemiyorsun bile ben olsam dokunmam 
(1,409 puan) tarafından
Söyledim onuda imkansız almamız dedi bana çok çok 500 verseler kredi birikimde 500 olsun dedi nasıl alıcaz ev falan dedi bilmiyorum bende valla satılmasında noluyorsa olsun ya evet çok zorlandık ama şuan meyvesini alıyorum tabi çoğu zaman zorlansamda sonuçta ev olması bile yetiyor yani eşime dedim sen bilirsin dedi daha birşey demedi
(6,811 puan) tarafından
Boşver canım benim kötü aklımın erdiği satılmaması bu ev satılsa bile üstüne mutlaka para katıp alınacak ev hemen hemen aynı hesaba gelmiş olacak sadece az para çok para lafı olacak onun içinde değmez
0 oy
(869 puan) tarafından
Bence asla ama asla satma. Zamanında ne güzel almışsın eminim o zaman çekip ödediğin kredi taksidi şu an sana dokunmuyor bile. Ama yeni bir ev almaya kalksaniz çok yüklü gelir ödemeniz olur. Annenin dediği de mantıklı birikim yapıp batıya gidince ev almak daha iyi olur. Ama kendinden keyfinden kısıp kendi emeğinle aldığın evi satmak hiç mantıklı değil. 
(1,409 puan) tarafından
Değil mi bende sonra düşündüm ben neden memleketimden evi satıyorum diye boşver diyorum söyledimde eşime sen bilirsin dedi alınırsa alınır o zaman yoksada boşveriyorum zaten
(869 puan) tarafından
Yani eşin de çok istiyorsa ev alınmasını kendinz bir ev daha alın. Yani kötüyü düşünmemek te lazım ama hayatın ne göstereceği belli olmaz yarın öbür gün eşinle bir sıkıntın olsa başını sokacağın kendine ait bir çatın olur. Satma sakın

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 805 göst.
2 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 803 göst.
29 Temmuz 2020 Aile kategorisinde Eliffffff (226 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 376 göst.
12 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Alyakus (2,514 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 707 göst.