0 oy
310 göst.
Diğer kategorisinde (455 puan) tarafından
Ben bir ara namaz kılıyordum ama bıraktım daha doğrusu bir kıldım bir bıraktım sürekliliği olmuyor özellikle sabah namazları kaçıyor kalkamıyorum ben tesetturluyum makyaj filanda yapmam bıraktım yapmayı ama sanki nefsim alı koyuyor asla kilamiyorum önemini biliyorum zikir çekiyorum kuran ogrenmeye çalışıyorum dini sohbetler dinliyorum YouTube den ama namaz için bir adım atamıyorum en son basliyim dedim bu seferde çocuğa tuvalet eğitimi verdim yeri geldi altına yaptı yeri geldi olduğu yere yaptı üzerime değdi bu seferde içim almadi böyle bahane tabiki kılan nasıl kılıyor bana galiba abdest zor geliyor ama çokta içimde vicdan azabı var sürekli ölürsem aniden namaz yok nasıl çıkarım Allah'ın huzuruna diyorum ama olmuyor ben neyapicam

9 Cevaplar

+1 oy
(3,670 puan) tarafından
Namaz kılan insanlarla vakit geçir ya da öyle biriyle arkadaşlık kur birbirinize mesaj atın kıldın mı diye birbirinize uyarılarda bulunun bence etkisi olacaktır
(455 puan) tarafından
Aslında çevremde var öyle yapabilirim çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(3,552 puan) tarafından
Biz yardımcı olamayız tamamen olay sende bitiyor 

21 gün kuralı var 21 gün boyunca bırakmadan kılarsan sonra alışıyormuşsun
(455 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim bu kuralı deniycem
(693 puan) tarafından
İnsan alışıyor evette valla bu çocuklardan bazen ucu ucuna yetisiyorum.bazen bı bakıyorum vakit kaçmış.ezan uygulaması var canım onu yükleyebilirsin ,sürekli dini sohpetler izle vesile olacaktır ,
(455 puan) tarafından
Onu yükledim canım dini sohbetler izliyorum ama genelde namaz konulu olanlara öncelik vermem lazım galiba ama burda o kadar güzel tavsiyeler aldimki hepsini uygulamaya gecirip basliycam inşallah çocuklarla dediğiniz gibi zor oluyor ama alisicaz dediğiniz gibi tuvalet eğitimi vermeye başlayınca içime sinmemisti ama onun içinde burdan bir arkadaş tavsiye verdi öyle yapicam Allah razı olsun yorumun içinde teşekkür ederim
(693 puan) tarafından
Amin inşallah canım ,insllah kılarız namazlarimizi ,rabbim  yardimcimiz olsun inşallah
(455 puan) tarafından
Amin canım bu sabah namazıyla bismillah deyip basliycam inşallah
0 oy
(619 puan) tarafından
Bende senin gibiyim kendimi tesvik edici seyler yapiyorim seccademi degisiyorum gül sulari sıkıyorum namaz elbisesi aldim guzel tesbihler aldim falab ama hepyarida kaliyorum yarida kalmasam bir regl donemi giriyor butun dengem bozuluyor ne yapsam bilemedim
(455 puan) tarafından
Allah nasip etsin inşallah bize de sürekli kılmayı ama güzel şeyler yaptiklarin hatta bende denerim evet şu regli dönemi çok sinir bozucu oluyor çünkü geri donmekte zorlanıyor işte insan
(619 puan) tarafından
Ben her odaya bir seccade koyuyorum bazen sabah namazina kalkinca urperiyordum kucuk leğen le bir demlik su aliyordum odada abdesti onunla aliyordum bunu cok eskilerde yapiyordum yani cok cabaliyorum ama duzen olmuyor bana da dua edin bende size dua edeyim inşallah rabbim bizi hakkiyla kulluk edenlerden eylesin
(455 puan) tarafından
Amin canım inşallah sürekli daimi namaz kılan lardan olursun biran önce düzene oturtursun inşallah sanada sürekli dua edicem canim
0 oy
(4,171 puan) tarafından
RABBIM dosdogru kılmayı nasip etsin.. sanada bizede
(455 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun
0 oy
(6 puan) tarafından
Ölümü sıkça hatırla. 
(455 puan) tarafından
Teşekkür ederim hatırlatıyorum kendime ama yeteri kadar değil galiba
0 oy
(373 puan) tarafından
Ben de namaza baslayip baslayip birakiyordum kendime namaz uygulamasi yukledim ezan saatleri gelince telefona bildirim geliyor :) ordan gordukce namazi kılıyorum beni tesvik edici oluyor :)
(455 puan) tarafından
O var canım bende onuda yükledim belkide benimki tembellik bilemedim sürekli bir yorgunluk var üzerimde biraz silkelenmem lazım ömür geçiyor bir şekilde adım atıp birakmamam lazım Allah sanada birakmamayi nasip etsin inşallah
(373 puan) tarafından
Bir yerden basla devami gelir Allahin izniyle insallah bu sefer basaririsin :)
(455 puan) tarafından
Bu sabah namazıyla bismillah deyip basliycam İnşallah canim
(373 puan) tarafından
Basla basla canim Allah kolaylık versin
(455 puan) tarafından
Amin canim
0 oy
(79 puan) tarafından
Namaz gerçekten dinin direği hep kendime şunu telkin ederim dünya iyisi bir insan da olsan,süreklli iyilik de yapsan namaz varsa bu yaptığımız güzelliklerin bize getirisi olacak Allahın izniyle MaşaAllah vak tesettür var diyorsun zikir sohbet var diyorsun ama tüm bunların başı baştacı namaz önce onunla ilgili sohbetler dinle güzel kardeşim kendine bir süre ver ne olursa olsun şu kadar  gün bırakmayacagım de ve bol bol dua er bu süreçte inan ondan sonra namazı bıraksan da suçlu hissedeceksin çocuğunun tuvaletti konusuna gelince bizlerde bu durumu yaşıyoruz naçizane tavsiyem bir namaz kıyafeti oluştur namazını bitirince çıkar koy kenara sonra tekrar birsonraki namazda giyin necaset bulaşmaz böylelikle Rabbim yolunu kalbini zihnini namazla hemhal etsin güzel kardeşim 
(455 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için Allah razı olsun o kadar güzel tavsiyelerde bulunmussunuzki bu tavsiyelerinizi dikkate alıp uygulamaya calisicam inşallah o kadar istiyorum ki süreklilik olsun diye bir kıl bir bırak oyuncak oldu diyip kızıyorum kendime dediğiniz gibi önce namaz sohbetleri önceliğim olmalı bı tanede namaz kıyafeti edineyim kendime inşallah başlayacağım ve başaracağım bu sefer
(79 puan) tarafından
Kıl bırak da aslında ümit var demektir yoksa bırakır tekrar başlamazdınız madem içinize sıkıntı düştü kılmamakla ilgili o zman bismillah deyip yönelin alemlerin Rabbine inanın bu dünya meyletmeye değmez Allah için yapmak gerekir herseyi
(455 puan) tarafından
Doğru söylüyorsunuz basliycam Rabbime siginicam inşallah bir daha bırakmamak uzere
0 oy
(1,122 puan) tarafından
İbadetin sürekli olanı makbuldür. O yüzden nefsinize ağır gelse de kalkıp kılmaya çalışın. Nefsinizi yendiğinizdeki o tadı alınca bırakmak zor oluyor. Bir de kılamıyorum, kalkamıyorum diyorsun ya aslında onları hiç deme. Çünkü o Allah ile senin aranda gizli. Allah gizlemişken sen açığa verince hem şahit tutmuş oluyorsun hem de belki yaptığın bir şey Allah'ın hoşuna gidecek ve namazlarını affedecek. Bu yüzden hep ört bunları :) 
(455 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim haklısınız Allah razı olsun sizden bundan sonra dediğiniz gibi yapicam inşallah ta basliycam artik
(1,122 puan) tarafından
Cümlemizden razı olsun inşallah :)
0 oy
tarafından

Hepimiz insanız, zaman zaman nefsimize yenik düşebiliyoruz. Zaman zaman namazları kaçırdığımız olabiliyo şu yada bu sebepten ötürü. Sana verebileceğim iki tavsiye var, hiç şüphen olmasın ikisi de gerçekten işe yarayan şeyler. İlki bol bol Tevbe istiğfar etmen, dilini Tevbe estağfirullah demeye alıştır, ikincisini sabah namazlarını kaçırdığını söylediğin için söylüyorum, gece yatarken de ki; "Allah'ım beni sabah namaz vakti kaldır" sonra uyu. Ne zaman sabah namazını kaçırmış olsam gecesine bunu diyerek uyurum ve istisnasız her seferinde imsak vakti girdiği anda ya imsak vaktinin 3 5 dakika öncesinde yada ezan okunurken uyandırılırım. Bi kez olsun şaştığını görmedim daha. Emin ol vaktinde kalkmak için yapabileceğin istisnasız her şeyden daha etkili bi yöntemdir. Ama dediğim gibi bak, beni sabah namaz vakti kaldır de, uyandır deme. Uyandır dediğim zaman uyanıyorum ama kalkamıyorum ben :getlost:

(455 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim tavsiyelerini uyguluycam Allah razı olsun senden Tevbe istiğfar i sıkılaştırıcam ben hatayı demekki burda yapıyordum ben beni uyandir Allah'ım diye dua ediyordum dediğiniz gibi uyaniyordum ama kalkamıyorum bende kaldir diye dua edicem artık insallah
tarafından
Allah ibadetlerini de imanını da güçlendirsin umarım, hayırlı günler
(455 puan) tarafından
İnşallah amin cümlemizin sizede hayırlı günler♥️

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 182 göst.
27 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 134 göst.
0 oy
7 cevap 165 göst.