0 oy
135 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (73 puan) tarafından
Bugün teşhis kondu 3 yaşında yaşayanlar biraz süreçten bahseder misiniz 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah şifasını versin inşallah. İlacını düzenli kullanın artık ömür boyu o ilaç hayatının bir parçası olacak doktor dışında asla kimseye kulak asmayın geleneksel tıb tedavilerinden uzak durun doktorun dediği süreyi gecirmeden düzenli kontrollere mutlaka gidin. düzenli kan ve idrar testi yapılacak ona göre ilac dozu değişebilir dönem dönem. Sıkıntı üzüntü stres heyecan hatta aşırı mutluluk vs bunlar hep atağını tetikler. Atak anında hastahanelik bir iş olduğu zaman crp sedim üre çok yüksek çıkacaktır bu süreçte doktora muktafa fmf olduğunuzu söylemeniz gerek yoksa boş yere antibiyotik yazar. 
(73 puan) tarafından
Çok sağolun sayenizde çok rahatladım bugün çok ağladım ama söyledikleriniz beni çok rahatlattı
tarafından
Siz de sağolsun Allah'ım şifa versin inşallah. Facebook kullanıyorsaniz büyük fmf grupları var orada birbirimize çok bilgi alışverişi yapıyoruz. Instagram'da da sayfalar vardı ama ne yazık ki orada iletişim yok artık
(73 puan) tarafından
Bizim çok erken teşhis kondu ama ömür boyu ilaç kullanmak üzüyor beni
tarafından
En azından erken teşhis koyulmuş tedaviye başlandı o açıdan düşünün. Bu hastalığı ciddiye almadığı için, ilacı düzenli kullanmadığı için ya da yıllar önce hastalık hiç bilinmiyorken doğru teşhis koyulana kadar çok zaman kaybedildigi icin böbreklerinden olan çok kişi var ne yazık ki.  Böbrekleri birebir etkileyen bir hastalık bu yüzden düzenli kontrol ve düzenli ilaç içmek şart. Hamilelik ve emzirmede bile bırakılmıyor aksi durum olmadıkça düşünün o derece önemli. Canınızı sıkmayın yani elbette üzüleceksiniz annesiniz ama çok daha kötü hastalıklar da varken inanin fmf yine şükür sebebi kalıyor o yüzden hayatınızı bir tık değiştirip bu şekilde yaşamaya devam edin o kadar. Tıp ilerliyor bakarsiniz ilerde güzel haberler alınır kim bilir
(73 puan) tarafından
Çok teşekkürler morel verdiniz daha iyi hissediyorum sayenizde
-Reklam-
0 oy
(4,631 puan) tarafından
Benim kızım Akdeniz anemisi taşıyıcısı herhalgi bir ilaç kullanmıyor cnm çok çok geçmiş olsun....
(263 puan) tarafından
Post sahibi değilim ama Akdeniz anemisi ve Akdeniz ateşi farklı şeyler canım, size de çok geçmiş olsun
(73 puan) tarafından
Evet farklı hastalık
(4,631 puan) tarafından
Öyle mi bilmiyorumdum teşekkür ederim
0 oy
(263 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun,artık ömür boyu taşıyacağı bir hastalığı var ne yazık ki ve sadece o da değil,genetik olduğu için nesillerini de etkileyecek (ki inşallah hiçbiri hasta olmaz). Kolşisin başlarlar ve arkadaşın dediği gibi ilacı düzenli kullanırsa, sıcak-soğuk ilişkisini iyi ayarlayabilirsiniz atak sayiları azalır. Bir de sedece B12 değil D vitamini emilimini de aşırı düşürdüğü için takviye almanız gerekebilir. Bir de kontrollerinizi dahiliye ya da genel carrahiye değil de muhakkak romatoloji uzmanına yaptırın. Sormak istediğin birşey olursa ben de yardımcı olurum. 
(263 puan) tarafından
Rica ederim,keşke elimden daha fazlası gelebilse..
İnşallah hiçbir zaman olmaz. Atak dönemi sadece ağrı kesici alabilir,sıcak su torbası ve hafif masaj bazen iyi geliyor. Onun dışında atak geçirirken sulu beslenmesi önemli. Şimdilik aklıma gelenler bunlar
(73 puan) tarafından
Cok teşekkürler
(263 puan) tarafından
Rica ederim
(73 puan) tarafından
Merhaba ben size bişey sormak istiyorum kızım geçen tekrar ateşlendi ama burnu falan da akıyordu  pazar günü oldugu için acile gittik doktora fmf hastası olduğunu söyledim bize serum verdi boğazi kızarik dedi crp hafif yüksekti antibiyotik verdi benim kafama takılan ben atak mi grip mi nasıl ayırt edeceğim
(263 puan) tarafından
Merhaba,çok geçmiş olsun ama her ateş ya da CRP yüksekliği FMF demek değil,doktor boğazı kızarık dediyse üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için CRP yükselmiştir muhtemelen. Zaten 3 yaşındaki çocuk neresinin ağrıdığını bilir ve tarif edebilir. Karın ağrısı ya da eklem ağrısı olsa size anlatabilirdi diye düşünüyorum. FMF atağı olsa belirtileri olur,karın ağrısı,eklem ağrısı,ateş,kusma veya ishal-kabiz gibi...Tekrar çok geçmiş olsun

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 42 göst.
8 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sinem_A (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 187 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde SL (1,125 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 108 göst.
0 oy
0 cevap 42 göst.
5 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gncdmr (0 puan) tarafından soruldu

405,979 soru

12,169,200 cevap

36,634 kullanıcı

...