Yukarıda arkadaşın dediği gibi atak dönemlerinde doktora basvurursanız muhakkak FMF hastası olduğunu söyleyin. FMF hastası olduğunu bilmeden boşuna apandisit ameliyatına yatırılan çok hasta var bunlardan biri de benim,son anda ameliyattan döndüm diyebilirim. Ya annede ya babada muhakkak gen vardır,ama taşıyıcı ama hasta. Bu sebeple başka çocuğunuz varsa ona da gen testi yaptırın ki erken teşhis her zaman iyidir. Beslenmesine dikkat edin. Mesela atak geçirmeden önceki bir ay içinde en fazla neyi tüketti,atağı ne tetiklemis olabilir,bunları takip edin çünkü her hasta hastalığı kendine özgü taşiyor ve ne yazik ki mutasyon geçiren bir hastalık. Şimdilik kolşisin başlarlar ama olur da atak sayıları artar ya da şiddeti artarsa ileri seviyelerde yurt dışı ilacı başlanması tavsiye ediliyor. Sizin yapabileceğiniz en iyi şey stresten,sinirden,üzüntüden,aşırı mutluluktan,yine aşırı heyecandan falan olabildiğince sakınmanız. Soğuk-sıcak dengesine dikkat edin,cereyanda kalmasın,bunlar çok çabuk etkiliyor. Her enfeksiyonda antibiyotik vermeye çalışırlar,yine söylüyorum FMF hastası olduğunu mutlaka ama mutlaka belirtin. Zaten söylediklerime dikkat ederseniz ve ilacı düzenli kullanırsa normal hayatını çok fazla etkileyecek durumlar oluşmaz. İnsan her şeye alışıyor,bununla yaşamaya siz de alışacaksınız ve bir süre sonra normal gelmeye başlayacak. Korkacak bir durum yok yani,siz ne kadar sakin kalırsanız çocuğunuz da o kadar az etkilenir. Çocuğa ölümcül bir hastalık gibi lanse etmeyin. Bir de bağırsak düzenini bozmayacak şekilde beslenmesine dikkat edin yani kabız da olmasın ishal de çünkü atağı tetikler.Korkmayin âdet ağrısı gibi düşünün 3-4 günlük bir süreç bu atak dönemi. Evet çok şiddetli olabiliyor ama Max 3-4 güne geçiyor.Düzeni oturttuktan sonrası kolay.