0 oy
563 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,544 puan) tarafından

9 günlük lohusayim, evde cok sıkıldım ama sezeryan ameliyatlı olduğum için markete falan daha yürüyemiyorum. Evimizin yakininda görümcem var. Dün telefonda kendisine kahvaltiya gelmek istedigimi söyledim, gelme dedi, daha erken bebek dışarı çıkarilmaz diye söylendi :woot: çok şaşkınım,  sıkıldığımı bir hemcinsim olarak anlamaması, bu kadar eski usül düşünmesi, direk söylemesi falan... Siz neler yaptınız bu süreçte.

36 Cevaplar

0 oy
(6,201 puan) tarafından
Vllh cnm ben 40 gün boyunca çıkmadım bebeğim açısından 40'ı çıktı snr istediğim yere gittim ha bu arada 40 gün içerisinde sadece hastane işleri falan geri kalmadık kontrol muayene falan hep gittik 
(2,544 puan) tarafından
Bende cok sıkıldım evde iki çocukla çoğunlukla tekim. Ama saglik onemli tabi sıkcaz dişimizi artigın:)
-Reklam-
0 oy
(4,063 puan) tarafından

Benim canım tatlı parmağımı bıçak kesse 1 gün naz yaparım evdekilere :D sezeryan olunca da asla 10 günlükken gezmeye çıkamazdım, enfeksiyon vs bir de bu sıcakta bebeğime de yazık. Görünceniz haklı biraz daha toparlanın. Gürümek daha sağlıklıyken markete gidemiyorum diyorsunuz, saatlerce sandalyede oturup nasıl kahvaltı yapacaksınız. 

(2,544 puan) tarafından
2. doğumum,.cok şükür ilkine göre daha iyiyim. Arka mahallemde oturuyor. Bir iki saatliğine hastaneye gidiyoruz ordada bişey olmaz diye düşündüm. Evdede sandalyede yemek yiyorum:) hijyenik açıdan düşünmenizi anliyorum ama sıkıntı bastı,  kimse bunu anlamiyor
(4,063 puan) tarafından
Kendi eviniz ama dilediğiniz şekilde oturursunuzz arada koltuğa geçip uzanırsınız. Gerçi görümceye de bağlı rahat edeceksiniz
(2,544 puan) tarafından
Boşver ya zaten hevesimi kırdı :) saglik olsun
0 oy
(3,981 puan) tarafından
Ben corona zamanı doğum yaptım. Dr da dr a dışarı çıktık. Şimdi olsa hava müsaitse kucaklar çıkarım en azından yürüyüş yapmaya. Boşver hava rüzgarlı falan değilse sen de çık. 
(2,544 puan) tarafından
Azda olsa yürüsem mi diye düşünüyorum bende, bilemedimki böyle tepki alinca
(3,981 puan) tarafından
Çık canım ne olacak. Çok insanlı kalabalık ortamlı yerlere girmedikçe bişey olmaz diyor dr lar da. O da yani hasta olan olur temas eder falan diye.
0 oy
(2,733 puan) tarafından
1 hafta evde durdum. O da dikişlerimden oturamıyordum. 1 hafta içinde dikişlerim iyileşti rahat hareket etmeye başladım. Sonra gezdim hep. Anneme, bekarken ki mahallede arkadaşlara filan. Şu zihniyeti anlamıyorum ya. 40 gün evde ne yapılır ki. Arkadaşım geçen hafta doğum yaptı. Kayınvalidesi kalıyordu yanında onlarda tartışmış kayınvalidesi 5. Günü kızı yüz üstü bırakıp gitmiş. Sabah beni aradı ağlıyor. Bebek susmuyor sürekli ağlıyor gelip bakabilir misin? Nesi var anlamıyorum diye. Gittim bebekle ilgilendik birlikte, evini topladım, bulaşıklarını hallettim. Sen uzan al bebeğini de kucağına keyfine bak dedim. Sakinleşti biraz. Eşi de evden çıkma diye tembihlemiş. Gün içinde bana gel kafan dağılır filan diye söyledim. Ama her gün ağlıyor sıkılmış. Eşi izin almış dışarı çıkmasın diye evde duruyormuş, izin vermiyormuş. Çıkacağı asansörle aşağı inecek 10 adın sonra yine asansöre binip yukarı çıkıcak.
(2,544 puan) tarafından
Bana sen gibi biri lazim, o kadın yerine Allah razı olsun diyim. Çünkü herkes bedensel sağlığı düşünürken ruhsal sağlığı önemsemiyor. Şu 9 gunde 5 kere hastaneye gittim, saglik ocagi dahil. Bence anlayış bu hastane işlerinde olmali, koşdurtup duruyorlar. Tv izliyorum, dinleniyorum ama insan evde bir yere kadar duruyor. Milleti anliyorum ama bana biraz abartı geliyor
(2,733 puan) tarafından
Yakın olsaydık valla gelirdim, sen gelirdin filan. Bana da abartı geliyor. Çok saçma geliyor. Tamam akşam ezanından sonra çıkma denilir ama gün içinde sürekli dolaşmadığın sürece sırf kafan dağılsın diye yakın çevreye gitmekte bir şey olacağını düşünmüyorum açıkcası.
(2,544 puan) tarafından
Allah sayılarınızı arttirsin, düşünmen bile güzel
(2,733 puan) tarafından
Amin canım. Kadın kadının halinden anlamalı.
0 oy
(3,997 puan) tarafından
hastaneye  gidip gelmemiz gerekiyordu . ilk haftadan ciktik yani . su anda 2 haftalik lohusayim ben de :) 5 yasindaki kizimi parka cikariyorum evde durmak istemiyor . bebisi de arabasina koyuyorum . 
(2,544 puan) tarafından
Maşallah, park uzagimda yoksa kimseye minnet etmiycem. En iyisini yapıyorsunuz sizde saglikla büyütün
(3,997 puan) tarafından
uzakta olsa ben de gitmeyebilirdim ama evin yaninda sayilir . cok kalabalik olmayan saatlerde gidiyoruz . cok saolun siz de insallah .,en azindan bi hava alip eve donun evin icinde insan cok bunaliyor
(696 puan) tarafından
Kızz aynı gün doğurmuşuz o zaman snnle bende 2 haftalık lohusayım cuma günü doğdu
(3,997 puan) tarafından
benimki carsamba aslinda :) hayirli olsun
(696 puan) tarafından
Sağol canım snnde
0 oy
(789 puan) tarafından
13 gün çünkü ev taşıdım 
(789 puan) tarafından
ve şehirler arası 12 saat yol sadece annem geldi eşimin ailesi 1 jafta ne aradı ne sordu bide eşime arayıp beni şikayet etmişler niye bizi aramıyo eşimde bağırmış evde bebek var hava sicak iş çok nerden fırsat bulup arasın yine aramadım en son onlar aradı gülerekk ha ha ha dizdin mi evini kız çok oyaladı mı
(2,544 puan) tarafından
Anlayissizliginda böylesi, iyi inşallah çıldırmamışsındir, ben ilkinde patlamıştım millete
(789 puan) tarafından
2 ay sonra çıktı geldiler kaynatam kaynanam kaynım 3 gün kaldırlar ama yüz vermedim en son gidecekleri gün uğurlarken eşim keşke ana gitmesen sen dedi kadın ışık hızıyla ayaklarını çıkardı geri girdi içeri 1 ay kaldı
(2,544 puan) tarafından
Iyi bari,  o kadar anlamış
(789 puan) tarafından
yok be ne iyisi canım çkmştı günde 3 öğün yemek beğenmezde öyle yok yağlı yok tuzlu
0 oy
(26 puan) tarafından
Bebeği 3 hafta boyunca hastaneden hastaneye çıkardım, kendim ise 2 hafta olduktan sonra eşimle gece yürüyüş yapıyorduk bebeğe annem bakıyordu. 3 haftadan sonra anneme geçmeye karar vermiştim 40ına kadar eşimde halimden anlıyordu sürekli dışarı çıkıp gezip hava alıyorduk. 
(2,544 puan) tarafından
Zaten nasıl durulurki 40 gün boyunca, iyi yapmışsınız bende biraz daha bekliyim cikayim
(26 puan) tarafından
Yok ya insanın zaten psikolojisi çok kötü daha beter oluyo evde kaldıkça
0 oy
(7,431 puan) tarafından
Bende 40 olana kadar evde kaldım çünkü emziriyordum sürekli uyuyodu gittiğim yerde rahat edemem diye gitmedim.  Evde kaldım uzun süre 
(2,544 puan) tarafından
Bende o yüzden bir iki saatlik gorumceme gideyim emzirmem için oda var diye düşünmüştüm, normalde ev gezmesi sevmem ama dedigin gibi avm falan gidemem diye düşündüm.
(7,431 puan) tarafından
Anca anca gezmeye basladiim . 4 .5 aylik suan
0 oy
(657 puan) tarafından

İlk kizimda 3. Gün anneme gezmeye gittim. Sonra yemeğe falan çıktık hiç oturmadim evde. 

İkinci kızımda 4. Gün Erciyes kayakerkezine gittim :D

(2,544 puan) tarafından
Bu sırada senin çevren nasıl sustu :))
(657 puan) tarafından
Herkes çok konuştu. Ama hiç kimseyi duymadım kendi bildiğimi yaptim. Lohusa sendromuna girersem yanımda o konuşan hiç kimse destek olamayacak. Kendi başıma hem çocuğuna hem kötü psikolojime yetemeye calistikca daha da batcam. O yüzden isteyen istediğini konuştu ama bir süre sonra mecbur sustu
0 oy
(4,721 puan) tarafından
İkinci doğumda 15 günlüktüm Bursa'ya düğüne gıtmiştim☺
(2,544 puan) tarafından
Oh şıkıdım şıkıdım, tam o havadayim zaten:))
(4,721 puan) tarafından
Vala bende sonradan pişman olmuştum gittiğime
0 oy
(14,742 puan) tarafından
bende 9 gunluk lohusayim hastaneden ciktik ertesi gun gene hastane isleri icin ciktim dunde dondurma yemeye felan gittik ne bileyim isim olmasa cikmam icimden gelmiyor hava da sicak 
(696 puan) tarafından
Kız soğuk dondurma dokunmuyor mu bende 2 haftalığım yemiyoeum sopuk şeyler
(14,742 puan) tarafından
ne bileyim ben soguk su da iciyorum kizimda da boyleydim cok kasmiyorum kuzum kasinca bi pokluk cikiyor kesin
(696 puan) tarafından
Doğru diyosun
(2,168 puan) tarafından
Kız dondurma mi bana hafif soğuk su icmeme izin vermiyor annem kaynanam pooof
(2,544 puan) tarafından
Dondurmada mi yasak :)))) gaz mi yapıyor zira bu sıra herşeye gaz yapar yeme diyorlar
0 oy
tarafından
Sezaryen idim hastahane dışında ilk 2 hafta iyice iyileşmeyi bekledim evin içinde ufak yürüyüşler yaptım bol yürüyüş daha çabuk iyileşme sağlıyor aklınızda olsun. 2 hafta sonrası kızımı aldım aldım serbest saatlerde dışarı çıktık yürüyüş yaptım. ilk 5  ay kızımı hastahane dışında kalabalık yerlere sokmadim eve kimseyi kabul etmedim kimseye gitmedim. sadece dışarıda temiz hava aldık geri döndük pandemi bebesi ve annesi idim. bu arada Ocak doğumlu kızım yani soğuk sıcak demedik çıkmak için sadece hastalık korkuttugu için temasta olmadık kimseyle 
(2,544 puan) tarafından
Doğru olan o, misafirlik deyince kimsede anlayış yok, herkes bebek görmek istiyor. 3 yaşında bir kızım var pandemide doğdu ayni sizin gibiydim. Bunda sıkılıyorum evde, balkona çıkıp gökyüzüne bakıyorum artık dışarısı cok güzelmiş ya falan demeye başladım:))
0 oy
(1,844 puan) tarafından
10 gün evde kaldım hastane dışında çıkmadım 

35 günlüğüz şimdi misafirliğe bile gittik parkada gittik evde bunalıyor insan çocuklarla uğraş uğraş tek başına nereye kadar 
(2,544 puan) tarafından
Aynen öyle, her lohusalik bir olmuyor. Ilk kizimda bemde pek çıkmazdım ama şimdi sıkılıyorum
0 oy
(1,842 puan) tarafından
Ben 1 haftalikti hastaneye gittim oğlumu almak için ölüyordum ama zor bir ameliyat geçirdim. 19. Gün markete gidecek kadar iyiydim ama 1 km yürüyerek gidip geldim 
(2,544 puan) tarafından
Her lohusalik farkli geçiyor,  benimde ilki oyleydi
0 oy
tarafından
Ben 40 li iken ev aradım sokak sokak hemde kışın ortasında 
(2,544 puan) tarafından
Kiyamam ya, evden mi cikarildiniz
tarafından
Evet doğum yaptık bekleyin dedik kabul etmedi ev sahibi ben oturacam dedi çıkarttı kızım 50 günlüktü ev taşıdım
(2,544 puan) tarafından
Ayıp ya, nasıl rahat ediyorlar acaba. Hani acil birseyse bir yere kadar neyse dersin ama bekleme imkani varken heleki böyle dönemde sana destek olmalari gerekirken insanlar çok acımasız olabiliyor
tarafından
Öyle gerçekten de kimse kimsenin halinden anlamıyor mecbur bizde taşındık küçücük bebekle bir o evden bir o eve bide kolik bir bebekle
0 oy
(1,154 puan) tarafından
Görümcen ayıp etmiş. Büyük ihtimal müsait değildi. Ama o sana gelebilirdi moral olurdu. Benim de 4 gün sonra üçüncü bebeğimi kucağıma alacağım inşallah. İlklerde çok korkardım. Ama artık çok şükür daha cesaretliyim. Mesela benim başımda kaynana oluyor. Kapıdan koysam bacadan giriyor hiç de çekilmiyor. Yok hiç yürümüyon diye ayrı laf eder. Her ağladığında memeyi tutsun der. Lohusa lohusa hiç çekilmiyor. Sürekli laf sokma geçmişi gündeme getirip can sıkma derdinde. Bi yemek yapsa söyler durur şunu yaptım bunu yaptım. Eline sağlık desem tersler. Teşekkür için yapmadım diye. Yani değişik bi tip. Daha çok şey var da.. kısaca tam bi baş belası. Eşime söyledim yatılı kimseyi istemiyorum şortla gezcem evin içinde ayıp olur diye. O da tamam dedi zaten ben izin alacağım dedi. Allah kimseye muhtaç etmesin. Küçük oğluma tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum. Annem her gitmeden çocuğu bunaltıyor çişin var mı çişin var mı diye. Halbuki ben sık sık götürüyorum tuvalete. Hani artık ne kadar bunalırsam bunalayım kimseye minnet etmemeye çalışıyorum. Herkes tahammülsüz. Onlar bana muhtaç olsa ben en güzel şekilde ağırlardım galiba.. 
(2,544 puan) tarafından
Inşallah lohusa dönemin sakin ve güzel geçer. Kaynanan zor birine benziyor Allah sana kolaylik onada güzel ahlak versin. Gorumcem hicbirseye el atmaz, tamam zorundada degil ama insan sesine muhtaç oluyorum böyle zamanlarda, obyuzden benimde takıldıgım nokta bu oldu. Ne geldi ne kabul etti
(1,154 puan) tarafından
Güzel dua ve dileklerin için çok teşekkür ederim canım benim <3 Aminn inşallah. Aynen canım insan bunalıyor çok iyi anlıyorum seni. Allah yardımcın olsun kalbine ferahlık versin.
0 oy
(577 puan) tarafından
Vallahi ben n.doğum yaptim bebeğimin de ilk kullandığı bezler 0 numaraydı ondan da evde 1 tane varmış hep 1 numara almışım kayınvalidem bebeğime baktı bende çevredeki marketleri gezdim sanırım doğumdan sonra ki 2. Gün du. 20 gün sonra da bebeğimi parka hava almaya çıkarmıştım :D
0 oy
(12,583 puan) tarafından
hiç evde durmadım, hastaneden 3.gün taburcu oldum. bebeğim küvezdeydi her gün onun yanına gittim
(2,544 puan) tarafından
Seninki mecburiyet olmuş, ne kadar kaldı küvezde kuzucuk
0 oy
(696 puan) tarafından
14 günlük bir lohusa olarak seni bir tek ben anlarım :) günler geçmiyoor bende çok sıkıldım daha 26 gün var, yaz bitiyor, dün bi annemlere gidip geldim zaten çok oturmadım iyi geldi ama bi kahvaltıya gidip gelmeden bişey olmazdı bence iyi geliyor insana
(2,544 puan) tarafından
Ay anlaman bile yetiyor, ne var bunda diymi. Işte 40 gün robot olmamız bekleniyor. Doyur, temizle, gaz çıkar:) Hepsi cok güzel anlar, Rabbime cok şükür fakat insan hergun ayni yaşayamıyor
0 oy
(325 puan) tarafından

Ben 40gün çıkmadım!!! Tek hastaneye ve sağlık ocağa gittim pazartesi doğum olcak beklemem kim ne derse desin cikicam gram umrumda değil sen çıkmak istiyorsan çik canım keyfine bak sen<3

(2,544 puan) tarafından
Bende öyle tepki alinca ben mi anormalim dedim meğer birçok anne normal hayatina biran önce adapte olmak istiyormuş

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 705 göst.
11 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 123 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ozlem.23 (158 puan) tarafından soruldu

408,339 soru

12,267,607 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...