0 oy
470 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (13 puan) tarafından

Arkadaşlar biz daha yeni evliyiz 1 ay sonra 1. Senemiz olacak ve öncesinde de 4 senedir sevgiliydik her neyse bizim bu 5 sene zarfı içerisinde aman aman büyük hiç bir kavgamız olmadı kendi aramızda hala daha hiç bir sorunumuz yok, çok uyumluyuz neredeyse birbirimiz için yaratılmışız diyeceğim. Bizim tek sorunumuz eşimin ailesi. Annesi oğlunu kıskanıyor yaptıklarını buraya uzun uzun yazmayacağım ama kısaca örnekler vereyim; bizim evimize gelirken bizden müsade istemez, geliyorum diye arar sadece. Her geldiğinde 1 ay kalıyor, kaldığı süre zarfı içinde ben yokmuşum gibi davranıyor, benim evimde kendisi misafirken sürekli birilerini arayıp buyur ediyor ( bu arada biz uzakta yaşıyoruz davet ettiği kişiler gelmek istese yatılıya gelecekler) sürekli oğulum evi oğlumun koltuğu vsvs gibi cümleler kuruyor. Durumdan rahatsız olduğum için gelmesini istemiyorum gelirse de 1/2 hafta kalmasını istiyorum eşimle bu durumu paylaşıyorum ama bir türlü dengeyi kuramadı. Annesi aile olduğumuzu o kadar kabullenemedi ki tatile gideceğimizde bile *ablanları da davet edin* diye eşimin aklına fikirler soktu. Ablasının küçük bebeği var ben ablasının eşiyle de çok samimi değilim rahat rahat yüzemem eğlenemem neden böyle şeyler yapıyor anlamıyorum veeeeee o bahsettiği ablasıyla bu konuları konuştum bana *kafanda kuruyorsun üzerine alınma bunları * dedi sonraki gün göndermeli hikaye atarak beni kışkırttı ben de dayanamayıp kavga ettim. Hikayenin bana olmadığını iş arkadaşlarına attığını idda etti. Eşimde ablasına inandığını söyledi beni savunmadı. Artık hem ailesinden hem de eşimin onların hiç bir hatasını görmediği için eşimde de soğudum. Eşimi çok seviyorum ama artık yüzünü görmeye bile tahammülüm kalmadı sürekli ailesini savunması cidden beni yoruyor. ( bunlar sadece buz dağının görünen kısmı bir çok olay oldu ve hep ailesinin tarafını tutuyor) ne yapmam gerekiyor sizce? Zamanla düzelir mi, terapiste gitmeyi de kabul etmiyor çaresizim

15 Cevaplar

+3 oy
(18,330 puan) tarafından
Bütün posttan anladığım siz birbiriniz için yaratılmamışsınız. Ve eşinle çok uyumlu değilsin hiç sorunumuz yok diyorsun ya en büyük sorun eşinin o dengeyi kuramaması aslında evli olduğunu artık tek başına olmadığını eşinin anlaması lazım sen annesini eşine şikayet ettiğin içinde annesini değil seni suçluyor. Sorunun kaynağı ailesinden ziyade eşinin evli olduğunun farkına varamaması 
(13 puan) tarafından
Sanırım haklısın, artık dayanamıyorum
tarafından
Bence adam daha memeden kesilmedi hâlâ daha annesini emmek istiyor. Hele kaynana, daha taze evli çift olduklarının idrakına varamadılar sığıntı gibi "oğlumun evi" bahanesine sığınarak yapışıp kalmış yani yüzsüz
(13 puan) tarafından
Bunlara yüz veren maalesef eşim. Sınırını çizemiyor * biz artık aileyiz* mesajını veremiyor
(18,330 puan) tarafından
Benim eşimde biz bir yıllık evli iken böyle idi ben hamile idim beraber kalıyorduk o ara ilk kez eşim o dengeyi kuramadi diye hamileliğim felaket geçti sonra sonra eşim düzeldi dengeyi kurdu ama o soğukluk benden geçmedi maalesef
(531 puan) tarafından
O mesajı sen ver canım açık açık söyle kaynana na ne işin enişteyle tatilde
-Reklam-
+1 oy
(2,207 puan) tarafından
Malesef bunun çaresi yok ben 8 yıldır çekiyorum iyi oldum eşim beni savunsun diye olmadı kötü oldum eşim benim ciddiyeyimi anlasinn diye oda olmadı çocuğun yoksa eğer asla çocuk yapma sonra boşanmak istiyorsun cocuklar boynunu büküyor onlara üzülüp bisanmiyorsun benim gibi olma
(13 puan) tarafından
Çocuğumuz yok ve henüz düşünmüyoruz. Bu olaylardan sonra ben de zaten asla düşünmüyorum
+1 oy
(4,393 puan) tarafından
Esine demeyip kendin diyeceksin kayinvalidene. Sen kabullenememis olabilirsin ama bu ev benim ve evin hanimi da benim ben istersem kisileri davet ederim. Sen cok oglunu istiyosan hemen sana geri veriyim elele evine don diceksin. Esine de net cizgi cekeceksin ya dengeyi kurarsin ya da ben yokum diceksin. Malesef kit olan adamlara bunu yapmak gerekiyor. Sahsen benim kayinvalidem oyle degil ama istemedigim bisey oldugunda direk kayinvalideme derim. O da anlayisla karsilar. 
(13 puan) tarafından
Benimkiler anlayışla karşılayacak cinsten değiller suçu benim üstüme atıp; sen kafanda kurmuşsun, biz onu sana atmadık, ben sizin samimiyetinize güvendim vsvs gibi şeyler söyleyecekler ve yine eşimle ben kötü olucam. Ama yine de son çarem o maalesef direk annesiyle görüşeceğim eğer yine böyle aksilik olursa ve eşim ailesini savunup benimle tartışmayı seçerse maalesef son çarem yolları ayırmak olacak
0 oy
(441 puan) tarafından
Bir adam annesini eşinden ön planda tutuyorsa bir daha düzelmiyor maalesef. Anne baba önemli ama evlendikten sonra öncelik kendi ve çocuğun olmalı. Bunu yapamayan bir adamın evinde hep huzursuzluk olur. Kaynanada suç var tabi ama eşinin sinir çizmesi gerekiyor. Sizin artık bambaşka bir aile olduğunuzu göstermesi gerekiyor. Yoksa sen istediğin kadar alttan al ya da kavga et kaynananla adın gelin sonuçta yaranamazsın da, problemde çözülmez.
(13 puan) tarafından
Haklısın alttan alıyorum olmuyor, kavga ediyoruz olmuyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Eşimi çok seviyorum ama bunlara da katlanamıyorum
0 oy
tarafından
Denemeden fark edemiyosun bazen aranızdaki samimiyete güvenip ama görümce dediğimiz canlıya ailesiyle alakalı kötü bişey söylemezsin, söylersen büyük olasılıkla ailesini savunup sana cephe alacaktır. İstisnai görümceler yok değil ama geneli böyledir (ben de bi görümceyim ve genelde haklının tarafını tutarım ama her zaman gelin haklı olmayabilir yanlış anlamış olabilir vs. Bu zamana kadar yengemin ailem hakkında en azından kendi aralarıyla alakalı kötü bi yorumu olmadı ama annemin kişisel algılamalarında birçok kez yengemi savundum) Eşe de genelde ailesiyle alakalı kötü bişey söylersen ters teper, tıpkı o sana kendi ailenle alakalı kötü bişey söylese ters tepeceği gibi. Aile iki insan için de kırmızı çizgidir ve haklı olsanız dahi haklarında kötü konuşmaya gelmez. Misal birlikte yaşamak istemiyosan senin ailen şöyle senin ailen böyle o yüzden istemiyorum demek yerine başkalarının yanında rahat edemediğini öne sürmek çok daha mantıklı ve işe yarar olacaktır. 
(13 puan) tarafından
Her koşulda konuşmayı denedim hiç bir konuyu ciddiye almıyor eleştirdiğimi düşünüyor rahatsız olduğumu anlamak istemiyor. Evet 2 görümcem var birisi tam anlamıyla dediğiniz istisnadan durumu onunla paylaşmıştım öncesinde ve gayet anlayışla cevap verip annesiyle ufak ufak konuşup çözebileceğini söylemişti. Diğer görümcemle de konuşmam biraz tesadüf oldu ve dediğin gibi ailesini savundu. Ailesi hakkında görümcelerle konuşmamak en iyisi sanırım iyi de olsa kötü de olsa konuşulmamalı bu da bana ders oldu. Eşim hiç bir konuşmaya gelemiyor maalesef
tarafından
Benim görümceler de öyle :) biri haklının yanında diğeri ailesinin. Haklı olmanın diğeri için zerre kadar önemi yok, üstüne tavır alıp laf çarpmaya çalışır her fırsatta. Ama evliliğin özellikle ilk yıllarında eşler arasında atışmalar çok fazla oluyo, sonra geçer yada geçmez kesinlikle diyemem ama boşanma yoluna gitmek yerine biraz sabırlı davranmakta fayda var
(13 puan) tarafından
Boşanmak istemiyorum, biraz zaman tanıyıp değişip değişmediğine bakarak karar vermek istiyorum. Bu süreçte eskisi gibi olmak istiyorum ama eşime sarılmak bile içimden gelmiyor, resmen içimde koca bi boşluk var ona karşı buz kesmiş gibi hissediyorum
tarafından
Evlilikte vesvese çok olur, niyetin aranızın güzel olmasıysa o hissi bi kenara bırakıp eşine sarıl, ona temas et bol bol, emin ol azalacaktır o his
(13 puan) tarafından
Deneyeceğim çok teşekkür ederim
0 oy
(7,816 puan) tarafından
Canım sen önce gözünü aç. Burada problemli kişi eşin. Eşinde kusur aramiyorsun ailesini suçluyorsun peki bu hakkı onlara kim veriyor? Eşin veriyor. Sana bir örnek vereyim. İki eltiyiz kaynanam aynen sana denildiği gibi banada derdi burası oğlumun evi oğlumun parası oğlumun çocuğu vs. Ama eltime diyemezdi çünkü benim eşim buna müsade ederdi ama kaynım müsade etmezdi. Önce hanımını tutardı. Laf söyletmezdi. Ama benim eşim hep sessiz kalırdı. Ben gözümü açtım. Baktım eşimden bir halt olmayacak ben devreye girdim. Burası benim evim benim sözüm geçer imajı çizdim. Eşime de tepkimi gösterdim. Önceliğinin ben ve çocuğumuz olduğunu idrak etmesini sağladım. Hala hala orta yolu bulamaz ama benim tepkilerime de ses çıkaramaz çok çünkü bilir ki sessiz kalmam çeker giderim...
(13 puan) tarafından
Evet sorunun eşimde olduğunu biliyorum maalesef, ben konuşursam bu sefer yine ben suçlu olacağım eşim yine bana laf söyleyecek. Ben eşimi sevdiğim için duruyorum yoksa o da çok iyi biliyor benim tek kalemde silebileceğimi ama sevdiğim için boşanmak istemiyorum eşimde bunun farkında yani asla acımadan boşalabileceğimin gayet farkında
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Canım direk kadinla muhattap ol sen bazen erkekler eş ve kendi ailesi arasındaki ortak noktayı sağlayamıyor direk kadınla yüzleş misafirmi çagırdı müsait değilim de kendisi 1 ay kalmak mı istiyor müsait değiliz de biz daha yeni evliyiz diyeceksin rahat edemiyorum diyeceksin sayğı duymak zorunda yok öyle oğlumun evi oğlumun koltuğu bu fırsatı verme o kadının eline o kadın yüzündende kocanla kötü olma amacı zaten sizin aranızı açmak 
(13 puan) tarafından
Neden amaçları bu anlamıyorum madem istemiyorlar neden evlendirdiler. Anlamak imkansız, evet son çare artık direk onunla muhattap olacağım
0 oy
(4,421 puan) tarafından
Zamanla beter olur ama duzelmez canim. Bizimkiler aile degil sanki bunlara bi aile aşkı geliyo evlenince. Hele o analarrr bizimki ana değil sanki. Oglu kıymetli olan koynuna da girseymis elin kizinin gunahi ne
0 oy
(2,277 puan) tarafından
Valla çok üzüldüm senin için. Şöyle ki bu sebeplerden yollarını ayırabileceğini ayrılabileceğini hissettirdin mi hiç eşine bazen kaybetme korkusu her şeyin çözümü olabiliyo bazende ne yaparsan yap hiç bişey düzeltmiyo 
0 oy
(1,125 puan) tarafından
En büyük iş eşine düşüyor. Maalesef dengeyi kurmak zorunda. Annesine gereken cevabı vermezse böyle sürüp gider ya da gitmez. 
0 oy
(2,630 puan) tarafından
Tek bisi demek istiyorm canm.sakim cocuk yapma.senim diger sorularinida okudm.cocugm olursa geri dönusu normalinden daha zor olur.evlilign oturana kadr yada esin evli oldgunun farkina varana kadr cocuk yapma derim.
0 oy
tarafından
Öncelikle hatalisin annesinin tavrını farkındasın eşini kiskirtmak doldurmak yerine meselenin kendin halledeceksin annesi geliyorum diye seni mi aradı müsait değiliz eşimle çocuk yapacaz basbasa romantik geceler gecirecez vs tarzı arsız cümleler kuracaksin eşini mi arıyor geliyorum diye o zaman dişiliğini kullanacaksın eşine karşı annendir buyursun başım üstüne ama ben seninle yeni evlendim basbasa kalıp ateşli olmak şu aldığım sexi geceliklerle evin içinde seninle olmak istiyorum kabul etmesen falan diye işi yatak odasında bitireceksin şikayet edip eşini fisteklersen her zaman kaybedersin ama aklını kullanip eşini doldurmayip inceden kendine baglarsan her zaman kazanirsin ve anladığım kadarıyla esin ana kuzusu değil onu kendine çevirmen daha kolay çat kapı geldi mi kaynanan surat asma hicbisey deme oğlumun evi oglumun şu bu dediğinde esinin bunları duymasını gormesini sağla ama asla sen bisey söyleme esin kendi görürse işin rengi değişir 
0 oy
tarafından
Canım bak evliliğin daha basindasin. Anlattığın şeylere benzer şeyler yaşadım zamanında. Cahildim kaynana kişisinin yaptıklarını dediklerini hep yuttum ve sustum . Allah öyle bir büyük ki yer ve zamanı geldiğinde o sana eden kisileri cezası ile bulduruyor ve sorunun sende olmadığını anlıyorsn. He akillaniyorlar mi içten içe evet ama dışarıdan asla belli etmiyorlar ben ettim de buldum demiyorlar. O yüzden kocani seviyorsan sabırla bekle zaten görecek zamanı geldiginde. Annesini ona kötüleme .

Bir de ben dili kullan. Yani sen şöylesin böylesin ailen söyle böyle değil de.  Ben böyle olunca çok üzülüyorum ben yıpranıyorum gibi.. annesine de sana bir şey dediğinde kendin ver cevabını kırmadan. Umarım düzelir her şey . 
0 oy
(1,988 puan) tarafından
1 yıl bile olmamış evleneli gelip 1 ay kalmak ne demek. Benim doğumumda kaynanam yaptı o hareketi ve nefret ettim ondan neler etti bana. Şimdi telefonla bile görusmuyorum. Eşimin annesinin yaptıklarını görmesi tam 3 yılımızı aldı
0 oy
tarafından
Biraz daha zaman ver bence bide bu sürede çocuk yapma mutlaka 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 750 göst.
11 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Meleknaz25 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,252 göst.
25 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Elifprenses (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 766 göst.