0 oy
290 göst.
Diğer kategorisinde (186 puan) tarafından
Selam!nasıl düşünüyorsunuz sizce çok kişilik evde ama şehirde yaşayıp da onca yıl alışmışsınız buralara,kendi evinize kasabaya çıkmak apatllık mı?yani kısacası şehirden çıkıp kasabada yaşamak aptallık mı?şehirde eşimin ailesi ile yaşıyoruz,kasabada kendi evimde yaşayacağım .ama ben bura alışmışım nasıl oraya da alışacağım bilmiyorum 

9 Cevaplar

+1 oy
(3,666 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kalabalık ile birlikte olmaktansa , yalnız olduğum her yeri kabul ederim :)

-Reklam-
0 oy
(2,051 puan) tarafından
Doğma büyüme istanbulluyum şırnaka tayin çıktı 4 yıl orada o kadar mutluydum ki...
(186 puan) tarafından
Üzüldünüz mü orayı terkettiğiniz için?yeni yere alışa bildiniz mi
(2,051 puan) tarafından
Geri İstanbul'a döndüm. İnsan her şarta alisiyor ya insanın kendi evi gibisi yok. Ben 1 oda köyde bir ev olsa yine çekirdek ailemle yaşamak isterim
0 oy
tarafından
İnsan her şeye alışabilir, yeter ki istesin. Size hangi taraf huzur sağlayacaksa gözünüzü bile kırpmadan orayı seçin. Aksi türlü hayatınız çekilmeyecek çileye döner.
(186 puan) tarafından
Ömrümün sonuna kadar da eşin ailesi ile yaşayamam ki…
tarafından
Eşinizin ailesi sizsiniz.
Eşin anne babasıyla aynı evde yaşamış biri olarak söylüyorum, huzurunuz varsa da gider. Dünyanın en iyi insanları olsalar bile.
Kendi evimdeyken dilediğim gibi tuvalete gidebilirim, abdest alabilirim, banyo yapabilirim. İstediğim şeyi giyebilir, evde dolaşabilirim. Canım bir şey isterse alır, yerim. İstersem temizlik yapar, istersem yatarım. Bebeğimle istediğim gibi oynarım, çıplak bırakıp rahat etmesini sağlayabilirim. Bunlar çok ufak şeyler gibi geliyor ama değil. Sabah namazının abdestiyle akşamı kıldığım sayısız günler bilirim. Utançtan kir pas içinde de olsam banyoya giremezdim mesela, mutfağa girip her şeyi yeme özgürlüğü de verseler sanki ben ücretini temizlik yapmakmış gibi etrafı temizleyip ödemeden yiyemezdim.
Çamaşır yıkamak bile öyle külfetti ki, artık kendi kıyafetlerimi beyaz renkli diye ayırmıyordum, direkt atıyordum. Kaynanam kendi aksini iddia etse de her şeyimi görmek, bilmek isteyen biriydi. O yüzden hep biraz kısa programda atıp ona çaktırmadan kendim toplardım.
Ben tüm bu süreçlerde hamileydim bir de, ağzı bana otur dinlen derken tavırları bu nasıl gelin der gibiydi. Yemek getirdim bahanesiyle küçücük odamıza girer her şeyimizi merak ederdi, sanki onun bilmediği bir şey yaparsak yakalamak ister gibiydi. Telefonu elime alamaz, sesli konuşamazdım. Kendisi hep türkçe bilmesine rağmen ben dinlesem bile anlamayayım diye kürtçe konuşurdu. Halbuki bilmiyor ki ben arkadaşlarım vasıtasıyla birkaç kelime biliyorum. Akrabalarla beni ve eşimi, yeni evlenen çifti çekiştiriyordu.
Ağrım olsa ve yatmak istesem, yatamazdım. Oturmak istesem, oturamazdım. Ansızın erken doğum yaptım, onda bile her şeyi kendi istediği gibi yaptı, yaptırdı. Lohusayken bile beni yataktan tuvalete bile çıkarmazdı, ter atıp hemen ayaklanayım isterdi ama ben üstümde 3 kat yorganla bayılacak gibi olurdum. Pansuman yapmam lazım diye açıklama yapmadan yataktan kalkmama müsade etmezdi. Ben o kadar dikişe, ağrıya ve bebeğime rağmen 1 ayda sıfırdan ev kurdum ki kendi düzenime geçeyim diye.
Bana destek yerine köstek oldular, ben ısrar ettim. 1 senede kuramazsın dediler, oğlumun kırkı çıkınca ben kendi evime geçtim. Eşyaların neredeyse hiçbiri gelmemiş olsa bile yatak odası bize yeter diye hemen kaçtık.
Yoksa dışarıdan bakanlar için hamile gelinin elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan, doğumdan sonra lohusayken bebekler gibi bakan, her olayla ilgilenen, her müşkülü çözen bir kaynana gibi görünüyor. Kadın, ben anneme gidiyorum diye gecenin 3ünde her yeri arayıp kaos çıkartan biri halbuki, neymiş evlenen gelin, evlendiği aileye aitmiş. Kimse bunları bilmez mesela.
O yüzden tez elden HUZURU BULACAĞIN KENDİ EVİNE GEÇMELİSİN.
(186 puan) tarafından
Çok güzel açıklama yapmışsınız,8 yıl olacak ben onlarla yaşıyorum by yazdıklarınızdan bir kısmını ben de yaşadım.evliliğimin ilk 4 yılı çok kötü geçti herşeyi benden bekliyorlardı halbuki daha 20-21 yaşlardaydım üniversiteye gider gelirdim hiç bir iş yapmaZdım arada falan yapardım.işim kötü yanı eş denilen herifte onlardan yanaydı ve hala da öyle.hamileliğimi kötü geçirdim yani bana tavırlarını ima ediyorum.her gün kalktığımda Allahım kim bilir bugun başıma neler gelir şu kaynanayla derdim.ikinci hamilelikte benim telefonumu eş dediğim herif aldı halbuki telefona ne kadar bağlı olduğumu biliyordu.neyse çocuklar kreşe gittikten sonra hayatım birAz değişti .sonra elti geldi onunla da sorunlarımız çok oldu ama şimdi bu evde kötü yaşamıyorum ama ne bileyim 1 oda 4 kişiyiz zor oluyor mekan değişecek diye garip oluyorum
tarafından
Mekan değişsin, tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Ailemle ben 18imdeyken Antalya'dan İstanbul'a hicret ettik, sıfır eşyayla. Antalya'daki evim 300 metrekare, 3 tarafı balkonla çevrili, denize, hastaneye, parka, çarşıya, pazara 5 dk mesafede ve tam merkezde sessiz sakin bir yerdeydi. Böyle bir evi sırf ehli sünnet bir medresede okuyabilelim diye bıraktık geldik. İnanır mısın dünyanın en küçük 1 oda 1 salon evde 7 kişi 19 kedi yaşadık (4 kedinin hepsi aynı anda hamile kaldı ve doğurdu) ve tuvalet banyo aynı şey olsa bile en mutlu olduğum zamanlardı.
Sonra birkaç sene geçti biz başka bir eve geçtik, deniz manzaralıydı. Öyle güzeldi ki hayatımın asıl en güzel günlerini orada yaşadım 4 sene. Sonra babam vefat etti, ben evlendim. Yurtdışına gelin gittim.
İlk başta aynı senin gibi düşünüyordum ama oradaki evimin içinde öyle rahattım ki belki İstanbul'a evlenseydim evliliğimin ilk senesi çok berbat geçecekti. Kimse bize ellemiyordu.
Sonra doğum için İstanbul'a geldim, ev açtım kendime. Elhamdülillah Rabbime hala daha çok mutluyum Rabbim daim etsin.
O sebeple neyin ne getireceğini bilemezsin, bir bakmışsın en güzel senelerin orada...
(186 puan) tarafından
Şimdi kaç yaştasınız?ben de yurtdışında yaşıyorum ,artık evim gibi buralar.mahallem gibi.ben de umuyorum ki göçeceğim yerde herşey güzel olacak amaburaları terketmek de bana dokunuyor neyse ne yapa biliriz ki başka
tarafından
26 yaşındayım, insan isterse her şeye alışır. Kadın isterse her şeyi güzel kılar.
(186 puan) tarafından
Benden küçüksünüz birde,28’m ben de.kaç yaşında evlendiniz ki o kadar olaylar baş verdi hayatında
tarafından
25imde evlendim, geçen sene.
0 oy
(669 puan) tarafından
İstanbul da doğdum büyüdüm, Maraş a gelin geldim. İnsan eşiyle çocuklarıyla mutlu ve huzurluysa nerede olsa orada yaşar ve alışır. Hem ev üstüne ev olmaz, eşinin ailesi ile birlikte yaşamakta zordur, kendi evin kendi başın olunca daha rahat edersin. 
0 oy
tarafından
Aptallık değil akıllılık ayrı ev sessizlik kalabalık yok missss
0 oy
(2,309 puan) tarafından
Kendi evimin , ben cocuklrim esimin olduğu ev nerede olursa olsun giderim herkesten uzakta yaşamak en iyisi tecrübeyle sabit 
0 oy
(848 puan) tarafından
Kendi3 evim olsun köy olsun 
0 oy
(1,715 puan) tarafından
İstanbul'da doğdum buyudum şuan Kocaeli'nin küçük bir ilçesine yerleştik alışmaya calışıyorum ama istanbulun kalabalığından kuetuldugum için o kadar mutluyum ki en azından komşuluk var 
0 oy
(20,658 puan) tarafından
Kasabada kendi evinde yaşaman daha doğru olur kim ne derse desin kafan rhat olur 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 374 göst.
22 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,529 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 380 göst.
29 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Busra63 (221 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 309 göst.
15 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Djdjjdhd (854 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 357 göst.
14 Nisan 2022 Diğer kategorisinde ❤Semos❤ (2,423 puan) tarafından soruldu

411,740 soru

12,395,014 cevap

44,100 kullanıcı