0 oy
268 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Mrb arkadaşlar bebeğim 4 aylık ama kalbinde 2 delik var biri tehlikeli diğeri de normal çocuklarda olan delikten biraz büyükmüş doktor dikkat edin dedi ben kendimde sigara kokusuna tahammülüm yok eşim de içmez ama babası ve abisi tütün kullanıyor ve çok ağır sert tütün insanın nefesi tıkanıyor resmen bende eşime defalarca dedim zaten hassas bı bebek kucaklarina alacaklarsa da sigaradan sonra ellerini yıkayıp üstlerini değiştirsinler çünkü bildiğin Sanki küllüğü üstlerine bosaltmislar ama eşime laf anlatamıyorum siz olsanız nasıl bı yol izlersiniz lütfen linclemeyin kendim için olsa idare ederim ama bebeğim söz konusu

9 Cevaplar

+1 oy
(2,191 puan) tarafından
Kesinlikle linçlenecek bişey yok haklısın öyle şey olur mu gerekirse kavga et kocanla oda hafife almasın çocugunu 
tarafından
Söylüyorum kavga da ettik kaynanamlardayim mecbur yemek yapmak zorundayım ona bırakıyorum hop onların kucağına koyuyor kızdım babaya da guvenemiceksek nasıl olacakis yapacam
tarafından
4 aylık bebeğini bıraktirip sana mı yaptırıyorlar yemeği ? Bebeğinin en çok bu dönemlerde sana ihtiyacı var. Senin ondan ayrilman için sen kendi ihtiyaçlarını gidermen için ayrilabilirsin. Kusura bakma en başta bu konuda eşin ve ailesi çok sorumsuz.
Sigara konusu da akıl alır gibi değil. Hadi o yürüyen küllükler düşünmüyor da eşin buna nasıl müsade ediyor. Bebeğinin sağlık sorunu varmış. Olmasa bile yapılmaması lazım. Ani bebek ölümüne yol açıyor sigaraya ve kokusuna maruz kalmak. Eşini ya doktorun yanına götürüp bebeğinin rahatsızlığını anlaması için doktorla görüştüreceksin ya da ailesinin ortamına girmemen en doğrusu. Yani onların düşünmesi lazım ki sen bebeğine bak biz hallederiz demeleri lazım. Üzüldüm kardeşim durumuna
tarafından
Ben gelmicektim zaten kardesimde iyiydim herşeye dikkat ederdik ama zorladı beni bizden uzak kalamazmis şart kostüm bebeğim konusunda dikkat edecekti ama buraya gelince değişti tamam tamam diyor aynısı oluyor
-Reklam-
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Anne ve babası sigara kokan çocukların hastalığa yakalanma oranı 4 kat artıyor. Araştırması var ya. O yüzden abarttığın bir nokta yok
tarafından
Bende o da icmiyoruz memleketine geldik ona dedim sigara ve çocuğa zarara verecek şeylerden koruyabileceksen gelelim yoksa sen git gel tamam dedi ben hallederim ama boş
0 oy
(18,546 puan) tarafından
Çok haklısın 
0 oy
(5,500 puan) tarafından
Haklısın ben bu halimle sigara içen birinin yanında nefes alamazken bebeğimi zehirlenmelerine izin vermem inşallah capanir bizdede açıklık var 9 aylık olunca  tekrar bakilacak
tarafından
Rabbim safi ismiyle şifa versin inşallah
(5,500 puan) tarafından
Amin cümlemizin evladini
0 oy
(2,600 puan) tarafından
Benim kendi babam içiyor normalde ama çocuklarım gelince biz gidene kadar dışarı çıkar öyle içer sigarayı elleri filan kokuyorsa sevmez kaynımda öyledir ki eşimde çok serttir kızar.
tarafından
Bende öyle hassasım kardeşlerim de icmezler ona rağmen ellerini yıkarlar öyle severler ama eşime laf anlatamıyorum
(2,600 puan) tarafından
Eşim eniştesiyle dahi kavga etti o
Çocuklarıma zehrinizi bulaştırmayın diye biz ikimizde içmeyiz. Erkekler bazen kendi ailesine laf etmiyor
tarafından
Aynen öyle neymiş belki çocuk için bırakırlar içmeyi dedim onun için bebeğimi riske atamam
0 oy
(1,906 puan) tarafından
Ben bebeğimi vermem öyle insanların kucağına. Eşimin de demesini beklemem. Ben söylerim dediklerimi yaparlarsa çocuğumu sevebilirler yoksa sevemezler. Bebeğinin sağlığı herkesten her şeyden önemli. Küsen küssün umrumda olmaz. 
0 oy
(105 puan) tarafından
Ayy çok haklısın. Bende hamileyim su an evim biraz küçük gelenler balkonda sıgara içiyorlar ama balkonda küçük zar zor çaamasır asıyorum çamasırlr hep sigara oluyo eşimle ben içmiyoz mutfagın kapısını da çıkardık alan daralıyor diye koku öylece içeri doluyo hep iki gündür temizlik yapıyorum Bi misafir geldi giti eve girer girmez sigara kokuyordu perdeleri vs yıkadım eşimle de konuştum artıl evde sigara içilmesini yasakladım gelenler de çıkıp dısarda içsin. Geçenlerde arkadası geldi li ve çocuğu ile Bi kapının önüne çıkıp geliyoruz biz dediler dışarda içti sonra geldiler eve. Sigara normalde kötü bir alışkanlık degil mi yani sağlık açısından falan kullanılan Bi ilaç degil ki alttan alıp müsamaha gösteresin. Kendisi zamanında alışmış o pis şeye insanlar da rahatsız oluyorsa se dikkat edeceksin. Toplumda da tam tersi sigara içilmeyen evlerde gelenler içerken rahat etsin diye ayrı balkon yapılıyor vs ne münasebet canım o kötü alışkanlık senin sorunun ben sana göre degil sen bana göre haraket edeceksin bide bebeğinin böyle Bi hassas durumu varken çok saçma yani anlamaları lazım 
tarafından
Aynen öyle ama maalesef insanlar çok anlayışsız neymiş kendi çocuklarının yanında iciyorlarms
(105 puan) tarafından
Oda onun sorunu sen çocuklarının yanında b0k yiyorsan bizde mi yiyelim. Aha az önce babamla amcam geldi izah ettim durumu böyle böyle dedim ikisi de içmedi
tarafından
Ne güzel anlayışlılar keşke herkes öyle olsa bı de bunların çevresinde bebekleri olan anneler çok rahatlar ben izin vermeyince görmemişin çocuğu olmuş der gibiler
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Benim kızımda da deliğe bağlı sol tarafında genişlik var ve ilac kullanıyoruz ben herkesi karşıma alıp sakin bişekild konusarak kızımın durumunu anlattım sagolsunlar hepsi dikkat ederler   hiç linclencek bi durum değil seninki de sende al herkesi karsına sakın sakin konuş bizde babam dısında sigara kullanan yok babamda zaten cok dikkatlidir o koku gitmeden hiç bir cocuga yaklasmaz
tarafından
Onlarla konuşmuyorum sadece eşim konuşuyor ailevi sorunlardan dolayı ama dikkat etseler tabi sevebilirler
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Çocugum yeni doğmuştu kaynanamın da üstü başı elleri leş gibi kokuyordu. Hastane odasını bile kokutmustu. Eşime söyledim uyardı. 10 gün de çocuğumla yattı. Çok ağır bir ameliyat geçirdim berbat bir haldeydim. Senin yerinde olsam aynı tepkiyi veririm. Ben bu yaşımda rahmetli annemin bile üzerini değiştirdim rahatsız oluyorum diye kadın günde 3 kere yikanirdi bize gelince
tarafından
Çok geçmiş olsun maalesef insanlar anlayışsız mi bilerek mi yapıyorlar bilmiyorum sert bı şekil de uyardım işe yaramazsa da artık farklı yollar denerim insanlar neden bu kadar basite alıyorlar bilmiyorum bebeklerin küçücük bedeni kaldiramaz

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 921 göst.
0 oy
5 cevap 181 göst.
28 Nisan 2022 Aile kategorisinde Fatocan4545 (1,521 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 159 göst.
28 Ekim 2024 Aile kategorisinde Glstanbeste (296 puan) tarafından soruldu
+3 oy
11 cevap 582 göst.
23 Ağustos 2024 Aile kategorisinde smrmhmt (388 puan) tarafından soruldu