0 oy
209 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (150 puan) tarafından
Ocak ayında doğumum var hem doğum sonrası rahatlık için yemek vb hemde kış için hazırlık yapıyım diyorum siz neler yaptınız 

5 Cevaplar

0 oy
(1,038 puan) tarafından
Yaprak bastım

Dılaba fasulye bıber attım 7 der poset

Konserve vısne ve erık komposto yaptım 30 şişe

Semız otu koydum 10 poşet

5 kılo domates doğradım koydum dolaba

Sırada tarhana

Menemen konserve ve patlıcan közlemek kızartma var
(1,038 puan) tarafından
Dırek temızleyıp yıkayıp dogradım poşetleyip attım poşetlerken ıcıne bır ıkı domates de doğrayıp koyabılırsınız yemeklik
Pişecegı zaman soganı salcayı kavurup bıraz su ile acıyorım sonra semız otunu alıyorum tencereye tuzunu atıyorum hıc ellemıyorum kapagı kapatıp ksıık ateşte çözülene kadar duruyor çözülünce bır çay bardagı bulgur ekleyıp altını ortaya getiriyorum güzel güzel pısıyor
(150 puan) tarafından
Biberi doğrayıp mı koydunuz
(1,038 puan) tarafından
Yemeklık küçük dogradıgım da var ıkıye üç keserek uzun attıgımda var canım kızartıyırum dırek tavaya alıp
(150 puan) tarafından
Erik mürdüm erik diyimi komposto için
(1,038 puan) tarafından
Aynen mürdüm canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bu sene birşey yapamam herhalde ya kızlar küçük rahat bırakmıyorlar. Kaynanam yapıp yapıp gönderiyor Allah razı olsun.
tarafından
Sende bana gönder
tarafından
Olur kargoyu karşıla ama :)
tarafından
Ohoooo bende kaynanama aldırır anama yaptırırım :) o daha kolay geçen sene öyle yaptım menemenleri kaynanaya sen al annem yapsın dedim
0 oy
(825 puan) tarafından
Dolma biber kuruttum yine dolaba dolma biber ,fasülye, karnı yariklik patlıcan, yesil biber, hoşaf yapmak için vişne koydum çilek reçeli ve turşu yaptım melemenlik konserve yaptım  bugünde tarhanami yaptım serdim kurumasını bekliyorum 
tarafından
Karnı yarıklık patlıcan nasıl koyuyorsun
(825 puan) tarafından
Aynı şekilde karnı yarik yaptığımız gibi patlicanlari yağda kızartiyorum istediğim adette buz dolabı poşetine koyuyorum kışın dondurucudan çıkarıp iç harcını doldurup fırınlıyorum istersen patlicanlari kizarttiktan sonra iç harcını da doldurup koyabilirsin hazir olur kışın çıkartır direk tepsiye koyup sosunu yapıp pişirirken
(150 puan) tarafından
Buzlukta ezilmiyo o şekilde pişmiş kızartılmış koyunca karnıyarıgı diyimi bende hem yerim az hemde denemelik olarak 4 tane koydum içi boş olarak tek kızartma şeklinde ortasını çizip biraz çıkarınca buzluktan iç harcı koyup pişirilir diyimi ezilme olmuyo
(825 puan) tarafından
Hayır canım ezilmiyor kalıp gibi donuyor pisirirkende hiç dağılıp edilmiyor tazesinden yapmış gibi oluyor
(150 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(441 puan) tarafından
38. Haftadayim  dogumuma az kaldı. 

1 bidon yaprak sardım, dolma biber doldurdum 6 7 poşet çıktı.

Yeşil biber geldi bağdan onları dogradim kaldırdım. Sigara böreği yaptım patatesli peynirli 3 poşet.

Tuzlu buzluk kurabiyesi yaptım, bir de cevizli kurabiye yaptım bunları çiğ pismeden koydum.

Sulu köfte yaptım 2 poşet.

Normal köfte yaptım 2 poşet. 

10 poşet poğaca yaptım.

Annem mantı yaptı 8 bezi.

Yine annem icli köfte yaptı.

Cerkez mantısı yapıldı.

Son olarak ben pizza yapıp dondurucuya atacağım ama çok ağırlaştım artık hiç halim yok. Bir de köfteleri üzerine eklemeler yapsam diyorum.

Bu kadar şeyi niye yaptım derseniz 1 bucuk yasinda oğlum var ben ne olsa yerimde onu düşündüğüm için hazırladım.
(441 puan) tarafından
Aylinece çalışmıyorsan son aylara bırakma o kadar halsizimki temizlik bu işler derken pertim cikti.  Ben çalışıyordum izne okullar kapandı da anca vakit buldum
(150 puan) tarafından
Aynen çalışmıyorum ama 4 buçuk ayımdayım ona rağmen yoruluyorum kışlık hazırlığı yapıyorum bir yandan buzluk hazırlığı falan bitsin doğum sonrası için yapcam hoşaflar falan
(150 puan) tarafından
Dolma biberi içini doldurup o şekilde hazır pişmelik olaraktan mı koydunuz buzluğa acaba yoksa içini oyup boş olarak mı doluyken de güzel oldu mu yerim yok diye az bişey çiğden temizleyip koydum kabak patlıcan da koymayı düşünüyorum da sormak istedim
(441 puan) tarafından
Ben doldurup koydum dolma biberleri pisirdim de çok güzel oldu , doğum yaptım bu arada yeni gördüm yorumunuzu
(150 puan) tarafından
Teşekkürler ben doldurmadan attım birde öyle deniyim ilk defa atıyorum zaten
0 oy
tarafından
Daha birşey yapmadım kaynanamın bahçesindekilerin çıkmasını bekliyorum

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 352 göst.
5 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
4 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde senykll (468 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 411 göst.
7 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 123 göst.
12 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Anneyim&& (3 puan) tarafından soruldu

406,549 soru

12,194,580 cevap

36,729 kullanıcı

...