0 oy
457 göst.
Aile kategorisinde (881 puan) tarafından
Kizlar simdiden merak ediyorum kizim 20 aylık kardeşi doğduğunda 2 yaş 3 aylik falan oluyor 

Instagramda bir fenomeni takip ediyorum oda yeni doğum yapti hemen hemen benim kizimla aynı yaşta ilk çocuğu kız kıskançlık krizleri geciriyormus falan

Benimle kardesimin arasinda 1 yaş var kardesim doğduğunda hic besige yatmasina izin vermemisim kiskanmisim yemekden icmekden kesilmisim

Acaba benim kizimin tepkisi ne olacak cok merak ediyorum sizde durumlar nasil oldu

29 Cevaplar

+1 oy
(14,491 puan) tarafından
2 yaş 4 ay vardı aralarında..

Hastaneye ben acil alındım doğumum hikaye hibi oldu yani.

Evde görümcem vardı doğumdan sonra geldi oğlumla..

Oğlumun utanarak alkislamasi bebeğe bakıp bakıp zıplaması sevinçten..

Yazarken gözlerim doldu ya
-Reklam-
0 oy
(2,130 puan) tarafından
2 buçuk yaş kızım 1 aylık bebeğim her gün cinnet geçiriyorum 
(881 puan) tarafından
Yaaa korktum şimdi
(7,105 puan) tarafından
Yazıp yazıp siliyorum. Bebeklerinizin psikolojisi nasıl siz cinnet geçirirken.  Üzülüyorum sizede çocuklara da . O yüzden pespese yapmadım.
(2,130 puan) tarafından
Yazıp yazıp silecek bişey yok benim yumurtaligim alinacakti ameliyat olmam gerekti bir çocuk daha düşündük bizde sonrasından olmaz falan diye zaten rahatsizligimdan dolayı yumurta sayım yok denecek kadar azdı. Cinnet geçiriyorum demek kelimenin gerçek anlamıyla değil ama psikolojik olarak çok çok zor durumdayım demek. Çok çok kötü eziyetli bir sezeryan geçirdim. Üzerine başka işlemler yapıldı. Çok zor taburcu ettiler. Hastane süreci de psikolojik olarak etkiledi. Eve geldiğimde kızım bambaşka biri oldu tuvaletini söylemiyor evlere yapıyor saçlarıyla oynuyor sürekli yapma dediğimiz ne varsa yapıyor eve her geleni kovuyor özellikle kardeşinin canını yakıyor ağlayınca gülüyor. Beklediğimizden daha da çok kıskandı açıkça kardeşini istemediğini söylüyor çünkü artık daha az sevildiğini bütün dikkatin ondan kalktığını düşünüyor. Elhamdülillah bebeğim kucağımda varlığından asla pişman değilim ama çok zor bir zamandan geçiyorum. 2. çocuk düşünülecekse sağlıklı her anne ilk çocuğunun okul zamanı gelmeden düşünmemeli bence. Şuan kızım evden dışarı çıkamıyor ilgilenemiyorum ister istemez tv açıyorum bir süre sonra onuda izlemiyor benle oyna şunu yapalım bunu yapalım diyor yapamıyoruz bebekle ilgileniyorum sürekli çok gazlı ve zor bir bebek uyku yok hiç doğru düzgün. Kızım da haklı şuan en zor ikimiz için geçiyor bu süreç. Belki linç yerim ama sırf bu yüzden bebeğimi emzirmeyip mama verip kızımla daha çok ilgilenecek zaman ayirsam diye bile düşündüm. Ama ailemden tepki aldım.
(7,105 puan) tarafından
Sende kendince haklısın ama. Bilerek pespese yapıyorlar sonra hem cocuklar hem kendileri psikolojik olarak cokuyorlar
(2,130 puan) tarafından
Ben çok büyük konuştum. Asla yapmam diye ama ben ameliyat olmadan eşim istedi kızım için ikna oldum o zaman biraz ama çok zormuş ikinci çocuğu yapan araya 6-7 sene koymalı. İlki de daha bebekken yapmamalı. Benim psikolojim kaldırmadı vallaha, özellikle çok zor bir sezeryan olmasının da etkisi oldu
(7,105 puan) tarafından
Esin istediyse yardimci olsun . Bnm eşim ikinci çocuk yapmayı istemedi. Büyük oğlan kardeş istiyorum dedi zor ikna ettim . 7 yas var aralarında.  Bende kaldiramazdam pespese olunca.
(7,105 puan) tarafından
Bende 2 sezeryan oldum buarada . Öyle fazla sıkıntı cekmedim
(2,130 puan) tarafından
7 yaş olması ne güzel işte öyle olsaydı bende rahat geçerdi herhalde birazda olsa. Benim iki işlem yapıldı dediğim gibi o yüzden çok zor oldu çok fazla kan kaybettim kan nakli yapacaklardı damar bulamadiklari için yapılmadı sezeryan sonrası verilen hiç bir serumu takamadılar ellerimde kollarimda delinmedik.patlamadik damar kalmadı. Daha neler ... Çok zor bir süreçteyim kısaca
(7,105 puan) tarafından
Banada kan taktilar. Kan değerim düşüktü. 2 koluma serum takıldı.  Bebek kuvizde kaldı 1 hafta . Enfeksiyondan dolayı yani .

Ama geçiyor 5 aylik bebeğim şuanda. Daha çocuk düşünmüyorum.
(2,130 puan) tarafından
Sizede çok geçmiş olsun. Benimki çok fazla eziyetli geçti kan kaybı bir yandan dikislerim estetik yapılmamış aldırma dikiş dikmişler ve dikememiş onuda açık kalmış üstüne tekrar dikmişti. Birde dikiş aldırma ile uğraştım onun acısını yaşadım. Kaldığım hastaneye Acıbadem hastanesinden doktor ve asistanı gelmişti dikislerimin resmini çekti görür görmez tepki gösterdi oda ve ameliyati.yapan doktorun adını aldı benim adıma şikayet etti Allah razı olsun o doktordan. Ben yapamam başka çocuk zaten olsa da bu kadar şeyden sonra asla bıçak altına yatmak istemem. Allah göstermesin hiç bir sebeple
(7,105 puan) tarafından
Bende aldırdım dikisi 1 hafta sonra.  Ama 2 sezeryani aynı doktor yaptı. Çarşamba devlet hastanesinde.  Sorun yaşamadım.
(2,130 puan) tarafından
Benim ilki Medipol de olmuştu, bunu şehir hastanesinde yaptım güya herkes memnun diye ama resmen travmama sebep oldu. Dikişi de orda aldırmadım zaten yeniden özele gittim aldırmaya. Çarşambalı misiniz? Ordami oturuyorsunuz
(7,105 puan) tarafından
Yok termede oturuyorum. Termede devlet hastanesi var ama guvenemedigim için çarşambada dogum yaptım.  Hastane tek kisilik odalı güzeldi yani
(2,130 puan) tarafından
Anladım canım. Benim kayınpeder tarafımda samsunlu o yüzden sordum. Komşum da var samsunlu çok severim kendini de.
(7,105 puan) tarafından
Samsunlular misafir perverdir. Yani karadenizliler. Iyiside var kötüsüde.
(2,130 puan) tarafından
Senin memlekette samsun mu yoksa sadece oturuyor musun orada
Bende Trabzonluyum
(7,105 puan) tarafından
Doğma büyüme samsunluyum aslen Salıpazarı. Termeye gelin geldim.  Gorumcemin kocasigilde Trabzonlu . Bizim mahallede de Trabzonlular var ama illallah:D
(2,130 puan) tarafından
Benim eşimin baba tarafı havzalı. Dediğin gibi her yerin iyisi kötüsü var
(7,105 puan) tarafından
Aynen . Önemli olan insan olmak .
(2,130 puan) tarafından
Öyle canım :)
0 oy
tarafından
Benim tek çocukta erkek kardeşim doğduğunda ben 3 yaş 9 aylikmistim annem anlatır neler yaparmistim bı gün çamaşır makinasina atmaya bile çalışmıştım annem asla yanlız birakamazdim der.. sürekli çöpe atalım sevmedim dermistim..
(881 puan) tarafından
Evet çok duydum böyle o yuzden bende düşünmeden edemiyorum
0 oy
(341 puan) tarafından

13 gün sonra aynı postu açmayı düşünüyorum bakalım neler olacak :D

(881 puan) tarafından
Yaa:D
Ben daha basindayim ama merak ettim insallah kolay gecer
(341 puan) tarafından
İnşallah yaaa Bizim son 13 gün korku heyecan zirvee
0 oy
(453 puan) tarafından
Benim kızım normal karşıladı zaten kendisi istiyordu bi kardeş şuan da bal gibi oynuyorlar
(881 puan) tarafından
O zaman sizin kızınız büyüktür benimkisi 2 yas 3 aylik oluyor kardesi doğduğunda
(453 puan) tarafından
2.5 yaşındaydı
0 oy
(15,538 puan) tarafından
Aralarında 3.5 yaş var. Ufaklık 3 ay sonra 2 yaşina girecek. Kıskançlık hiç azalmadı. Büyük kızım kardeşi doğduktan sonra bebek gibi davranmaya başladı. Hatta emmek bile istedi. Normalde 10 aylıkken emmeyi bırakmıştı ve daha önce hiç emme teşebbüsü olmamıştı. Kardeşi emerken diğer memeyi ağzina alıyordu. Her türlü şiddeti uyguluyor maalesef kardeşine. 
(881 puan) tarafından
Evet ya böyle sorunlar oluyormuş bende merak ettim sizlerede sormak istedim aklima takildi:(
0 oy
(1,920 puan) tarafından
Bende şuan onu düşünüyorum doğum olduğunda kızım 4 yaşına girmesine 4 ay kalıyor 

Eşim başka çocuk alsa kıskanır ben alsam kıskanır yuruteci var eşimin yigeni geldi asla izin vermedi acaba kardeşine nasıl olur merak ediyorum bazıları kardeşi sever bazıları da kıskanır diyor 

Çevremde kıskanç olup bebeğin üstüne bez atan çocuk duyunca daha çok tedirgin oluyorum bakalim
(881 puan) tarafından
Evet cevremde gördüğüm kadariyla burda birkac kisi daha yazmis baya bir kıskançlık oluyormuş
Yinede senin kızın büyükmüş 4 yaş iyi olur aralarinda
0 oy
(866 puan) tarafından
Emziriyordum ilk defa gördü ağlamaya başladı yanımdan ayrilmak istemiyordu benimde gözlerim doluyordu öyle yapınca sonradan alıştı kardeşi olduğuna 
(881 puan) tarafından
İyi canim sonradan alistiysa peki alışması ne kadar sürdü kaç yasindaydi ilk çocuğun
(866 puan) tarafından
Doğum yaptığımda daha 1 bucuk yaşındaydı fazla sürmedi aslında 2 hafta kadar bişey sürdü ilk gunler çok garipsedi belki de küçük oldugundan
0 oy
tarafından
Benim oğlumda 3 yaşına yeni girdi kızımda 3 aylkik ilk günler ağladı kıskandı ağzını kapattı yastık üstüne koydu ama şimdi azaldı 3 ay içinde alıştı seviyor gidip gelip oluyor kızım biraz büyüse emeklese oynasalar tamam bence 
0 oy
(3,578 puan) tarafından
2 evladım var yaş aralığı sizinkiler gibi hiç  öyle zarar verme filan yok kıskançlık ilk olacak oda ufakla ilgilenirken su ister yemek ister bi anda acıkası filan gelir bırakıyım diye o kadar . 
0 oy
(7,846 puan) tarafından
Ben hamile kalır kalmaz sürekli kardeşin olacak seni çok sevecek artık senin kendi odan kendi yatağın olacak dedim çok fazla kıskançlık olmadı. 
(881 puan) tarafından
Yaa çok iyi düşünmüşsün öyle demekle canim
0 oy
(19,279 puan) tarafından
Oğlum mutlu oldu güldü. Sevdi. Öyle çok kıskançlık durumu yaşamadık şükür. Kardeşini pek sakınmadım. Sevmesine müsaade ettim. Bazen acılı sevdi. Ses etmedim.  Annemler her seferinde aman oğlum dokunma aman sıkma falan dediler. Ben ses etmedim. Kardeşini sevdi. Kızım da aglamadigi sürece sorun etmedim. Ya da zarar görmediği sürece. Çünkü o zamanlar özellikle yapma dediğimizi daha çok ve gizlice yapmaya çalışıyordu. Öyle olunca çok engellemedim. Gözüm hep ustlerindeydi. Guvenmedigim zamanlarda tuvalete bebekle girdim. Yalnız birakmadim. Olur olur gidersiniz. Ama tek çocuklu hayattan daha zor ve yorucu bence bilmiş ol☺️
(19,279 puan) tarafından
Aralarinda 3 yaş var
(881 puan) tarafından
Esirgeseydin kıskançlık yapardi boyle yapman iyi olmus evet tabikide zorluğu olacak herkes diyor ki kızın akıllı olduğu icin cesaret ettin yoksa 2. Dusunmezdin diolar
(19,279 puan) tarafından
Kardeşi olsun istedim ben . Oğluma çok zor değil derdim. Ama arkadaşlarımın çocuklarını görüp duydukça zor olduğunu anladım. Anam milletin çocuğu oturduğu yerden kalkmaz
 Ağzına koyduğun lokmayi yer. Gece benimki kadar sık uyanmaz. Kendi oyalanir. Benim oğlan meğer zormuş. Sonradan anladım. He bı du duvara tırmanma huyu yoktur o kadar. Akıllıdır. Ama ona rağmen ben ikinciyi düşündüm. Ve kızım oglumdan yaramaz ahdhdhdhd. Daha hareketli diyeyim ☺️
(881 puan) tarafından
Benim kizimin sadece yeme sorunu var iştahı hic yok o yönden cekiyorum sadece yoksa cok şükür cok akilli sadece birisini görünce hareketlenir durmaz evin icinde
(19,279 puan) tarafından
O kadar olacak artık
0 oy
(3,961 puan) tarafından
Benim eltimin öyle tam 2 yaş 3 aylıkken oldu. Büyük olan erkek. İlk gördüğünde oyuncak bebek gibi yaklaşıp seviyorlar. Sonrasında emzirirken falan diğeri de sırnaşıyor. Tuvalet eğitimi vardı. Arada kaçırmaları oluyordu. Erkek çocuk olduğundan mı bilmiyorum pek rahat vermiyor. Canı yanmayacakmış gibi üstüne bişeyler atıyor, sert seviyor falan. Şimdi küçük 1 yaşında. Oyuncak paylaşmama durumları oluyor arada. 
(881 puan) tarafından
Benim kizim cok akilli ama gecen arkadasimin bebeği oyuncagini aldi diye aglama krizine girdi
(3,961 puan) tarafından
O aylarda paylaşma pek olmuyor yaa. Benim kızım da öyleydi oyuncağı falan çok kıymetliydi. Yeni geçti sayılır. 4 yaşında. Bir ay sonra da 2.doğacak. Bakalım nasıl olacak:)
0 oy
(2,621 puan) tarafından
2. Kızım doğduğunda eve çok geç gelmiştik.Köydeyiz.Damda yatirmislardi.Cok özledim diye görümcem gitti indirdi.Görünce sorular sormaya başladı.Nerden getirdin.Sütümüzü mü icicek falan diye.2 gün ayrı kaldık diye aglamakliydi.Görümcem videoya çekmiş hatta.Ani kaldı bize

Baslardada sinir krizi geçiriyordu altına kaçırmalari falan oldu.Ama çok şükür su an biri 3 biri 1 yaşında.Büyügü evde olmazsa küçüğü sıkıntıdan beni issiriyor.Sürekli ablasının peşinde 
0 oy
(31 puan) tarafından
3 yas 9 ay var aralarında.. büyük oğlum sakın uysal bir çocuktu taaa ki kardeşi olana kadar... çok.kiskandi huyu suyu değişti yapmadan durdan anlamıyor uyurken uyandırır gelirken vurur kardeşine giderken vurur.. 2 ay olacak neredeyse ama alışamadı hala 
0 oy
(5,418 puan) tarafından
Kızım doğduğunda oğlum 2 yaşına girdi kıskançlık çok vardı onun atletlerino falan giyerdi zorla 

3. Çocuğum doğunca kızım 1,5 yaşındaydım çok zorlanıyorum kızımin 2 yaşına girmesine 1 ay var ve küçüğüm 5 aylık çok zor kızım herşeye bahane arıyor ağlıyor sırf ilgi istiyor onun giysilerini giyiyor olmadığı halde Allah size de kolaylık versin 
0 oy
(8,623 puan) tarafından
Eşımle birlikte karar verdik 3 çocuğa töbe etik büyütmesi çok zor
tarafından
Büyük konuşmayın tövbe edecek bişey yokallah verirse ne yapacaksın
(8,623 puan) tarafından
Bakarım canım ama dikat ediyom ama şuan hem hayatı tehlike var benim bida hamile kalırsam ölebilrim doktor öyle dedi kalbim durdu benim   
doğduğu esnada
tarafından
Tamam ama hayırlısı de sen dua et ama bu konuşman eksik konuşma
(8,623 puan) tarafından
Hayırlısı canım tabi Allah korusun 2 çocuğum var sonuçta
0 oy
(1,259 puan) tarafından
1.5 yaşındaydı anamdan emdigim sütü burnumdan getirdi çok kıskandı 
0 oy
(7,105 puan) tarafından

Aralarında yas farki çok olduğu için kıskançlık olmadı çok şükür. Küçüğü doğdu kuvoze alında enfeksiyondan dolayı.  Büyüğü çok ağladı göremedi 1 hafta boyunca :'(

0 oy
(654 puan) tarafından
Kızım 2 yaş 5 aylıkken oğlum doğdu. Kızım çok agresif normalde sinirlenince kuzenine falan vurma huyu vardı kardeşine asla dokunmuyor beşiğini salladı kucağına istedi kendi sallayıp uyutmak istedi falan şimdi kızım 3 yaşına girdi oğlum 7 aylık hâlâ çok seviyor oynatıp güldürmeye çalışıyor ce e falan yapıyor bazen kıskanıp onu bırak beni al dediği de oluyor tabi ama bu süreçte kayınvalidem hep yanımda olduğu için ona biraz daha bağlandı ben bebekle ilgilenirken onunla çok fazla vakit geçiremediğim için 

İlgili sorular

0 oy
52 cevap 702 göst.
27 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Pasakizz (876 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 507 göst.
1 Nisan 2021 Aile kategorisinde Esma65 (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 690 göst.
0 oy
41 cevap 1,210 göst.
26 Şubat 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu