0 oy
136 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (539 puan) tarafından
Kızlar oglum 3 yasinda iki aydir tuvalete egitimi vermeye devam ediyorum çok güzel ilerliyordu kaçırmalar yok gelip söylüyordu simdi tam tersi soylemiyor surekli altina yapiyor gece yapmiyor sadece nabicam bu gerileme nekadar surecek daha 

2 Cevaplar

0 oy
(4,178 puan) tarafından
Tam olarak başardın hiç merak etme bu bir süreç sen hersey yolundaymış gibi tepkisiz sakın kalarak ilerlemeye devam et. Seni gozlemleyecektir.Kisa sürede bitiyor.Yas ile alakalı değil tuvalet eğitimi verildikten sonra hersey yoluna girip anne biraz rahatladiginda çocukta bir gerileme oluyor normal pek çok kişi yaşıyor.Ama sakın ve ılımlı yönetirsen eskisinden daha iyi devam ediyor.
tarafından
Valla.ben basaramadim kakayi hala üstüne yapıyor söylemiyor yaptıktan sorna söylüyor
(539 puan) tarafından
İcime su serpildi başaramadim diye cok üzülüyordum vallahi insallah çabuk geçer bu süreç
(4,178 puan) tarafından
Esma yaptığında sakinnkizma mimiklerin ses tonun dahi değişmesin 1 hafta 10 güne düzelir sen değişime şaşarsın.
Bir de kaka geldiğinde davranış şekli çok belirgin oluyor sıkı takip et gozlemle söylemeden gülerek  şakayla kaptigin gibi lazimliga oturt. tuvalete değil. Kakada ayaklarının yere değmesi psikolojik olarak çok önemli.
Lazimligi en çok nerde duruyorsanız o odaya bırak.
Ayrıca günde 8-9 kez çiş yapıyorsa 1 kez kaka yapıyor gayette başarılısınız unutma baktigin pencereyi değiştir ki verdiğin enerjide olumlu olsun.
tarafından
3 ay oldu kizzz :( genel olarak hız kızamıyorum ama kızdığimda oluyor sinirlenip bez takicam dedim ama yok delircem artk
Yoğunlukla kabız ama ufak ufak yapıyor bugün sen öyle diyince kayısı verdim eline 3.4 tane
1 kez kaka yapmıyor 3.4 jez yapıyor:(((
Ciste sorun yok onu söylüyor gecede sorun yok
Çişi bazen oyuna çok dalarsa yapıyor
Kakayida farkında aslında çünkü kakasını gelince başka odaya gidip pozisyon alıp yapıyor
(5,500 puan) tarafından
Yaa bizde cisi tuvalete yapiyoruz. Ama kaka sorunumuz var tuvalete yapmak istemiyo. Bezine yapacakmis neden dedigimde cunku ben kucugum bebegim diyo :((
Yapacagini farkedip goturmek istedim gitmedi ya da gittiginde yapmadi. 5 dk sonra altina yapiyo
(4,178 puan) tarafından
Esma kabizlik ve titma problemini tahmin ettiğim için başka bir posta cevap yazmıştım.kabiz çocuk 3-4 kerede anca yapar zaten normal canim.
Bir Malatya li olarak tavsiyem kayisi aç karnına sabah üzerine de biraz su 2 güne yumuşacık olur.
(4,178 puan) tarafından
Minnak korkmuştur, oyuncaklar ile kaka yapma oyunu oynayın normal neşeli.:))
Birde tuvalet demişsin lazimlik tavsiye ederim. Bez isteme sebebi ayakları yerde olduğu  için olabilir.Cunku kaka da zeminden destek alması, ve rahat hissettiği yerde yapmasi önemli.Kirli pis gibi kaka için yorumlar yapmaktan da kaçınmalısın yapıyorsan eğer.☺️
(5,500 puan) tarafından
Sagol canim. Yani korkmuyo tuvaletten cok seviyo hatta surekli gitmek istiyo. Ama kakasinin gitmesinden korkuyo olabilir. Merdivenli klozet adaptoru aldim. Cis ve kaka yaparken ayagi yere basiyo. Hani oraya oturmasinda sorun yok. Sorun kaka icin oaraya oturmuyo.
Artik lazimligi da en son care deneyecegim. Ama lazimlik istemiyorum dedi.
Bu arada kaka ile ilgili kitap aldim bi kac tane populer olan. Yukselen zeka cirtli kitabini aldim. Surekli eglenceli sekilde anlatiyorum da. Sarki vs de aciyoruz hatta kendisi ezberledi soyluyo.Pis ,kirli hic bi zaman demedim. Ayy bilemiyorum oyle iste :)
(3,063 puan) tarafından
Esma dedigin problem benim oglumda da var. 4 kere pedegogla gorustum sirf bu konu icin. Ilkinde dedi ki sen wc egitiminde cok yuz goz olmussun. Senin disinda birisi ilgilensin bir sure dedi. Babasi ilgilendi ama care olmadi. Bir daha gittim bu sefer dedi ki hic tepkilenme biliyor wcye yapmasi gerektigini illaki yapar dedi ona da tamam dedim ellemedim. Baktim olmuyor bir daha gittim. Bu sefer anlat ona oyuncaklariyla vs.dedi anlatiyorum dedim. Tekrar tekrr anlat dedi ona da tamam dedim. En son gecen ay gittim. Bu sefer de dedi ki cocuk vedalasmak istemiyor kakasiyla vucudundan bir parca olarak goruyor. Nasil ki yemek yemeyi ogrenmemiz zaman aldi, konusmayi ogrenmemiz zaman aldi bu da bir surec vedalasma vakti gelmemis demek ki dedi. Gene beklemedeyim
(4,178 puan) tarafından
O zaman vedalaşarak gönderebilirsiniz yapsın ,bir konuşma, bye bye sifon:))

Benim kizim kakayi tuttu ben hemen 2. Gün Dr ile konuştum.Usyune gitme 2 -3 gün dulcosoft ver dedi (ishal yapmıyor yumusatiyor ) kakasi gelince anlasin ama tutmakta biraz zorlansin dedi birde o 2 gunluk beklemiş kakayi yaparken zorlanirsa kaka yapma sorun çıkartır dedi.Bende aldim 2 gün verdim kakasi gelince zaten belli oluyor aldim hemen lazimliga oturttum yaptı bir şaşırdı sarıldım öptüm başardın dedim gittik w döktük bye bye yaptık aslında korktu suratından belliydi ama ben neşeli stressiz mutlu parti havasında davrandım o modu hemen geçti valla sizlerede tavsiye ederim.Bizde ise yaradı deneyebilirsiniz sizdede yarayabilir.Ilac desteği almak istemezseniz bir kaç gün sebze posali yiyecek miktarını da arttırabilirsiniz.
tarafından
Dilara çok sağol canim ama bizim şöyle bir sorunumuz var ki biraz ben yüzünden oldu
Tuvalet eğitimine başladık hersey çok güzeldi bitmişti öğrenmişti  ve ben Tokata gitmek zorunda kalınca gözüm korktu otobüste naparim diye orda nazarım diye çünkü bir gün boyunca dışarıda iki gece yolda olacaktım (keşke baglamasaydim)
Bağladım bez geldik 10 gün boyunca ne çişi ne kafayı hicbirseymkilde yapmadj normal dedim bez bağladım 3 gün falan sonra geri bezi çıkaralım dedik çöpe attık başladık ondan sonra çişi yaptı kakayi yapmadi ve farkında yaptığının çünkü biliyor kakasi gelince tedirgin oluyor yer arıyor veya yanımdaysa odasjna kaciyo beklemedeyim bende 3 gundurde temizlerken kaka pisss iğrenç diyor farkında pis olduğunun bakalım aslında okula gitmeyi çok istiyor ve ben ona sürekli kakayi üstüne yaparsan okula almazlar diyorum ama yinede anlamıyor 34 aylık ya sabır çektim bekliyorum bende
Gecen 10 gün önce yine Tokata gittim hu sefer akıllandım baglamadim hiçbir sorun yaşamadık yolda kaka yapmadı sadece dönüş yolunda az birsey yaptı sorun olmadı oda öyle valla bekliyorum ama aycanin dediği gibi kabizlikda belki büyük etkendir çünkü iş başladığında yaptığında tuvalette kakasi yumusakti rahat yapiyordu smdi keçi kakasi gibi bazen yapıyor ishal etme yontemini deneyeceğim:D
(4,178 puan) tarafından
Tevhide dadı var instagramda takip edip wc alışkanlığı videolarına bir bakın derim nokta atışı yapıyor kadın.
tarafından
Ayçanin annesi yarın alacağım bir deneyeyim bakalım dediğin gibi çünkü geçenlerde çok kayısı yedi ishal oldu bir kere kacirdi üstüne çok kötü ikincide tutmaya çalıştıkça tuvalete koştu
(4,178 puan) tarafından
Insallah işine yarar Esma ,bizde yaradı.Icinde ölçü kabi var 26 aylıkken Dr bize günde birnkez kahvaltıdan sonra  10ml tavsiye etmişti.Aklinda olsun fazla verme cırcır olmasın yumuşak işini görür.2-3 Gün verirsin sende sonra bırak.Onemli olan stresi zorlanması geçsin.Sonra kayisi desteği işini kolaylaştırır.
(539 puan) tarafından
Kizmiyorum ama insan biryerde tükeniyor  bugun hali yıkadık icinde oynadı sürekli çiş yapti altina esortman giydirmeye yetisemedim bahceli evimiz artik tamamen actim oglum nereye istiosan oraya yap dedim yapınca gosterdi üşüdümü acaba dedim kakasini cok az altına kaçırmış fakr ettim gule oynaya gittik yaptik nerde hata yaptim diye düşünüyorum korkutmadim kizmadim bagirmadim  kizdiysamda ufak ufak yani inşallah çabuk geçer bu süreç 3 günde mükemmel öğrenmişti
(3,063 puan) tarafından
Aycanin annesi neler yapmadim ki ... cok igrenc ama biz yaptigimizda gelip bakip sifonu o ceker by by kaka der. Kendi yaptiginda anne tuvalete kaka yapilir der. Niye yapmiyorsun o zaman tuvalete yapta by by yapalim derim susar. Lazimlik, klozet aparati, stickerlar,ödüller herseyi denedim. Yapinca anne yikayalim der girer banyoya yikar. Tevhide dadiya bakicam bakalim belki orda caresini bulurun
(4,178 puan) tarafından
Her cocuk aynı şekilde öğrenecek diye birsey yok kimi hemen öğreniyor kimi biraz uzatmalı.Uzatmali surede her anne gibi farklı farklı yontemler deniyoruz belki işe yarar diye.Minnoslar konuşuyorsa eğer kaka yapma süresince yada yaptıktan sonra duygularini sorun.Canim benim korktun mu ,üzüldün mü gibi.Neyin sebep olduğunu anlamak için hissettiği duygudan yola çıkarak orayı iyileştirmeye bakın derim.Biraz konusmayi deneyin ister olumlu ister olumsuz deneyimde ne anlatıyor anlatırken siz ne hissediyorsunuz aldığınız enerji nedir bir bakın bazen hiç umulmadık bir sebep bile engel olabilir.
AYRICA VE BENCE EN ONEMLISI yine kaçıracak ,geliyor gelmekte olan , vs tuvalet konusunda kendinizi olumsuz düşüncelerden uzak tutun ,minnoslar bu zaman kadar ne soylediginizden çok sizden ne hissettiğinden, sizi gozlemleyerek jest mimik herseyinize hakim olduklarını unutmayın.Tamam annecim olsun temizleriz bir dahakine yetişiriiz deseniz bile bunu gönülden inanarak söylemeye çalışın (bilinciniz biliyorum öğrenecek olsun geç olsun ben ne yaparsam yapayım kaçırıyor yada yapmak istemiyor olsun canım benim rahatlığında olsun )Minnoslar tam olarak bizim aynamiz yasları gereği bizim tüm duygu durumlrimiza hakimler haberiniz olsun.Ananizin babanızın kocanizin sizi tanımadığı kadar tüm jest mimik hareketlerinizin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar öğrenmesin zorlansin elbet düzelecek rahatlığına geçmeye bakın.Bu sadece wc eğitimi kaka konusu değil minnoslarlar ilgili yönetmekte zorlandığınız şeylerde ne kadar rahat olursaniz süreç gerçekten o kadar kolaylaşıyor.Bende hep bu tavsiyeleri duyardım ciddi anlamda kendimi yönlendirmeye baslayinca ekmeğini yemeğe basladim Dilara ve Dilek sizlerede tavsiye ederim
(539 puan) tarafından
Elimden geldigince ugrasicam ugrasmaya calisiyorum bakalim
-Reklam-
0 oy
(7,264 puan) tarafından

Bizde 10 aydır uğraşın sonucu 3 yıldır meyvesini veriyor çok şükür geçiyormuş o anlar<3  Tek duan SABIRR :ermm:

(539 puan) tarafından
Ay inşallah ya kendi kendime nazarmi ettim diye düşündüm
tarafından
10 aymiiiiii
(7,264 puan) tarafından
Aynen alışalı aradan 10 aydan sonra rahatlamaya başlıyor çocuk :(  kabızlık çok çektik inadından çişini çok tutunca :(

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 171 göst.
5 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Eeliff3 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 124 göst.
15 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Allizzwell11 (509 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 800 göst.
14 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 677 göst.
7 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Hilalasya1212 (1,916 puan) tarafından soruldu

408,434 soru

12,271,446 cevap

37,603 kullanıcı

Kategoriler

...