0 oy
752 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,331 puan) tarafından
Kızlar yeni doğum yaptım sezaryen ile dün taburcu oldum. Çok fazla ağrım var, başım patlıyor. Bana bakacak kimse olmadığı için komşunun evli kızı yanımda gitti sagolsun. Eşim evde de ilgilenmesi için rica etti kaç günde evde bakarim dedi. 

Bu ablanın bir de 11 yaşlarında bir kızı var. Ama bir dili var dersin 111 yaşında. Her seye karışıyor , her şeye muhalefet oluyor. Bez almaya gidecem benden önce odalarıma giriyor. Gidip gelip bebegin başını bekliyor, yüksek sesle konuşuyor. Misafir için yaptırdığımız isimli çikolatayı gelip gidip yedi daha kimse görmeye gelmedi kutuda 10-15 tane anca kalmıştır. Buzdolabimi açık büfe olarak kullanması cabası zaten. Yeme içme konusu yapmıyorum sadece terbiyesizliğinden bahsediyorum sizlere. 

Bunların hepsinde uyardım. Ama akillanmiyor ne yapicam ben. Kadının kocası vefat etmiş tek çocuğu diye çok düşkün. Sagolsun her isimi goruyor, hatrımı bilip geldi bakiyor ilgileniyor diye onun hatrina kıracak bir şey demek istemiyorum ama bunaldim. Anneannesi (komşumuz) ile aramız 50 mt bile yok gitmiyor, annesi git demiyor. Anneannesi de gel demiyor. 

Sabah bebek yerde ilgileniyorum etrafında döndü durdu, koltuğun üstündeki kirlentleri çekerken bebeğimin yüzüne düştü. Offf nefret ettim bu çocuktan ya. Ben ne kadar sert yapsam da nafile. Bana akıl verin kızlar siz olsanız ne yapardınız?

Ben nasil çabuk toparlanirim , bebeğime bakamam diye korkuyorum. Tecrübeli anneler size ihtiyacım var.

23 Cevaplar

+2 oy
(53 puan) tarafından
Rahatsizsan kendin bakacaksın canm o zman yani kadın mecbur değil ki çocuğunu başkalarına göndermeye kendiside gelmiyor siz istiyorsunuz diye geliyor ayıp bence şahsen biri benim çocuğuma öyle davranacak gidip bakmam valla helal olsun kadına yine geliyormus
tarafından
kesinlikle sizin gibi dusunmuyorum gelen kadinin biraz anlayisli olmasi lazim kendisi de gecti bu yollardan biraz kizina dur demeli kadin  lohusa yani agrimayan yeri yoktur duygusal agrilarini saymiyorum bile kimse 11 yazinda simarik bir cocugun konfor alanina bu denli mudahalede bulunmasini istemez
(2,953 puan) tarafından
Acımasız bir yorum olmuş. İyilik edilecekse hakkıyla edilmeli. Annesi bir toplarken kızı üç dağıtıyorsa ne anlamı kalır yapılan iyiliğin. Hanımefendi Lohusa, duygu yönetiminin en zor olduğu bir dönem öte yandan fiziksel rahatsızlıklar da var, kötü yetiştirilmiş şımarık bir çocuğa katlanmak zorunda değil. Yardıma gelen bacının çocuğuna bir dur demesi lazım.
tarafından
yine iyi bile dayanmis ben cocugumun yuzune yastik dustugu an gondermistim
(1,331 puan) tarafından
Sagolun kizlar beni anlayan kadar anlamayan da olmuş ama sezaryen sonrası baş ağrısını çekenler anlıyor ne demek istediğimi nasıl bir ağrı olduğunu. İnanın sezaryen dikişi, ilk ayağa kalkma vs hepsi palavra. Bu baş ağrısı hepsini katlıyor. Baş ağrısı atagim tutunca çocuğu çekemiyorum. Gözlerimi kapatıp bi dinleneyim diyorum tv sesi kulaklarımda zangır zangır. Sesi kısar mısın demem anlık çözüm oluyor.
(2,953 puan) tarafından
Çocuğun annesi herhangi bir yere gitse de uyarması gerekirken ameliyatlı ve birkaç günlük bebeği olan bir eve gidince ekstra uyarması lazımdı. Ben oğluma insanları rahatsız etme hakkımız olmadığını anlata anlata bir hal oluyorum ev dışı ortamımızda
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Sezaryen sonrası çabucak toparlanmanın tek yolu gücünün yettiği her işi kendin yapmak. Bebeğine kendin bakmak. Ay eğilip kalkamıyorum canım acıyor diye hareketsiz kalırsan çok geç iyileşirsin. Ameliyattan 6 saat sonra hemşireler beni yürüttü ve o gece sabaha kadar hastane odasında koridorda yürüyerek dolaştım. Evime geldim yine aynı, lohusa yatağı bile yaptırmadım çünkü hiç yatmadım hep ayaktaydım. Yanımda kalan kişiden sadece bana moral vermesini talep ettim. İyi ki de her şeyle kendim ilgilenmişim, çabuk ayaklanmam sayesinde çok çabuk iyileştim. Lohusalık nedir bilmedim. Bence kendini toparlamaya bak böylesi emin ol daha kolay olacak
(5,631 puan) tarafından
Aynen öyle çok doğru bir tespit tebrik ederim. Ben sezeryan sonrası gün taburcu oldum eve geldik, açız ee evde kimse yok kahvaltı hazırladım bulaşığı eşim yıkadı ben de biraz uyudum. O günden sonra da hiç yatmadım. Eğer yatarsam dediğiniz gibi kalkamazdım
tarafından
Teşekkür ederim canım ama gerçekten de öyle. Yatarak iyileşmek imkansız ne kadar çok hareket o kadar çabuk iyileşme. Doğum yapalı 30 gün olmuştu kalkıp görümcemin düğününe gittim ne kilom kalmıştı ne ödemim ne de ağrım
(1,331 puan) tarafından
Evet canım daha önce burdan da çok okudum hareketli olmak iyi geliyor diye. O yüzden hastanede çok gezdim ama eve gelince abla her şeyi yaptığı için evde çok hareketsiz kalıyorum. Evim müstakil,  kapının önünde biraz gezeyim diyorum izin vermiyor. 40 gün yatmam lazımmış  :(
tarafından
Kurtul o abladan :D:D
0 oy
(2,939 puan) tarafından
Sezeryan oldum. 3. Gün kendim ilgilendim hep cocukla. Bence ayaklanmaya bak biraz 
(1,331 puan) tarafından
Eğilip kalkmakta zorlanıyorum
(2,939 puan) tarafından
Ben çömelerek yaptım daha rahat oldu
(1,331 puan) tarafından
Haklısın o şekilde daha rahat. Dikişine pansuman yaptın mı evde
(2,939 puan) tarafından
Hayir. 2. Gün banyo yaptım zaten. Pansuman yapma dediler
(1,331 puan) tarafından
Bana bir şey demediler, banyoda yapmadım hala. Dikislerin alınacağı günü bekliyorum.
0 oy
(2,643 puan) tarafından
Kahve iç günlük ve hergun daha iyi olursun bence çok durmasın yanında eşin yardımcı olsun
(5,455 puan) tarafından
Çocuğa boşu boşuna kafein yüklemesinden başka bir işe yaramaz
(11,673 puan) tarafından
Hayatımda içmediğim kadarki kahveyi bir günde içtim yine de düzelmedi. Doktora gittim baş ağrım için özel bir serum taktılar kendime eziyet etmişim
(1,331 puan) tarafından
Dogumdayken konuştuk bu konuyu ebem ile. Günde 1 bardak kafein tüket dedi. Çay, nescafe, Türk kahvesi gibi. 1 fincanı geçirmiyorum, kafein olduğu için tuketmekte istemiyorum aslında. Pek bir faydasını da göremiyorum açıkçası.
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Bence kendin yapabilirsin ne kadar hareket o kadar hızli iyilesme cikolata ve sade nescafe ic basagrin ic kendi duzenini kur canım 
(1,331 puan) tarafından
Haklısın kuzu bugün her şeyi kendim yapicam bakalım belki daha farklı olur. Abla biraz kıyamıyor her işime koşturuyor. Güzel düşünüp yapiyor ama ben çok hareketsiz kalınca kötü oluyorum.
0 oy
(254 puan) tarafından
bugünden sonra yavaş yavaş toparlamaya başlayacaksınız merak etmeyin. çabuk toparlanmak istiyorsanız yattığınız yerde öylece durmayın sürekli yürümeye çalışın. 
(1,331 puan) tarafından
Çok haklısın bugün daha farklı olucam. Abla her işimi görüyor yardımcı oluyor sagolsun ama hareketsiz kalmak daha kötü ediyor aslında.
0 oy
(67 puan) tarafından
Kız toparlanirsın niye birilerine bağlı kalıyorsun kalk ayağa kimseye ihtiyacın yok seni çıksınlar evinden yardım ediyorlar diye kızının bu saçmalıklarına katlanamazsin ben yaparım abla sağol siz gidin de yani üçüncü günü geldim kendim yaptım herşeyi boşver inan ki tek kalınca çabuk toparlanirsın hiç bir şey de olmaz korkma
(1,331 puan) tarafından
Bebeğe bakim konusunda biraz korkak davranıyorum
(67 puan) tarafından
Korkulacak hiç bir şey yok geçen hafta ben yine bir ameliyat geçirdim bak bebeğim iki buçuk aylık daha bak başkasına bıraktım çocuklarımı ameliyata gittim eşimle hiç kimsem yok ağlaya ağlaya gittim çıktığında çocuklarım diye ağladım ağrım oldu tabi ama öyle çok çok değildi dua ede ede gittim Allah'ım çocuklarım için bana güç ver hemen toparlanayim diye sekiz saat ayrı kaldım çocuklarımdan sonra bak eşim gitti getirmeye düşün kimse getiremedi bile hastanede tek kaldım bir saat bekledim karanlıkta kaldım yataktan kalkamadım su uzaktı alamadım bir saat o karanlıkta bekledim çocuklarımı üstümü falan eşim giydirmisti saçlarımı topladı ki büyük çocuğum beni o halde görüp etkilenmesin dikişlerimi bile göremedi hiç ağrım varken bile emzirdim çocuğumu narkozu atayım dedim yürüdüm bir yandan bebek arabasıyla çocuğu gezdirdim kızım da yanımda dolanıyordu bak biz anneler çok güçlüyüz herşeyi atlatırız benim de canım acıyor bende zorlanıyorum kimsesizlik en kötüsü zaten ama dua edecen kimsesizlerin kimsesi Allah'tır ondan başka kimsemiz olmasa da olur dua et bak Allah sana güç kuvvet versin çok güzel bakacaksın bebeğine hiç birine ihtiyacın yok
0 oy
tarafından
Canım inan ki kimseye ihtiyacın yok.ben sezeryandan sonra kalktım bir daha oturmadı sadece çocuğu emzirirken oturuyordum.Hastaneye 5555555 kez turlamisimdir.eve geldim.Hic oturmasın sürekli ayaktayım sağ olsun görümce yemek falan yaptı ama her şeyi yaptı ama ben hiç yatmadım hep ayaktaydim. Bebekler çok uyuyor zaten o uyuyuncada sürekli evde yürüdüm. Doktor bana çok çabuk iyilesmissin dedi bende çok yürüdüm dedim hiç yatmadım yani.Sen artık her şeyi kendin yap eğilip kalkma ayakta işlerini yap.ben yemeği ayakta yiyordum.surekki ayaktaydim zaten.
(1,331 puan) tarafından
Ah ah keşke bende sürekli ayakta olsam. Çocuğa bez alacam küçük çocuk benden önce koşuyor, su içmek istesem şişe baş ucumda  :(
Evim küçük odanın içinde dönmek istesem semazen olurum. Evim müstakil kapıya çıkmak istesem lohusasın 40 gün çıkamazsın diyor. Büyük olduğu için insan ikinci lafı söyleyemiyor. Bi yemek yemeye mutfaga gidiyorum. Bugün yemekler benden diyip baslayacam bakalım.
tarafından
40 gün lohusasin diyenleri dinleme.Enfeksiyin riski 40 gün devam eder bu yüzden önce sen psikolojinin topla kimseyi dinleme.Kalan işin kalsın canını sıkıp stres olacaksin çocuğa da geçecek o stres o yüzden içinden nasıl geliyorsa öyle davran.Hem bebeğin uyuması için sessiz ortam lazım.Bebegin uyuyunca yavaş yavaş yap her seyi
0 oy
(8,929 puan) tarafından
Canım biraz idare etsen 5 güne her işini görüyon 
(1,331 puan) tarafından
Insallah canım.
0 oy
(3,346 puan) tarafından
5 gün mü hastanede kaldın orayı anlayamadım 
(1,331 puan) tarafından
Evet riskli olduğum için uzun kaldım. Kendi isteğimiz ile taburcu olduk.
0 oy
tarafından
3 4 güne toaprlanirsin merak etme.  Bende 2 sezeryan oldum:)
(1,331 puan) tarafından
Travma oldu canım. Hele ki bas ağrısı. Asla büyük konuşmak istemiyorum ama 2. Çocuk için ufuk çok uzak görünüyor bana  :)
tarafından
7 yıl sonra yaptım bende 2. Coxugu . Yasin gençse bekle :)))
0 oy
(304 puan) tarafından
İlk sezaryende psikolojik olarak iyi degildim berbat durumdayım ruhen. 1 aylık yardımcı aramıştım birisi cocugumla gelicem bırakacak yerim yok dedi o kişiyi direkt eledim, istemedim çünkü benim baska bir cocukla uğraşacak onun stresini cekecek gücüm yoktu. Sonra tek gelen birini buldum cok da memnundum. 2. Sezaryenden sonra ise kimseye ihtiyaç duymadım ne yaşayacağımı neyle karşılaşacağımı ve bu sürecin gecici oldugunu bildigim icin rahattim ilk 4 gün yengelerim annem ilgilendi. Gece kimse kalmadi. 5.günden itibaren evimin işlerini yemegimi yapmaya başladım. Yani siz de artık islerinizi yapabilirsiniz ağır kaldırmayın sert ve ani hareketler yapmayın yeter. Hareket ederseniz daha çabuk iyileşirsiniz. Baş ağrısına sade nescafe için bitter çikolata yiyin ve doktorunuza danışarak parol kullanın geçecektir ağrınız. Evde can sıkıcı birisi olması tek başınıza işlerinizi yapmaktan çok daha zor ve kötü bu yüzden o ablaya, ben artık iyiyim kendim yapabilirim teşekkür ederim seni daha fazla tutmayayım deyin gönderin. Ama lohusa psikolojisi ağır geciyorsa yalniz durmakta ve bebeğe bakmakta zorlaniyorsaniz eşiniz biraz izin falan kullanabilir ya da es ailesinden sizin ailenizden birisi gelemez mi?Allah yardımcınız olsun
0 oy
tarafından
canim 6 gun ya da 66 gun farketmiyor inan ki ne kadar erken yalniz kalirsan o kadar iyi baslarda zorlaniyosun ama toparliyosun bence soyle ben tek basima yapabilecekmiyim bi deniyim de egee cok zorlanirsan oyle tekrar cagirirsin yalniz kalmak sana iyo gelecek.emin ol su stresi cekmektemse tek kal daha iyi 
0 oy
(7,337 puan) tarafından
Bence çocuk işini daha da zorlastirmis ne olsam "öncekinden daha iyiyim çok saolun sizde rahatsız olmayın"diye komşunla konuşup kızı yollayabilirsin
0 oy
(4,438 puan) tarafından
Eger bakici olarak çağırıp parasini verecekseniz ve annesi de yakinsa çocuğunu annesine bırakabilir. Sonucta sen rahat etmek icin yardimci tutuyorsun sinir olmak icin degil. Yok Allah razi olsunla geliyosa ya gormezden geleceksin ya da bi an once ben iyiyim teşekkürler deyip gondereceksin.
0 oy
(1,706 puan) tarafından
Canim ben de ilk çocuğumu sezeryanla yaptım haliyle insan çit kırıldım oluyor ama sonradan aklım başıma geldi, gerçekten bir haftadan sonra o kadar abartacak bir şey yok.tabi ki ameliyat kendim de oldum herkes bir olmaz ama bir haftadan sonra insan bebeğe kendi bakar hale gelebiliyor çoğunlukla.ev işini supurgeyi silmeyi yemek bulaşık eşin yapacak bir süre daha.sen bebeği kucağına alıp indirebildikten altını degisebildikten sonra başka bir şey yapmana gerek yok.banyoyu yaptiramiyoruz dersen banyo yaptırırken kadını cagirirsin.allah da o kadından razı olsun herkes yapmaz bu iyiliği ama yeterli artık bu kadar, çocuk için de laf anlamayana anne de bir şey yapamıyor.bana o kadar iyilikleri geçen insanın cocuguna ses etmezdim, bebeğime zarar vermesin yeter çikolata yine alınır 
0 oy
(1,192 puan) tarafından
Benimde doğumumda ablam ve iki oğlu vardı .20 gün boyunca evi yikti oğlanlar biri 3 biri 6 yaşındaydı .evde gürültüden durulmuyordu çocuklarda sıkılıyordu Ağustos ayı birde sıcaktı yani dışarı da cikamadilar .dökülen saçılan yenilen içilen sürekli bir bulaşık yemek olayı vardı evde .bı ara bunaldim kendimi banyoya kapatıp ağladım az kaldı çıkıp sinirden gönderecektim ablamı birde 8 saat yoldan gelmişti .ama kendimi sakinleştirip çıktım banyodan sesimi çıkarmadım çocuklarına dur demiyordu hiç kendi yegenlerim de olsa tahammül sınırımi aşmıştı .ama sabrettim sonuçta keyfinden gelmedi bana bakmaya geldi çok da yardımı oldu herseyimi yaptı ablam sağolsun .normalde çok yakınız ablamla aramızdan su sizmaz ama lohusalıkta kimseye tahammülüm yoktu .ben hiç kalp kırmadan o dönemi atlattım onlar gittiler .iyiki sabretmisim en ufak bir laf soyleseydim aramıza çok büyük soğukluk kırgınlık girerdi .Bu dönem geçecek canım sadece bira sabret kalp kırma çünkü senin çocuğun degerliyse onunki de değerli ve yanından neden ayırsin göndersin .sadece biraz uyarabilir ama oda kendi tarzı 3 5 gün dayan ve ayaklanip işlerini kendin devral inanki çok rahat oluyor alışıyorsun bebeğine ve evinin işini çekip çevirmeye .benimki 1 yaşına geldi hepsini unuttum gitti boşver kalp kırma hiç .
0 oy
(992 puan) tarafından
11 yaşında bir çocuğun laftan anlaması lazım bence büyük konuşmak istemiyorum ama fazlasıyla şımartmislar. Ayrıca bence sende boşun evham yapıyorsun bebeğine bakma konusunda. Gayette bakarsın yani. Bende senin gibiydim. Kimsem yoktu hastanede yanımda bir arkadaşım kaldı geldi 3 günde evde kaldı, komşum ve 3 yasinda kizi vardı, çocuk bebeği kıskanıyordu Bi aninini bulsa yani yapacaklarının haddi hesabı olamazdı. Çok görmüyorum oda bir çocuk yani. Ama seninki 11 yaşında ya yigenlerim 11 yaşında herseyden anlıyorlar yani.

Neyse işin özü bende sezeryanliydm bir hafta eşim yanımda kaldı sonra yoktu, kendim baktım ilk bebegim ve kilo 2400 boy 42 cm dünyaya geldi prematüre bebek sayiliyordu. Ay ddim nereye kadar millete minnet edecem ALLAH razı olsun geliyorlar ama kızı zaten daha çok fitil ediyor beni en iyisi Yanliz bakmak baktım şükür oğlum 28 aylik şimdiye kadar birine bırakıp markete bile gitmedim yaş kış çamur yagmurda hep beraberiz.

Kendine güven o bebeğin annesi sesin. Bende sezeryan yaptım bu arada. Kadın bakıyor kızı dağıtıyor kadında farkındadır da bence bise demiyordur sen kendi haline dön kendin bakarsın. Bu mesala uzar çünkü biliyorum yarın çocuğun büyüyünce geldiklerine bu kız yine aynı şeyleri yapacak yeri gelecek eşya oyuncak kıskanacak oyuncaklari götürmek isteyecek. KİMSE beni kınamayın evladım bana değerli herkesin evladida kendine değerli önceliğim evladımı korumak sonra baska çocukları kendi evimde bile oğlumla rahat edemiyorsn n rise yaradı yani. 
0 oy
(5,806 puan) tarafından
Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki sonuçta yeni doğum yapmış kafanı baya dinlemen lazım Allah razı olsun gelmiş bakıyor keşke biraz çocuğunu uyarsa gerçekten yeni doğum yapmak o stres o durum o kadar zor ki 
0 oy
(2,205 puan) tarafından
Herkesin sezaryan ağrısı bir olmaz ağrı eşiği farklıdır ama benim ailem yanımda olmasına rağmen tek faydalari olmadı öğle ki bebeğim ciddi şekilde ağlıyordu ememiyordu falan öyle emzir yatır falan değildi uyumazdi 5 saat 8 saat kadar ağlardı ona rağmen eşimin izni vardı 12 gün eşim tek ayağının üzerinde fır döndü ben 10 kilo doğumla bir verdim oda 6 kg verdi 12 günde düşün baskasindan gelen yardım bu zamanda yardım olmuyor malesef zor dönem gözüne batar sinirini bozar vs.seyler ama eşine nazinda geçer söylersin de ki esininde bebeğe alışması bu dönemde birebir bakması seninle ve çocukla ilgilenmesi güçlü bir bağlanma yaşatıyor babalar kucağına alınca baba olduklarini anlıyorlar sonuçta bizim gibi değiller eşin izin alsim beraber halledin yapamaz deme izin alamaz deme hepsi oluyor doğum yaptım emzirmeyide eşimle denedik yaptık ilk günde beraber baktık daha önce kucağına küçük bebek almamis adam ilk kendi değişti baktı yapıyorlar mecbura kalsın yeterki 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 306 göst.
11 Eylül 2021 Diğer kategorisinde PrensesAnnesi24 (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 390 göst.
0 oy
0 cevap 46 göst.
4 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Grc136513 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 473 göst.
12 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alfa anne. (688 puan) tarafından soruldu

412,388 soru

12,414,771 cevap

44,980 kullanıcı

Kategoriler

...