+1 oy
247 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,248 puan) tarafından
İki kilo ilikli kuzu kemiği pişirdim kısık ateşte 10 saat ama karton bardakla beş yarım bardak çıktı.  az değil mi. Bide bazılarının içinde hâlâ ilik görünüyor. Ocağın en küçük gözüne koyamadim bebeğim ocağın önüne geliyor diye . Ortanca göze koyup tam kıstım ocağı . Şimdi ben bu kemikleri atmadim tekrar ocakta suda kaynatsam olur mu?

8 Cevaplar

+1 oy
(1,401 puan) tarafından
Kaynaya kaynaya bitti muhakkak suyu, daha da olacağını sanmıyorum canım. 
(2,248 puan) tarafından
Evet baya azaldı. Olması gereken bu değil miydi
(5,701 puan) tarafından
azalacagini hesaba kataraktan su koyman gerekio. en bastan. daha artik kaynamaz. yani kaynamis kenikleri kaynatsan da et bulasikli su olur sadece. kurban zamani benim annem koca asire tenceresinde kaynatio 4 hissenin kemiklerini falan baya da du koyuyo en sona kalan zaten az bisey kalio biuz kutu tabletlere koyuror banada verio dondurup. ama baya azalio
(2,248 puan) tarafından
Bir sitede öyle yazıyordu. Üste kadar çıksın suyu . Sonra su eklemeyin yazıyordu
-Reklam-
+1 oy
(356 puan) tarafından
Kız 10 saat ne çok fazla değil mi 
(2,248 puan) tarafından
Bazı yerlerde 12 saat diyordu
(356 puan) tarafından
Valla ben atıyorum düdüklüye 1 buçuk saatte bütün ilikleri çıkıyor ve suyu da olduğu gibi duruyor
+1 oy
(11,102 puan) tarafından
hayır normal. 2 saat kaynattığında 1 bardak su tamam ama bu kadar kay atınca yemeğe çorbaya 1 buz kalıbı kadar koyman gerekiyor. az olduğu için daha yoğun oluyor
+1 oy
(5,099 puan) tarafından
Cok kaynatmisin 6 saat diye biliyorum ben zaten iligini hemn birakiyor
(2,248 puan) tarafından
Bazı kemiklerin içinde görünüyor hâlâ var
(5,099 puan) tarafından
Icine kasikla al ben bazen oyle yapiyorum
(2,248 puan) tarafından
Kahverengi içi. Bu kısım yeniyor mu
+1 oy
(74 puan) tarafından
Bulursan bidahakine dana kemigi al kaynat. Yani daha cok cikar bence
+1 oy
(2,944 puan) tarafından
Dana kaynatıyorum ben. Parça şeklinde 6 parça oluyor genelde. Onu 5 kiloluk tencerede kaynatıyorum. Zaten kaynaya kaynaya azaliyor. Karton bardak fazla gelir koyduğun yemeğe aşırı yoğun tat verir. Buz kalıbı varsa ona koy. Ayrıca 10 saat aşırı fazla. Ben 4 saat kaynatıyorum. 
(2,248 puan) tarafından
Bir yerde okudum biri demiş ki büyükbaş hayvanlara ilaç antibiyotik vs veriyorlar yağda toplanıyor bu . Yağı atın demiş
(74 puan) tarafından
En aon uste cikan donan yagi atin zaten
(2,944 puan) tarafından
Ben kaynarken çıkan postayı da atarım en son gene bakarım ona göre atarım. Ama ben en iyi yer o ayak bileği ve üst kısmı diye biliyorum. Bizim kasap tanıdık o yüzden ilik çok olan kısmı verir. Ben oyun hamuru kutularına porsiyonluyorum.
+1 oy
tarafından
Daha olmaz kaynaya kaynaya azalmis cunku ama o kemiklerin icinde olan ilikleri tuzlayip direk yiyebilirseniz yiyin ilk basta zor geliyor ama çok sagliklı kalojen deposu cocugunuza da yedirin hatta 
(2,248 puan) tarafından
İçi kahverengi onları mutfak cımbızıyla çıkardım. O kahverengi kısım da yeniyor mu
tarafından
Ben yiyebildigimi yiyorum hamileligimin ilk zamanlarinda esim zorla yediriyordu ama daha sonra bagimlilik yapiyor gibi aserdim yiyebilirseniz yiyin ama bu dısinda olan kopuk gibi sünen kahverengi degil icinde civık yağimsi olanlar yeniyor
+1 oy
(86 puan) tarafından
Ben düdüklüde dana ilgi yapıyorum 9saat pişiriyorum cnm kuzununki o kadar pişmez diye biliyorum ben 

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 587 göst.
12 Haziran 2024 Aile kategorisinde Sermir (439 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 85 göst.
0 oy
31 cevap 706 göst.
11 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Nergizhirayvz (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.
25 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__ (741 puan) tarafından soruldu

403,973 soru

12,102,131 cevap

36,418 kullanıcı

...