0 oy
297 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (883 puan) tarafından
Biz uzun süredir savaş veriyoruz bu sorunla depoları dolmuyor 2 aylık başladık ilaçlara 17 aylık hala devam ediyoruz. Bizimki demir kan sorunu olup çözümünü bulan varmı. Pekmez falan veriyorum et kıyma yediriyorum ektra ilaçları zaten var. Okadar dikkat etmeme rağmen sorun çözülmüyor kan aldırmaktan yoruldu bebeğim artık. Bunu neden sorun ediyorsunuz diye yadırgamayın lütfen enzim eksikliği var bebeğimin g6pd diye geçiyor duyan olmuştur belki. Bu sebeble korkuyorum açıkcası. Tecrübeniz varsa yazarsanız çok mutlu olurum

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kelin ilaci olsa basina surer bacim 4 aylikken ilaca basladik 8 aylikken kansizligi cikti suan 29 aylik olmak uzere hala cekiyoruz o kadar duzenli ilacini veriyorum ozel ilaclar kullandik aclik saatine cok dikkat ediyorum fayda etsin diye pekmez zaten yiyo sut urunlerini zaten az veriyorum onu da sabahtan veriyorum ki ogleden sonra demir iceren besinler yediriyorum ilacini da aksam veriyorum diye ama yok depolar bi turlu toparlanmadi 
(883 puan) tarafından
Hay allahım peki bebeğiniz ne durumda genel olarak kansızlığını belli edecek davranışlar yapıyor mu. Benimki huysuz mesela huysuz şirin gibiyiz
tarafından
Canim bizde hic bi belirti yoktu zaten saglik ocagi hic bi degerine bakmadan kan ilaci baslamamiz gerekiyo her bebek kullaniyo dedi o zaman basladik 8 aylikti o zaman yine saglik ocagi kan degerleri iyi mi diye kontrole goturmeniz lazim dedi oyle fark ettik hic bi belirtisi yok benim oglum aksine uykusu cok duzenlir susna kadar demir demir baglama kapasitesi duzeldi ama ferritin 11i gecmedi cok sukur yinede hepsi dusukti hele o ferritin 2 bucuga kadar dusmustu bu kadar olduguna sukrediyorum kuzenim hemsire benim o demir en yavas duzelen deger her seferinde kan verdirme saflik ocsgina gotur ilac yazdir 6 7 ayda bi gotur dedi bana
(883 puan) tarafından
Bizimki hematoloji takipli araştırma hastanesinde takip ediliyor en en uzun vade 3 ay 3 ayda bir kan veriyoruz en son 1 ay sonra gel dediler ben gitmedim3 ay bekledim artık kan aldırmak bir yana kan tekrarı yapıyorlar birde
tarafından
Evet evet haklisin hasta olur kan isterler kobtroli olur kan isterler bi sikinti olur kan isterler 4 5 tup aliyolarmis bi de esim tutuyo ben bakamiyorum cunku zaten kani yok cocuklarin bi yandan biz olussun diye ugrasiyoruz onlar bi yandan aliyolae gecen kan verirkenki halini gorseydin kolumu birak yapma diye agladi yeni konusuyo sayilir bi de dile tatli o kadar uzuldum ki bende disarsa agladim
(883 puan) tarafından
Ağlamaları beni bitiriyor zaten. Rabbim dermansız dert vermesin. Üzülüyorum üzüldüğüm için kendime kızıyorum başkalarnda ne büyğk dertler var ben neye üzülüyorum diye ama elimde değil. Rabnim bütün bebekleri çocukları korusun
tarafından
Evet dimi bende cok kiziyorum kendime ne analar var hastane kapilaribda yavrum iyilesse diye aglayan bizimki kansızlık onun icin karalar bagliyosuncdiyorum sizin degerler nasil
(883 puan) tarafından
Şuan ferittin 4 çıkmış 3 ay önce 6 idi 3 aydır yedirmediğim içirmediğim şey kalmadı iştahıda iyi aslında ama beni çok emiyor omu etkiliyor ki
tarafından
Ilaci vermeden ya da demir alabilecegi seyleri yedirmeden onceki aclik saatine dikkat ediyo musun
-Reklam-
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Yeşil mercimek badem diye duydum ve demir ilacını sabah erken saate aç karnına verip üzerine bir kaç yudumda olsa portakal suyu icirmeye çalışıyorum o şekilde dengede az biraz ama düşük bide üzüm çekirdeği tozu aldım doktora danışmadim henüz nasıl verebilirim diye oda demir deposuymus demir eksikliği iştahsızlıkta yapıyor çünkü 
(883 puan) tarafından
Evet bende sabahları veriyorum uzun süredir çok dikkat ettim ama nafile başka yöntemler arayacağım artık
0 oy
(932 puan) tarafından
Kızımın doktoru ek gıda başlangıcında bize düzenli ciğer demişti kıyma et bulamayabilirsin pahalı gelebilir ama mutlaka ya kuzu ya tavuk ciğeri hangisini alabilirsen haftadan en az 1 kere yedireceksin sevmiyorsa tuz at baharat at ama bi şekilde sevdir yesin demişti bende tavsiyesine uydum haftada bir mutlaka yediririm kan ilaçlarını da düzenli kullanırım ardından c vitamini içeren bi şeyler yediririm damlayı verince 8. Aydaki tahlilde 12.8 çıkmıştı kan değerleri doktoru çok iyi demişti diğer değerleri içinde kıyma et zaten yiyor ama ben hep ciğere bağlıyorum bunu çünkü günde 3 kere falan yoğurt yediği oluyor çok seviyor yoğurdu bazen etin yanında yemek istediği bile oluyor dolapta görsün işaret eder hemen yemek için o yüzden bu kadar güzelse bence ciğer sayesinde 
(883 puan) tarafından
Yaaa evet aslında ciğer hiç denemedim doktorda hiç demedi et yiyormu diye soruyorlar sürekli
0 oy
(732 puan) tarafından
Benim küçük oğlum da 4.ayından beri kansızlık ve demir eksikliği var 11 aylık oldu Perşembe günü yine randevumuz var bence vücutla alakalı her ne yapsak da düzelmiyor dediğiniz gibi Rabbim inşallah şifa versin tüm yavrularmza
(883 puan) tarafından
Aminnn rabbim şifasız bırakmasın
0 oy
(310 puan) tarafından
Temiz içerikli olsun diye birçok damla ve şurup denedim ama Ferro Zinc şurup kadar yükseltmedi kan seviyesini. Her gün aynı saatte, karnı açken 1 ay kullandım. Oğlumun Ferritin seviyesi 5 iken 19 oldu. Denediyseniz bu şurubu önerebilirim. Geçmiş olsun.
(883 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim doktorumuzada sorayım kullanabilirmi diye gerçekten çok çabaladım yükseleceğine düşüyor
(883 puan) tarafından
Bana görsel atabilirmisin canım müsait olduğunda
(310 puan) tarafından
Şurubun fotoğrafını cevap olarak ekledim.
0 oy
(3,425 puan) tarafından
Benim kızımda da çıktı hem normal kan hemde beyaz kan düşüklüğü günlük keçiboynuzu pekmezi veriyorum 

Ocean kullanıyorum 

Bi de ayriyeten çocuklara kek meyve suyu dağıtıp dua istedim çok şükür normal çıktı sonuclari 

Sana da tavsiye ederim kuzum 
(883 puan) tarafından
Bende dynavit marka kullanıyorum oceanı içmedi benim ki zaten zor içiriyorum inqtlaşoyor benimle. Bende Allah rızası için hayır yapayım oğlumun sağlığı için bütün evlatlarımız için dua istiyeyim
(3,425 puan) tarafından
Yap canım çocukların duaları mutlaka kabul olur
0 oy
(310 puan) tarafından
Sadece çocuk doktoruna mı götürüyorsunuz yoksa hem çocuk doktoru hem hematoloji bölümüne mi  ilaçlarla düzelmiyorsa başka birşey var yanlış anlamayın sizi korkutmak istemem kızımda da kansızlık sorunu var bütün değerleri çok iyi ama ilginç bir şekilde aşırı derecede kansızlığı var ilacı 1 ay kullanın düzelmezse hematoloji bölümüne göndereceğim dedi doktorumuz eğer hematoloji bölümüne gitmiyorsaniz çocuk doktoruyla görüşün
(883 puan) tarafından
Biz hematoloji takipliyiz zaten kuzum yenidoğan zamanından beri g6pd enzim eksikliği var oda hematoloji ilgileniyor onunla kanı düzeliyor ama depolama yapmıyor sebebi ne bilmiyorum bakalım sonuçları tam çıksın doktor ile görüşeceğim tekrardan
(310 puan) tarafından
Benim kızımdan da talasemi hastalığından süphelendi doktor ailede var mı dedi var dedim annem de var sürekli kan takılması gerekiyor depoları dolmuyor onunda ilaçla düzelir diye dua ediyorum
(883 puan) tarafından
Rabbim şifa versin en kısa sürede hastalığın küçüğüde büğüde dert rabbim dermansız dert vermesin
(310 puan) tarafından
Amin canım cümlemizin hastalarına şifa versin İnşaAllah sende çözümü bulursun
0 oy
tarafından
Bebeklerde nasıl bilmem de hani biz ıspanağı yoğurtla yeriz ya da etin yanına ayran yoğurt yeriz ya demiri bağlar emilimini azaltır. Hatta keser. Fayda etmez. Demir c vitamini ile birleşince etkisini artırır. Pekmezi taze sıkım portakal suyuns karıştirabilirsin. Eti ıspanağı sade verebilirsin hatta limon damlatabilirsin
(883 puan) tarafından
Aynen öyle yapıyorum kuzum bende zaten ıspanak hayatımızda yok şuan için yasaklar listesinde. Onun yerine yeşil mercimek kıyma et suyu vs bunları dayanıyorum ama çare etmemiş
0 oy
(310 puan) tarafından

image

Bizim kullandığımız şurup bu. Kutunun içinde şırınga benzeri bir ölçek var. Ölçeğin tamamını doldurup içiriyorum sabahları. Şurupta c vitamini var, bu demirin emilimini arttırır ama ben yine de birkaç damla da limon suyu veriyorum arkasından. Umarım size de şifa olur. Geçmiş olsun.

(883 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım benim Allah razı olsun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 110 göst.
0 oy
24 cevap 654 göst.
0 oy
9 cevap 167 göst.
7 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sihirlimom (7,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 108 göst.
12 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Funda6363 (227 puan) tarafından soruldu

409,104 soru

12,295,574 cevap

38,316 kullanıcı

Kategoriler

...