+1 oy
352 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından
Kızlar hayırlı  aksamlar biri 2 bucuk yasında 2 ay sonra 3 olacak diğeri 9 aylık iki oglum  var ikisi de gun içinde cok yoruyor beni yemek Bulasık camasır bir de ev supurme anca bu kadar yapabiliyorum diğer işlere yetişemiyorum siz nasıl yetişiyorsunuz bana tavsiye verebilir misiniz onlar uyuyunca da cok yorgun oluyorum

17 Cevaplar

0 oy
(3,000 puan) tarafından
Benimkilerin arası da aynı sizinkiler gibi şu an kızım 5 oldu oğlum 2 ay sonra 3 olacak inşallah.. çok zorlanmadım oğlum iki gündüz uykusu yapıyordu bende kızımla ilgilendim birlikte yemekler yaptık temizlik falan.. bir de kış aylarıydi zaten evden dışarı çıkmıyorduk işler de yetişiyordu.. sonra yaz geldi oğlum hareketlendi kızıma yetemez oldum yarım gün kreşe verdim 3 yaş 2 aylıktı.. çok mutlu oldu sosyalleşti konuşması ilerledi çok faydasını gördük bende bebekle ilgilendim ev işlerini de yapıyordum çalışan anneyim haftada iki nöbetim olur .. çok şükür bugünlere geldik
(320 puan) tarafından
Yaa ne guzel sizin adınıza sevindim gercekten :)  benim buyuk oglum oyle yaramaz cocuk değil ama surekli ilgi isteyen cocuk haftada iki saat dil egitimi ne gidiyor  kucuk te bu aralar durmuyor dişi cıkacak bazen atesi oluyor sallanmak istiyor
(320 puan) tarafından
Yani anlayacağın kendime bakmaya bile vaktim olmuyor dogru duzgun temizlik yapamaz oldum sadece gunluk rutin işleri yapıyorum o kadar
-Reklam-
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Benimde 3 tane. En küçüğü 7 aylık. Herşeye yetişemiyorum. 

Yetişirsem kendime yazık ediyorum .madalya da almıyorum. Evim toplu ve temizse yeter. 

Camlar kirlendikçe silerim. Perdeler aynı şekilde. Kapılar aynı şekilde. 

Her gün elim de bezle gezmem ora bura şura. 2 günde bir de toz alırım. Mobilyalarım siyah. Her gün almam lazım fakat yoramam kendimi o kadar. 

Biraz dinlenmek bana da farz. 

Normalde hergün siler süpürürdüm. 

Şimdi hem çocuklarım durmuyor. Hemde kollarımda ellerim de sinir sıkışması var. 

Kendime kendim ettim. Haaa bakan yardım eden var mı yok. 
(320 puan) tarafından
Benimde aynı sekilde yardımcım yok gunluk rutin işlerimi yapabiliyorum anca buyuk işlere girişemiyorum vaktim olmuyor hayattan bezmiş durumdayım su an
0 oy
(2,248 puan) tarafından
Bazen yemeği üç günlük yaparsam diğer günler daha rahat oluyorum .  Her işe yetişmek diye birşey anneler için mümkün değil. İlla birşeyler yarım kalıyor yada ertelemek zorundasın hep 
(320 puan) tarafından
Aynen malesef oyle oluyor ben mesela yemegi 2 gunluk yaparım haftada 2 kez yer silerim toz alırım ama oyle buyuk işlere yetişemiyorum camlarım kapılarım temizlenecek duruyor mesela
(2,248 puan) tarafından
Ben camları söyledim eşime defalarca sağ olsun sildi
0 oy
(317 puan) tarafından
Valla canım.hiiicc yetişmek için uğraşma ..benim kız 3 oğlan 7 yaşında okula gidiyor şimdi..ona rağmen yetişmiyor..he işlerimi yapabiliylrum.artik.ama.temiz.kalma.sureleri çok kısa.bitmiyor yani..o yüzden kendini bu konuda hiç kasma yapabildiklerini yap.yapamadiklari. Kalsın..
(320 puan) tarafından
Aynen oyle yapıyorum canım ama işte insan uzuluyor
(317 puan) tarafından
Üzülme çünkü büyüdüklerinde işlerini yapiyon ama bu kezde temiz kalma süreleri kısa :⁠-⁠) hiç dert etme
0 oy
(1,209 puan) tarafından
Büyük oğlum 1.5 yaşındayken diğer oğlum doğmuştu çok zordu öyle öyle büyüyorlar ama kendini çok yorma çok yorgunsam uzanirdim bulduğum fırsatta yani illa hergun ev süpür falan filan yapmazdim yorgunsam dahada yormazdim kendimi 
(320 puan) tarafından
Ben her gun supuruyorum ya buyuk oglum hep bişeyler dokuyor yere
(1,209 puan) tarafından
Tabi bölgesel döndüklerinde evet çok yorgun degilsem tamam ama yorgunsam halim yoksa benden degerli değil valla
(320 puan) tarafından
Aynem oyle canım
0 oy
(202 puan) tarafından
Tek oğlanla herşeye yetisemeyen ben :-)
(320 puan) tarafından
Sanada Allah kolaylık versin canım :))
0 oy
(14,309 puan) tarafından

Ben o dönemler de gündüz pilin bitse de gece çocuklar uyuyunca  yapıyordum 

Çocukları yatırmadan her akşam evi sürüyordum sonra onlar uyuyunca halıları yerleri siliyordum bir akşam mutfak dolarını bir akşam fırını camları sağolsun eşim siliyor 
Tuvalet banyo çocuklar diyelim anlık oyuna dalıyor hemen tuvaleti yıkıyorum 
Şuan kızım 4.5 oğlum 2.5 yaşın da ağlamları hariç diğer türlü biraz daha kolay oldu :)
(320 puan) tarafından
Yaa ne guzel senin adına sevindim :)
0 oy
(1,625 puan) tarafından
Bak ben kendimi parçaladım evim temiz olsun , misafirim gelince çayı kahveyi boş vermeyen , çocuklarım temiz ve düzenli yetişsin büyüsün aşırı pimpiriktim ikisin arasında 1 buçuk yaş var. Ben kendime yapmışım her gün dip temizlik yapardım yapmadan duramazdım şimdi akıllandım parçalamıyorum hiç bir şekilde kendimi gene temizlik yapıyorum ama eskisi gbı misafir çağırmıyorum mesela 
(320 puan) tarafından
Heh işte bende senin gibi dusunuyorum herseye yetişiuim diyorum ama anladım ki kendimize yazık ediyoruz gercekten
0 oy
(2,487 puan) tarafından
Bende senin gibiyim yapabildiğimi yapıyorum,zaten çocuklarla çok yoruluyorum olduğu kadar artık 
(320 puan) tarafından
Bende oyle malesef
0 oy
(12,075 puan) tarafından

Yetismekmi :D

image

image

image

image

Al bakta gozun gonlun acilsin bacim :woot:
(320 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun valla:)
0 oy
(732 puan) tarafından
Benim kızımda Ekim'de 3 yaş olacak oğlumda geçen hafta 1 yaşına girdi valla çok zor hemde üstüne hamileyim 6 Aylik sabah 7 de kalkıyorum saat kaç olmuş halen uyumadım meseka çocukları yatirinca gece mesela kalkıp mutfagimi temizliyorum etraf daginiksa topluyorum üstten o şekilde uyuyorum gün içinde ilk önce uyanincs yemeklerini yediriryorum sonradan kızım zaten çizgi filim izliyor oğlumun da eline biseyler veriyorum ağzında oyalasin yesin diye önüne de oyuncaklar koyuyorum o sekikde islerimi halletmeye çalışıyorum 
(320 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun biz kadınların işi gercekten zor
0 oy
(18,562 puan) tarafından
Yetişemiyorum valla billa .
0 oy
(5,337 puan) tarafından
Biri 6 yaşına girecek digeri 3.5 yaşında ikiside erkek. Bu sene biraz rahat ediyorum gibi. 
0 oy
(12 puan) tarafından
Kizim 12 aylik oglum 23 aylik hic bisey yapmiyorum aksama kadar peslerinde dolanmaktan ayaklerim ağrıyor, esim gelince devraliyor kolay bi yemekle gunu bitiriyoruz. Temizlik vs. hak getire rlRabbim guc verirse yarin supurge acmaya niyetim var tabi cocuklarda izin verirse
0 oy
(139 puan) tarafından

Gel bide bana sor 27 yaşımda 77ye çıktım hayatan bıktım bide burnum yanmıyor kocama gel 3cü çocuğu yapalım diyom:D

0 oy
tarafından
Yetisiyorum canım dolapları dağınık kaliyir malesefama benimkiler ikiside hiç susmadan ağlıyorlar biri yeni 3.5 yaş diğeri 7 aylık olacak 
0 oy
(1,628 puan) tarafından
2 yaşında ikizlerim var, çocuklar küçük olunca mecburen bir sistem oturtuyorsunuz, sabah uyandıktan sonra kahvaltılarını veriyorum önlerine birazcık oyuncak döküp onlar oyalanırken ben sil süpür toz alma işini yapıyorum, malum iki küçük bebek evde olunca temizliği günlük yapmak zorunda kalıyoruz öğleden önce temizlik işini bitiriyorum,öğlen uykularına yatirip bizim akşam yiyeceğimiz yemeği ve onların uyandıktan sonra yiyecekleri yemeği yapıyorum, yemekleri genellikle iki günlük olacak şekilde yapıyorum, ertesi güne yemek derdi olmadığı için onların uyku saatinde ya kahve keyfi yapıyorum, ya da pasta börek çörek yapıp buzluğa atıyorum, akşam çocuklar uyuduktan sonra eşimle çayın yanında keyif yapıyoruz:)), çamaşırlarımı genellikle gece yıkarım, Sabah eşim işe gitmeden önce çocuklarla bir 10 dakika kadar oynar o arada sererim, ben genellikle bu şekilde başa çıkıyorum....

Sizde çok kafaya takmayın bir şekilde düzene biniyor...

Sağlıkla büyütsün inşallah;))

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 265 göst.
0 oy
13 cevap 277 göst.
+10 oy
20 cevap 583 göst.
0 oy
4 cevap 87 göst.
27 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Cigdem2 (175 puan) tarafından soruldu

404,130 soru