0 oy
723 göst.
Aile kategorisinde (97 puan) tarafından
Varlık içinde yokluk yaşamak anca bu durumu yaşayanlar bilir eşim çok cimri onun için kocalık ve babalık demek gıda yada pazar alışverişi ile ibaret yani al şu para sende dursun lazım olur demez asla var yemezler çaliştiğını babasına verir babası ile ev arsa araba alır bana demez o derece yobazlar bu durumu kuzenim ile konuştuk biraz içimi döktüm bana dedi ki cebinden para al vermiyor madem 50 tl 20 tl al biriktir ama günah dedim ne günahı dedi sen yemezsen başkası yer adam vermiyor en büyük günah onun dedi kendine kuaföre gidersin özel ihtiyacını alırsın en azından dedi biraz kafam karıştı pazar günü düğün var kendime bir elbise almak istiyorum dedim param yok dedi gerçekten yokmu dedim yok dedi az önce cüzdanına baktım 7 bin 450 tl para var nakit kartta kullanıyo orda da var parası ama bana yok dedi demin 

32 Cevaplar

+4 oy
(4,563 puan) tarafından
Hind bint Utbe, eşi Ebû Süfyân’ın cimri olduğunu dolayısıyla kendisinin ve çocuklarının

maddi ihtiyaçlarını karşılamada eksik kaldığını belirterek Hz. Peygamber’e şikâyette bulunmuş ve ona

eşi Ebû Süfyân’nın haberi olmadan malından alıp kendisi ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için

harcama yapıp yapamayacağını sormuştur. Hz. Peygamber’in Hind’e verdiği cevap şöyle

nakledilmiştir: “Sen de çocukların da, eşinin malından kendinize yetecek kadarını güzel bir şekilde

(aşırıya kaçmadan ma‘rûf ölçüde) alabilirsiniz.
(541 puan) tarafından
Bende bunu örnek vericektim
(502 puan) tarafından
zaruri ihtiyaçlara fetva verilmiştir ancak keyfi olanlarda eşin hakkına girilmiş oluyor
(519 puan) tarafından
Ama kuaför ve varken eşya almak bunlara dahil olmaya bilir keyfi ye kaçıyor
(209 puan) tarafından
Bende bu örneği verecektim yüreğine sağlık arkadaşım
(4,563 puan) tarafından
Dinimiz ne guzel kadini asla zora sokmuyor
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Ne olursa olsun habersiz almak hırsızlıktır. Lütfen dolduruşa gelmeyin eşinizi çekin karşınıza güzel güzel konuşun 
+1 oy
(12,145 puan) tarafından
Valla almak zorunda birakmaz esim. Allah yardimcin olsun
(97 puan) tarafından
Daim olsun sevindim adına cano
(12,145 puan) tarafından
Saol canim. Cimri insan zor ya gercekten. Bende tutumluyumdur ama cimrilik ayri bi boyut
(97 puan) tarafından
Yok tutumlu degil hani kendi ailesi olunca canını veren ama eşi cocukları isteyince eli cebine gitmeyen bi Kocam var önceleri neyse de şimdi çok ihtiyacım oluyor
+1 oy
(1,560 puan) tarafından
Kuzenine uyma bacım. Kocanın güvenini kaybedersin. Kiii hoş değil. Asla girmem girmedim de ..

Madem ihtiyacın var. Pazar için market için sana verdiği zaman onlardan kıs topla. 

Ya da atıyorum bugün pazar mı 200 TL mi verdi.git 100 TL ile kaşını al. Orda ne kadar bilmiyorum burda 100 TL kaş bıyık. Geri kalanı ile de pazar yap. Anca bunlara yetti. İhtiyacım vardı de. Demiyorsan da susarsın .pazar yaptım Deyip. Aynı şekilde market içinde .
+1 oy
(12,650 puan) tarafından
Gaza gelme derim bu konuda. 
0 oy
(3,742 puan) tarafından

Eşim çeker hepsini kurusu kuruşuna elime verir ben eşime arada cimrilik yaparım özellikle altin  alacağım zaman yememde yedirmemde 

Tavsiyem kimsenin aklına uyupta yapma yakalansan adin hırsıza çıkar yuvan yıkılır 

0 oy
(182 puan) tarafından
Yok canim aldiysam da uyaninca falan hemen derim suna lazim oldu bak cebinden aldim hayatim diye. Almaninda dogru olduğunu dusunmuyorum esimin maas karti bendedir zaten ihtiyacim olursa biseye diye ama yinede market vs disinda elbise  veya internet alis erisi tarzi seyleri omce sorarim oyle alirim bunu istiyorum butcemix nasil suan varmi odenecek acil yerimiz alayim mi diye. Esinle bunu konusup halletmelisin ve islamdaki haklarindan bahsetmelisin. Ama cebinden alma helalini haram yapma derim canim.benim dusuncem boyle
0 oy
(1,413 puan) tarafından
Bilsem ki acimdan öleceğim asla elimi uzatmam 
0 oy
tarafından
Yapacağın şey hırsızlık olur kimsenin aklına uyma, ama dava açabilirsin bu yaptığı hukuken ekonomik şiddete giriyor 
0 oy
(8,427 puan) tarafından
Saklamaz eşim verir para
0 oy
(5,688 puan) tarafından
Evin ihtiyacıni gördüğü sürece cebinden almak haramdır canım. 
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Benm eşim de çok cimri ama asla cebinden izinsiz para almadım hırsızlık olur iki kez tek aldım oda tartismistik akşam aldım sabah işe gittiği gibi msj attım 100 yada 200 aldım hastaneye gitcem ondan diye 

Onun harici almadım 
0 oy
(541 puan) tarafından
Siz ona merhametinden yaklaşmalısınız. İhtiyaç sahibi insanların halinden bahsetmelisiniz. Biz yardım edelim ki Allah'ta bizim bir sıkıntımızı gidersin demeli, asıl sahip olduklarımız verebildiklerimiz demelisiniz. Sizde size verilenden birazını bir kumra ayarlayıp (1 TL bile olur bu) gözünün önünde kumbaraya atarak önemli olan niyet edip o parayı vermek ve ulaştırmak demelisiniz.. herşey zıddıyla iyleşir. Cimrilik cömertliklee..
0 oy
(726 puan) tarafından
Eşim maaşı çekince faturaları yatırır gerisini bana verir markettir pazardir ben hallederim geri kalaniylada bir ay evi idare etmeye çalışırım ihtiyacım oldugundada o paradan harcarım zaten asgari ücret para alıyor bende fuzuli harcama hiç yapmam ama ihtiyacım olan birseyi aldığımdan da hiç hesap sormaz kendine para lazım olursa benden ister 15 yıllık evliyim şimdiye kadar sayilidir cebinden para aldığım yinede 1 tl bile alsam söylerim cebinden şukadar para aldım diye ama senin durumun gerçekten çok zor düşünmesi lazım ihtiyacı olur diye bence karşına al ciddi ciddi konuş bari maaşı aldığında sana bir miktar para vermesi gerektiğini ihtiyacın olduğunu 
0 oy
(16,851 puan) tarafından
Parasını benden esirgeyen insanla evli kalmazdım ben 
0 oy
(795 puan) tarafından
Eşiniz bu kadar cimriyse cebindeki parayı kuruşu kuruşuna biliyordur sizden şüphelenir anlarsa aranızda daha büyük sorun çıkar 
0 oy
(2,267 puan) tarafından
Adamın damarına bas. Sen kocam olarak para vermiceksin ihtiyaçlarımı karsilamicaksin da yoldan geçen erkeklere mi söylim de :D aman bunu böyle deme kavga çıkabilir 
0 oy
(735 puan) tarafından
Canım alabilirsin diye biliyorum çünkü çok sukur benim eşim öyle değil getirir verir bana bende evin ihtiyacını karşılarım kendi ihtiyacım olursa söylerim alırım hiç sıkıntı olmaz o konuda ama kaynım aynı senin kocan gibi babası o yüzden onun çok parasını yemiştir yani hep biseyler yapar babasıyla eltimin sonradan bir yerlerden haberi olur yani eşi soylemez benim eltimde hep kaynimin cebinden alıyor bu sefer parasını sayıyor eksik olunca karta yatırmaya başladı almasın diye
0 oy
tarafından
Postu okuyamadım çok uzun ama başlığa göre cevaplarsam eşim bütün maaşını verir ordan birlikte harcarız eline ne para geçerse 
0 oy
(235 puan) tarafından
Canım bence kimseye uyma eşine söyle arada birde olsa eve para bırak bişey gerekir ihtiyaçm olur kimden isticem söyle yani.seni anlamasını umuyorum 

İlgili sorular

+1 oy
50 cevap 823 göst.
23 Ekim 2021 Aile kategorisinde mutsuzkz (60 puan) tarafından soruldu
+1 oy
45 cevap 879 göst.
4 Ekim 2021 Aile kategorisinde Sezgin (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
65 cevap 2,273 göst.
25 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde ✓bisusartık✓ (583 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 641 göst.