0 oy
196 göst.
Diğer kategorisinde (1,541 puan) tarafından
Kızlar benim oğlum 1 yaşında ona ****** sesleri çıkarıyorum mesela kedi sesini ama tekrarlamıyor öğrenmeye hiç açık değil hareketleri falan,mesela aynı yaşta bir tane fenomenin oğlu var maşallah annesi sorduğu gibi çıkarıyor sesleri çok moralim bozuk:( biliyorum her çocuk farklı ama üzülüyorum.

14 Cevaplar

+1 oy
(1,618 puan) tarafından
Kaç aylık çocuğun ki 

Benmkide canı isterse sesleri çıkartır
(1,541 puan) tarafından
1 yaşında canım
(652 puan) tarafından
Benimde bir yaşında ama kendi ne isterse onu soyluyor hiç beni takmıyor :D daha küçükler anlamıyorlar o kdr ini
(1,541 puan) tarafından
Benimkide hiç takmıyor bişi diyorum dikkati başka yerde
(1,618 puan) tarafından
Bence çok çok acele ediyoruz rahat bıraksak daha çabuk konuşacaklar :)
-Reklam-
+1 oy
(66 puan) tarafından
Benimde anne baba de derim ama söylemez bir yaşında 
(1,541 puan) tarafından
Benimki baba diyor sadece
+1 oy
(2,220 puan) tarafından
Benimki de tekrarlamiyor kedi köpek sesini
(1,541 puan) tarafından
Kitap alcam e bebekten ****** kitapları
(2,220 puan) tarafından
Bez kitabımız var bazen gösterip bak köpek hav hav bak kedi miyav miyav , bak bu maymun muz yer inek ot yer böyle şeyler söylüyorum. Sokakta gördüğümüzde bak kedi pisi pisi diyorum bak tavuk bak kuş vs
+1 oy
(684 puan) tarafından
****** sesleri belki zor geliyordur kelime sayısı nasıl birde TV telefon durumu nasıl gün içinde bakıyor mu 
(1,541 puan) tarafından
TV izliyor canım benle,ama bende evde tekim bir tek TV var nasıl yapıyım bilmiyorum
+1 oy
tarafından
Hayvanlarla ilgili kitaplar al onları göster figürlerini al mesela belki onun öğrenme şekli bu şekilde olacak yani sadece söylemekle değil 
(1,541 puan) tarafından
Evet canım öyle yapcam yarın eşimle bakcaz e bebekten.
+1 oy
(10,733 puan) tarafından
her çocuk aynı değildir. asla kıyaslama. asla. 14 aylık bebeğim canı isterse hav hav ve cik cik der bu kadar.

bebekler sürekli tekrarla öğrenir. 

evlerinde yardımcı ve bakıcı, haliyle senin benim gibi olmuyor. biz 50ye bölünüyoruz onlar canları nasıl isterse öyle davranıyor. ha çocuktan çocuğuna da fark var ama onun çocuğu zeki senin çocuğun geri demek değil bu. 
(1,541 puan) tarafından
Haklısın canım ama insanın morali birax bozuluyor
+1 oy
(393 puan) tarafından
Canım lütfen kimsenin çocuğuyla kendi çocuğunu kıyaslama seninde cocugunda onların yapmadığı bişey vardır her çocuğun öncelik gösterdiği şeyler var sen şimdiden kiyaslarsan okula başladığınd falan hep mutsuz olursun mesala benim kızım çok erken bay bay gel gel yaptı ama 15 aylık yürüdü hastanede bir bayanla konuşuyorduk kızımdan büyük benimki yapmıyor dedi bende benimkide emeklemiyor dedim örnek sadece 
(1,541 puan) tarafından
Biz anneler kıyaslama çok yapıyoruz nasıl vazgecicem bundan
(393 puan) tarafından
Ben yapmıyorum canım ailem tarafından başkalarıyla sürekli kiyaslandigim için hala daha karşıyım bu duruma her şey senin elinde
+1 oy
(18,305 puan) tarafından
Fenomnleri takip etme. Benim kızım 14 aylık. Bı köpek için hov der kediye mide der o kadar. Hepsini bilemez. Bol bol ilgilenip konuşmak lazım. ****** kartları var. Yoksa onlardan alıp yararlanabilirsin
(1,541 puan) tarafından
Kitap alcam canım teşekkür ederim
+1 oy
(309 puan) tarafından
Benim oğlum da 14 aylık. Yanında biri öksürse, hapşırsa veya kahkaha atsa taklit eder ama bir h.ayvan sesini taklit etmesi için uğraşsam her zaman yapmaz. Canı isterse anne der, kelime haznesi geniş değil. Sıkça kitap okumaya çalışıyorum ama kitapları dinlemekten ziyade alıp kendisi kurcalamak istiyor ve çabuk sıkılıyor. Ama sevdiği birkaç kitabı var onları dinler. Mesela o kitaplarda köpek nerede diye sorsam gösterir, ama köpek demez. Yürümeye de daha yeni başladı.

Her bebeğin gelişimi aynı değil bunu siz de biliyorsunuz ama insan bekliyor tabii. Özellikle erkek bebeklerde dil gelişimi geç olabiliyor. Ben de buna güveniyorum. Başka bebeklerle kıyaslama girdabına ise hiç sokmadım kendimi. Çünkü bebeğimin gelişimi kendine has şekilde ve sağlıklı ilerliyor biliyorum. Siz de çok takılmayın, kitap okumaya özen gösterin sadece.
(1,541 puan) tarafından
Öksürme taklidi yapıyor sanki bazen öksürür gibi:)baba diyor sadece.tesekkur ederim canım ❤️
+1 oy
(969 puan) tarafından
Benim kızımda 17 aylık ona göre bütün hayvanlar oohhww ooww aww hepsi kedi de kpekte kuşta
(1,541 puan) tarafından
Yerim onu maşallah❤️
+1 oy
(8,671 puan) tarafından
Bernaaaaa o posta nasıl yazayım:(((
(1,541 puan) tarafından
Anladım canım bende çok üzüldüm:(
(8,671 puan) tarafından
3 senesi var canım
Oraya yazamadım kadının acısı var
(1,541 puan) tarafından
Zaman çok hızlı geçiyor canım sabırla inşallah o da aranızda olur Allah'ın izniyle❤️
+1 oy
(317 puan) tarafından
Kendin söylüyorsun karşılaştırmak iyi değil diye..bı.anneler ister.isteme.yapiyoruz bunu..ama.ins.gorduklerini çoksa gerçek sanma..TV telefon veriyorsan verme canım..sen yapman gereken.ilgiyi ver.kitap bakın oyuncak oynayın .gerisini çocuğa bırak o çıkarmasa bile ogreniyordur merak etme..herşeyi atar hafizasina hatta bir gün öyle konuşur ki bunu ne ara öğrendi dersin
(1,541 puan) tarafından
TV izliyor benle biraz gözü kayıyo bakıyor, yarın kitap alcam ona.tesekkur ederim canım ❤️
(317 puan) tarafından
2 yaşından önce önerilmiyor canım..izletmeyeye özen goster..ama zorlama p her şekilde ogreniyordur .sen ona yaşına uygun oyuncak kitaplar al arada zaman buldukça çok sıkmadan oynayın beraber gerisi ona kalmış zaten zamanı geldiğinde annesini şaşırtır
+1 oy
(2,277 puan) tarafından
Ayy takılma benim oğlum 3 yaşında toplasan 2 aydır konuşuyor. Papağan gibi sussa da kafamız dinlense diyoruz. 
(1,541 puan) tarafından
Oyy maşallah kuzuya❤️
(2,277 puan) tarafından
O yüzden takılmayın zamanı geldiğinde her şeyi yapıyorlar :) anneler sitrese girince çocuk olumsuz etkileniyor
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Post yukarı 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 334 göst.
28 Eylül 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Eslem 01 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 74 göst.
27 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Gayegaye (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 442 göst.