0 oy
288 göst.
Diğer kategorisinde (1,429 puan) tarafından
Dün misafirlige gittim kızımla sadece aralarında 1 ay var o da kız çocuğu ama bülbül gibi konuşuyor herşeyi anlatiyor annesine,kızımda ordaydi sadece dinliyor beraber oynayın diyorum kendi halinde takılıyor hiç çocukla oynadiigi yok en son giderken biraz oynadı çocuk a dan Z ye her kelimeyi biliyor bugün kızımla konuşuyoruz 30 aylık olmasına 5 gün falan var cümle kuruyorum konuşuyorum parktayız sürekli dışarıyada çıkarız ama hep benimle yani yaşıt bir çevresi yok hala anne baba mesela bardağı görür baba der yani bu babamin bardağı demesi yerine baba der,tek kelime söyler gerisinide hıhıhıhı der beni anlıyor ama tepkisi yok Tv telefonada o kadar bağımlı değil bakmasi yinede var ama biz kendimiz açınca o da ister istemez bakıyor napmam gerekiyor oyuncaklari az aslında birkaç lego puzzle bebekler ayıcık bide küçük küçük oyuncakları var araba v.s acaba almammi gerekiyor kitap falan cok az var bana bilgi verir misiniz napmam lazım o cocuguda öyle görünce baya kötü oldum rahatsizmi benim mi hatam böyle konusamiyor diye öyle dusundum durdum oyun grubu sordum maalesef olduğumuz şehirde de yok hiç sadece kres var.

8 Cevaplar

0 oy
(1,799 puan) tarafından
Hayır canm rahatsız falan değil herzaman çocuktan çocuğa fark vardır benim kızımda erken konuşmaya başladı şuan 3 yaşına iki ayı kaldı yasitlarina göre uzun ve konuşkan bir çocuk geçen sağlık ocağına götürdüm bir kadın ve kocası dediki kızınız kaç yaşında 3 yaş olmasina iki ay var dedim bizim kız 3 yaşı geçiyor ama konuşamıyor eline telefon da vermiyoruz dedi TV de acmiyoruz pek dedi bende ben kızımı hiç kisitlamadim dedim yeri geldi bir saat bile verdiğim oldu burda tekim herşeye yetişmek zorundayım ve ayağımın altindan çıksın diye verdim yani oyuncakla falan alakası olduğunu sanmıyorum benimde kızımın oyuncağı 4.5 çeşit diğer türlü başı boş şeyler yani takılma bukadar çocuk zamanı gelince zaten kendiliğinden herşeyi yapacaktır bak mesela benim kızım herşeyi konuşmasına rağmen tuvaleti gelince bana söylemezdi yapmazdı altına yapardı okadar çok uğraştım ki artık oturup kalakmaktan götürüp getirmekten belime ağrılar giriyordu baktım yok olacak gibi değil dedim yap yap bakalm nereye kadar takacaksin bezi 1.2 hafta sonra baktım bezini çıkarıp gitmeye başladı kendi kendine gidip yapıyor bide klozete döküyor suyu açıp ellerini yikiyip geliyor demekkki neymiş dedim herşey zamanında ve kendilerini hazır hissettiklerinde olacak bukadar çaba boşmuş yani
(1,429 puan) tarafından
Evet canım anladim da ben yinede götüreyim diyorum gitmezsem kafayı yiyicem.cunku anlamada problem yok ama konuşurken babamin kıyafeti demesi lazimken baba ıhh ihhh diyor mesela devamını getiremiyor
(1,799 puan) tarafından
Tabiki sen gene tedbir amaçlı götür
-Reklam-
0 oy
(3,955 puan) tarafından
Televizyonu tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Dil terapistine gitmelisin, kızının şuan cumle kurması gerekiyordur ne kadar erken gidersen sizin için daha iyi olur
(1,429 puan) tarafından
Evet ya götüreyim diyorum kelimesi falan iyide gerisi hiç iyi degil açılmasını artık konusmasini bekliyorum napiyorum boş yani tık yok
0 oy
(2,068 puan) tarafından
Bu konuyu doktorla paylaştinizmi? Yada muyanede sordumu kaç kelime cümle vs..30 aylık şuan en azından 2 li cümle kurması lazım bebeğinizin..kendi başına oynamasına takıldım ben evet her çocuk özel farklıdır ama bilmiyorum mutlaka doktor görmesi lazım 
(1,429 puan) tarafından
Öyle değil bizimle oynar mesela ya da çevreyle karışır nereye gitsek ama dün kız oyuncaklarıni istiyor ya da elini birşeye atıyor hemen elini bizimki atıyor paylaşmiyor hadi beraber oynayın diyorum bakıyor sadece kendi halinde oynamak istiyor bunu diyorum 30 aydan önce normal dediler 30. Ayı bekleyin dediler ikili cümle baba işe gitti diyor oyundan Sonra bitti falan diyor ya da karışık konuşuyor ben anlamıyorum mesela şunu vereyim mi diyorum ver diyor lambayı açmak istiyor mesela aç diyor bana sadece lamba aç demiyor
(2,068 puan) tarafından
Birde şu şekilde deneyin isterseniz hikaye okuyun benimde oğlum geç konuştu hatta annem bile bu çocuk konuşmayacak herhalde dedi doktorda normal demişti 3 yaştan sonra net konuşmaya başladı aslında...tekrar edin sürekli işte kızım lambayi açmamımi istiyorsun vs gibi... kaşığı yada çatalı vermememi mi istersin gibi..ama baba gitti gibi cümle kuruyorsa birazdadaha izleyin yavrunuzu derim sıkmayın canininizi göz teması varsa ve komut alıyorsa temas ediyorsa sizinle dokunmaniza izin veriyorsa birşeyi yoktur merak etmeyin.Ama içiniz rahat etmesi için mutlaka bir doktorun gormesi lazim
(1,429 puan) tarafından
Yok çok şükür bin sukur canım korktum biliyor musun Allah kimseyi düşürmesin gerçekten benim temas Etmemi istemez çok bana düşkün değil diye düşünüyorum babasina dunyalari verir ama olursa ona sarılır yatar da eşim hep nöbette görsen hem oraya hem oraya yetismeye çalışıyorum bide o cocuguda gorunce bizde anormallik var dedim birseyler istersem şunu ver bunu yapalim diye verir ya da yapar ama konuşmayi umursamıyor ya yapamiyor ya da üstüne düşmüyor isi goruluyr diye  sıkıntılarımız yok ama dil yonunden var
0 oy
(299 puan) tarafından
Kimseye bakmadan.cocuk psikiyatrine gidin illa bir rahatsızlığı olacak diye değil sonradan psimanlik yaşamayın 

Ayrıca dil bağı olabilir dilini tam çıkarabiliyor mu cikarimcada dil ucuna dikkat edin yuvarlak mi catallasma var mı her KBB Dr malesef anlamiuor ama.tedavisi çok kolay 

Sonra kulağında hafif bir duyma kaybı dahi olsa konuşmamaya sebeb 

Yaşıtlarıyla ilgilenmiyor olmasi iyi birseu degil 

Çağırınca hakarmi ,işaret parmağını kullanraka biraeyi gösterir mi ,söylediğiniz bir komutu yerinw getirir mi ,goz teması varmı (aile dışında da olması lazım )

Sürekli hırçın mi ,soğuk sıcak ayrımını yapar tehlikeyi bilir mi bu ve benzeri şeyleri iyi gözlemleyin dr bu tarz sorular sorabilir 

Ayrıca iki ayagini yerden keserek zıplar mi tek ayak üzerinde kısa surelide olsa dururmu vücudunun uzuvlarını gösterir mi ağız burun gibi 

Siyah kalemi ver beyaz tabağı ver dediğinizde temel rengleri bir kaçını olsun bilir mi 

İlkez gittigi bir yerde huzursuz olur mu veya eve biri gelince huzursuzluk yaoarmi bunlar basit gibi görünen ama gelişim basamakları açısından çok çok önemli şeyler aklıma gelenleri yazdım ama ihmal etmeyin 
(1,429 puan) tarafından
Dil ucunu anlayamadım canim ne anlama geliyor anlatır mısın yok ilk doğduğunda her teste soktuk sikintisi yoktu kulakla gözle alakalı v.s ondan sonra parka gideriz oynar çoğu cocuka onlar yaşıtı olmasa dahi kendini onlarla oynar gibi zannederek koşar kaydiraga gider,evet evet herşey parmakla birsey istiyor parmakla mesela lambayı açmak istiyor en basiti diyeyim parmakla aç diyor sadece bu kadar ya da gel banyo yapalim Derim yok yok hayır der istemez evet soğuk sıcağı iyi biliyor organlarını biliyor sayı sayıyor sikintimiz dil yonunden canım net konusup birbirimizi anlamadigimiz için aglayarak ve parmakla ifade ediyor en son dediğinizde de bir yere gidersek çok sevecen görüsuruz bay bay der ama dün kadının evine gittk mesela öyle kucağımdaydu beni göremeyince başladı ağlamaya eve başta girmek istemedi çıkınca bir sorun yasamadik ama telefonu bizde görsün hep ister ama eğitici videolar açar kendisine anladığını düşünmüyorum ama açıyor ya da şarkı falan açar kendi kendine söylemeye çalışır ayak ucunda da yürümez yani hiç rastalamadim
(299 puan) tarafından
Anne kadar kimse çocuğunu tanımaz dil bağı dedim şey dilin altımda bir parça olur et yani çocuğunu dili rahat etteiremedigi ivintistesede konuşamaz çok.basit bir operasyonla kesiyolar aynı gün normale döner ve bir kaç ay icimde.rahat konuşur bence alın.hi.kbb ye önce tekrar kontrol.ettirin duyma.dil.bs sonra.cocuk psikiyatrine gidince dr dil.bagi varmimdiyw.ozellikle.sorum.cunku.dr larin bir çoğu es geçiyor bunu
(1,429 puan) tarafından
Canım peki burda çocuk KBB yok direk kbbden alsam bakarlarmi sence
(299 puan) tarafından
Benim bulunduğum yerde çocuk kbb yok benn hep normale goturyorim oğlum otizmli yazdığım şeyler çok önemli belki çocuğunuzda basit bir uyaran eksikliği var yaada gecikmiş dil gelişimi benim yazdığım yerlere çocuk.pskiyarti dil gelişimi için raoaor çıkarmak istese bile rapor için yollayacak isdyerseniz direk çocuk pskiyatri ne gidin ama bakın gene diyorum çoğu KBB dil bağına bakmıyor
Onu siz söyleyin bakılmasını istyorum diye gerekirse bir kaç tane farklı Dr götürun (çok basit bir şey ama işte dilin ağiz içinde dönmesine epngl olduğu için konuşma olmayabiliyor )ama çocuk pskiyatri bir süre takibe alır çocuk gelişim uzmanına yollar önerilerde bulunur vsvs
Yazdıklarım sizi korkutmasin illa bir şey çıkacak anLaina gelmiyor ama yaşı küçükken bazı şeyleri aşmak daha kolay
Ayrıca bera(tam duyma testide isteyebilirler )Küçük bekleyinde diyebilirler Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık versin
0 oy
(4,723 puan) tarafından
Her çocuk aynı olmaz bunu zaten biliyorsundur ☺️ ama bence bir çocuk psikiyatrisine götür, o çocuk gelişimine kayıt açar onlar bakar Durumuna göre normal mi değil mi diye. Bence hiç problem yoksa bile  gidilmeli oraya uzman eşliğinde sorunları çözmek daha iyi olur 
0 oy
(3,667 puan) tarafından
Benim kızım da yaşıtlarına göre çok akıcı konuşmuyordu üç yaşına kadar, Ben de artık çok dertlenmeye başlamıştım ondan sonra bir konuşmaya basladın inanın şu anda o susturamıyoruz, bu sefer fazla konuşuyor, yani vakti gelince konuşur çok dert etmeyin ☺️

Size önerim teknolojiyi çıkarın hayatınızdan ve kitapları çoğaltın etkisi olacaktır 
0 oy
(5,996 puan) tarafından
ccktan cocuga cok fark var. benim kizim 20 aylikken senle benim konusmam gibi sohbet edebiliyordu her kelime her cumleyi soyleyip ard arda pesisira cumleler kuruyordu yani. sen ben gbi sohbet edebilirdim. oglum 28 aylik suan yeni yeni iki kelimeyi birlestiriyor yarim yamalak. cocuktan cocuha cok fark oluyor gercekten
0 oy
(3,981 puan) tarafından
Tv telefon kapatın tamamen. Kendi izlediklerinizi de kısıtlayın iyice. Onunla sürekli konuşun. Muhabbet edin cevap vermesini bekleyin. Ne dediğini çözmeye çalışın. Dediğine cevap verin konuşmayı devam ettirin. Bi yorumda bişeyler diyor ama anlamıyorum demişsiniz. Az çok anlamanız lazımdı bozuk konuşsa bile. Yabancılar anlamaz normal ama en çok gören sizsiniz. Parka çıkıyor ediyor ama siz tamam diye salıyorsunuz kendi başına takılıyor gibi. Gerekirse siz arkadaşı olun. Kitaplar alın komik eğlenceli şekilde okuyun dikkatini çeksin. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 112 göst.
0 oy
7 cevap 253 göst.
0 oy
1 cevap 54 göst.
14 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde gulendampapir (42 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 79 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Nisa17 (341 puan) tarafından soruldu

408,504 soru

12,274,239 cevap

37,683 kullanıcı

Kategoriler

...