0 oy
175 göst.
Aile kategorisinde (883 puan) tarafından
Ben konserve sevmiyorum tadı bir tuhaf geliyor içinizde buzlukta saklayan varmı hangi yöntemle saklıyorsuz

5 Cevaplar

0 oy
(3,160 puan) tarafından
Yerin varsa tüm olarak saklamak iyi oluyor
(883 puan) tarafından
Ben doğrayıp porsiyon olarak saklıyayım dedim ama iyi olurmu sizce ilkkez yapacağım
(3,160 puan) tarafından
Doğranınca aşırı sulanıyor :) bütün koyulunca daha güzel oluyor
(883 puan) tarafından
Eyvah :)
(3,160 puan) tarafından
Ben yer olmayınca doğrayıp koyuyorum o su bela oluyor başıma :D
-Reklam-
0 oy
(581 puan) tarafından
Ben konserve yaptım 5 kilo kadarda tüm buzluğa atacam . Eğer atarsan yıkamadan at cnm sil öyle at daha iyi oluyor
(883 puan) tarafından
Kabuklarını soyup küp küp doğrayıp porsiyon şeklinde attım buzluğa bahtıma ne çıkacak bakalım
0 oy
(608 puan) tarafından
Ben tüm olarak atıyorum çıkardığım zaman hemencecik kabuğundan ayrılıyor yapıcağım yemeğe göre istediğim şekilde doğruyorum diyer doğranmış şekliyle daha çok soluyor gibi geliyor bana böyle lezzetinide kaybetmiyor
(883 puan) tarafından
Kabuklarını soyup küp küp doğrayıp porsiyon şeklinde attım buzluğa bahtıma ne çıkacak bakalım

Kaynak: https://annelertoplandik.com/forum/15950935/domatesleri-buzlukta-saklamanin-iyi-yontemleri-nelerdir?show=15952816#a15952816
0 oy
(468 puan) tarafından
Doğrayıp saklamak bana daha iyi geliyor. Kimisi kabuklu bütün bütün atıyor onu da denedim çıkarıp doğrarken elimde ezilip gidiyor hiç rahat doğranmıyor. Bir yemeklik olacak şekilde küçük kaplara koyunca benim daha çok hoşuma gidiyor. Konserveyi de çiğden yaptım. Kavanoza doğrayıp doldurdum üzerine biraz tuz atıp kapağını kapattım ters çevirip kaynattım. Açınca mis gibi kokusu oluyor.
(883 puan) tarafından
0 oy
(3,054 puan) tarafından
Vallahi canım ben konserve gibi pişirdim doğrayıp konserve zor oluyor diye pişmiş domatesi kaplara koyup dondurucuya attım böyle tadında hiçbir değişiklik olmuyor. Ama komşum Çiğden atınca tüm tüm atıyordu.
(883 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 74 göst.
0 oy
7 cevap 128 göst.
0 oy
3 cevap 80 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde asllyd (606 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 44 göst.

406,511 soru

12,192,709 cevap