+2 oy
1,357 göst.
Diğer kategorisinde (536 puan) tarafından

Az önce Instagram da geziyordum bir erkek annesi oğlu olacağı için kendini  Haseki Hürrem Sultan sesi ile video atmış Akım zaten bu bilenler bilir.

Bayağı kişi yapmış bu akımı yorumlarına bir gireyim dedim kız anneleri hep linç etmiş 

Neden erkek bebek ile ilgili güzelleme videoları olunca hep kötü yorum var ama kız bebekle ilgili olunca iyi yorum olur sorun olmaz eskiden kız bebekleri ezilip hor göründüğü için şimdi erkek bebeklerin ve erkek bebek annelerimizin üzerine çok gidiliyor erkek bebek anneleri oğulları olduğu için güzelleme yapsa sevinse cinsiyetçi damgası yiyor  bazen erkek çocuğu hayvandır sokakta beslenmesi lazım gibi videolar oluyor onlara bile tepki gelmiyor gülüp geçiyorlar ama erkek anneleri birşey paylaşsın hemen olay oluyor birkaç tane örnek yorum atacağım sizlere biri doğmayan bebeğe hakaret etmiş, biri ben erkek annesiyim derken utanıyorum karşımdaki kişiyi yanlış anlamasın diye demiş gerçekten bana abartı ve saçma geliyor cinsiyetçilik yapmayın diyenler erkek bebeği için cinsiyetçilik yapıyorlar. 

image

image

image

36 Cevaplar

0 oy
(4,797 puan) tarafından
Bende 2 oğlan var. Kızımda olsun isterdim ama Allah onlara can verirken öyle vermiş çok şükür ki yaramaz da değiller. Ama çevrem hep kız çocuğu hastası. Beni tek rahatsız eden kız çocuk berekettir lafı :D biz erkek anneleri bereketsiz mi oluyoruz yani
-Reklam-
0 oy
tarafından

Bir oğlum.var birde kızım 

Oğlum için hiç durmuyor  erkek çocuğu böyle kız olsa böylemi olurdu sakin olurdu hatta kaynanam dediki eğer ikincin de erkek olsaydi ozaman tüm işin biterdi sesi seslenmedim 
Bende dedimki geri düşündüm o an kızımda durmuyor bunun erkeği kızı yokki dedim 
Kızıma gelince bu kız çok ağlıyor olmuş gibi ağlıyor sana çok düşkün kucağa alistirmissin aman oğlan böyle değildi ittttt ürür kervan yürür hesabı bu konuşan konuşsun rabbime şükürler olsun oğlum sağ gözüm kızım sol gözüm ikisinin birbirinden ne ayirdimi.varki.erkek bebek durmaz diye diye hamile kadınları erkek annelerini strese sokan cahil insanlar 
0 oy
(4,462 puan) tarafından
Oğlum var çok şükür o kadar görgüsüz varotik olmadım :) hep bir kızım olsun isterdim, oğlum oldu sağlıklı olması benim için önemli. 
0 oy
(7,630 puan) tarafından
 Benimde oğlum var  kız erkek değil hayırlı evlat olsun  yoksa kızda olsa anne dıcek oğlan olsa da anne dıcek fark yok
0 oy
(2,694 puan) tarafından
Bu toplumda hadszler ve cinsiytci insalar var oldgu surece hep sorun olcak canm.mesela 2kizim 1 oglum.var.ilk kizima hamileyken kocamn sulalesnde istemeyen mi dersn uzulen mi dersn neler neler.2.kizjmda duyduklarinda sanki uzuluyormusum gibi olsn uzulme 3.erkek olur diye teselli etmeye calismalarimi dersin.3.oglum erkege hamileyim demeye korkar oldgumu anlatamk bile istemem cunku bu seferde ne dediler biliyormusum erkek icin 3.cuyu yapti dedilerki isteyerek olan bi hamilelik degildi.yanj herseye bi laflari var anlicagin kizada erkegede.kizim var desem dert oglum var desem dert yani hep dert yanj agzi olupta o buzemeyen hadszler yuzunden evet hamileyken cinsiyeti soylemeye cekiniyordm.bu toplum bu kafadan cikmadgi surece cinsiyet hep bi sorun haline gelcek.
0 oy
tarafından

En iyisi onları izlememek uzak durmak . 

Görmedim duymadım bilmiyorum 8-)

0 oy
(765 puan) tarafından
Erkek çocuğunu bu kadar yüceltmenin sonuçlarını kadınlar ve çocuklar yaşadığı için olabilir mi? Bak şu sitede kocasından hakaret ve şiddet gören ne çok kadın var. Bence hepsinin kocasının sorunu Erkek oldukları için yüceltilmiş olmaları. Bir kere burada bir post görmüştüm, kadın sabah doğum yapmış, akşam post açmış doğum yaptım eltim yanıma gelmedi, onun 2 kızı var, ben oğlan doğurdum diye kıskandığından gelmedi yazmıştı. Daha sabah doğurmuş, çocuğuyla kendisiyle ilgileneceğine oğlan doğurmakla övünüp bunu burada konu edebiliyor. Tepki işte bu zihniyete
0 oy
(209 puan) tarafından
Biz parka gittiğimizde mesela oğlum ufak bi yaramazlık yapsın hemen tuhaf gözlerle bakıyorlar. Kız çocukları daha sakin büyüdüğü için anneleri de bizim kadar yıpranmıyordur diye düşünüyorum hareketlilik konusunda. Ben şu 4 senede 10 yaş yaşlandım. Kız çocuğu olan tanıdıklarım hiç çocuğu yok gibi maşallah çok bakımlılar :)
0 oy
(14,898 puan) tarafından
Kız gibisi var mı bu dünyada ya Allahım 1 tne prenses nasip etti 2 aylık da oğlum var ikisine de çok şükür tattırdı duygularını. Evlat evlattır ya ayrım yapılmaz
0 oy
(29,437 puan) tarafından

Kız erkek diye halen ayrım yapan kesim sadece cahil ve bilgisiz kesimdir cinsiyet ayrımı nedir ya evlat evlattir huyu ahlaki sağlığı önemli cinsiyetin ne önemi var 

0 oy
(1,955 puan) tarafından
Başinda gül çubuğu bitecek zaar)
0 oy
(674 puan) tarafından
Bizimde akraba gününde buna benzer bir şey yaşamıştık 

Eltim ve benim o zaman kızımız vardi diğer gelinlerin erkek bebekleri vardı otururken erkek annesi olan gelin diğerine gel gel biz erkek annesiyiz  yukarıda oturalım diye bir cümle kurdu o gün bugündür hâlâ hoşlanmam kendisinden suanda benim bir kızım bir oğlum var Rabbım iki meyveden de verdi ama asla ikisini birbirinden ayırt edemiyorum ikisinide canımdan çok seviyorum yani ben yükselecek yada sultan olacak bir durum görmedim oğlum olduktan sonra da 

İnsanlar garip varlıklar her şeyden bir nem kapıyorlar mutlaka 
0 oy
(1,289 puan) tarafından
Evet buda ayrı bir saçmalık canım aaa
0 oy
(50 puan) tarafından
İsyanında çok çok haklısın ben de kısmetse 3. Erkek çocuğumu dogurucam kim sorsa erkek desem 'olsun' cevabıyla karşılaşıyorum. 

Yani ne demek olsun kız kadar erkek de evlat

Ayrıca doğacak olanın cinsiyetle değil yetiştirme ile hayırlı , faydalı ,düzgün insanlar edebiliriz 

Şuanda 2 evladım var maşallah diyeyim asla yaramazliklari beni isyan edecek davranışları yok olsa 3. Ye cesaret edemezdim.

Bak yalan da değil bunu aslında kız istedim o da hani kızlar annelerine daha düşkün yetişkin olduklarında daha sırlarını paylaşıp arkadaş gibi oluyolar falan ama nasip. Erkek olduğu için de hiç mutsuz değilim evlat evlat tır.

O zihniyetteki kadınlara da sadece acıyorum 
(536 puan) tarafından
Aynen öyle çok haklisiniz
0 oy
tarafından
Bak ben sana açıklayayım kimse yanlış anlamasın kimseyi aşağılamıyorum sadece anladurum durumu net bir şekilde izah etmeye çalışıyorum. Çünkü toplumumuz öyle cahil ki hala erkek çocuğun kıymetli olduğunu düşünüyor ve kızı olanlara sanki evladı yokmuş gözüyle bakıyorlar durum böyle olunca da kızı olanlar da yara oluyor ve öfkeliler kendilerini yetersiz eksik görüyorlar topluma karşı 
tarafından
Bu yüzden biri erkek dese ne yanis anki bizim ki evlat değil mi VS vs havalarına gidiyolar. Benim gözlemlediğim bu
0 oy
(1,574 puan) tarafından
Ovunecegi tek sey belkide budur onuda kendi yapmiyro Allah veriyor ama işte beyin bedava a 

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 506 göst.
21 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 269 göst.
6 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Anneadayi54 (968 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 1,378 göst.
17 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 291 göst.

411,619 soru

12,391,566 cevap

43,833 kullanıcı

Kategoriler

...