0 oy
442 göst.
Aile kategorisinde (74 puan) tarafından
Kayinvalidem ne yapsam nerede bulunsak adım atsam bile hep bi yorum ve akil vermenin derdinde şunu şöyle yapma böyle yap bu böyle değil böyle aşiri sinirimi bozuyor kac defa işime karişma bn ne yapacağimi bilirim desemde gene ayni. Misal verecek olursam 14 aylık  kızım var yemek yanında versem pirincten ver yoğurtan ver su ver su yani kaşık kaşık ne vermem gerektiğine bile karişir cocuk yemeği azmı yedi bu sefer yemek yağlı onun yemeği değil ki corba yapman gerekirdi corba olsa bu sefer başka bi şey söyler sizler yerimde olsaydınız ne yapardınız acaba?? 

18 Cevaplar

+1 oy
(513 puan) tarafından
Aman canm boşver yaşlanınca öyle herşeye karışırlar benım annemde öyle yapar gülüp geçeriz
(74 puan) tarafından
Gerçekten bn relaks olamiyorum bzen cok sabır cekiyorum kalbını kırmamaya cok direniyorum ama coğunlukla susarak gecer ama bazende emredersiniz diyi veriyorum.
(513 puan) tarafından
Benım kaynanan ve kayın babam öyleydi kızıma ıkı cimcime yapıyordum aç rahatlasın derdı hatta bır keresınde kayın babam. Şu kızın kulak arkasındakı saçları kesın kulagını kaşındırmasın demişti şok geçirdim amca erkek mı bu çocuk kız nasıl kesim demıştım oda güldu
(74 puan) tarafından
Cocukların diş cıkartması sadece görünen kısmı değil ki o diş etlerin icinde ta görünene kadar cıkar o esnada acı cektikleri icin kulaklarını cekerler bunu saca yorumlamak kesmek ne alaka bnim cocukta ağzına ne koysa ac derdi kayınvalidem bn diyordum samimiyet duygusunu geliştiriyor öğrenme ic güdüsü böyle yok anam 7/24 saat cocuk onun neznimde hep actı
-Reklam-
0 oy
(39 puan) tarafından
Al sen bak de hepsi öyle 
(74 puan) tarafından
Ay dünden razı zaten iki cocuk büyütmüş sanarsın cocuk doktoru olmuş o büyütmeyle
0 oy
(3,916 puan) tarafından
Niye bu kadar takıyorsunuz insanları. Yahu bunlar eski kafalı. Ne dersen de anlamaz. He diyip geçmek bu kadar zormu gerçekten. Yine kendi bildiğini yap 
(74 puan) tarafından
Kız valla relaks olamiyorum ister istemez sinirimi bozacak sacma sapan nasihatlri oluyor acayıp huysuzlanıyorum evet ysptığım uyguladığım falan yok ama bazen tam aklımdan gecirip yapacağım şeyi bile bna önden söylemesi bile bnim sinirlerimi tavan etmesine yetiyor.
(3,916 puan) tarafından
Haklısın ama dediğim gibi değişmez onlar. Kendini yıpratmaktan başka bir şeye yaramaz. He de geç :)
(7,183 puan) tarafından
Canım he diyince daha çok karışıyorlar nasıl olsa tepki yok diye 3 yıldır başımda he diye diye diyemez oldum artık
(3,916 puan) tarafından
Allah allah. Valla ben o taktiği uyguluyorum kafam rahat. Evet karışıyor ama ben yine kendi bildiğimi yapıyorum
0 oy
(388 puan) tarafından

Aaaa aynı model bende var maleseff değişim iade hakkini kaçırdım :))) 

(74 puan) tarafından
Allah sabir versin bizlere ne diyim
0 oy
(547 puan) tarafından
Hic ses etme kendi bildiğini yap 
(74 puan) tarafından
Zaten takmiyorum onun yanındayken onu ama sanki karşısında 14 yaşında cocuk varmiş gibi sürekli kızım bak iyliğine diyorum bilmem şunuları bunları böyle böyle yap okadar gereksiz öğütler ki bazen 5 yaşindaki bir cocuğa eğitim verme sevyelerine kadar iner
0 oy
(7,421 puan) tarafından
Aynısı bende de var ben artık duymamazlıktan geliyorum çünkü ggerizekalıya anlatsaydım çoktan anlamıştı. 
(74 puan) tarafından
He gerçekten akilsiz insanı eğitirsin ama böyle hic bi şeyi bilnediklri halde herşeyi biliyormuş gibi davrananları asla
0 oy
(2,479 puan) tarafından
Bendeki de öyleydi sonra benden beter bi gelin ağzını açmıyor artık. :D giydiğim kıyafete bile lafı vardı
(74 puan) tarafından
Hic sorma  lohusadayken temmuz ayıydı ne giysem sanki ateşten giyiniyormuş gibi geliyordu bnde atletle geziniyordum maşallah evimden cıktığıda yok zaten ha bire cat kapı biri gelir üstüne başına bi şeyler giy yaw cıplak değilim ayrıca kapısız ev mi zile basılınca sen acıp ilgilendiğin sırada bi üst giyer cıkarım cak mu rahatsız mı oluyorsun gelme diyimedim
(2,479 puan) tarafından
Ya ben tesettürlüyüm bol ve uzun giyiniyorum zayıfım birde dar ve kısa giymemi istiyor. Benimki de
0 oy
(16,467 puan) tarafından
Onun ( kaynananın) konuşmayan modeli var mı benimki beni beceriksiz bilirdi şimdi açıyorum tarifi her şeyi yapıyorum hatta bazı şeylerde onun yapmadığı denemediği şeyi yapıyorum becerimle susturdum çenesini ama hala başka bir yerden başka bir şey bulup konuşuyor benim sözüm olsun çabası başka bir şey değil 
(74 puan) tarafından
İnan ki bnde öyleydim hic bi şey yapamıyordum cünkü öğrencilikten iş hayatından sonra evlilikti yani ev kızı değildim ki öğrenme fırsatım olsaydı. Oda hep hazırcıydı ne zaman onlara gitsek hep sıradan basit hata yenilmeyecek sofra kurardı halada öyle bn yemek yapmaya başladığımdan beri bazen onlarada yolarım sürekli dediği aman bnde bir zamanlar senin gibi kendimi cok zorlardım ama bi tütlü onların gözüne giremedim iyide yemek yapmak zorundasın ne alakası var annem de onunla yaşıt ama her gün yemek yapıyor bu göze girmeyle ne alaka
(16,467 puan) tarafından
Kendini çok öven insanlarda hep bir sıkıntı var canım hiç onlarda böyle şahane tane tane pilav yemedim ben mesela hamur açabilme börek çörek yapabilme ile övünüyorlar aslında hiç yapmadım bende senin gibiyim ama öğrenmeye de çalışmadım. Benim vaktim yok böyle şeylere dedim çekildim kenara.
0 oy
tarafından
Bir kadının çocuklu anneye vereceği akıldan daha sinir bozucu bişey varsa o da da ki 5 çocuk büyütmüş gibi halbuki hiç bir tecrubesi olmayan kaynın gereksiz akıl vermeye çalışması ve zamanında kendi bebeğini bile kucağına almamış ama sorsan mük. Babalık yapmış kayınbaba tavsiyeleridir. .

Bende çocuğuma ışık açmıyorum odada ama ısrarla ışık yapalım ben ona LED alayım bilmem ne filan bı ara zorladılar beni. Ve bebeğim çok sıkıntılıydı o dönemler. Pavlik bandajini gece kullanması gerekirken uyku gerilmesi etrafa ilgi filan çoğalınca bandaji taktirmadi bize. Sanki etini koparıyor gibi ağlıyodu. 4 aylıktı o zaman. bu kez k.bba kayn tutturdu takın siz isterseniz yaparsınız demek ki istemiyosunuz dedi. Ama ilk başlarda eşim o an yokken demeye başladılar. Eşim yanıma gelince bende yapıştırdım lafı ( sen bı kutu mama al defneye, babanlar bandaji takip hemde aynı zamanda ağlamadan uyutabilirlermis) dedim. İyi kapak oldu ne alaksi var öyle mi drdik dediler. Bı daha da karışamadilar. Biraz da olay eş de bitiyor gülüm ya. Eşim çok destektir o konularda. Kimseyi karistirmaz 
(74 puan) tarafından
Eşim hep susar bazen anneni uyar bak sabrımı taşırıyor derim bana bakar susar hic bi şeyde demez kızarım bu sefer 60 yaşındaki kadının huyunu nasil değiştıreyim diyor.
0 oy
tarafından
Birlikte mi yaşıyosunuz
(74 puan) tarafından
Yaşamiyoruz ama bir bina aramizda var istinasız hergün bizde
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Sen kendi çocuklarını büyütmüşsün birakta benimkini ben büyüteyim canım annem daha yorum yapma kalbini kırarım yoksa de kibar bir ses tonuyla 
(74 puan) tarafından
Valla bazen sertde diyorum bazen yumuşakta diyorum ama huylu huyundan vazgecmiyor böyle kalıcı bi şey yapasım geliyor oda eve almamak oluyor onuda eşim istemez
(2,174 puan) tarafından
O kadarı olmaz tabiki eşinin annesi illaki gelecek gideceksiniz herkes doğurduğunu yorum yapsın bu kadar karışacak herşeyine meraklıysan bebeğimin doğur bı tane daha hevesini alırsın iyice diyebilirsin dahada birşey denmez zaten
0 oy
(679 puan) tarafından
Bende benzer durumun içindeyim ben ağzımı açmam bazen açıklarım öyle olmaz diye  naif şekilde ama eşime söylerim o sürekli uyarır karışma anne diye değişen bişey yine olmuyor ben de bıktım insan profesörleri.
(74 puan) tarafından
Zaten bi tek onlar hayatı cözmüşler hic kimse onlar kadar deneyimli olamadılar
(679 puan) tarafından
Aynen öyle.
0 oy
(83 puan) tarafından
Hahahaaaa kız aynı benim kayınvalide. Sürekli akıl hocalığı yapar bitmedi bitmez de 2 oğlum var büyük 11 küçük 3 yaşında 12 senelik evliyim düşün aynı durum geçmedi ama ben coğu zaman dinlemiyorum bile eşimde der duymamazliktan gel kendi bildiğini yap diye 
(74 puan) tarafından
Düşün memelekete gidecem sabah ucağim var gece 10 kadar oturmuş tam cıkıp evine gideceği vakit bavulumu hazırlamiştim kapı arkasına koymuştum onu görmesine rağmen dönup diyor ki ne giyeceğin kullanacağin varsa kendinle götür cocuğun kıyafetlerinide ayni şekil tam kızım diyor( Hey Allah ım) aaa ciddimisin dedim eşim dönup bana bakınca susmak zorunda kaldım.
(83 puan) tarafından
Duyma boşver arada he de geç :)
0 oy
(6,726 puan) tarafından
Hep yaşlılar öyle benim kayınvalidemde öyle şunu yap bunu yap hatta çoğu zaman kayınpederim yapar bunları yok kısa giymiş yok uzun giymiş yok bu çocuk aç he deyip geçiyorum artık 
(74 puan) tarafından
Ama gerçekten bunaltıcı olmuyorlar mı bn dayanamıyorum cok sinirleniyorum.
(6,726 puan) tarafından
Evet oluyorlar ama nereye kadar sinir olacaksın ki
0 oy
(7,183 puan) tarafından

Yemin ederim benim kaynanam hatta bişeyi yapacağım dimi yapmaya kalktım onu der yapacağımı bile bile inadına yapmam o zaman da çok sinir bozucu bende defalarca uyardım tartıştım tersledim ama asla değişmiyor beni iş bilmez görüyor heralde çünkü en çok bana yapıyor :angry:

(74 puan) tarafından
Ay cocuk beşikte kafayi takmiş cocuk düşecekte düşecek düşmez diyorum bna diyor ki. Sen bilmesin dedim tabi canım geceleri sen sürekli kalkıp emzirip uyutursun oan cocuk senden önce uyanır beşiğinden ayaklanır o vakit düşmğyorda şimdi sen daha iyi biliyon. Yani demen gibi deneyimlerimize güvenmiyorlar hep onların dediği gibi olacak herşey.
0 oy
(10,352 puan) tarafından
Benimki de oyle kaynanam yine bir iki soylenince susuyo hele kayinbabam oyle cok bilmis ki herseys karisir ben dedigini yapmasam kalkar kendi yapar sen soyle yapmiyosun boyle tapmitosun bi dunya da soylenir onceler susardim yasli insanlar (56 yasinda cokta yasli degil ) en son sabrim bitti susmadim o soyle dedi ben hayir boyle dedim o konustu ben konustum en son cen cen konusuyon dedi bende sende herseye karisiyon dedim kaynanam sus nihat merve sen cocugs bak bosver tamam susun dediyse de susmadik ikimizde esim cit cikarmadi herseyi duyup hakli pldugumu bildigi halde eve geldik bi guzel kagva cikardim hakli pldugumu essek gibi biliyosun ama agzini acip tek kelime etmedin ya bitti yarin bosanma islemlerini baslat istemiyorum seni dedim babamin evine donemem ben evlencem diye gelinlikle cikarip isind gelmeyince geri o kapiya cop gibi atamazsin dedim bana bi ev tutcaksin kirami da odeyeceksin gecimimi de saglayacaksin ben kucucuk cocugu sirtima sarip calisamam dedim artik papuc mu pahali geldi yoksa swviyodu kaybetmek mi istemedi bilmiyorum ertesi gun kaynanami aramis merve bosancam diyo babama soyle bi daha karismasin demis ogunden sonra kayinbabam kac hafta yuzume bakmadi baska biri olsa evine de gitmezdi yine ben gittim sonra zamanla anladi galiba cok karismiyo hs bitti mi hala var ama eskisi gibi degil en azindan 
(74 puan) tarafından
Yeminle bazen bna da gelmiyorlar değil diyorum bilseydim eşimle değil kafa utuleyen aşırı konuşan herşeyi biliğini zaneden kayınvalideyle yaşayacağimi hic evlenmezdim daha iyi veya cekip gideyim baba evine huzur icinde yaşamima devam edeyim
(1,016 puan) tarafından
Babamın evine gidiyorum demediğiniz için sizi tebrik etmek geldi içimden
(10,352 puan) tarafından
Sehribangorel canim ben bu evlilik hayatinda tek bisey ogrendiysem o da bi derdin varsa soyleyeceksin oldu bi buyugum vardi soylemesi ayip sen essek olur egilirsen sirtina binen cok olur derdi heleki evlilik hayatinda herkesin sinirini bilmeli saygi duymali kendi sinirimizi da asmalarina izin vermemeliyiz yoksa ya benim gubi patlama oluyo ya sinir hastasi oluyo insan valla ben sabirli degilim canimi da yolda bulmadim cocugun var benim iyi olmak zorundayim kimse icin sagligimi riske atamam

Sevvalce gitsem baba evinnde eskisinden rahat olurum suan ama annemin huyu kotu bazen ne dedigini bilmiyo ve beni diger cocuklari kadar sevmedigi o ksdar belliki yani gidip minnet etmek istemem bi de esime oyuncak olmadigimi kanitlamak istedim
(1,016 puan) tarafından
Belki prensesler gibi yasatırlar orası ayrı ama zaten bir hatası olan bir adamı evde yalnız bırakıp evden gitmen ona ödül  vermek gibi oluyor oh adam açar tvsini rahat rahat izler. Ders vermek istiyorsan ona sen git demek lazım
(10,352 puan) tarafından
Zaten dinen de kadin evi terk etmez erkek gider oyle bi durumda o kadar ince islanmis ki dinimizin emirlerini dusunursek
0 oy
(2,262 puan) tarafından
Ben rahatsız olduğum saniye de cevap veriyorum, ben ne yapmam gerektiğini biliyorum derim sertçe, o da anlar zaten.
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Uyarmışsin zaten demek ki anlamıyor ya çok fazla yan yana gelmeyin ya da duymamaya çalış 
(74 puan) tarafından
Zaten öyle bi konuma getirmiş ki bni artık muhatap olasım bile gelmiyor bazen zorla bnle muhabbet etmeye calişir.
(1,016 puan) tarafından
Benim kaynanam öyle karışmaz ama çok konuşuyor Allahım bir hikayeyi 50 kez anlatıyor Bi de uzuun uzun anlatiyor ben %10 falan dinliyorum napiyim

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 545 göst.
23 Aralık 2023 Diğer kategorisinde irmikmoms (451 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 383 göst.
11 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Angel1992 (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 333 göst.
0 oy
19 cevap 515 göst.
10 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde eda1404 (212 puan) tarafından soruldu

403,339 soru

12,081,292 cevap

36,354 kullanıcı

...