+1 oy
197 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (9,718 puan) tarafından
Kızlar selamlar. Ikıncı kez anne olmanın mutluluğunu yaşıyorum hamdolsun. Beş günlük lohusayım. Birinci gebeliğimde hellp sendromu geçirdiğim için ikinci de planlı sezaryenle oldu. İyiki de olmus kızım kakasını yapmıstı 38+2 de. Ikı burun bir de sezeryan ameliyat geçirdiğim için ameliyathane fobim olusmus biraz asansöre bindirirlerken cok kötü oldum. Eşimi asansör basında bırakmak çok zoruma gidiyodu. Ben tam uyumak istemiştim spinal ile ilgili endiselerim vardı. Bas agrısı bel agrısı olabiliyor demişlerdi. Sonra bi hemsire dediki genel bebegıne gecer belden olursa bebege geçmez hem daha rahat olur dedi. Bebegımden vurdu beni :) tamam dedim ama ameliyathanede nasıl ağlıyorum. Yaptılar sonra gerçekten bişey hissetmedim igne vururken. Sonra bacaklarım uyustu doktor geldi bi baktım 3 dakka sürmedi bebeği çıkardı ben şok :D kara saclı kuzum dogup bana bakıyodu. Yanagıma tuttular sonra dedim babasına teslim edin. O gitti sonra ben dua ettim doktor dikerken bişey hissetmedim odaya cıktık sonra sütüm hemen geldi şükür ağız sütü. Ama spinalin etkisinin geçme durumu cok sıkıntılıydı ayagın uyusuyor once kaldırmak istiyosun edemiyorsun cıldırdım resmen. Onun dısında iyiydi. İşte böyle sizin nasıl geçmişti spinalleriniz. Hadi acık yazın da okuyayım. :) 

7 Cevaplar

0 oy
(2,192 puan) tarafından
Gerçekten benimki çok çok kötüydü ikinci deneyimim tam bir kabus oldu şuan bebeğim 2 aylık ama asla unutmuş değilim 
(9,718 puan) tarafından
Neden canım
-Reklam-
0 oy
(1,710 puan) tarafından
Benim ilki 12 yıl önce oldu genel oldum ben berbattı uyanırken ağlıyordum agrıdan nolur agrı kesici yapın diye yalvarıyodum ikincisi 6 ay önce spinal ile oldum korkularım vardı aradan yıllar geçmişti ben korkudan sondayı bile uyuştuktan sonra ameliyathanede taktırdım benim ödemim çoktu anestezi doktoru dedıkı sırtında bile aşırı ödem var sırtımdan verdiği ilaç deri altında kalıyodu içeriye gitmiyodu tam 3 deneme yaptılar bacagıma elektrik çarpıyor gibi oldu çıglık attım 4. Denemede olmuştu sonrasında bacaklar uyuştu sondayı taktılar 10 dk bile sürmedi bebiş çıktı
(9,718 puan) tarafından
Yaa kıyamam cok geçmiş olsun  bende sondayı uyustuktan sonra taktırdım
(1,710 puan) tarafından
O ilk ayağa kalkış varya ölüm gibi bişey allahım çok zordu bak ilk dogumumda hemen ayağa kalktım hemen toparlandım ama bunda varya 15 gün yattım evde geceleri 3 yastıkla dik bir şekilde yatıyordum annem ve eşim yanımdaydı hep bebeği emzirmek için alamıyodum onlar bana veriyolardı o derece ağrılarım çoktu kıpırdayamıyordum yerimden
(9,718 puan) tarafından
Ya cok uzuldum sizin için neyse ki gecmişte kaldı saglıkla buyutun bebegınızı
0 oy
tarafından
Ben de spinal oldum ignede vs hic sıkintim olmadi ama ameliyat sonrası tir tir titredim sancilarim artti o yuzden vucurum kasildı ve tansiyonum yükseldi sütüm daha ten tene temasda gelmisti cok sükur ikiz bebklerime yetebiliyorum sut konusunda arada mama ile destekliyorum tek sorunum ameliyat sonrasi ilk 3 4 saatte üsümem oldu corap giymeme rağmen yine usüdüm 
(9,718 puan) tarafından
Evet titreme ilaçtan oluyor Ben de öyle olmuştum sonra geçti ama spinalin geçmesi daha kötüydü
0 oy
(49 puan) tarafından
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün yaşı uzun olsun benimde ilkim erken acil doğum oldu plesanta previa olduğu için genel sezeryan oldum çok rahattı sonrasida şimdi planlı sezeryan olacak eşim dahil herkes spinal olmam tarafı bende çok korkuyorum bana da dua edin karar vermedim henüz sizin hikayenizi okumak iyi geldi 
(9,718 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. Ben canının yanmasından korkan bir insanım ama iyiki dedim gercekten sonrasında. Cunku uyanık geliyosun bebegını goruyosun emzirme hemen gerçeklesiyor ve kolostrom dediğimiz ilk agız sütü geliyo bebek emiyor.
(9,718 puan) tarafından
Ha bak bi de kanama kontrolü yapıyolar ya elleriyle tuşe ediyolar felan onu hissetmiyosun ameliyat sonrası
0 oy
(674 puan) tarafından
Benim ilk kızım normal doğum ama epidural ile olmuştu doğum anının sancısını hissetmedim ama epidural olunca kızım çok strese girmişti nst falan çok riskli çıktı ama çok şükür ki acilmam tam olmuştu hemen kızımı doğurdum 

Oğlumda epidural olamadım aceleci çıktı oğlum doğum anı felaketti :)
0 oy
(14,835 puan) tarafından
Benim hikayem de 31 temmuzda saat sabahın 6 sında sancıyla uyanmakla başladı. Oturdum biraz geri uyudum 8 de kalktım. Baktım devam ediyor aralıklı süre tuttum. Hatta bundan da sordum çünkü ilk doğumumu su gelişiyle yaptım sancı nedir bilmiyordum. Bekledim sık olsun diye akşam 7 ye kadar ev işi yemek çocuğun istekleri falan 7 de puding yapıyordum ağrılı ağrılı geliyor gidiyor. 7.30 da iyice arttı dayanamıyorum dedim eşimi aradım gel gidelim diye. Geldi biz çıktık evden kızımı 15 dk lık yola gittik bıraktık. Saat 20.30 olmuştu ben hastaneye acile gittiğimde giriş yaptım. Açıklık baktı 8 cm hemen doğumhaneye dedi doktor niye bu kadar bekledin diye de sordu :D ilki 16 saat sürünce bekliyor insan dedim. Doğumhaneye çıktık sancı var ama çok ıkınma gelmedi. Baktılar bebek geliyor dediler ıkın o arada suyumu patlattılar 3 ıkınmada çıktı sonra yırtık olmuş dikiş atıldı 1 saat.10 da odaya çıktım 8.55 de doğurdum. Hayatımın en güzel günüydü evlatlarımı kucağıma aldığım an ❤️
0 oy
(1,264 puan) tarafından
Çok acılı ağrılı geçti benim maalesef galiba tam uyusmadım ben çünkü bütün acıyı ağrıyı hissettim bağıra bağıra kestiler resmen beni ya çok canımı acıttılar çok canım yandı işkenceydi benim için sadece ayaklarım uyuşuktu hareket etmiyordu ama üst tarafımın ağrısından inim inim inledim ben 
(9,718 puan) tarafından
Yaa uyuttular mı sonrasında
(1,264 puan) tarafından
Hayır uyutmadilar maalesef yarı uyuşuk ameliyat ettiler resmen genelde uyuşukluk geçince ağrı baslarya benim ameliyathanenin kapısından çıkarken bile çok ağrım vardı
(9,718 puan) tarafından
Cok uzuldum böyle oldugu için. Allah sevap defterine yazsın canım.
(1,264 puan) tarafından
Aminn canım çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 185 göst.
28 Eylül 2024 Diğer kategorisinde 2801 (711 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 91 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bosver (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 46 göst.
0 oy