+3 oy
1,046 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (66 puan) tarafından
Ben eşime ne zaman birşey istiyelim desem kızar evde bişey yap der o an malzeme bile olmasa ekmek yoğurt yeriz yada yumurta kır der hastaneden bile yorgun argın çıksak acıktım birşeyler yiyelim desem o yorgunlukla eve gidelim evde bişey yap der bazen hadi hadi der ikna ederim tamam der ama surat asar para mı çok der 15 bin kalıyor kira dışında bize haklı mı ben mi çok şey istiyorum acaba

66 Cevaplar

0 oy
(13,094 puan) tarafından
Canım ne zaman isterse yorgunum dersem mutsuzsam vs vs
-Reklam-
0 oy
(154 puan) tarafından
Önceden çok giderdik fakat şimdi 2 3 bilemedin 4 ayda bir ha eşime çıkalım dışarıda yiyelim desem götürür goturmemezlik etmez fakat dışarısı ateş pahalı dışarıda yiyecegm yemeğin fiyatıyla evde kaç çeşit yemek yaparım ama arada değişiklik yapıp çıkarız yani hiç cikmamazlkk etmez arada bir kendimizi simartiriz eşimin felsefesi çalışıyordum yerim :)
0 oy
(5,316 puan) tarafından
Ilk evlendigimizde sık cıkardik simdi o kadar olmuyor özel günlerde cıkıyoruz dogum gunu evlilik yildonumu falan yada alisverise cikicaksak avmde yiyoruz 
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Kiradan sonra 15 bin çok da bi para değil bütün ihtiyaçlar dışında 15 dersen o zaman ayrı.

Ben hatırlamıyorum en son ne zaman yemeğe gittim. Bizim kira derdimiz yok ama gene yetmiyor gene yetmiyor.
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Ayda bır veya 2defa dısardan yerız
0 oy
tarafından

Kiminin huyu böyle. Eskiler pek bilmezmis israf olarak görürlermis böyle şeyleri. Annem biz küçüklükten beri dışarda da arada sırada yedirmek isterdi. Babam ilk başlarda karşı çıkardı. ( Bunlar nişanlı iken gözleme yemeye gitmişler o zamanlar iyi bı para ödemiş babam, annemde demiş ki ben sana evlenince alasını yaparım.):) herhalde babamda annemin önce böyle demesi bide eskilerden gördüğü kadarıyla karşı çıkıyordu. Sonra alıştı sağolsun bizi güzel yerlere götürürdü. Şimdiki gibi sık değildi o zamanlar ama çok kiymetliydi. Şimdi hadi kalk gidelim desem eşim babam annem bizden önce gider.  Biraz huy meselesi. Yoksa 15 bin kalıyor ayda ya da 2 ayda bir 1000tl çok sarsmaz bütçeyi. 

0 oy
(2,019 puan) tarafından

Değişiyor son iki üç aydır pek çıkmıyoruz.

Ondan önce hastane bir yere gittiğimizde kesin lokanta götürdü. Ben döner alalım deseydim Bile ya ne olacak bir ayda 1 gitsek ne olacak derdi.

Geçen cuma aşağı halfeti de at çiftliği yemek yemeye gidelim dedi ben bugün olmaz dedim. Benden haber bekliyor ne zaman dersem gideceğiz. Hafta sonu gidecektim gidemedik misafirlik gittik.

Ama eve ne zaman döner yada ciğer vs alalım dese alır

Sizde merak ettiğim tavuk döner ya da çiğ köfte benzeri de almıyor mu??
(66 puan) tarafından
Vala onlarada laf ediyor canım
(2,019 puan) tarafından
Onlar ucuz uygun yiyecekler.
Rahatlıkla alınabilir.
0 oy
(5,153 puan) tarafından
Eskiden çok dışarda yemek yerdik şimdi ara sıra oda ben istemiyorum  o paraya yazik
0 oy
(22,049 puan) tarafından
Çok nadir bizimki

Çünkü ben sevmiyorum dışarda yemeyi 

Genelde eve isteriz biz
0 oy
(1,987 puan) tarafından
Daha çok olsun isterim ama senede 2 3 kere falan özel günlerde
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Ayda bir kuzu dışarıda yemek çok külfetli 
0 oy
tarafından
Essek gibi alması lazım 
0 oy
tarafından

Eşim benden daha hevesli dsarda yemek yemeeye alsvers yapsak yada hastene işimiz olsa yorgun olcagimi yapmayacağımİ bilir dsarda yeriz bide paket yapar eve getirirz cimri kocalar kiyamiyor paraya ya

0 oy
(3,119 puan) tarafından
Eskiden ayda üç dört kez yerdik artık çok fazla yemiyoruz ayda bir kez anca çok pahalı ben vermek istemiyorum okadar para 
0 oy
(3,893 puan) tarafından
Ayda bir iki defa çok değil ki, benim eşim Allah razı olsun ondan ben evde yemek yapsam dahi canım çekmiyor sipariş et desem neden demez hemen sipariş eder yada beni götürür o konuda hakkını yiyemem bence eşin biraz abartıyor 
0 oy
(168 puan) tarafından
Belki de parası yoktur bilmiyorum cimrilikten de öyle yapıyordur en iyi sen bilirsin durumunu ama 15 bin kalıyorsa parası yoktur diye düşünüyorum bizde önceden hafta da bir çıkardık dışarı şimdi 2 3 ayda bir ancak çıkıyoruz o da balık yemeye gidiyoruz evde yapmadığım için herşey pahalı hayat şartları zor şükür maddi sıkıntımız yok ama ben artık dışarıdan yemeyi sağlıklı bulmuyorum bize ne yedirdikleri belli değil resmen zehirliyorlar bizi eşim sevmezdi zaten ev yemeklerini daha çok seviyordu onun da işine geldi benim dışarıdan yemek istememem herşeyi evde yaparım döneri falan bile haaa hamilesindir canın çekiyor orası ayrı gönlün olsun diye alması lazım ama diğer türlü de gönlünü alarak ve durumunu anlatarak söylemesi lazım sende anlayışla karşılarşın eminim almamasından ziyade söyleyiş ve tavırları seni kırıyordur paramız yok canım evimizde yesek olmaz mı dese eminim koşa koşa eve gidip yapıp yersiniz erkekler çok kaba düşüncesiz maalesef 
0 oy
(827 puan) tarafından
Yazın haftada bir çıkarır ama kışın çıkamıyoruz maalesef
0 oy
(220 puan) tarafından
Dışarda yemek yemek için imkan var elhamdülillah ancak gıda güvenliği sıfır olduğundan dolayı imkan olsa da dışardan yemek yemek  istemiyoruz artık
0 oy
tarafından
Bende bu konuda esime cok kızıyorum calisirken ne pisirsem yiyo gec geldigi icin sanirim evde oldugu gun disardan soyleyim demeye basliyo evde herseyimiz var sukur niye disardan soyleyelim genelde hatay usulu soyluyoruz uygun olsun diye o bile 2 kisi 300 tl tutuyo hic olmasa ne gerek var yani yemek yapmis bild olsam yarin yeriz diyo kiziyorum ama bisey de demiyorum o da fark edince ne gerek var yani evde yemek var para harcıyoruz 3 5 demesek her ay kenara koysak senwde bi ceyrek bile yapsak kar degil mi benimki elinden gelse hergun disardan yiyecek ha hic mi yenilmez dedigin gibi yorgun argin olur zaman yetismez disarda yiyip gelelim ya da cocugu hambuger yemeye gotururuz hadi bizde yiyelim gece aciktik soyleyelim canimiz cekti soyleyelim ayda 1 2 olsun fazlasi israf bence ya 
0 oy
(126 puan) tarafından
Allahın belası misafirkerden kurtulsam eşim dışardan yememize karşı değil bazen evde kimse yokken kendsi alır gelir

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 235 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.
0 oy
3 cevap 65 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Serapse (151 puan) tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,533 cevap

37,507 kullanıcı