0 oy
356 göst.
Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından
Arkadaşlar ben sürekli böyle insanları arar sorarım onlarla birşeyler paylaşmayı severim örneğin şunu aldık mutlu oldum perde gibi neyse ben sürekli ararım arkadaşlarımı hallerini sorarım sıkıntıları varsa destek olmaya çalışırım ama onlar böyle tlf numu bile çaldırmaz ben aramasam aramaz tabiki gidip şunu aldık gibi algılamayalım genel olarak ararım sorarım ama onlar bunu asla yapmıyor ben sormasam yazmasam ay geçsin yine de aramazlar sizce bu kişileri hayatımdan çıkarmalı mıyım? Mesela merak ettikleri bir sınava girsem nasıl geçti sormaya hemen ararlar 

9 Cevaplar

0 oy
(1,814 puan) tarafından
Çok umursayinca öyle oluyo. Sen ilgi alakayı azaltta bak nasıl soruyorlar. Sormasalarda çokta takılma kıymet bilenle otur kalk 
(42 puan) tarafından
İşte ailemden uzaktayım baska sehirdeyim birde kayınvalidem le yaşıyor um haliyle sıkılıyor um birileriyle konuşma ihtiyacı oluyor
-Reklam-
0 oy
(7,775 puan) tarafından
Bende de durum aynı. Bir kaç kişiyi sırf bu yüzden aramayı bıraktım hiç oralı olmadılar yıllar geçti hiç bu kız napıyor demediler anladım ki kıymet vermiyorlarmış. Hiç umrumda değil. Böylece anlıyoruz kimler gerçekten bizi hayatında istiyor. 
(42 puan) tarafından
Evet ya çok sinir oluyorum bende yani kaç yıllık arkadaşı m ben aramasam aramaz sormaz yani neden böyle siniz aklım almıyor ama kendileri sıkıntı da olsun ben ararım destek olurum ben mi salağım yani
0 oy
(4,008 puan) tarafından

Ben de aramayı unutuyorum, ama onları seviyorum. Konuştuğumuzda her gün konuşuyor gibi içten samimi konuşurum, ama aramak aklıma gelmiyor :D böyle olmalı arkadaş arasında yıllarca konuşmasan bile konuştuğunda samimi konuşabiliyorsan samimisindir. Şart değil her şeyini paylaşmak gün aşırı konuşmak 

(42 puan) tarafından
Siz öyle düşünüyor sunuz ama o sizi arasa sorsa siz hiç aramasanız durum öyle olmuyor bence
(4,008 puan) tarafından
Oluyor arıyorlar çünkü beni biliyorlar. Onları sevmediğim için değil aramayı unutuyorum diye. Ben de gönül koymam, arkadaşlık onu eğlendirmek her anında yanında olmak değil ki. Yıllar sonra bir kere konuşmak bile onu sizi mutlu etmeli eğer gerçek arkadaşsa
(42 puan) tarafından
İşte canım tabiki samimi olmasam bende kaç yıl sonra gördüm aa nasılsın bir Sevinç olur o benim kaç yıllık arkadaşım ve alanım aynı sınava giriyor uz mesela kpss lisans hemen açıklanınca kaç aldın diye sormaya soruyor o zaman neden başka gün sormuyor sun
(4,008 puan) tarafından
Bu sizin aranızdaki ilişkiye bağlı demek ki. Geçen hafta perşembe günü arkadaşım görüntülü aradı, meşgule alıp Zeliş misafirim var döneceğim dedim. Unuttum aramayı salı günü aradım, o da meşgule aldı aramadı da mesaj da atmadı. Ama ben art niyet aramıyorum, müsait değildir o an yaşamamıştır. Müsait olduğu fırsatta zaten arayacak.
(42 puan) tarafından
Ya işte çok oluyor böyle şeyler ama sürekli de olmaz yani
0 oy
(19,672 puan) tarafından
E tabi ki. Arayanı ara aramayani arama. Bu kadar basit
(42 puan) tarafından
Haklısın canım
0 oy
(22,185 puan) tarafından
Tabiki çıkar 

Seni aramayani sende arama sorma

Bu devirde böyle artık 
(42 puan) tarafından
Doğru haklısın ız
0 oy
tarafından
Kimseyi aramam sormam, bu bana darlamak gibi geliyor tabi ki şahsi düşüncem. Ailemden de böyle görmüşüm, telefonla konuşmak samimiyetsiz geliyor, yüz yüze gel canımı ye. Maks mesajlaşırım ama onu da herkese yapmam.

Arkadaşlık mefhumunu arayıp sormaya bağlayan bir arkadaşım vardı. 4 ay aramamışım tabi o zamanlar depresyondayım, bunu bilmesine rağmen, üstelik evi hemen 1 dk mesafemde olmasına rağmen, bir kere olsun beni aramamasına rağmen (ki umurumda olmamıştı) beni aramadın diye arkadaşlığımı kesiyorum tarzında konuştu.

Tamam dedim, dert değil.

Babamın öldüğü hafta burun estetiği yaptırdığı için evi 1 dklık mesafede olmasına rağmen yanıma gelemeyen, öldükten 1 hafta sonra kendisinin başka arkadaşının annesi öldü diye bana dert yakınan (sanki benim babam öleli 1 hafta olmamış gibi) ve üstüne ben nişanıma, kınama, düğünüme, doğumuma çağırmama rağmen bana cevap dahi vermeyen (ki annesi çok sevdiğim bir hocamdır, o geldi kendisi gelmedi) birisiyle arama sorma hesabı yapmam ben.

Bir arkadaşım daha var, kendisiyle 1 sene konuşmasam neden konuşmadın demez, yan yana gelsek kaldığımız yerden devam ederiz. Ben bilirim ki arama sorma olmadan da o orada benim arkadaşım. Çünkü arkadaşlık mefhumu kalpte bitiyor.

Demek ki eski çağlarda arkadaş olsak mektup yazmadın kavgası çıkacakmış. Sırf bu yüzden arkadaş edinmiyorum. Edinirsem de baştan söylüyorum aramam sormam vefasızım diye. Yoksa beklenti içine giriyorlar.
(42 puan) tarafından
Ama bak yanında olduğu halde gelmemesi senide kırmış tabiki herkes in fikirleri farklı oluyor ama sen kötü durumda olsada ara sor o işi düşünce bunu yapsın karşıdakinede haksızlık bu mektup olayına gelincede zaten farklı şehirdeyiz benim öyle mektup beklentim olmazdı emin olun sizede aynısj sürekli yapılsa zorunuza giderdi
tarafından
Yapıldı zaten ama ben de yapan kişilerdenim. Yani beni arayıp sormaması değil üzen taraf, kendine yapılmasını istemediği şeyi kendi yaptı ve üste çıkmaya çalıştı. Ben haksızlığa gelemiyorum yoksa 10 sene aramasın, 10 sene sonra karşıma çıksın dert etmem yine bıraktığı yerden konuşuruz.
tarafından
Bu arada arkadaşlarınızı haklı görmüyorum yanlış anlaşılmasın, neye içerleyeceğinize siz karar verirsiniz tabi ki.

Herkesin değer algısı aynı olmaz ki zaten de insanları arkadaş eden de bu zıtlıklardır.
(42 puan) tarafından
Yani işte demekki siz takmıyorsunuz çünkü sizde öyle yapıyor sunuz bende tam tersi ben arıyorum ister istemez bir beklenti oluyor
tarafından
Evet telefon olayını sevmiyorum. Yüz yüze konuşmak bana daha samimi geliyor. Bu sebeple evlenene kadar telefonum yoktu, bana ulaşmak isteyen annemi arıyordu. Evlendim mecburen telefon aldık ama onun da numarasını kimseye vermiyorum. Birileri buluyor ama baştan söylüyorum ben aramam sormam beklemeyin diye.
Her arayan mutlaka vakit öldürüyor, dedikodu yapıyor veya saçma sapan hayatının gereksiz detaylarını anlatıyor. Dünyaya dert dinlemek için gelmedik ki. Derdini gece namazdan sonra Allah'a anlatsaydı daha hızlı çözülecekti.
Ben biraz sığ düşünüyorum da bu konuda siz bana bakmayın.
(42 puan) tarafından
İşte benimde kalkıp başka şehire evime gelsin beklentim yok kişiden kişiye değişiyor mesela bnde gönül işi gibi arasın yani işi düşünce ne diye arıyor sun o zaman
tarafından
İşte bu biraz kötü oluyor. İşi düşünce aramak falan bariz kullanılma belirtisi
(42 puan) tarafından
Aynen doğru ne yazık ki herkeste böyle oluyor eşim de benim gibi arar insanları yardımcı olur işe ihtiyacı varsa uğraşır ama karşıdaki lerre zahmet edip arıyayım demez
0 oy
tarafından
Ben en kotu huyumdur aramayani ölsem aramam 
(42 puan) tarafından
Keşke bende öyle olsam
0 oy
tarafından
Ben kimsenin ustune o kadar dusmem valla
tarafından
Sana bisey soyleyim mi yalan iliskiler yerine inan yalnizlik daha guzel benimde hic arkadasim yok ailem uzakta kaynanamlar var ama keske onlarda olmasa 3 5 komsum var disari cikarsak konusuruz o kadar cogunun numaeasi bile yok bugun ust komsu kizina dogum gunu yapcakmis sende gel kalabalik olmayacak diye gitmicem fazla samimiyete gerek yok herkesin dedikodusunu bana yapiyo benimkini de onlara yapiyodur nasil guvencem
(42 puan) tarafından
Ya işte hani yalan bi ilişki de yok liseden arkadaşım ben de kalkıp evime gelsin demiyorum mesela öyle bişey de beklentim de yok arıyor sam sende bi ara gönül işi gibi bu galiba bende takıyorum dedikleri gibi aramasam oda arasın demem en iyisi öyle yapmak
tarafından
Haklisin canim sen yapiyosan karsidan da beklemen kadar normal biswy yok ama belliki o gorusmek istemiyo seninle usteleme o zaman bi cekil bakalim o yaklasacak mi yaklasmazsa zaten hic istemiyodur anlarsin ya da noldu aramayi sormayi kestin diye donerse dersin hwlen ben ariyodum heralde gorusmek istemedi dedim cekildim kusura vakma dersin o laf ona yeter zaten
(42 puan) tarafından
Aynen doğru anlayana yeter birde anlamıyorsa
tarafından
Bunu anlamyan olmaz emin ol anlamamazliktan geliyosa gorusmek istemiyo demektir
0 oy
(206 puan) tarafından
Telefonla konuşmaktan nefret ediyoruumm:) o yüzden beni bilen arkadaşlarım genelde mesaj atar mesajlaşırız acil durum olursa bir şekilde ulaşılıyor zaten ama üzülerek söylüyorum sevmediğim yanlışını gördüğüm insanın telefonunu açmama gibi bir huyum da var malesef sonra mesaj atıyorum görmedim diye :) ama gerçekten Annemlerle filan konuşurken bile daral geliyor ki hususi arkadaşımı arayayım 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 163 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,643 puan) tarafından soruldu
+1 oy
32 cevap 1,006 göst.
21 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Peri123 (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 101 göst.
23 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Nurtopum (696 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 391 göst.
9 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,529 puan) tarafından soruldu

409,104 soru

12,295,571 cevap

38,316 kullanıcı

Kategoriler

...