0 oy
211 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (72 puan) tarafından
Eskiden annemler komsu ablalar hep buluşup lokal yapardıl gırgır şamata şimdi herkes kendi halinde çaya çağıran yook cagırdık gelen yok eski zamanın eskı dostluklarını özlüyor insan

Çalişan komşu ablam var ona da bı şeyler yapıp gidiyorum ama hep ben arayıp müsait misin demekten çekinmeye başladım çokta bunaldım şehirde yabancı olmaktan benim gibi olan var mı

7 Cevaplar

0 oy
(402 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Eskiden annemler bina önünde oturup birinini çağırıp hadi çay yaptım kahve yaptım yada gel oturalım diye çağırırlardı saatlerce otururlardı. 

Bazen biri hamur yoğurur sac böreği yaparlardı binanın yanında bahçemiz vardı çoluk çocuk yerdik. Herkes doğal kimse kimsenin eşyasına değil hoş sohbetine eğlencesine bakardı. Şimdi gurbetteyim ilk oturduğum binada evet vardı yine hadi kahve içelim diyorduk ama yapmacık geliyodu bana bir gösteriş takı toka tabak yarışı bide kültürler farklı biz daha iç Anadolu onlar batı. Hiç bana göre şeyler değil. Şimdi oturduğum bina kim kime hiç kimse birinini bile tanımıyor bence. Özlüyorum annemin binasını 
-Reklam-
0 oy
(2,126 puan) tarafından
Ya evet katılıyorum maalesef
(72 puan) tarafından
Siz peki bu konuda ilk adımı attınız mı
(2,126 puan) tarafından
Yok atmadm aslında kimseyle gorusmuyorum bu yüzden
0 oy
(7,185 puan) tarafından
Bizde hala o günler devam birimiz 1 gün perdesini açmasa ararız ararlar hayırdır hastamısın diye 4 gün rahatsızdım yattım soframda yemek sayısı 5 6 çeşitten az olmadı her yemek yapan 2 tabak fazla yapmıştı  Allah razı olsun komşularımdan 
(72 puan) tarafından
Ne güzel kıymet bilmek
0 oy
(3,900 puan) tarafından
Ben adım atsam çoğuyla görüşürüz ama artık ortam güzel değil ki. Bana uymuyor maalesef. Uyumlu olduğumuz bir tane var o da çok haşır neşir olmayı sevmez ben de arada çağırırım. En iyisi kendine yetmeyi öğrenmek. Bazen çok iyi geliyor ama yok diye üzülmeye de değmez
(72 puan) tarafından
Mesafe önemli tabi ama ev çocuklar başka ortam insan yüzüde istiyor insan
0 oy
(2,842 puan) tarafından

Bizim burada da devam ediyor, yazın falan hep binanın önünde hanımlar ama ben insan sevmiyorum sanırım hiç katılmak istemiyorum evim yuvam huzurlu geliyor :D Aylarca evden çıkmasam kimseyi aramaz içim ailemden başka :D

0 oy
(1,442 puan) tarafından
Bizde de bu durum var bı komşum var ama onlarda izinde onlada hergun hergun cagiramaz bende cagiramam mesela bugün eşim göreve gitti ama kimsenin haberi yok bayılsak birşey ollsa kimse bilmeyecek gurbet zor ekstra insansizlik dahada zor 
0 oy
(1,948 puan) tarafından
Cagran olursa giderim ben köy ağzıyla konuşurum İstanbul Türkçesi pek kullanmam kelimeleri kısaltır inceltmem yoremiz neyse öyle kinusururum bakdim karsindaki dilini kıra kıra konuşur kibir sezerim kendimle başbaşa kalmayı tercih ederim.kafa dengi yok napicaksin:)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 222 göst.
16 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Esmer ghh (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 174 göst.
+1 oy
9 cevap 211 göst.
0 oy
5 cevap 211 göst.
7 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mervem (31 puan) tarafından soruldu

411,350 soru