0 oy
338 göst.
Diğer kategorisinde (6,159 puan) tarafından

image

gecen bir kaç parça lahana dolması üzerine koydum tadı çok güzel oldu pilavın ustunede bir iki küçük parça koydum bakalım nasıl olacak blmiyorum normalde hangi yemeklere konulur siz hangi yemeklere kullanıyorsunuz?

13 Cevaplar

+1 oy
(1,065 puan) tarafından
Bu şekilde olmaz kı bu bidebkanlı kanlı mıdem kalktı ya

Ilk hayvandan cıktıgında kanlı yerlerı temizlenir güzelce sonra dolaba atılır bı ıkı saat yarı donmuş haldeyken çıkarır küp küp doğrar tencereye alırsın

 Eridikçe yagını salar kıkırdagı kalır onu yagın ıcınden alırsın ıyıce kızarınca (kıkırdagı poğaça hamur ısıne vs kullanabılırsın ekmek arası da yıyebılırsın güzel olur ) 

Sonra bu yagı fırın tepsilerınr dökersın donmaya bırakırsın dönünce kek keser gibi kare kare keser buzdolabı posetıne koyarsın bır yemeklik ıhtıyac halinde çıkarır kullanırsın 

Dırek bu sekılde kullanılmaz 
(6,159 puan) tarafından
Ben pek analamam bide bişey soracağım smdi birkaç saat dezgahta dursa küp küp kesip yikasam poşetlere koysam o şekil olmuyormu illa ertimemmi lazım tencerede
(1,065 puan) tarafından
Erıtmezsen her koydugun yemekten gerı almak zorunda kalırsın kalanını tamamen erımez cunku
(16,109 puan) tarafından
Bak tam arkadaşın dediği gibi yaptım ben. Aşağiya foto ekliyorum. Çok pratik oluyor böyle.
(6,159 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim arkadşlarim smdi bı güzel yikarim küp küp doğrayıp tencerede eritecem tepsiye döküp donacak küp küp kesip buzluğa atacam dimi öyle yani bı bakayım öyle yapayim
(16,109 puan) tarafından
Tepsiye dökerken tel süzgeçten geçiriyorum ben. İçinde hiç tanesi kalmasın.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kıymaya ekliyorum ben muhteşem oluyor 
tarafından
Mesela etli yemekler yaparken fasülye nohut falan kuşbaşı et ile beraber kuyruk yağını da doğra kavur sonra çıkarırsın içinden oda lezzet verir
(6,159 puan) tarafından
AA oylemi şuan kuru fasulye yaptım smdi iki üç parça ekledim snra cikarlyor dimi lezzet vermek için koyiyoriz
tarafından
Evet canım lezzet vermek için.
tarafından
Piştikten sonra çıkarırsın
(6,159 puan) tarafından
Saol cnm öyle yapım çıkarıp çöp oluyor dimi
tarafından
Evet canım
0 oy
(1,051 puan) tarafından
Sarma kuru fasulye patates sulusu sulu yemklere 
(6,159 puan) tarafından
Eriyormu o yoksa snra cikaryoruzmuyuz snra
0 oy
(4,582 puan) tarafından
Kıymalı böreğe bile kavuruyorlar. Kavurma için önce kavurabilirsin bütün dolmalara da olur 
(6,159 puan) tarafından
Kavurulup yeniliyormu
(4,582 puan) tarafından
Kıymalı börek için kıyma gibi çektirip ya da rendeleyip kıymadan önce biraz kavrulabilir. Kavurma için de yine minik doğrayıp etten önce biraz kavurursun hafif erir tadını sevdiyseniz yenilir de ben iyi kavrulduktan sonra severim tadını. Etli yemeklere de koyuyorlar damak tadınıza göre değişir
(6,159 puan) tarafından
Çorbalara falan gryormu peki
(4,582 puan) tarafından
Onu hiç denemedim
0 oy
tarafından
kaynanam bunu kebap niyetine yer, ben ağzıma sürmem :) 
(6,159 puan) tarafından
Bende yemem ya eşim kavurmasini yer
0 oy
(4,605 puan) tarafından
Sulu yemeklerin hepsini çok lezzetli yapıyor güveçte çok lezzetli oluyor 
(6,159 puan) tarafından
Yeniliyor mu kiz
0 oy
(958 puan) tarafından
Canım ben genellikle her sulu türlü yapacağım yemeklerde kullanırım ilk küp küp keserim sonra dan et ekler kavururum sonra patates yada taze fasulye eklerim süper olur yani 
(6,159 puan) tarafından
Yıkayıp küp.kup mu doğrayım.nasil yapayim
(958 puan) tarafından
Evet canım yika ilk başta sonra küp küp dogra temcerede biraz kızart kısık ateşte sonra uzerine et ekle ondan sonra yine biraz kavurduktan sonrs istedigin sebzeleri ekleyebilirsin ben kuyruk yağını bu şekilde degerlendiriyorum
0 oy
(16,109 puan) tarafından

Böyle zor olur eritip kullan. Dondurucuda hazir oluyor.

image


(16,109 puan) tarafından
Zaten senin yorumu görüp artiladim hemen. Böyle iyi oluyor. Hemde yağ paraçasi falan olmayınca çocuklarda tiksinmeden yiyorlar.
(1,065 puan) tarafından
Aynen canım dıger sekılde kanlı ve dolaba da sokmam şahsen yemeğe hayatta katmam
(6,159 puan) tarafından
Ne güzel tereyağ gbi oluyor smdi benim hepsini eritmem mi lazim
(1,065 puan) tarafından
Aynen doğra at tencere altını kıs erısın yavaş yavaş yakma ama kırkındak olacak ıcınde yagını saldıkca onları al sonra yagın hazır bır tepsıye dök soğusun donsun
(6,159 puan) tarafından
Öylemii sert olanlarında atayım bunun gbi olacak dimi istedgim yemeğe atarim
0 oy
(1,081 puan) tarafından
Bunu eritin derin bi tencerede tamamen sonra bi saklama kabına alın tereyağ gibi her yemeğe ekleyin çok güzel olur ister dondurucu da ister normal dolapta saklayın ben hep öyle yapıyorum 
(6,159 puan) tarafından
Yıkayıp eriticem dimi
(1,081 puan) tarafından
Koyarken yıkayıp koyduysanız yıkamaya gerek yok biraz çözülsün yeter
(6,159 puan) tarafından
Yok hiç yikamadim kadın bna verdi
(1,081 puan) tarafından
O zaman çözülsün buzu yıkayın eritin öyle daha iyi olur
0 oy
(5,893 puan) tarafından
Canım yukardaki yorum anlatmış zaten ektıra ekleyeceğim şey annem yaptı geçen bana erittikten sonra küçük yoğurt kovasına dök bir su oarfağı kadar da sıvı yağ dök karıştır at dolaba sonra kaşık kaşık yemeklere ekle dolmaya dün kullandım mükemmel di 
0 oy
(706 puan) tarafından
Brn kıyma gibi çektirip kullanıyorum yapıcağım yemeğe göre ekliyorum etime 
0 oy
(140 puan) tarafından
Zararlı yemeyin sağlık acidan 
(1,065 puan) tarafından
Yok artık :D neymıs zararı tam olarak
0 oy
tarafından
Saç tavada babam küçük küçük doğrayıp eritir mükemmel olur. Güveçte yeriz biz dolmaya kuru fasulye girer

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 48 göst.
+1 oy
2 cevap 64 göst.
0 oy
4 cevap 69 göst.
1 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde linaaras (1,405 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 167 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,439,757 soru

23,670,014 cevap

309,515 kullanıcı

...