0 oy
278 göst.
Diğer kategorisinde (5,965 puan) tarafından

image

gecen bir kaç parça lahana dolması üzerine koydum tadı çok güzel oldu pilavın ustunede bir iki küçük parça koydum bakalım nasıl olacak blmiyorum normalde hangi yemeklere konulur siz hangi yemeklere kullanıyorsunuz?

13 Cevaplar

+1 oy
(1,061 puan) tarafından
Bu şekilde olmaz kı bu bidebkanlı kanlı mıdem kalktı ya

Ilk hayvandan cıktıgında kanlı yerlerı temizlenir güzelce sonra dolaba atılır bı ıkı saat yarı donmuş haldeyken çıkarır küp küp doğrar tencereye alırsın

Eridikçe yagını salar kıkırdagı kalır onu yagın ıcınden alırsın ıyıce kızarınca (kıkırdagı poğaça hamur ısıne vs kullanabılırsın ekmek arası da yıyebılırsın güzel olur ) 

Sonra bu yagı fırın tepsilerınr dökersın donmaya bırakırsın dönünce kek keser gibi kare kare keser buzdolabı posetıne koyarsın bır yemeklik ıhtıyac halinde çıkarır kullanırsın 

Dırek bu sekılde kullanılmaz 
(5,965 puan) tarafından
Ben pek analamam bide bişey soracağım smdi birkaç saat dezgahta dursa küp küp kesip yikasam poşetlere koysam o şekil olmuyormu illa ertimemmi lazım tencerede
(1,061 puan) tarafından
Erıtmezsen her koydugun yemekten gerı almak zorunda kalırsın kalanını tamamen erımez cunku
(15,629 puan) tarafından
Bak tam arkadaşın dediği gibi yaptım ben. Aşağiya foto ekliyorum. Çok pratik oluyor böyle.
(5,965 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim arkadşlarim smdi bı güzel yikarim küp küp doğrayıp tencerede eritecem tepsiye döküp donacak küp küp kesip buzluğa atacam dimi öyle yani bı bakayım öyle yapayim
(15,629 puan) tarafından
Tepsiye dökerken tel süzgeçten geçiriyorum ben. İçinde hiç tanesi kalmasın.
-Reklam-
0 oy
(1,618 puan) tarafından
Kıymaya ekliyorum ben muhteşem oluyor 
(5,965 puan) tarafından
AA oylemi şuan kuru fasulye yaptım smdi iki üç parça ekledim snra cikarlyor dimi lezzet vermek için koyiyoriz
(1,618 puan) tarafından
Evet canım lezzet vermek için.
(1,618 puan) tarafından
Piştikten sonra çıkarırsın
(5,965 puan) tarafından
Saol cnm öyle yapım çıkarıp çöp oluyor dimi
(1,618 puan) tarafından
Evet canım
0 oy
(987 puan) tarafından
Sarma kuru fasulye patates sulusu sulu yemklere 
(5,965 puan) tarafından
Eriyormu o yoksa snra cikaryoruzmuyuz snra
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Kıymalı böreğe bile kavuruyorlar. Kavurma için önce kavurabilirsin bütün dolmalara da olur 
(5,965 puan) tarafından
Kavurulup yeniliyormu
(3,187 puan) tarafından
Kıymalı börek için kıyma gibi çektirip ya da rendeleyip kıymadan önce biraz kavrulabilir. Kavurma için de yine minik doğrayıp etten önce biraz kavurursun hafif erir tadını sevdiyseniz yenilir de ben iyi kavrulduktan sonra severim tadını. Etli yemeklere de koyuyorlar damak tadınıza göre değişir
(5,965 puan) tarafından
Çorbalara falan gryormu peki
(3,187 puan) tarafından
Onu hiç denemedim
0 oy
(12,615 puan) tarafından
kaynanam bunu kebap niyetine yer, ben ağzıma sürmem :) 
(5,965 puan) tarafından
Bende yemem ya eşim kavurmasini yer
0 oy
(4,287 puan) tarafından
Sulu yemeklerin hepsini çok lezzetli yapıyor güveçte çok lezzetli oluyor 
(5,965 puan) tarafından
Yeniliyor mu kiz
0 oy
(923 puan) tarafından
Canım ben genellikle her sulu türlü yapacağım yemeklerde kullanırım ilk küp küp keserim sonra dan et ekler kavururum sonra patates yada taze fasulye eklerim süper olur yani 
(5,965 puan) tarafından
Yıkayıp küp.kup mu doğrayım.nasil yapayim
(923 puan) tarafından
Evet canım yika ilk başta sonra küp küp dogra temcerede biraz kızart kısık ateşte sonra uzerine et ekle ondan sonra yine biraz kavurduktan sonrs istedigin sebzeleri ekleyebilirsin ben kuyruk yağını bu şekilde degerlendiriyorum
0 oy
(15,629 puan) tarafından

Böyle zor olur eritip kullan. Dondurucuda hazir oluyor.

image

(1,061 puan) tarafından
Bende böyle yapıyorım canım uzun uzun anlattım evde olsam foto atardım ama evde değilim şuan :)
(15,629 puan) tarafından
Zaten senin yorumu görüp artiladim hemen. Böyle iyi oluyor. Hemde yağ paraçasi falan olmayınca çocuklarda tiksinmeden yiyorlar.
(1,061 puan) tarafından
Aynen canım dıger sekılde kanlı ve dolaba da sokmam şahsen yemeğe hayatta katmam
(5,965 puan) tarafından
Ne güzel tereyağ gbi oluyor smdi benim hepsini eritmem mi lazim
(1,061 puan) tarafından
Aynen doğra at tencere altını kıs erısın yavaş yavaş yakma ama kırkındak olacak ıcınde yagını saldıkca onları al sonra yagın hazır bır tepsıye dök soğusun donsun
(5,965 puan) tarafından
Öylemii sert olanlarında atayım bunun gbi olacak dimi istedgim yemeğe atarim
0 oy
(912 puan) tarafından
Bunu eritin derin bi tencerede tamamen sonra bi saklama kabına alın tereyağ gibi her yemeğe ekleyin çok güzel olur ister dondurucu da ister normal dolapta saklayın ben hep öyle yapıyorum 
(5,965 puan) tarafından
Yıkayıp eriticem dimi
(912 puan) tarafından
Koyarken yıkayıp koyduysanız yıkamaya gerek yok biraz çözülsün yeter
(5,965 puan) tarafından
Yok hiç yikamadim kadın bna verdi
(912 puan) tarafından
O zaman çözülsün buzu yıkayın eritin öyle daha iyi olur
0 oy
(5,624 puan) tarafından
Canım yukardaki yorum anlatmış zaten ektıra ekleyeceğim şey annem yaptı geçen bana erittikten sonra küçük yoğurt kovasına dök bir su oarfağı kadar da sıvı yağ dök karıştır at dolaba sonra kaşık kaşık yemeklere ekle dolmaya dün kullandım mükemmel di 
0 oy
(699 puan) tarafından
Brn kıyma gibi çektirip kullanıyorum yapıcağım yemeğe göre ekliyorum etime 
0 oy
(142 puan) tarafından
Zararlı yemeyin sağlık acidan 
(1,061 puan) tarafından
Yok artık :D neymıs zararı tam olarak
0 oy
tarafından
Saç tavada babam küçük küçük doğrayıp eritir mükemmel olur. Güveçte yeriz biz dolmaya kuru fasulye girer

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 17 göst.
+1 oy
2 cevap 57 göst.
0 oy
4 cevap 64 göst.
1 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde linaaras (1,404 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 118 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,432 soru

12,271,534 cevap

37,605 kullanıcı

Kategoriler

...