0 oy
385 göst.
Aile kategorisinde (292 puan) tarafından
Eşim beni 10 günlüğüne memleketime bıraktı. Buradan 3 saat bizim köy. Ailem çocuğumla ilgilenirken ben de kitap okudum. Kitapları kütüphaneden aldım. Kitap okumayı çok seviyorum ama çocuktan vakit olmuyordu. 

Sonra döndük. Biz şehir dışında bir yerde yaşıyoruz. Ulaşım yok. Minibüs yok. Sadece kendi aracimizla şehre gidebiliyoruz. Bulunduğum yerde sadece lojman apartmanları var. Başka bir şey de yok. Pazara gitmişken kitaplarin teslim tarihi geçmiş onu da verip geçelim dedim. 

Eşim de birden "isteğin bitmiyor ya bıktım artik" dedi. 

Şok oldum. Gerçekten ne diyeceğimi bilemedim. Kendimi haklı çıkarmak için olayı farklı anlatmıyorum. Öncesinde bir kavga vs olmamıştı. Burada herkes bana haklısın dese ne olacak ki

Dedim "ne istedim ki benden ya zaten pazara gideceğiz bırakır geçeriz demistim" 

"Surekli bir şeyler istiyorsun. Bir gün evde oturalım artık. Zaten okuduğun da yok bana iş çıkarıyorsun" dedi. 

Eşim işe gidiyor ama ben cumadan beri evden çıkmamıştım. 

"Hepsini okudum " dedim "he kesin oyledir" dedi. "Sen bana yalan söylüyorsun mu diyorsun hepsini okudum ben " dedim sesim yukselmisti artık. 

"Surekli bir işin var yordun artık çok tamahkar bir insansın isteğin bitmiyor dedi. 

Ondan sonra sesim yükseldi artık. 

"Keşke senden hiçbir şey istemeyen birini bulsaydın. Var mı bakalım ben de görürdüm. Ne isteğim oldu senden? Asıl keşke isteği bitmeyen birine denk gelseydin ama onu el üstünde tutardin" diye bağırdım. 

"Sesini yükseltip üste çıkıyorsun. Bir laf ettim on gün zehir edersin" dedi. Tartışmamız böyle sürdü. 

Beni en çok üzen ben isteği olan insan değilim. 

Benim evimde moda olan hiçbir şey yok. Hiçbirini istemedim. Ne robot süpürge ne dök süpürge ne airfryer falan. 

İnanın iki yıldır kışlık bir şey almıyorum. Sadece 2022 kışında hamileydim ve dar geldiği için bir iki şey almıştım. 

Bir de geçen ay iki kazak aldım. Tanesi 350 lira. Kendime daha pahalı bir şey almiyorum. 

Normalde çalışıyorum ama çocuktan dolayı ara verdim. Seneye dönüyorum ise. O yüzden dara sokmamak için çok fazla şey de aldırmıyorum. 

Sehir merkezinden uzak olunca bazen günlerce evden çıkmıyorum. Arada bir merkeze götürsün istiyorum ayda bir iki ayda bir de memleketime. Bu kadar. 

Ne istiyormusum da gözüne batmış bilmiyorum. 

Kalbim o kadar kırık ki anlatamam. Benim de bir sürü hevesim var. Kadin olarak almak istediğim şeyler oluyor. Zorlanmasin diye istemiyorum. O zaman da "keşke bir sürü şey aldirsan ama sadece sussan sesini kessen" tarzı daha kırıcı şeyler söylüyor. 

Şu an konuşmuyoruz. Özür vs olmayacağına eminim. Kendini haklı görüyor. Görsün. Ama ben ne yaptığımı bilsem tamam suçluyum diyeceğim. Zaten eninde sonunda hiçbir şey olmamış gibi davranmam gerekecek. 

Telefonum ucuz. Her şeyin en uçuşunu aldım kendime. En ucuz gelinliği en ucuz düğün salonunu en ucuz mobilyaları en ucuz kıyafetleri. Şıkır şıkır giyinmek herkese hava atmak isterdim her şeyim marka olsun girdiğim bir ortamda ezilmeyeyim isterdim ben de ama kocam zorlanmasin dedim. 

Sonunda ne oldu? Tamahkar isteği bitmeyen kadın ilan edildim. 

Hak etmiyorlar. Asla etmiyorlar. Bu lafları keşke istediğim her şeyi alıp ona borca harca sokup da duysaydim. En azından hak ettim derdim. 

16 Cevaplar

+1 oy
(72 puan) tarafından
Bende senin gibi kitap okumasını çok seviyorum belkide bu hayattaki tek lüksüm kitaplarım. Seninde öyle eşinin sana karşı davranışı çok yanlış kırılmakta haklısın ikinizinde sinirleri gerilmiş sana tavsiyem eşin de sakinleşip keyfi yerinde olduğu bir gün oturup ona kalbinin ne kadar kırıldığını hobin olan birşeye saygı duymasını beklediğini söylemelisin 
(292 puan) tarafından
Benim de tek lüksüm kitaplar ona da her zaman vakit bulamıyorum. Kendim alsam parayla 200 lira. Ne gerek var. Kutuphane ne güne duruyor. Ama ona da bunu yaptı.  Artık daha istemem.
(72 puan) tarafından
Aslında yazdığın şeyde bile eşini ve gelirinizi düşünüyorsun çok fedakarsın ben hepsini satın alıyorum mesela kitaplık için keşke eşin bu yaptıklarının kıymetini bilse ama bu kadar da düşünme herşeyi canım al ver giy ye iç ailenin içinde belkide en çok sen hak ediyorsun bunu
-Reklam-
0 oy
(4,118 puan) tarafından
Herseyin ucuzu herseyin uygunu derken karsidaki insan sana verdigi degeri de ucuz ve az veriyo. Cunku bi kere sen kendine layik gormuyosun gibi gorunuyo dıştan bakinca.Tamam soyup sogana cevirmek de hos degil ama en azından dillendirmeyeceksin bu uygunmus bu ucuzmus bunu alalim diye. İstedigini al begendigini al uygun diye degil. Bunu oncelikle kendine yapma. 
(292 puan) tarafından
Yapıyorum maalesef. Bazen şunu alalım diyor şurada daha uygun diyorum. Ama gerçekten öyleymiş. Sen daha ucuzu dedikçe o daha azına layık görüyor seni. O
(2,133 puan) tarafından
Katiliyorum
0 oy
(272 puan) tarafından
Hep öyle oluyor gerçekten bişey istemeyene bu etiketi yapıştırıyorlar. Ve neden biz kadınların gözü görmüyor evlendikten sonra açılıyor. Bence biraz geri çek kendini kavga etmemeye çalış sessiz beklemede kal anlar 
(292 puan) tarafından
Konuşmuyorum. Ama anlamaz umudum yok. Her konuda kendini haklı görür. Bir de ben hep küslük uzamasın diye konuları kapattığım için gerek de görmüyor artık nasılsa hiçbir şey olamamış gibi devam ediyorum. Hiçbir şey istemeyince en küçük isteğin gözüne batiyormus bunu anladım. Eskiden bilseydim her şeyin en güzelini isterdim aklıma geleni alirdim en azından benim içimde kalmazdı
0 oy
(3,462 puan) tarafından
Biz hic bir zaman zengin degildik..orta iste her kes gibi..ama babam her ay anneme para veriyordu ayrica ki gidip bize ve annem kendisine kiyafetler istediklerimizi alalım diye..

Annem bana hep derdi..nasıl öğretirsen eşini öyle gider ..kadının haklarını ödemesi gerek eşin diye..benim eşim de zengin biri degil..ama evlendigimden beri her istediğimi aliyor bana ..ilk zamanlar onu zora sokmayim diyordum..ama sonra fikrim degisti..cunki boyle olmak gerek

Bak sen artık onu öyle oyretmişsin o yuzden bu davranislari
(292 puan) tarafından
Çok haklısın. Böylesine alisti. Çünkü evlenmeden önce gak desem alma modundaydi. Herkese beni överdi kanaatkar azla yetiniyor beni asla zora sokmuyor diye.  Ne değişti de istekleri bitmiyor oldum bilmiyorum
0 oy
tarafından
Canım suç sende değil suç tamamen kocanda. Kıymet bilmiyor 
(292 puan) tarafından
Kıymet bilmeyene elden ne gelir ki
0 oy
(5,655 puan) tarafından
isteyebilirsin de . kocamdan istemicem

de karsi komsi aysel tuzenin kocasindan mi isticem misal yani. ha bole aldirmaz harcamazsan  uste vikarlar derdin ne misal cocukluymuasun robot supurge eli ayagi insanin .  atiyorum artik farz gibi bisey eve. istesen ne istemesen ne yani sonucta ozaman kocam ccklara bakacak . madem ulasim otobus yoksa sen gdip ehliyetin yoksa ehliyat alacaksin. bir isin olunca essek gibi oturup evinde cocuguna bakacak . sende kendi isini kendin goreceksin. guzerhah degistirmek okadar zoruna gdiyorsa kendi gizergahini kendin belirleyip kendin gideceksin tamah etmiceksin esine
0 oy
(1,089 puan) tarafından
Almalısın canım aşırı fedakarlık hep fazla vefasızlık getirir.onceden bende öyleydi şimdi arabada iki bebeği bırakıyorum kuaförüne gidiyorum pazardan eksikkleride almışken kendime her ay fiks etek penye 2 tane alırım bı yere giderken giyerim kendinden ne kadar versen vermeseydioluyor yeri gelir parçacı olursun aman harca kendine kendini mutlu edki insanlar seni mutsuzla terbiye edemesin eşin dahil
0 oy
(1,428 puan) tarafından
Olaydan bağımsız olarak söylüyorum yazı üslubun çok güzel ve akıcı. Öyküleme gibi yazmışsın  :)  bence bir şeyin sinirini senden çıkarmış gibi geldi bana.
0 oy
(232 puan) tarafından
Geç değil canım madem öyle de böyle de adın çıkmış bi kere yap da bari hakkını ver duyduklarının
0 oy
(3,061 puan) tarafından
Benzer yollardan geçtim. Kesin bir dille söylüyorum asla en ucuzunu alayım aman zora sokmayayım diye düşünmeyeceksin. Gidiyorum kendime 3 binlik babet alıyorum.Gereksiz para harcamıyorum ama ihtiyacım olan şeyin iyisinden alıyorum paraysa para valla benden değerli değil. Robotum var şimdi de dyson Alicam. Gerek var mı diyor bana. Dedim gerek yok ama hayatımı kolaylaştıracak o yüzden alicaz. Madem eline iş sürmüyor dediklerimi yapacak. Laf mı söylüyor he deyip geçiyorum. Cocuk konusunda beni çok bunaltiyordu. Yelegini giymemiş yemeğini yememiş falan filan. Ben de laf söylemesin diye gerek görmesem de yaptırmaya  çalışırdım. Simdi yelegini giymemiş diyor he ev sicak diyorum takmıyorum dediklerini bazen hayir oyle değil diyorum bazen he deyip geçiyorum. 
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Normalde bu karakterde biri değilde belki dardadir zordadir aklı falan karışıktır erkekler öyle zamanlarda sacmalayabiliyorlar
0 oy
(4,554 puan) tarafından
Zaten kendin de demişsin kendide farkındasın yaranilmıyor kimse madalya vermiyor teşekkür etmiyor kıymet vermiyor
0 oy
(3,795 puan) tarafından
Bak sen kendinden çaldıklarını, esin vermek istemeyince üzülüyorsun. örnek ellerin için  bir nivea krem aylik alıyor olman kendin icin en başından itibaren (pahalı olanlardan bahsetmiyorum bile ) eşine senin ihtiyacın olarak kodlanir o markete sen gitmesen bile o krem market poşetini içinde olur.

Denge diye birsey,  en ucuzu yada hiç fark etmez sen kendi önceliklerini unutursan herkes senin önceliklerini unutur.Sen aman bir şey  istemeyeyim dersen, 2 tane  istediğinde ayda yılda bir istedi olmaz ne çok şey istiyor olur.

Bu yazdıklarım har vurup harman savunma anlamında değil.

Şimdi sikayet etme zamanı değil, kendine önceliklerine insanı ihtiyaçlarına sen saygı duyacaksın ki ,karsi tarafta senin için kıymetli olduğunu bilsin ona göre sekil alsın.

Bundan sonra dengede kalma uğruna önce kendini değiştirirsen ,esinde birbsure sonra sen hiç birsey yapmadan değişir.
(3,795 puan) tarafından
Fazla fedakarlık bir süre sonra yapmasaydın olur milyonlarca örneği var sakın unutma ama illa ben o kitlede kalacagim diyorsan uzulmenin de bir anlami yok kendini feda ederek yasamayi seciyorsun demektir,zorlama kendini akışa birak ..
0 oy
(18,416 puan) tarafından
Eşin saçmalamış. Bazen benim eşim de beni böyle sinir eder. Kendine hicbisey almaz. Benim de almamami bekler. Bana ne ben alırım . Kendi de alsın istediklerini. Sen de bundan sonra bişey istemem dersen eşin amacına ulaşmış olur. Hayat kırılgan insanlar için çok zor. Bazen de senin Kirman gerekiyor. Umursama. O öyle dediği zaman evet ihtiyaçlarım var Alacagim. Evet kitap okumayı seviyorum. İsteklerim var de. Ama var ya bunu sakın bir şekilde soyleyebilsek o zaman etkili oluyor asıl. Ben de dayanamayıp patlayiveriyorum bazen. Bu sefer eşim pusup kalıyor. Ama en iyisi o sana bı laf mı söyledi sakin kalıp sakin cevap verdiğin zaman kabullenmeleri daha kolay oluyor. Bence bı dene 
0 oy
(10,370 puan) tarafından
Canim fedakarlik hakedene yapilir inan brnde senin gibiyim taa nisanliyken 2 parca kiyafet almistim gecen seneye kadar almadim 2 3 sene corap bile almadim kendime araya hamilelik girdi o zaman 2 kazak aldim gelmiyodu cunku hic bisey gecen sene de bi kac bisey aldim ama butun sectiklerim hep uygun olanlar bin tlyi gecmedi gecensene aldiklarim mesela yillardi ayni ayakkadi mont 18 yasimda aldigim montu giyiyorum mesela disari ciksak magazalara bakmam bile bisey hosuma gider aklim kalir diye esimin durumunu biliyorum cunku maasi zor gertiriyoruz nasil isteyim komsular anlatiyolar bu al su kadar aldim bu kadar aldim diye tesettur degismis farkinda degilim biz aylik alisverise gideriz esim izin gunlrinde hic evde durmaz illaki bi eksik cikar her izninde en az 3 kere disari cikar o da soyleniyo ama yoruldum diye soyleniyo baska bisey degil benim yaptiklarimin farkinda seninki farkinda degil yaptigini normal hatta fazla goruyo o yuzden bence yapma iste alsin 
0 oy
(13,077 puan) tarafından
Cok uzindu okuyamadım ama neyi az istersek maalesef bi isteğimiz göze görülüyor arabayı öğren ve kendi işini görmeyi dene canım 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 371 göst.
29 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (878 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 474 göst.
20 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 1,157 göst.
13 Haziran 2020 Aile kategorisinde Arwen95 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 55 göst.