+1 oy
1,293 göst.
Diğer kategorisinde (393 puan) tarafından
Kızlar bugün eşimin arkadaşları eşleriyle birlikte bebek görmeye geldiler iki arkadaşı ikide hanımlar ve toplam 5 çocuk eşimi aradılar 1 saate geliriz dediler 15 dkya geldiler kek yapıcaktım yetiştiremedim bende evde olan gofret fındık falan koydum dolapta bir hazırlığımda yoktu bebeğim küçük yapamıyorum çay koydum odaya hirdiğimde birşeyler fısıldaşıyorladı hemen sustular tek duyduğum bu kadarmı yani oldu ve çay içmediler birer yudum aldılar koyduklarıma dokunmadılar bile bende hem üzüldüm hem sinirlendim ama belli etmedim sonra çocuklar bebeğimle oynamaya başladılar biri parmağını gözüne sokmaya çalışıyordu uzaklaştırdım sonra canını sıkacak şeyler yapıyorlardı anneleri hiçbişey demedi onlarda çocuk sonuçta istemeden zarar verebilirler bebeğime bebeğimi kucağıma aldım ama bir süre sonra bırakıp mutfağa gittim geldiğimde çocuklardan biri bebeğimi kucağıma almaya çalışıyordu ve beli büküldü bir anda panikle kucağıma aldım ve çocuğu hafifçe ittirdim bunun üzerine biz gidelim diyip kaltılar ayıpmı etyim bilmiyorum biraz kötü oldum nasıl telafi edebilirim kızlar

53 Cevaplar

+1 oy
(2,637 puan) tarafından
Hiçte ayıp olmamış valla çocuklarına bakmaları gerekir dediğiniz gibi onlarda çocuk ama zarar verdikten sonra tepki verseydiniz ne önemi kalırdı
(393 puan) tarafından
Aynen öyle ittirdiğim çocuğa üzüldüm bende
-Reklam-
+1 oy
(2,129 puan) tarafından
Böyle misafir gelicegi zaman ben bebeğimi guzelcene giydirip besigine koyar emzirir yatirirdim gazida cikinca uyanmazdi kapiyida kitlerdim gorup çıkarlardı rahatsız etmeden dokunmadan ben iki çocuğumda ilk 2 ay kolay kolay elletmedim anneme bile dokundurtmadm bir şey olur diye  olması gereken bu insnalarin yeni doğan çocukla aynı ortamda pek fazla durmaması lagzim fikrimce iki üç ay insanlara alışana kadar bebekte tedirgin olur ve aynı ortamda nefes alıp vermek bebekle hoş olmuyo salgın da varken sen yanlış yapmamissin ama hiç mi dusunmediniz 5 çocuğu kabul ederken evinize ses yaparlar bebeği rahatsız ederler diye bilemedim doğrusu anneside bakmamis cocuguda kattirmaniz olmamış yüksek bir sesle uyarabilordiniz anneside bakardi belki ya fark mi etmedi ki o an annesi çocuğun 
(393 puan) tarafından
Beş çocuklu olduklarını bilmiyordum ilk defa tanıdım kendilerini ve bana gelelimmi diye sormadılar yoldayız geliyoruz dediler zaten ilk geldilkerinde bebeğim yatak odasında beşikte uyuyordu çocuklarda yanına doluştular bende gözümün önünde olsun diye yanıma aldım annelerde bas bayaa çocuklara sahip çıkmadılar
(2,129 puan) tarafından
Ya anladm cnm çok üzüldüm senin için ama takma tamam mı sütünü etkiler Allah korusun boşver olmuş bitmiş ama onların saygısızlığı o zaman hepsi asla umursama bir daha da görüşme
+1 oy
(840 puan) tarafından
Bence Sen degil onlar ayip mi ettik diye dusunmeli Sen dogru olani yapmissin asil hata onlarda cocuklar bilmeden zarar verebilirler onlarin Anne olarak cocuklarina ship cikmasi gerekirdi Kucagina almaya calisirken cocugun kayip dusebilirdi de allah korusun. Bosver en iyisini yapmissin eaten boyle insanlar mumkunse kimsenin evine gitmesin
(393 puan) tarafından
Ayy keşkee ne bana ne bir başkasına
+1 oy
(1,097 puan) tarafından
Sen bebeğini düşünmüşsün ben daha sert çıkardım böyle bir şey başıma gelse. Bebek görmeye gelenler neden bir hazırlık bekliyor anlamıyorum. Bir şey bekleyeceğine kek kurabiyeyi kendileri getirseydiler ya. Bir de dedikodunuzu yapmışlsr sanırım. Böyle insanlardan uzak durun. Kafaya takmaya değmez hiç
(393 puan) tarafından
Bundan sonra kalsın valla bebek görmeleri hediyeleride kendilerinin olsun
(1,097 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(12,712 puan) tarafından

Kimse kusura bakmasın da biraz daha ileri gitseler gitseniz iyi olcak sanki der kibarca kovardim bile bu ne böyle 

(393 puan) tarafından
Bu cesarer yok bende ama iyi yapıyorsun isterdim böyle olmayı
0 oy
(705 puan) tarafından
Sen yine sakin kalmışsın bence ben daha kötü şeyler diyebilirdim yani gelmezlerse gelmesinler canları sıkılırsa sıkılsın daha geçenlerde duymadık mı down sendromlu bir çocuk bebeği aşağı atmıştı sen üzüleceğini onlar üzülsün boş ver
(393 puan) tarafından
Ayy bunu yeni burda duydum daha çok korktum Allah korusun
(705 puan) tarafından
İnsan neler duyuyor canım ben kendi öz yeğenlerime emanet edemiyorum hiç biride oğlum yapma dememişmi ben olsam eşime kızardım direk sen niye bakmıyorsun diye
0 oy
(24 puan) tarafından
Bu gibi durumlarda verilebilecek en güzel cevap şahsen evde yokuz biz uzaktayız keşke haber verseydiniz olurdu sanırım sinirim bozuldu bence hayatinizda böyle insanlar olmasın hiçte kafaya takmayın gorgusuzler sürüsü toplanmış Cat kapı gelmişler bide 
0 oy
(1,158 puan) tarafından
Hiç ye ayıp olmamış ben o şekilde geliyoruz 1 saate diyeni baştan kabul etmiyorum zaten .hele bebek varsa zaten insan musait olamaz hazırlığın olmaz ne bilim yani keyfin olmaz .haa çok çok samimi arkadaşlarımız var onlar gelir ancak öyle hemen geliyoruz deyip onlarda bir kahve içse bile sorun olmaz veya kendileri yardım edip hazırlarız .seninkiler ayıp etmiş hele bebeğe öyle paldır küldür dokunmalari kaldırmaları falan sevmiyorum ben öyle insanları herkes çocuğuna dur yapma demeyi bilmeli. 
(393 puan) tarafından
Haklısın benide mazur görmelilerdi
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Daha gecen kırk gunluk bebegı yedıncı kattan attı downlu kız. Bebegıne elbette gozun gibi bakıcan benım hassasıyetimi göstermeyen bana gelmesin ayrıca lohusaya gelen onlar onlar elleri dolu gelseydi terbiyesizler 
(393 puan) tarafından
Bunu duymamıştım hiç az önce biri daha söyledi şimdi daha çok korktum bir süre evime çocuklu misafir kabul etmem heralde
0 oy
(523 puan) tarafından
Onların dusuncesizligi senin bı suçun yok
(393 puan) tarafından
Haklısın canımm
0 oy
(4,598 puan) tarafından
Bende davet ettim kadınlarla beraber hazırladık sen çocukla zorlanırsın erken geldik dediler bana yardım ettiler çocuklarını bebeğime yanaştırmadılar sevmek istediklerinde annelerinin kucağında sevdiler. Bence sen kendini değilde gelenleri sorgula canım asıl ayıp onların 
(393 puan) tarafından
Bu olması gereken ve en güzeli bence
0 oy
(4,395 puan) tarafından
Birincisi senden bekliceklerine iki bisey yapip getirselerdi. Bebekli insandan 15 dkikada ne bekliyolar acaba?? Ikincisi o mudahale etmiyosa sen mudahale ediceksin bunuda bilicekler. Bence onlar ayip etmis. Ben olsam gorusmem bi daha. Kafana takma.
(393 puan) tarafından
Doğru başta kötü hissetmiştim ama geçti ben birazda arkamdan konuşulmasını pek takarım ama şimdi umrumda değil valla
0 oy
(2,195 puan) tarafından
Öyle kişilerle bir daha görüşmem . 
(393 puan) tarafından
Görüşmem bende akıllandım
0 oy
(141 puan) tarafından
Bisey doycem kardeş terbiyem müsadere etmiyor gelen milkte mecbur değiliz pasta çörek börek yapmak zorunda değilsin bebek görmesi adı ustune bu inş lar boğaza bebek görmek dgl 
(393 puan) tarafından
Bende anlamış değilim birde bu halimle üzdüler beni hadi onu geçtim çocuklarına sahip çıksaydılar keşke
(141 puan) tarafından
Cahil tip kişiler bidaha alma onalri
(393 puan) tarafından
Almam canım sağolasın
0 oy
(499 puan) tarafından
Bı zahmet onlar telafi etsın yeni dogan bebek hep emmek ister sık uyanır gözünün önünden ayıramazın kusarsa bogulma rıskı var. Bişi hazırlayamamış olabilirsin hazır da olsa önlerine bişiler koymussun. 5 cocukla da gidilmez bebek görmeye. Orda dedikodu yapacaklarına cocuklarına göz kulak olsalarmış el kadar bebek zarar verırler diye hiç mi dusunemedıler Allah'ım ya bir daha muhatap olmazdım ben yalnızca kendi emegınle bişiler yapamadıgın için mahcup hissettıgını söyle de belki biraz empatı kurmayı öğrenirler
(393 puan) tarafından
Hiç zannetmiyorum empati yapacaklarını zaten aldım dersimi birdaha tövbe
0 oy
(18,337 puan) tarafından
Yeni çocuklu birinin on beş dakikada sofra dizip sunum yapmasını bekleyen net şuursuzdur. Ben yeğenimi bile oğlumdan koruyorum ablam yengem bir şey diyecek diye değil bebeğe bir zarar gelmesin diye bunu düşünmeyip aval aval bakan insan hayatınızda olmasın. Ayrıca insan bir saate geliyorum dese bile bir buçuk saate gelmeli ki işini yetiştirsin gerçekten çok düşüncesiz ve bencil insanlar ne ne düşündüğünü umursarım ne de tekrar evime davet ederim 
(393 puan) tarafından
Doğru diyorsun boşuna üzdüm kendimi
0 oy
(6,845 puan) tarafından
Ne kdr alttan alsan tepene binecekler boşver onlarda kendilerini ağırdan alsınlar yani
(393 puan) tarafından
Evet evet haklısın benim
0 oy
(2,338 puan) tarafından
Vallaha ayıp olmamış bizde geçen bebek görmeye gittik arkadaşım döndü dedi ki kalkamıyorun yerimden mutfak bura zaten biliyorsunuz kahvenizi çayınızı yapın hiç alınmadık bile olması gereken o lohusa kadına hizmet mi ettireceğiz bide hatta bi ara bebeği kucağıma vermek istedi almadım bile çok küçük daha bu yaşta ben bile korkuyorum bişi olur el çocuğu sonuçta kaldı ki misafir çocuğunun eline oyuncak gibi almaya çalışması nedir ben normalde bebek görmeye karşıyım söyle diyim belli bir aya gelmeden ele avuca sığmadan bence gitmek doğru gelmiyor hem anne psikolojisi için hemde bebek için hastalık var ** var pire var vebal almaya gerek yok kadınada yazık misafir ayağına iş yaptırıp birde beğenmiyorlar sanki altın günü gibi davranıyor millet arkadaş kimse kimseye gitmesin belli bir ay insan yeri geliyor o durumda ailesine tahammül edemiyor
(393 puan) tarafından
Valla ne güzel demişsin canım epey bir süre kabuk etmiycem kimseyi
(2,338 puan) tarafından
Aynen canım yazık sana eziyet yoruluyorsun birde olanların stresini yaşıyorsun üstüne çocuk hastalansa tecrübe sahibi değilsin burnundan gelirde gelir yani
0 oy
(1,814 puan) tarafından
Fazla bile yapmışsın. Bebekli insandan bişeyler beklemek çok gereksiz.sonucta ikramda bulundun mu bulundun heleki böyle pat diye gelmişler önceden deseler sende bişey yapardın. Ben çocuklar olduğunda hep diken üstünde oluyorum heleki anneler vurfum duymassa hiç oturamıyorum. Benimde çocuğum var onla biryere giderken 50 kez tembihliyorum gittiğimiz yerde yine onun peşinde dolanıyorum ki Bi yaramazlık yapmasın. Senin yerinde olsam hiç kendimi kötü hissetmem bildikleri yere kadar yolları var hiç muhattap olma
(393 puan) tarafından
Yaa zaten doğrusu sizin yaptığınız haklısınız takmam dahada
0 oy
(1,550 puan) tarafından
KİM KİMİN EVİNE GİDİYORSA ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSIN. 

Sahip çıkın çocuklarınıza. 

Çoğu bayan bunu yapıyor. Yapmayın. 

Salmayın çocuklarınızı ortalığa.

Çay mı içiyorsunuz içmeyin. 
(393 puan) tarafından
Evet keşke herkes sizin gibi düşünse

İlgili sorular

+3 oy
3 cevap 96 göst.
12 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkucukbebis (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 173 göst.
0 oy
34 cevap 1,636 göst.
5 Aralık 2023 Diğer kategorisinde .misafir.kullanici. (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 747 göst.
24 Haziran 2019 Aile & Aşk kategorisinde Ayşegül lllll (515 puan) tarafından soruldu

410,698 soru

12,357,174 cevap

41,117 kullanıcı

Kategoriler

...