+2 oy
1,667 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Boşanırken hiç çocuğum ilerde babasız kalacak beni suçlayacak diye korktunuz mu ? Ve ya dalga konusu olacak akranları tarafından senin baban yok vs diye . Çocuklarınız babasızlığı hissediyor mu ? 

31 Cevaplar

+3 oy
(1,106 puan) tarafından
Boşanmak sorun degil de boşandıktan sonraki ilişkiyi sürdürebilmek sorun.kadinla erkek kendi hırslarına enilip kavga dövüş sürekli didisip duracaksa ayrıldıktan sonra çocuğu gosterip göstermeme muhabetti olacaksa çocuk her türlü yaralanıyor .Ben ilkokulda idareciyim inanki o kadar çok boşanmis aile varki kayıt yaparken tanıyoruz hepsini bir çoğunda babası görmesin   velayet bende falan durumları var .kadınlar çocukları babalarına göstermiyorlar.babalae kaçak Göcek okula gelip benim odamda çocuğunu 5 dk görmek icin geliyor biz anneyi arayıp izin istiyoruz kadın iizn vermiyor göremez diyor.cocuk babasını okul bahçesinde görüyor girerken ama biz bu babaya çocuğunu yanına çağırıp gosteremiyoruz neden sırf annesi istemiuor  diye o adam sinirlenip gidiyor ve bundan sonrası kadını tehdit hakaret şiddete gidiyor .hak vermiyorum şiddete elbette ama ağır tahrik oluyor bazen.

Bazen de anne izin veriyor 10 dk odada görüşüyorlar çocuk ağlıyor baba ağlıyor falan bazen psikolojimiz kaldırmıyor ,bakin eğer böyle durumlar olacaksa aradaki problem çocuğa yansıyacak sa evet boşanmak çok büyük yara açıyor .çocuk okulda biliniuor bir kere anne baba ayrı olduğu goremedigi herkes biliuor görüyor yani .ama kadın erkek ilişkileri normal düzeyde olup herkes çocuğunu istediği zaman görürse çocuk yaralanmiyor fazla bu durumdan.Okul çağı çok önemli olayı okula taşımak anne babanın yaptığı en büyük hata çocuklarını rencide ediyorlar arkadaşları arasında okul içinde .biz çok üzülüyoruz bu duruma 
tarafından
Bu kadar değil tabii . Böyle şeylerin yaşanacağını düşünmüyorum . Ne eşim öyle bir insan ne de ben.
Çok doğru ama anlattıklarınızı hiçbir çocuk yaşamamalı .
(1,106 puan) tarafından
İdilcim ara ara yorumlarına denk geliyorum  bildiğim kadarıyla sen ve eşin henüz çok gençsiniz ve erken yaşta anne baba olmuşsunuz.Hayatınızın tadını tam oalrak cikaramadan büyük bir sorumluluğa atilmissinız.mutlaka bunun yorgunluğu vardır üzerinde çok çok iyi anlıyorum erken yaşta evlenmenin anne olmanın verdiği ağır yükü .anlamdan biliyorum 18 yaşında evlenip hemen çocuğu oldu sonra maddi sorunlarla boğuştu şuanda 37 yaşında ama 50 yaşında hisseden hayat yorgunu bir kadın .eşiyle türlü sorunlar geçirdi hala beraberler 3 çocuk var .mutlumu dersen hayır ayrılsam da mutlu olmam diyor o yüzden öylece devam ediyor .
Senin de eşinin henüz sabit olarak bir işi yok diye biliyorum bir memuriyet durumu olacaktı sanki .İnan ki bu devirde maddi problem olması zar zor geçinmek heves ettiğin şeyleri alamamak  insanı mutsuz etmeye yeterde artar bile .Belkide şuan daha iyi bir geliriniz olmadığı için belki maddi sıkıntıdan eşinle olan problemler biraz daha gözünde büyüyordur .Eğer daha iyi bir işe girer de sen de çocuğunu az daha büyütup çalışmaya başlarsan emin ol kafan çok daha rahat eder .Sana bir abla olarak tavsiyem evliliğin asıl zor kısmını başını atlatmissin çocuğun büyümüş eşinle aranda çok çok büyük sorunlar yoksa bazı şeyleri zamana bırakman.ikinizde evlilik içinde yaş alıp olgunlasiyorsunuz .Birde çocuk büyütüyorsunuz bu hiç kolay birşey değil .Siz üniversite okuyup erken evlenmissiniz hiç okumayip evde otururken  erken evlenen bir çifte göre siizn işiniz daha zor .sosyal bir hayattan bir anda ev hayatına geçmek sorumluluk almak .Evlilik yürütmek zor ama çocuk varsa bitirmek de zor ayrıldın diyelim çocuğunla eşin ne kadar görüşebilir uzak mesafede .eşinde genç evlenmek isteyecek .yeni eşi başka çocuğu olacak inanki o zaman hicbirsey eskisi gibi olmuyor senin çocuğuna ayrılan zaman para sevgi hepsi azalıyor .bu dengeyi sağlayabilen erkek çok çok az .yeni eşi zaten çok da istemeyecek senin çocuğunla gidip gelmesini kalmasıni .veya sen de gençsin evlenmek istersin mutlaka bu defa senin çocuğuna eşin nasıl davranacak eşinin başka çocuğu olursa sen nasıl tavır alacaksın kabullenecekmisin vs vs. Bir sürü detay var canım benim .İşin en pozitif tarafı senin ailenin destek olması sizi çok sevmesi onlara guvenebilmen bu konuda şanslısın. Eşin aldatmis olsa şiddet olsa baski hakaret psikolojik problemi olsa bütün bunları asla düşünme ne olursa olsun boşan diye tavsiye veiririm ama bunlar yokken bir anda silip atmak kolay değil tüm detayları iyice düşünerek vermelisin kararını .Nasıl olsa baba evin hep orada seni bekliyor bu sene olmaz seeneye gidersin ama en azindan beklemiş şans vermiş olursun sonra üzülmemek adına keşke şans verseydim demek adına .hakkında hayırlısı olsun güzelim kalbin seni yanıltmasın inşallah ❤️
tarafından
Yazdığınız her bir cümle o kadar doğru ve bir o kadar ağlatacak türden :,) . Vaktinizi ayırıp bu kadar düşünülmüş şeyler yazdığınız için çok teşekkür ediyorum . Her bir kelimenizi düşüneceğim çok teşekkür ederim her şey için ❤️ inşallah amin çok sağolun ❤️
(1,106 puan) tarafından
Rica ederim  canım benim bazıları yaşanmış bazıları şahit olunmus şeyler bunların akside oluyor bazen ama genelde böyle seyrediyor olaylar.Cok öpüyorum sevgiler :)
tarafından
Ben de bu yüzden buraya yazdım aslında tecrübe her zaman üstündür . Herkeste o kadar saygılı ve düşünceli şeyler yazmış ki düşünürken her şeyi harmanlıyorum beynimde . İlk defa bu sayfanın amacına uygun şekilde kullanıldığını gördüm yani duygulandım sizlerin bu yazılarına önemseyişinize ❤️ sevgiler ❤️
-Reklam-
+2 oy
(1,784 puan) tarafından
Hep bu soru vardı aklımda susarak geçireceğim yıllarım var.insanlaron ağzı kağıt deilki cart diye yirtasin susmuyorlar oyuzden hekes elalem korkusundan kendi dünyasında hapis bence
tarafından
Oğlum babasına çok düşkün . Babası da oğluma belli başlı problemlerimiz var. Bilemiyorum bencillik etmekten korkuyorum . Babasız büyütmek oğlum tarafından babasız büyümek … Düşünceler alıyor gidiyor :/.
(1,784 puan) tarafından
Sadece seni degilbenide alıyor.bakiyorum sağı soluma herkes 4 4luk değil abartma ve kızım bebeklerin perişan olur idare ed iade diyorum kendi kendime
tarafından
Aslında herkesin burada okuduğum hayatlar üzerinden yorum yaparsam iğne ucu kadar kalıyor . İnsan sürekli aynı şeylerden problem yaşayınca da daralıyor ama şükür etmek gerekiyor tabi her şey için yine de ne hayatlar var .
(1,784 puan) tarafından
Öyle o yollardan çok aşınmış biri olarak sesleniyorum zamanla zamanla oturuyor bizimkide az kuduruk deildi:)anne anne diye aglicak zannetiyordum bazen
+2 oy
(3,348 puan) tarafından
Idilim neden bu düşüncelere girdin inşallah her şey yolundadır. ❤️
tarafından
Bazı problemler var . Bencillik etmek istemiyorum oğlum için bilemiyorum :/.
(3,348 puan) tarafından
Dönem Dönem sorunlar olabilir. Eşini sen iyi bilirsin, iyi bir eş ve iyi bir babaysa bence kurtarilacak cok şeyler var ❤️ maddi veya manevi olan sorunlar araya kara kedi gibi girer. Şeytanın en sevdigi de insanın aklını bulandırıp en ufak şeyi dahil insanın gözünde büyütüp yuva yıkma noktasına getirmek olur. Sen de biliyorsun ki birbirinizi seviyorsunuz. Maddi olarakta bir şeyler düzelecek inşallah dediğine göre. Oğlun da babasına aşık. Her sey güzel olacak. Sadece zaman, kocamı çok seviyorum bize çok değer veriyor. İyi ki onunla evlenmisim ama ben bursada ailemin yanındaydım sabah akşam. Eşim babamla çalışıyordu, babam bir evini komple yenileyip bize verdi maddi manevi cok iyiler şükür. Ama eşim kabul etmedi insanlar ic guveysi diyor ben bu yaşıma kadar laf yemedim daha da yemem diyip yurt dışına  taşındık. Ki onun ailesi köyde yaşıyor ben çok seviyorum ailesini ama tek başıma yapamam köy isleri bilmiyorum ve huzursuz olacağım diye yurt dışına karar verdi beni de düşünerek. Neyse burada bazen diyorum ne işim var tek başıma cocuk büyütüyorum yoruluyorum maddi anlamda bence orada daha rahattım tabii şu anlık böyle inşallah burası daha güzel olacak zamanla ama diyorum ya evli olmasam ailemle olurdum onları çok özledim vs ama sonra kendi kendime düşünüyorum evlilikte olması gereken bir şeydi ve eşim bana iyiyse neden kurcaliyorum. Olanla ölene care yok diyorum kendi kendimi telkin ediyorum. O yüzden sorunlar çözülür hiç üzülme ❤️ aldatma ve şiddet yoksa bir de aşırı bir mutsuzluk yoksa her şey bir şansı hak eder, siz güzel bir ailesiniz ❤️ oğlun maşallah çok şanslı
tarafından
Aşkım desteğin için çok teşekkür ederim ❤️. Yeni görüyorum nolur kusura bakma :/. Maddi yönden evet sıkıntılar yaşıyoruz aşacağız elbet bazen fevri düşünüyorum ama bu fevriliğimin oğluma yansımasını kesinlikle istemem ben onun için kurdum bu hayatı . Hepsini düşüneceğim çok teşekkür ederiz ❤️
+2 oy
(11,615 puan) tarafından

Boşanmayı düşünecek kadar aramız kötüyse düşünmem aile olamayan adamdan aile babası da olmaz umarım herşey yolundadır <3

tarafından
Oğlumla babasının arasında ki bağı düşününce insan düşünüyor bazı şeyleri .
+1 oy
(1,471 puan) tarafından
Bence devir çok değişti artık boşanma normal ekmek su gibi. Hem ölmüyoki babası neden dalga gecilsin mutsuz bir anne daha kötü, Rabbim hidayet versin inşallah tüm kötü eşlere
tarafından
Amin canım . Ölmüyor tabii de birbirlerine olan bağları çok kuvvetli . Eşim çok iyi bir babadır . Bizim belli başlı problemlerimiz var. Bilemiyorum …
(1,471 puan) tarafından
Kendine zaman ver akışına bırak belki düzelir Rabbim ferahlık versin gönlüne canım ♥️
tarafından
Çok teşekkür ediyorum ❤️
+1 oy
(17,979 puan) tarafından
Eğer baba olma bilincine sahipse evli iken de olur boşanırca da ben erkeklerin eşinden boşanınca çocuktan da boşanmış olma kafasını anlamıyorum anlamayacağım. Yani ben ayrıldık diye çocuğu ihmal etmediğime göre o da etmemeli diye düşünüyorum hatta evlilikte de iyi babalık yapmıyor gözüyle bakıyorum öyle babalara sırf bu his için mutsuz bir evliliğe mahkum etmezdim kendimi eğer sevgi saygı sadakat yoksa orda iyi ebeveynlik ne kadar olabilir ki ? 
tarafından
Eşim öyle bir insan değil. Sadece ayrı şehirlerde yaşamamız gerekecek eğe boşanırsam eşim çok sık gelebilecek durumda değil . Oğlum açısından kendimi düşünüp bencillik etmek istemiyorum. Eşimle aldatma şiddet vs. Bir problemimiz yok babalığı konusunda da hakkını asla yiyemem  ama belli başlı bizim kendimize ait problemlerimiz var bilemiyorum
(17,979 puan) tarafından
Arada  sevgiyi saygıyı yok edecek bir şey yaşanmadı ise evliliğe şans vermek gerekir diye düşünüyorum mutsuz bir ilişkiyi sürdürmenin kimseye faydası yok ( çocukta dahil ) ama kurtarılacak iletişimle düzelecek bir şey varsa bence son bir şans hak eder. Bizim evliliğim de bir kopma noktası geçirdi eşim bizi maddi olarak çok ağır bir yükü soktu borsa yüzünden çok büyük kavgalar da ettik ama sonra düzeldik çünkü suçunu kabul etti ve gerçekten çabaladı iki senedir bir pantolon bir tişörtle idare edip mevcut borçları bitirmeye çalışıyor ben şimdi iyi ki tekrar şans verdim diyorum çünkü seviyorum ve mutluyuz. ilişkinin eksisini artısını düşünmek lazım birazda
tarafından
Şu yorumun bana Ilham oldu inan önemseyip cevap verdiğin için çok teşekkür ediyorum ❤️
(17,979 puan) tarafından
Rica ederim canım inşallah hakkınızda hayırlı olan kararı alırsınız ama ne karar alırsanız alın beraber konuşarak alın ❤️
tarafından
İnşallah canım ❤️
+1 oy
(1,867 puan) tarafından
Abim boşandı İdil..

Ama yeğenim hiç bir yere sığamadı..hep sığıntı gibi yaşıyor kıyamam ona. Bu yaşa kadar annem baktı. Ama okul yaşı geldi annesine verdiler..

Burda üvey anne abimin yeni eşi istemedi

Orda eski gelinin kocası.

Şuan orda ama işte nasıl kim bilir .

Benim çocuklarım da onunla aynı yaşta habire diyorlar. Annnen kim nerede falan . Hiç biri anlamıyor . Yeğenim haricinde o kadar üzülüyorum ki ona kahroluyorum
tarafından
:(((((
(1,867 puan) tarafından
Sorma Esma. Buraya geliyor. Yeni gelin cadı gibi. Kimse sevmiyor yeni gelini. Kalbi yüzüne vurmuş . O kadar çirkinki. Burda söylemek istediğim çirkinlik olarak değil kalbinin yüzüne vuruşu. Bazılsrının içi dışına vurur ya . Tam da öyle işte. Herkes pişman onu aldıklarına. Keşke hiç gelmeseydi
(435 puan) tarafından
Acaba eski gelinin ahı mı tuttu  kötü bir gelın nasıp olmuş ya   bende şahsen esımden bosanınca inşallah kötü birine düşer dıye dua ederım  ..
(1,867 puan) tarafından
Şöyle canım abimi aldattı. Abim gördü telefonda. .zaten ailem sevmiyordu hiç. Abim affetsede ailem istemedi. Allah var çok iyi kadındı. Çok güleryüzlüydü. Nasıl böyle birşey yaptı bilmiyorum. Ailem sevmedi hiç onu..öyle gitti artık. Gelen gideni arattı
tarafından
Yeğenin adına çok üzüldüm . Benim oğlumun böyle şeyler yaşayacağını düşünmüyorum . Benim kendi ailem çok düşkün oğluma . Keza babası da çok düşkündür . Bek aklımı karıştıran şey oğlumun babasıyla olan bağı çok güçlü yani çok seviyorlar . Eşimle benim de belli başlı sorunlarımız var. Bilemiyorum işte düşünceler
+1 oy
(571 puan) tarafından
Öyle bir gücüm olsa değil elalem elli alem konuşsa umrum olmazdı bugün bir cok şeye sabrediyorsam gelecekte patlatacağım bombanın ayak sesidir ama şuan beklemek zorundayım 
tarafından
Benim eşimle öyle büyük şiddet aldatma vs. Problemlerimiz yok . Belli başlı problemlere sahibiz . Kendi içimde sorguluyorum işte bu kadar büyütüp ipler koparsam mı yoksa bencillik mi ediyorum
+1 oy
(4,493 puan) tarafından
Boşanma süreci geçirmedim ama çevremde boşanan bir çok kişi oldu. Önemli olan ebeveynlerin saygılı şekilde ayrılması ve sadece eşlerinden boşandığını farketmeleri. Egolarına, öfkelerine yenilip birbirlerine düşman olduklarında çocuklar etkileniyor el mahkum ama biz birbirimizden nefret etsek de çocuklarımız için yeri geldiğinde yemeğe çıkmalıyız, okul gösterilerinde beraber olmalıyız, bayramlarda çocuklar bizi 2 saat de olsa yanyana görmeli, yeri geldiğinde hep beraber sinemaya gitmeliyiz vb. bilinçle hareket edildiğinde ve bu süreçlerde kaliteli vakit geçirip eğlenildiğinde bu eksikliği çok hissetmez çocuklar. 
tarafından
Eşim öyle ilgisiz bir baba değil . Kötü bir eşte değil .  Öyle desem yalan söylemiş olurum . Eşimle boşanırsak ayrı şehirlerde yaşayacağız .  Sadece tekrarlayan problemlerimiz var . Burada okuduklarım arasında iğne ucu kadar kalıyor aslında bu yüzden bencillikte yapmak istemiyorum düşünmeye daha çok ihtiyacım var sanırsam
(4,493 puan) tarafından
Acele karar vermemek ve eğer ikiniz de sürdürmeye niyetliyseniz çift terapisi deneyebilirsiniz belki.
tarafından
Evet haklısın teşekkür ediyorum önemseyip cevaplandırdığınız için ❤️
(4,493 puan) tarafından
Ne demek, umarım hakkınızda en hayırlı olan olur.
tarafından
Teşekkür ediyorum inşallah ❤️
+1 oy
(898 puan) tarafından
anne babası boşanmış bir çocuk olarak büyüdüm. hiç baba eksikliği yaşamadım. psikolojim bozulmadı. kimse dalga geçmedi. hep çok sevilen bir çocuk olarak büyüdüm. bunu nasıl başardılar bilmiyorum ama ailem beni hiç etkilemeden büyütmeyi başarmış.
tarafından
Ne güzel çok sevindim senin adına
+1 oy
(2,606 puan) tarafından
Ailesi boşanmış bir insanım ve kızım bunu yaşasın istemiyorum. İnsanlar babası yok demiyor ama devamlı neden ailen boşandı diye soruyor. Bir akraba topluluğu varsa ne yazık ki annesi babası boşandı, ahh yazık durumu oluyor. Ama bu sizin ve eşinizin elinde, anne babalıktan boşanma şansınız yok
tarafından
Babalığından bir şüphem yok eşimin çok iyi bir babadır kendisi asla hakkını yiyemem . Bizim çözemediğimiz kendini tekrarlayan sorunlarımız mevcut . Tam bitti diyorum tekrar tekrar kendini tekrarlıyor düşünmem lazım sanırım
+1 oy
(2,168 puan) tarafından
Ben boşanmadım. Ama burda benim düşüncem boşansa bile bu anne babaya bağlı. Baba çocuğuna babalık yapmak isterse boşanmış bile olsa yapar. Evet evliyken olan durum farkli ama en azından elinden geleni yapar. 
tarafından
Evet çok doğru söylüyorsun ama biz eşimle boşanırsak ayrı şehirlerde yaşayacağız eşimin de sürekli olarak gelme durumu olamaz maalesef biz medeni bir şekilde ayrılsak bile oğlumun eksik olmasından korkuyorum her yönüyle
(2,168 puan) tarafından
Sen ve ailen her şekilde yetebileceksen ve boşanma fikri yerleştiyse ikileme düşme derim. Seni az çok biliyorum sorununuz ne canım ? Özelden de yazabilirsin..
tarafından
Annem ve babamdan asla kuşkum yok ikinci anne baba gibiler her yönüyle maddi manevi . Ben sorunlarımızı pek anlatmayı tercih etmiyorum ne olur kişisel algılama biraz düşünmeye ihtiyacım var sanırsam
(2,168 puan) tarafından
Yok canım neden algılayım detaylıca söylemek zorunda değilsin. Ama düşün ne şekilde mutlu olacaksın evini düzenini özleyecek misin. Benim ablam boşandı çocuğu yoktu ailem tabiki arkamızda oda senelerce evlenmedi. Ama ne olursa olsun anne evine dönmek zor diyor. Şimdi tekrar evli
tarafından
Doğru diyorsun insan kendi düzenine düşkün ve alışık oluyor yorumların için önemsediğin için teşekkür ediyorum ❤️
+1 oy
(1,329 puan) tarafından
Şuan hamileyim asıl bebeğimi sağlıksız bı evlilikte mutsuz bı şekilde büyüteceğime boşanmayı tercih ederim bugün saat 1de lkl aydır görmedigim kocam gelicek son bi şans verdim.Çok düşündüm ama yok olmasa boşanırım.Boşandıktan sonra da kendime güveniyorum neyi yapıp yapmicağımı biliyorum dayıları teyzesi hepimiz onu düşünüyoruz.Eşimin önceki evliliğinden olan bi oğlu var maddi olarak herşey verilmiş ama manevi olarak yapılması gerekenler yapılmadığı için psikolojisi berbat bi halde.Babaanesi bakıyo yıllardır çocuk hep öfkeli şiddete meyilli.Muhtemelen kardeşi olunca daha da beter olucak babasını ondan aldık diye düşündüğü için daha da nefret edecek.
tarafından
Onunda yaşadığı şeyler kolay değil :/. Onun durumunda olan tanıdığımız var çocuk 21 yaşına geldi anca alıştı
+1 oy
(2,210 puan) tarafından
Kaynim cocuklari babaannenin yanında ne baba var ne anne ikiside istemiyo cocuklari ve çocukların sevgiye o kadar ihtiyacı var ki boyunları bükük biz elimizden geleni yapıyoruz ama anne baba yerine konulmuyor kix çocuğu hep kızımı suzuyor saçına üstüne fln ama ben gene kixi alıp bi guxel saçlarını yapıyorum üstünü guxel giydiriyorum birazda olsa uzuluyorlae içten içe ve o kadar etkilenmisler ki ha bire babaannelerine sen bi yere gitme biz ne yaparız yemek yiyemeyiz yatamayix diyorlar :( inşallah düşündüğüm şey değildir idilcim
tarafından
Feyza ben düşünüyorum boşanmayı. Böyle büyük sorunlar değil ama belli başlı problemlerimiz var çözemediğimiz . Benim oğlumun sevgisiz ilgisiz kalacağını düşünmüyorum eşimde öyle biri değil zaten . Ama bilmiyorum kafam karılık
(2,210 puan) tarafından
Sakin ol sakin kararlar ver anı kararlar sizi yıka bilir ilgisizlik değil uzakta kalınca bile hissediyorlar herseyi
tarafından
Sağol canım ❤️
(2,210 puan) tarafından
İnşallah düzeltir toparlarsiniz❤️
tarafından
İnşallah canım ❤️
+1 oy
(132 puan) tarafından

İnsanların bir olaya karşı yargıları ile , o olayı yaşadığı zamanki davranışları her zaman farklıdır. Burada "boşanırdım" diyenlerin pek çoğu, geçerli sebepleri olsa bile boşanmayabilir. Boşanmak zor bir şey çünkü. ( Çocuk varsa.)

Öncelikle bir mesleğin var mı ? Yani şuan çalışmıyor olsan bile, üç ay beş ay ya da bir sene sonra iş bulurum, mesleğim var diyor musun ? Ailen hayatta mı? Boşanma durumunda sana destek olurlar mı ? 

Çocuğun kaç yaşında? Ve eşinle sorunların boşanma raddesine gelecek kadar çok ciddi ve sürekli mi ?

Sorduğum sorulara samimi cevap verirsen, daha gerçekçi ve senin yararına yorumlar yapabilirim.
tarafından
Ben moda tasarımı okuyordum . Yarıda kaldı üniversitem elle tutulabilecek bir mesleğim yok ama çevremiz geniş  . Ailem hayatta durumları iyi bize aşırı sahipler torunlarına da çok düşkünler bir anneanne dededen ziyade onlarda ikinci anne baba gibiler o derece . Şiddet aldatma vs. Gibi büyük problemlere sahip değiliz ama kendimizin çözemediği belli başlı tekrarlayan sorunları var . Oğlum 22 aylık . Eşimle oğlumun çok güçlü bir bağı var çok seviyorlar birbirlerine çok düşkünler . Sorunlar çözülüyor gibi oluyor ama daha sonra tekrar çıkıyor hep te aynı . İyi bir baba iyi bir eş aslında ama yoruluyorum
(132 puan) tarafından
Ciddi sorunlar yoksa boşanma diyorum ben. Çünkü boşanmak kadın için her zaman daha fazla zorluk getiriyor. Mesela şuan evlilik hayatında , çocuğunu büyütürken çalışmama şansın var sanırım. Ancak boşandığın zaman, bu çalışmama durumunu en fazla bir sene uzatabilirsin. Ailen sana bir şey demese bile, bir sene sonra sen artık bunalmış, kendini bir işe yaramayan, aileye kendini yük gören bir insan olarak hissedersin ve mutlaka iş arayışına girersin. Ancak işten çıkınca koşa koşa eve gidip, (yine evliliğin sorumluğu gibi ) çocuğun başında olman gerekir. Hastalandığında başında sabaha kadar senin ve ailenin durması gerekir. Huysuzlaştığında, bir sıkıntısı olduğunda vs her şeyi manevi anlamda kendin yüklenmen gerekir. Eşin için çok da hayat değişmez, çünkü o zaten var olan düzeniyle devam eder hayatına. İsinden çıkınca ister kafa dağıtır, ister bir kahve içmeye gider. Sen asla onun kafasında rahat olamazsın. Onun çocuk üzerinde alacağı sorumluluk asla seninki kadar olmaz. Dediğim gibi gece hastalandı diyelim, hadi hastaneye giderken yanında gelsin. Ertesi gün yine o evinde, sen ailenle çekersin. Çocuğun ilerde okula başladığında, okula gidip gelmesini, ödevini vs hep tek başına düşünürsün. Yani çocuk bakmanın yükü maddiyatla birlikte, manevi anlamda da çok fazla. Boşanınca bu yükü kadın hep tek başına omuzluyor. Şuan evliylen olan kafa yorgunluğun, o zaman da bitmiyor. Adam kaldığı yerden hayatına devam ediyor, hatta evleniyor bile belki.
Bak bu hayatta mükemmel bir insan yok. Bugün eşin için " boşansam o da sorumluluk alır, o da evlenmez " vs gibi düşünme. İnan ki bir süre sonra yoluna bakar. Çok karışık yazdım, anlatabildim mi bilmiyorum. Kadın için çok zor gerçekten.
Benim tavsiyem; çocuğunu şuan büyütürken, bir yandan da açıköğretimden falan üniversite okudu. Sadece sınavlara gireceğin için, sınav öncesi bir ay bakman bile rahatlıkla sınavları geçirmeni sağlar. Hem bir meslek edinirsin hem de bu sana öyle bir güven, öyle bir mutluluk verir ki. Geleceğe dair farklı umutların olur. Hem bir uğraşın olunca da eşinle fazla sarmazsınız birbirinize. Bir de kenara her zaman üç beş de olsa gizli birikim yap diyorum. Bu yazdıklarımı iki sene önceki ben olsam, yazmazdım. Ama hayat tecrübesi , mantıktan daha öte bir yola sürüklüyor insanı diyeyim.
tarafından
Öncelikle önemseyip bu kadar düşünerek yazdığın için sana çok teşekkür ederim ❤️
Evet ailem çok iyidir oğluma ikinci anne baba olacak derecede bana da oğluma da aşırı düşkünler.  Dediğin çok doğru her şeyi biz yükleneceğiz . Öyle dediklerin gibi  hissedeceğim belki de ailemin yanında . Aslında benim eşimde kötü biri değil kötü bir eş kötü bir baba değil . Öyle desem Allah katında hesap veremem hakkını yiyemem . Tekrarlayan sorunlarımız beni bu düşüncelere itiyor sadece. Mutsuz olacağım biliyorum boşanınca rahat nefes alacağım diyemem . Kendi içimde münakaşa ediyorum kendimle galiba biraz bazı şeyleri düşünmeye ihtiyacım var . Tekrardan çok teşekkür ederim
+1 oy
(7,533 puan) tarafından

Eşimin amcası boşandı.  2 çocuğu annede kaliyor . Nafaka vermiyor amcası.  Çocuklar yıllardır babalarını arayıp sormuyor babalarida onları merak etmiyor . Olan 2 çocuğa oldu . 

tarafından
Kötü olmuş :/.
+1 oy
(13,077 puan) tarafından
Ben mutsuzsam verimli olamam açıkçası. Yani eğer kıymet görmüyor inciniyorsam ve soru işareti benim ruhum adına varsa evladım beni mutsuz anımsamasın desin ki annem ve babam iyi ebeveynler ama birbirlerine iyi gelmemişler. Görüşürler zaman zaman birlikte kalırlar. Yani baba olarak çıkmaz da eş olarak çıkar hayatımdan. Ben netim Yani. Sevgi ve saygıdan şüphe bende kalmamak için büyük sebeptir. Lüzumsuz fedakar tavırlar zamanla öfkeye dönüşür. Annem arada der sizin için kaldım vs. Çocukken kötü hatıralar kalmış hafızamda keşke kalmasaymış asıl bizim için gitseymiş
tarafından
Üzüldüm sizin adınıza. Bizim öyle büyük problemlerimiz yok ama çözülemeyen ve ya çözülse de kendini tekrarlayan problemlerimiz var . Eşim iyi bir eş iyi bir baba aslında ama amaları var maalesef ..
(13,077 puan) tarafından
Anne babam için evet benim mutlu bir evliliğin var canım çok şükür. Amalar zaten yoruyor insanı
tarafından
Şükür Allah bozmasın ❤️
Benim de biraz düşünmeye ihtiyacım var
+1 oy
(4,094 puan) tarafından
Boşanma konusu hakkında birşey diyemem ama belli başlı sorunlarımız var diyorsun mesela ne gibi sorunlar. Hallolmayacak sorunlar mı? Terapiste falan gidin olmadı hani bilmiyorum sorunun ne olduğunu ama bir sinirle hemen boşanma kararı alma bence zaman tanı kendine eşine mutlu olduğunuz zamanları düşün tabi sorunları çözmeden devam etme birşeylere 
tarafından
Halloluyor aslında ama sonra yine aynı konudan sorun yaşıyoruz kendini sürekli tekrarlıyor . Bende bencillik ermek istemiyorum aslında ama mutsuz oluyorum düşünmem lazım sadece galiba
+1 oy
(717 puan) tarafından
Sorunun ne olduğuna bağlı.Aşılabilecek birşeyde muhakkak çaba gösterilmeli.Kendi aranızda hallolmuyorsa çift terapisi alınmalı.Bütün yollar denendikten sonra hala sorun varsa evde huzursuzluk,geçimsizlik,sürekli tartışma,atışma,ego savaşı,iktidar savaşı vs oluyorsa çoçuk bu ortamda olmaktanda ayrılmak çoçuk iyi daha iyi.
tarafından
Benim de galiba biraz düşünmeye ihtiyacım var :)
(717 puan) tarafından
Dünya ya imtihan için geldik.Bundan kaçarak başka bir tanesine koşar insan farkında bile olmaz.Emek verir,uğraşır,çabalar,bütün yolları deneyerek üstesinden gelinebilir.Boşanmayı düşünmek yerine sorunlar çözülebilir mi nasıl çözülür bunlar üzerine düşünmek daha çok yardımcı olur.Allah feraha erdirsin hayırlı yollar açsın inşallah.
tarafından
Çok teşekkür ediyorum amin ❤️
+1 oy
(590 puan) tarafından
Yorumlarını okudum aldatma şiddet yok evladına olan babaligi mükemmel geçen postunu imrenerek okudum sana tost yapmış bulaşıkları halletmisti..bak ben 11 yıllık evliyim yaşımda 28 bu eşimiz bile olsa kafa yapımız hal ve hareketlerimiz birbirine uymadığı zamanlar oluyor belli başlı sorunlar oluyor..yapacağın tek şey bu sorunlar ile eşinin güzel yönlerini düşüneceksin hangi yöne daha ağır basıyor o sorunlar mi yoksa sana olan sevgisi merhameti evladına Olan bağımlılığı mi..Allah yuvana huzur bereket versin boşanmak kolay ama manevi olarak çok zordur eminim ilerde eşine sende özlem hasret duyacaksın güzel anilarinizi hatırlayacaksın nolur evladını 1 gece bile olsa babasız bırakma ben bunun boşluğunu bu yaşımda bile dolduramadım. 3 evladım var onların babasına olan sevgisine benim sorunlarımı kurban ederim 
tarafından
Evet hala da öyle biliyor musun … gideceğim dediğim halde küs olduğum halde dün bulaşıkları falan toplamadım sabaha kadar uyumamıştım erken çıkışlıydı işinden ben uyurken çocuğa bakmış bulaşıkları yerleştirmiş makinayı çalıştırmış … evlenmek ten daha zormuş boşanmak düşün düşün hal oluyorum :/. Çok doğru konuşuyorsun bu düşüncedeyim tam da aslında bende oğlumun babasız büyümesini istemiyorum zorluklarının bilincindeyim …. Çok teşekkür ediyorum olumlu yorumun  için
(590 puan) tarafından
Belkide sana olan inancı tam onu bırakmayacağını biliyor sana güveniyor ve helal olsun halen sorumluluklarini yerine getiriyor..tam tersi olsaydı daha zor olurdu..İnsan elindekinin değerini kaybedince anlarmış inşallah bu değeri siz hiç kaybetmezsiniz canım ❤️
tarafından
Amin canım çok sağol ❤️

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 701 göst.
7 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sadevatandas (2,127 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 240 göst.
13 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Kaoskizzz (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 482 göst.
22 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Hozgenaz (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 660 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde M. Nur (822 puan) tarafından soruldu

408,634 soru

12,279,458 cevap

37,844 kullanıcı