0 oy
212 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,530 puan) tarafından
Kalıpta kek çıkması için ne yapıyorsunuz louf noktası bugün zor çıkardım kaşıkla yanlarından zor çıkarttım uzun bı aradan sonra ilk defa tam çıkarttım 

Emsan in kalıbından da aldım ama yok yani bugün öyle yapmasaydim yine yarım çıkardı.

17 Cevaplar

0 oy
(230 puan) tarafından
Margarin ile yağla ve altına un serpiştir kek dökmek den önce.. Hemen çıkıo
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tereyağı sürüyorum iyice çokta güzel çıkıyor canim
(2,600 puan) tarafından
Üstüne soğuk su dokuyorum öyle cikiyor
0 oy
(4,329 puan) tarafından
Margarin ile yağlayıp biraz un serpiyorum kenarlarına altına kolayca çıkıyor 
0 oy
(2,252 puan) tarafından
Tepsi kalıp vs yağlaman gerekiyor. Yada yağlı kağıt kullanacaksın. 
0 oy
(822 puan) tarafından
Kalıbı fırından aldıktan sonra altına ıslak havlu koyuyorum
0 oy
(1,058 puan) tarafından
Kalıbi alıp çevirdikten sonra üstüne islak bez koyuyorum
0 oy
(12,865 puan) tarafından
Altini yaglamiyomusun
0 oy
(4,375 puan) tarafından
Yağlayıp dolaba atıyorum donuyo öyle harcı döküp fırına atıyorum kolay çıkıyor 
0 oy
(945 puan) tarafından
Margarin kullanmıyorum sıvı yağ ile yağlıyorum, kalıbı ters koyup nemli bez örtüyorum çıkıyor 
0 oy
(4,562 puan) tarafından

Ben kendi yaptığımı soyleyim kalıbı az ısıtıyorum sonra sıvi yağ ile güzelce yağlıyorum sonra az un serpiliyorum fırından cıkarincada ters çevirip üzerine sofra bezi atıyorum 10 dkk sora Kendi otomatik çıkmış oluyor 


İstersen birde böyle dene 

0 oy
(3,666 puan) tarafından
Margarinle yağlıyorum, çıkardıktan sonra ters çevirip sofra bezi ile sarıyorum 10 dk sonra 2-3 kez kaşık tıklatıyorum sonra çıkıyor 
0 oy
tarafından
Bolca Margarin ile yağlaman gerek kalıbı
0 oy
(1,256 puan) tarafından

image

bir püf noktası yok canım soğuduktan sonra hemen çıkıyor. Herkes kalıba margarin sürüp un serpiştirir ben ise sıvı yağ tek kullanırım  kek kalibiminda cizilmesine rağmen sonuç bu 
0 oy
(4,384 puan) tarafından
Ben sıvı yağla iyice yagliyorum sonra tak diye çıkıyor zaten
0 oy
(1,468 puan) tarafından
Herkesten farklı bir tavsiye vereyim bende canım havluyu ıslat kek kalıbınin altına koy soğuyunca tık diye iner :)
0 oy
(10,462 puan) tarafından
Tek püf noktası güzelce bolca yağla kalıbı.ben normal sıvı yağ ile yagliyorim kalıplarım yeni dokum annemde yaptığımda onun kalıplar biraz eski margarin ile iyive yağlayıp azcik un serpiyorum
0 oy
(252 puan) tarafından
Kalıba margarin sürüyorum bide markasiz ucuz Bi kalıp 35 tl ye almıştık geçen sene ince hatta dişi soyumlaya başlamış ama hiç yapismadi şimdiye kadar 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 138 göst.
0 oy
5 cevap 229 göst.
17 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__cicek5424 (1,029 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 268 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,694 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 100 göst.
7 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu

411,102 soru

12,374,080 cevap

42,682 kullanıcı

Kategoriler

...