0 oy
184 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,497 puan) tarafından
Kalıpta kek çıkması için ne yapıyorsunuz louf noktası bugün zor çıkardım kaşıkla yanlarından zor çıkarttım uzun bı aradan sonra ilk defa tam çıkarttım 

Emsan in kalıbından da aldım ama yok yani bugün öyle yapmasaydim yine yarım çıkardı.

17 Cevaplar

0 oy
(79 puan) tarafından
Margarin ile yağla ve altına un serpiştir kek dökmek den önce.. Hemen çıkıo
-Reklam-
0 oy
(6,004 puan) tarafından
Tereyağı sürüyorum iyice çokta güzel çıkıyor canim
(2,490 puan) tarafından
Üstüne soğuk su dokuyorum öyle cikiyor
0 oy
(4,059 puan) tarafından
Margarin ile yağlayıp biraz un serpiyorum kenarlarına altına kolayca çıkıyor 
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Tepsi kalıp vs yağlaman gerekiyor. Yada yağlı kağıt kullanacaksın. 
0 oy
(634 puan) tarafından
Kalıbı fırından aldıktan sonra altına ıslak havlu koyuyorum
0 oy
(1,028 puan) tarafından
Kalıbi alıp çevirdikten sonra üstüne islak bez koyuyorum
0 oy
(12,031 puan) tarafından
Altini yaglamiyomusun
0 oy
(4,072 puan) tarafından
Yağlayıp dolaba atıyorum donuyo öyle harcı döküp fırına atıyorum kolay çıkıyor 
0 oy
(895 puan) tarafından
Margarin kullanmıyorum sıvı yağ ile yağlıyorum, kalıbı ters koyup nemli bez örtüyorum çıkıyor 
0 oy
(3,398 puan) tarafından

Ben kendi yaptığımı soyleyim kalıbı az ısıtıyorum sonra sıvi yağ ile güzelce yağlıyorum sonra az un serpiliyorum fırından cıkarincada ters çevirip üzerine sofra bezi atıyorum 10 dkk sora Kendi otomatik çıkmış oluyor 


İstersen birde böyle dene 

0 oy
(3,632 puan) tarafından
Margarinle yağlıyorum, çıkardıktan sonra ters çevirip sofra bezi ile sarıyorum 10 dk sonra 2-3 kez kaşık tıklatıyorum sonra çıkıyor 
0 oy
tarafından
Bolca Margarin ile yağlaman gerek kalıbı
0 oy
(734 puan) tarafından

image

bir püf noktası yok canım soğuduktan sonra hemen çıkıyor. Herkes kalıba margarin sürüp un serpiştirir ben ise sıvı yağ tek kullanırım  kek kalibiminda cizilmesine rağmen sonuç bu 
0 oy
(3,721 puan) tarafından
Ben sıvı yağla iyice yagliyorum sonra tak diye çıkıyor zaten
0 oy
(1,426 puan) tarafından
Herkesten farklı bir tavsiye vereyim bende canım havluyu ıslat kek kalıbınin altına koy soğuyunca tık diye iner :)
0 oy
(9,830 puan) tarafından
Tek püf noktası güzelce bolca yağla kalıbı.ben normal sıvı yağ ile yagliyorim kalıplarım yeni dokum annemde yaptığımda onun kalıplar biraz eski margarin ile iyive yağlayıp azcik un serpiyorum
0 oy
(215 puan) tarafından
Kalıba margarin sürüyorum bide markasiz ucuz Bi kalıp 35 tl ye almıştık geçen sene ince hatta dişi soyumlaya başlamış ama hiç yapismadi şimdiye kadar 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 173 göst.
17 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__cicek5424 (1,029 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 243 göst.
0 oy
4 cevap 124 göst.

403,371 soru

12,082,578 cevap

36,359 kullanıcı

...