0 oy
186 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,499 puan) tarafından
Kalıpta kek çıkması için ne yapıyorsunuz louf noktası bugün zor çıkardım kaşıkla yanlarından zor çıkarttım uzun bı aradan sonra ilk defa tam çıkarttım 

Emsan in kalıbından da aldım ama yok yani bugün öyle yapmasaydim yine yarım çıkardı.

17 Cevaplar

0 oy
(79 puan) tarafından
Margarin ile yağla ve altına un serpiştir kek dökmek den önce.. Hemen çıkıo
-Reklam-
0 oy
(6,073 puan) tarafından
Tereyağı sürüyorum iyice çokta güzel çıkıyor canim
(2,490 puan) tarafından
Üstüne soğuk su dokuyorum öyle cikiyor
0 oy
(4,081 puan) tarafından
Margarin ile yağlayıp biraz un serpiyorum kenarlarına altına kolayca çıkıyor 
0 oy
(1,786 puan) tarafından
Tepsi kalıp vs yağlaman gerekiyor. Yada yağlı kağıt kullanacaksın. 
0 oy
(638 puan) tarafından
Kalıbı fırından aldıktan sonra altına ıslak havlu koyuyorum
0 oy
(1,028 puan) tarafından
Kalıbi alıp çevirdikten sonra üstüne islak bez koyuyorum
0 oy
(12,045 puan) tarafından
Altini yaglamiyomusun
0 oy
(4,075 puan) tarafından
Yağlayıp dolaba atıyorum donuyo öyle harcı döküp fırına atıyorum kolay çıkıyor 
0 oy
(900 puan) tarafından
Margarin kullanmıyorum sıvı yağ ile yağlıyorum, kalıbı ters koyup nemli bez örtüyorum çıkıyor 
0 oy
(3,453 puan) tarafından

Ben kendi yaptığımı soyleyim kalıbı az ısıtıyorum sonra sıvi yağ ile güzelce yağlıyorum sonra az un serpiliyorum fırından cıkarincada ters çevirip üzerine sofra bezi atıyorum 10 dkk sora Kendi otomatik çıkmış oluyor 


İstersen birde böyle dene 

0 oy
(3,632 puan) tarafından
Margarinle yağlıyorum, çıkardıktan sonra ters çevirip sofra bezi ile sarıyorum 10 dk sonra 2-3 kez kaşık tıklatıyorum sonra çıkıyor 
0 oy
tarafından
Bolca Margarin ile yağlaman gerek kalıbı
0 oy
(734 puan) tarafından

image

bir püf noktası yok canım soğuduktan sonra hemen çıkıyor. Herkes kalıba margarin sürüp un serpiştirir ben ise sıvı yağ tek kullanırım  kek kalibiminda cizilmesine rağmen sonuç bu 
0 oy
(3,764 puan) tarafından
Ben sıvı yağla iyice yagliyorum sonra tak diye çıkıyor zaten
0 oy
(1,454 puan) tarafından
Herkesten farklı bir tavsiye vereyim bende canım havluyu ıslat kek kalıbınin altına koy soğuyunca tık diye iner :)
0 oy
(9,839 puan) tarafından
Tek püf noktası güzelce bolca yağla kalıbı.ben normal sıvı yağ ile yagliyorim kalıplarım yeni dokum annemde yaptığımda onun kalıplar biraz eski margarin ile iyive yağlayıp azcik un serpiyorum
0 oy
(218 puan) tarafından
Kalıba margarin sürüyorum bide markasiz ucuz Bi kalıp 35 tl ye almıştık geçen sene ince hatta dişi soyumlaya başlamış ama hiç yapismadi şimdiye kadar 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 174 göst.
17 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__cicek5424 (1,029 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 244 göst.
0 oy
4 cevap 125 göst.

403,519 soru

12,089,334 cevap

36,380 kullanıcı

...