0 oy
334 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (381 puan) tarafından
Merhaba ilk doğumum sezeryandi ikinci de mecburen sezeryan olacak devlet hastanesinde gün veriyorlarmi sezeryan için yoksa bekliyorlarmi sancı gelene kadar normal doğum gibi bazıları öyle oluyor demiş ilk doğumum özelde oldu çünkü ama simdi devlete gidiyorum doktorumdanda memnunum ilk doğumdada herhangi bir ilgi yoktu doğum sonrası herşey doguma kadarmis bebege mama verirken bile bir destekleri olmadı simdi okadar parayı özele vermek yerine çocuklarıma harcarim diyorum ama devlette nasıl oluyor sehir hastanesinde olacak büyük güzel bir hastane adana sehir hastanesi temizde ama korkuyorumda uyusturmadan sonda falan takarlarmi diye yada spinal anastezi istesem tam uyutulmak istemiyorum yaparlarmi

6 Cevaplar

0 oy
(7,670 puan) tarafından
Tabi ki gün veriyorlar. Ama spinal mi genel mi onlar karar veriyor. 
(7,670 puan) tarafından
Sonda hiç zor gelmedi bana ama benim doğumlarım hep zor geçti. İlk doğumumu Düzcede yaptım. Çok ilgilendiler. İkinciyi Bursada yaptım hemşirelerden azar işitiyorduk resmen.
(381 puan) tarafından
Ne konuda azarlıyorlardi
(7,670 puan) tarafından
Mesela karına basma olayında canım çok yanıyor ilk doğumumda hemşire karnıma bastırınca acıdan tırnaklarım kadının eline geçmişti. Yine de kusura bakma özür dilerim ama mecburum demişti. İkincide ise acıyacağını bildiğim için ayaklarımı karnıma doğru çekmeye çalışmıştım amma canın tatlı öyle yaparsan işimi yapamam diye bağırmıştı.
(381 puan) tarafından
Benim özelde bastirmadilar hafif bir baskı oldu sadece karnıma baska bisey yapmadi hiç agrim olmamıştı bumuydu dedim hatta
(7,670 puan) tarafından
Benim ilkinde 4 5 defa ikincide bi 7 8 defa bastılar ama öyle hafif değildi.
-Reklam-
0 oy
(61 puan) tarafından
İkinci olacağı için gün belirlenir ve sonda yi uyustrmadan takılıyor anestezi o kar belirliyor 
(61 puan) tarafından
Yok hayır bastrilma olmadı
(381 puan) tarafından
Neye göre yapılıyor o acaba
(61 puan) tarafından
Doğum esnasında mi sonrasında mi yapıldı size
(381 puan) tarafından
Dogum sonrası kanamam az gibi geldi bana dedim bastırdı biraz sadece tek hemsire
(61 puan) tarafından
Bana yapılmadı doogumunda bulindugum yakinlarima da yapılmadı cnm bilemiyorum
0 oy
(477 puan) tarafından
Devlet hastanesine sıra alın orada doktor muayene sonucu en uygun günü belirliyor kontrollerinizi yapıyor tabi ki devlet olması daha iyi doktor ile görüşürsünüz bazıları komple uyutulmak istemiyor fikir sahibi olursunuz imkanı çok yüksek olan akrabalarım bile devleti tercih etti o parayı da çocuğun ihtiyaçları alınır
(381 puan) tarafından
Ya evet benim icin doğum sonrası destek önemliydi inanin özeldede görmedim onu annemle kayinvalidem sacma sapan mama hazirlamis sadece su bir damla mama koymuslar bebege icirmeye calismislar bir tane Allah'ın kuluda gelip destek olmadi agridan ölüyorum dedim hicbisey yapmadilar morfin en son akillarina geldi diğer özel hastanelerde hem cok uzak hemde cok pahalı sezeryan ücreti 35000 tl cocuk olduktan sonra o paraya kiyamiyorsun evladima harcarim diyorsun bide ilk dogumda korkuyordum ama ikincide basima gelecegi biliyorum tecrübeliyim ve korkunun ecele faydası yok diyorum eninde sonunda o çocuk çıkacak ☺️
(477 puan) tarafından
Bana da bugün doktor erken doğabilir dedi bi korku aldı beni daha öncekileri normal doğumdu ve daha 20 haftalık oldum hem sezeryanla hemde bebek doğarsa o kadar küçük yaşar mı bilmiyorum
(381 puan) tarafından
Allah korusun ya inşallah vaktiyle sağlıkla gelir minik kuş dualarım sizinle sitres yapmayın düşünmeyin her sey güzel olacak diye düşünün lütfen sitreste etkiler çünkü zamanını rabbim bilir
(477 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun spiral var bebeğin yanında o yüzden çok riskliyim her an keseyi patlatıp bebeğimiz ölebilir erken doğabilir
(381 puan) tarafından
Yaa evet tehlikeli diye duydum spirali ya bide korunma yontemi değil bence gebe kalma ihtimali yüksek oluyor
0 oy
tarafından
Bekletmiyorlar korkma ılkındeki korkuların olmayacak Allah'ın izniyle belli bir haftaya geliyor çocuk sağlığı herşeyi iyi oluyor gün veriyor sezeryana alıyo
tarafından
Ben ameliyattan çıkar çıkmaz uyandım bebek her türlü emiyor korkma ben uyanırken bebek memem de idi uyandırmak içinde ilaç veriyorlar hemen uyanıyosun
(381 puan) tarafından
Karnınıza bastirdilarmi
tarafından
Evet bastırdılar
(381 puan) tarafından
Ağrıdimi
tarafından
Ağrıdı elbet ama saniyelik sürdü yani bunun epidural anestezi yada genel anestezi ile alakası yok ikisinde de yapıyorlar normal doğumda yapıyorlar mı bilmiyorum emin değilim
0 oy
(2,044 puan) tarafından
Ikinci sezeryan icin bilmiyorum ama ben memnun kalmistim ortamdan doktorlardan vs. Sondayi uyusturmadan taktilar ama hic agri hissetmedim ben, cok agrisi diyenleri duyunca sasiriyorum. Takanin eli cok hafifti galiba. 
(381 puan) tarafından
Olabilir ya daha önce çatı muayenesi oldum ama cok ağrımadi öyle biseymi
(2,044 puan) tarafından
Rvet cati dan nefret eden birisi olarak soyluyorum o ladarini bile hissetmedi.
(381 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim odalariniz kac kisilikti
(2,044 puan) tarafından
Iki kisilik en fazla odalar, biraz nasibin varsa tek kisilige denk gelebilirsin
0 oy
(2,231 puan) tarafından
Ben de ikinci doğumu son anda mecburiyetten şehir hastanede yaptım iyikide orda yapmışım günün dolduysa hemen gün veriyorlar ben spinal oldum üç saat sonra sondam çıktı hemen ayaklandım
(381 puan) tarafından
Sondayi narkozlumu takiyorlar
(2,231 puan) tarafından
Ameliyata girmeden taktılar
(381 puan) tarafından
Ağrı oldumu sizde
(2,231 puan) tarafından
İlk doğumunda canım çok yanmıştı ikinci doğumda rica ettim ameliyat sırasında takın diye ama kurallar gereği önden takılması gerekiyormuş ama bu sefer çok hissetmedim acımadı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 120 göst.
16 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 59 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mevs (157 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 18 göst.
0 oy
0 cevap 18 göst.

403,372 soru