0 oy
373 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (222 puan) tarafından
Çok ciddi boyutta biberon ve mama reddi yaşıyoruz nereden başlayacağımı bilmiyorum oğlum 8 gün sonra 5 aylık olucak 4. Ağ burnumdan fitil fitil geldi resmen biberin ve mama reddibi dibine kadar yaşadık hatta öyle boyutlara geldi ki bu 24 saat asla hiçbir şey yemeyip elimde bayılmak üzereydi hastaneye yetiştirdim sadece 1 ay kadar emzirdim tutmadi göğsümü ondan sonra sadece mama her şey yolundaydı ta ki 4. Aya 1 hafta kafaya kadar bir o dönemde çok ciddi derecede biberon ve mama reddi yaşadık bur de 2 3 gündür ağır derecede yaşıyoruz yani bej çıldırmak kafayı yemek üzereyim artık bugün son mama verdiğim yerde siringayla besliyorum ya da kaşıkla siringayal verdiğim yerde çocuk mamaui görünce ağlamaya başladı ve artık takatim kalmadı bir bebek neden böyle yalar bir ara duzelmisti saatinde yiyordu 4 saatte 4 ölçek bunu 5 saate mi çıkarmamı istiyor acaba bu arada bebelac gold kullandım düz bebelac aptamil şuan sma optipro kullanıyorum bu arada oğlumun kasintisi da var alerji testine götürdüm doktor atopik dermatid egzamasi var dedi bir krem beyaz vazelin al kullan dedi başından sevdi ama aylardır kullanmama rağmen sürekli kizariklihi gidiyor aynı yerler tekrar tekrar kızarıyor ve sürekli oraları kasimaua çalışıyor yumurta alerjisi de çıktı tekrardan randevu bulup gidip raporlu mama çıkarmaya calisicam herkes süt alerjisi olduğunu söylüyor bu biberin ve mama reddini nasıl âsabilirim Allah rızası için yardım edin lütfen 4 saatte 4 ölçek veriyorum 5 saate uzatmali mıyım 5 6 saat yemese acıkıp kan şekeri düşerse bu bebeğime zarar verirmi 5 aylık bebek en fazla kaç saat aç kalabilir sırf bu yüzden 3 aylıkken ek gıdaya başladım maalesef geçici olarak ama bebeğimin bağırsakları bozuldu muz verdiğim halde bile ishal oldu artk ek gıda mi istiyor nolursinuz yardım edin uzun yazdım hakkınızı helal edin 

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
Neden çocuğu yedirmek için saat tutuyorsunuz ki? Çocuk huysuzlandıkça verin mama, doğal ev yapımı pekmez sürün biberon ucuna o zaman alacağını düşünüyorum ama çok değil sadece değdirin 
tarafından
Birde doktorunuza sorun, ek gıdaya başlatabiliyor bazen doktorlar erkenden , belki bu fayda eder
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sürekli mama değiştirmeyin. Benim kızımda öyleydi gerekirse kaşıkla şırıngayla mama icir ben öyle yaptım yoksa 24 saat mama içmezdi valla ağlıyordu ama aç olduğu için öyle verdim sonra düzeldi 
0 oy
(568 puan) tarafından
4. Ay atak dönemi. Genirme yani üst gazını, alıyorkusunuz bebeğinizin...... Ben 4.ayda atak sandığım, vakit bebeğin, daha çok, gazı, olduğunu bundan kendini geri attığını farkettim. Belkide reflüden de ama bence bunu da bi dikkate alın derim. Mama bir süre kullandım bir kaç defa çok bilemicem ama her 30 ml e bir ölçek konuluyordu sanırım. Doğru yapıyorsanız belki mamanın tadını, beğenmemiş olabilir, belki de toktur. Bebeğiniz günde ne kadar idrar yapıyor kaç bez değiştiriyorsunuz mutlaka takip edin, bebeğinizin davranışlarını gözlemleyin. Bazen çabuk acıkabilir bazen daha geç ama uzun süre aç kalıyorsa kaşıkla deneyin şıtıngayla alışık değilseniz riskli oolamilir soluğuna kaçması durumuna karşı. Bir hekime mutlaka danışın. Kafanıza göre ek gıdaya başlamayın. Bebekler doğum, kilosunun 2 katına çıktıysa bağırsakları yeteri olgunluğa gelmiş demek oluyor ama kafasını dik tutamıyorsa, siz yemek yerken ağzını açmıyor ve  ilgisi yoksa ek gıdaya başlamanız hem boğulmalara karşı hemde sağlığı açısından riskli olabilir. Geçmiş olsun. 
0 oy
(19,569 puan) tarafından
Allah'ım yardimcin olsun. Ne zor ya. Benim çocuğum da ekmgida yemez ama seninki daha beter. İnşallah düzelir. Bence sen başka doktorlara gitmelisin. Sana güzel bı yol çizecek doktoe çıkar inşallah.
0 oy
(318 puan) tarafından
Canım çocuğun reflüsü olabilir mi çocuk mamayı içtikçe hazmedemiyordur bir doktora götürmende fayda var mama için saat tutmaya gerek yok az az sık sık verebilirsin böylelikle rahatsız etmez onu Allah yardımcın olsun çok zor herkesin bir sınavı oluyor işte
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Ben bebeğimi 4 ay sadece siringayla besledim saatlerjmi aldi ama besledim  şuan 16 aylık kendi biberonunu kendi getiriyor mama diyerek Allah dizide ferahliga çıkarsın insallah
0 oy
(926 puan) tarafından
4.ay atak donemi malesef bizdede durumlar ayni 

Surekli mama degistirmeyin

Sabirli ve sakin ol stres oldukca gersey kotulesir

Alerji olayi onemli o tarz seyler red yapabiliyor

Ek gidaya baslatabilir doktorun belki 

Bide bebeğinde reflu olabilir mi
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Canım normal mamayi kabul etmeyen. Bebek raporlu mamayi hiç kabul etmez çok kötü tadı ve kokusu . Bende ikizlere alerji maması kullandim 6.aydan sonra yemin ederim oturup ağlamıştım o masanın kokusuna ben dayanamıyorum çocuklara nasıl vericem diye . 

Çok az Pekmez sür biberorunun ucuna tatlansin belki yer
0 oy
(325 puan) tarafından
Hangi mamayı kulaniyun mamayı degistir
0 oy
(130,422 puan) tarafından
baska bi mamaya gec mamani degisti beslemek icin saat tutma axar azar meyve purelerine basla en azindan birini begenir yer 5 aya uygun pureler var al veya yap tadimlik basla ama kullandigin mamayi degistir 
0 oy
(900 puan) tarafından
canım aynısını yaşadım. bana kimse inanmıyordu hatta. her türlü mama envai çeşit biberon kaşık ve kaşık biberon dahil herşeyi denedim olmadı. memeyi de reddetmelerine rağmen belki döndürürüm diye 7 ay uğraştım. olmadı.

5 aylıkken besleyemiyorum diye ek gıdaya geçtik ama ek  gıdayı da dişsizken doyacak kadar yiyemiyorlar. o nedenle ben ölmeyecek kadar besleyebiliyordum. 3 ay kilo alımı durdu. 8, 9 aydan sonra yavaş yavaş kilo alımı başladı. 

sürekli pürelerle, çorbalarla büyüttüm. büyüyor korkma ama çok zor büyüyor. şuan 19 aylıklar net 10 aydır sıfır mama ve sıfır süt. ondan önce de çığlık kıyamet zorlayarak içiriyorduk.

bu uğurda 10 ayrı doktora gittim çare bulamadım
0 oy
(578 puan) tarafından
Eski usul yap erken başla ek gıdaya 
(222 puan) tarafından
Öyle yapicam zaten 5 aylık olmasına 1 hafta filan kaldi
0 oy
(2,061 puan) tarafından
Aynı durumu yaşadım oğlumda şuan 8 yaşında ama 3 ay sonrası ek gıdaya başladım tabi ağır yiyecekler değil ama doktor gözetiminde. Çünkü emmiyor biberon mama istemiyor ee napim açlıktan mı ölsün yaşayan bilir anca pirinç unut mama olurya gece maması falan toz karıştırıp yediriyordum seviyordu ara ara biberon öyle geçti 
(222 puan) tarafından
Bende onu bir dönem verdim ama daha küçük olduğu için bağırsakları bozuldu geri sadece mama vermeye başladım
0 oy
(724 puan) tarafından
O kadar zor ki seni ben anlarım prematüre kızım zaten küçük tü 5 aya kadar güzel emdi 6 ımcı ayda meme reddi oldu biberonda tutmuyor 6 7 ay boyunca kaşıkla mamayı  verdim çok zor günlerdi 1 yaşını doldurunca biberon tutu ama gel bana sor neler yaşadım neler Allah bilir çok şey denedim ama olmadı sadece kaşıkla veriyordum inşallah sen benim yaşadığımı yaşamazsın ama şuan ki aklım olsa acıkınca verirdim yesin diye kendimi harap etmezdim hiçte saat tutmayın acıkınca ister elbet biz üstüne düştükçe daha çok diretiyorlar 
(222 puan) tarafından
Aynen öyle gerçekten canı isteyince tutuyor ama istemeyince mumknati yok
0 oy
(5,352 puan) tarafından
Ben hem emziriyordum hem mama veriyordum her ay meme reddi yasadım o sut sagma makinesinin dili olsa konussa her gittigim yere onuda gotururdum bu aglama krizlerinde nebe suresinin faydasi cok oldu bize sakinlerdi o zaman sma kullandim ben hep mama degistirmedim pek sma bulamayinca bebelac bir kez aldim bir kezde esim yanlislikla bebivita almis onuda icti uykudan uyanirken hemen ver sinirlendikce icmez sakinlesemedigi icin 
(222 puan) tarafından
Keşke benimde sütüm kesilmeseydi de süt sagma makinesiyle rezil olsaydm çok istiyordum emzirmeyi gözümde kaldı maalesef
0 oy
tarafından
Üç aylık bebeğe ek gıda verirsen atopik dermatit olur tâbi alerjik bebeklere özel numune mama veriliyor tekrar git dr
(222 puan) tarafından
Bebeğimde doğuştan var maalesef o kadar krem kullandım geçmedi egzama doktor artık alerjidir bu dedi beni çocuk imnilojisine sevk etti zorla randevu buldum gittim alerji testi yapıldı bir çok şeyde alerjisi yüksek çıktı bana rapor yazıp mama almami sağlayacağına egzamasi var denildi gonderdiler tekrardan randevu bulmaya çalışıyorum

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 583 göst.
19 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 358 göst.
5 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Beyzanurxx (475 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 177 göst.
10 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bahar_6565 (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 493 göst.
3 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Dunya.dln (318 puan) tarafından soruldu

408,646 soru

12,280,345 cevap

37,872 kullanıcı

Kategoriler

...