0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde (1,492 puan) tarafından
 Arkadaşımın 2 yaş 8 aylık kız cocugu var, konuşma olarak baya ilerideydi her seyi anlatıyordu, son bir aydır anlatmak istedigini anlatamamaya başlamış , kelimeleri cok kekeliyormuş tekrarlıyormuş , dün de en son ben konuşamıyorum anne demiş , arkadaşım bir aglıyor bir aglıyor o kadar üzüldüm ki, böyle  bir durum duydunuz mu acaba ne yapmak gerekir kime gitmeli acaba? Geceleri de aglıyormuş kimseyi dinlemek istemiyormuş ne oldu kızım diyorlarmış ağlamaya devam ediyormuş, tavsiyenize ihtiyacımız var

11 Cevaplar

+1 oy
(3,317 puan) tarafından
Kim ne derse desin hepsi aşılardan benim oğlumda iki yaşında çok güzel konuşuyordu aşıdan sonra kekelemeye başladı herşeyi biliyordu soruyoruz bilmiyorum diyor konuşamıyordu bizimde ödümüz koptu hep böyle olacak diye çok şükür geçti ama ara ara kekelemeye devam etti şimdi 4 yaşında çok şükür düzeldi şimdi ikinci oğluma aşı yaptırmıyorum
(402 puan) tarafından
Doğru yolu bulmans ve bır yavrunun daha aşısız olmasına çok sevındım  rabbım inşallah herkesin gözünü açar
(3,317 puan) tarafından
İnşallah canım
(3,317 puan) tarafından
Post sahibi bir bana yazmamış herkese cevap vermiş enteresan gerçekten aşıya bu kadar bağlı olmanızı anlamıyorum biraz araştırın
-Reklam-
0 oy
(735 puan) tarafından
Benim kızımda yeni 3 yaşına girdi onu bende farkettim önceden güzel konuşuyordu bu bı kaç aydır düşünerek eee filan diyor mesela aynı şeyi kaç defa tekrarlayip söylüyor düşünerek konuşuyor yeni kelimeler öğreniyor söylemeye çalışıyor çünkü korkmasın eğer endişe ediyorsa bı doktora göstersin içi de rahat eder en azından 
(1,492 puan) tarafından
Evet ben de dedim ki acaba kafasında  düşündüklerine yetişemediği için mi kelime bulamıyor diye düşündüm öyle tavsiye verdim
(735 puan) tarafından
Evet csnim öyle bende kızımda farkettim eşime dedim sende farkettinmi önceden bu şekilde düşünerek konuşmuyordu direk söylüyordu o zaman kelime haznesi azdı ama şuan çok geniş olduğu için düşünüyorlar kekeleme filan oluyir dedi gerçekten de öyle canım şimdi eskisi gibi yavaş yavaş düzelmeye başlıyor konuşması
(1,492 puan) tarafından
İçimize su serpin canım İnşallah senin dediğin gibidir yine de soracak doktora falan arkadaşım ama bakalım
(735 puan) tarafından
Öyle csnim benim kızımda düşünerek konuşuyordu sonra diyordu ya diyemedim düşündüğü şeyi söylemeyince filan şuan 3 yaş 2 aylık oldu düzelmeye başladı daha çok kelime ogrendi daha ifade ediyor kendini
(1,492 puan) tarafından
Anladım canım cok teşekkür ederiz
0 oy
(900 puan) tarafından
Bol bol konuşsun canım belki konusurken heyecanlanıyordur. 
(1,492 puan) tarafından
Evet canım öyle oluyormuş en sonunda ben konuşamıyorum anne demiş kız telefonda hüngür hüngür ağlıyor beni de ağlattı, dedim konuşamasa ben konuşamıyorum anne diye de kendini ifade edemezdi dedim bi sebebi var ama ne
0 oy
(1,534 puan) tarafından

Çocuk psikiyatrisine gitsin derim. Altından baka bir şey de çıkabilir :( Atlatamadığı bir travma mesela.

(1,492 puan) tarafından
Evet birinin çocuğu köpekten korkmuş öyle olmuş diyorlar ama bunda öyle bir şey olmadı diyor hiç ya, direkt psikiyatri mi bakar acaba
(1,534 puan) tarafından
Bence psikiyatrla başlasın. Psikiyatri sıkıntı yok derse konuşma terapistine gidebilir.
(1,492 puan) tarafından
Tamamdıe teşekkürler
0 oy
(9,430 puan) tarafından
Çocuk Nöroloji bakmalı üst katındaki kadının oğluda yürüyordu konuşuyordu yavas yavaş konuşmamaya başladı yürümemeyr başladı meğerse çocuk epilepsiymis beynin konuşma yürüme merkezi etkilenmiş 
(1,492 puan) tarafından
Allahm muhafaza etsin tamam canım teşekkürler
(9,430 puan) tarafından
Sunuda yazayım şuan çocuk eskisi gibi gayet iyi tedavilerle fln çokta zeki motor becerileri mükemmel
(1,492 puan) tarafından
Cok sevindim Allah daim etsin saglgıını tüm evlatların
0 oy
(2,474 puan) tarafından
Çocuk psikologuna yada hocaya götürsün. Nazar olmuştur görünmez varlıklar çocuklarla uğraşır bazen benimki de ben namaza durdum mu bı şeyler görüyordu deliriyordu böyle çığlık atiyordu namaz kılma sen namaza geldin mi duruyorlar diye hocaya götürdük düzeldi 
(1,492 puan) tarafından
Allah'ım korusun tüm evlatları tamam canım teşekkür ederim
(2,474 puan) tarafından
Allah korusun nazar da olabilir yada uğraşıyor da olabilirler
(1,492 puan) tarafından
Evet canım inanıyorum ben hoca araştıracaklar
(2,474 puan) tarafından
Bende inanırım kızıma muska yaptı su verdi topladı çocuk kendini
0 oy
(3,741 puan) tarafından

Birşeyden korkmuş büyük ihtimalle iyi bir çocuk psikiyatrisi uzmanı na göstersinler 

(1,492 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim yorum icin
0 oy
(10,661 puan) tarafından
Canim bunun cok sebebi olabilir otizm epilepsi kaynakli olabilir travma sonucu olabilir nazar olmus olabilir ya da en iyi secenek konusurken heyecanlaniyodur ondan kelimeleri cikaramiyodur bunun icin oncelikle cocuga bol bol sevgi gosterilmesi lazim siki siki sarilmak saclarini oksamak seni cok cok cok seviyorum demek illaki yapiyolardir ama daha fazlasini yapmalilar anlatabildim mi sonra doktora gotursunler mutlaka emin olsunlar benim oglumun 6 aydir falan aralikli olarak burnu kaniyo bi kac sefer sicaklardandir dedim baktim terarliyo saflik ocagina gutmistik sordum cocuk doktoruna gotur kanina baksinlar dedi ona goturdum ksni temiz tekrarlarsa kbbye gotur dedi ona da goturdum kilcal damarlarla ilgili korkulacak bisey yok dedi aynisini saflik ocaginda da soylediler etrafdakilerde aoyledi onlari dinleyip goturmesrm hem içimde suphe kalacak hem Allah korusun tehljkeli biseyse tedaviye gec kalcam oyle degil mi arkadasinda cocugu gotursun ici rahat eder en azindan bence heyecandan kekeliyo cocuk 
(1,492 puan) tarafından
Evet canım haklısın teşekkür ederim yorumun icin iletiyorum arkadaşıma
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Benim başıma geldi canım. Kızım doğduktan sonra oğlum konuşamadı. Kekeledi. 2 lafı bir araya getiremedi. Önce ebeye gösterdim sonra çocuk doktoru daha sonra çocuk gelişimine gösterdim. Ordan çocuğumu özel eğitime yollamak istediler asla istemedim. Sistemde adı görünür de daha sonra okulda sıkıntı çeker. İyi ki de götürmedim.

Eve geldik telefon televizyon yoktu zaten. Arkadaş edindirdim. Dışarıya çıkarttım kendim konuştum. Okula geç başlattım . O seneyi anasınıfı olarak geçirsin istedim . Şuan 8 yaşında çok şükür geçti. Tek tük çok heyecan yapınca var. O kadar. Onun harici öyle anlaşılır değil
(1,492 puan) tarafından
Yaa anladım canım cok teşekkür ederim tecrübeni aktardıgın icin arkadaşıma atıyorum hemen
(1,560 puan) tarafından
Geçmiş olur inşallah canım
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Eşimin yigeni öyle olmuştu 3 yaşında bülbül gibi konuşan kız birden kekeledi doktora götürmüştü korkmuş göze gelmiş olabilir arkadaş ortaminda sokun demişti yengesi kreş pahalı olunca raporla anasinifina verdi 3 yaşında sonra konuşmasi duzelmişti 

Doktora götürsün olmadı kreşe versin 
(1,492 puan) tarafından
Cok teşekkürler tecrübeni paylaştığın için canım arkadaşıma iletiyorum
0 oy
(5,114 puan) tarafından
Birseyden mi korktu ki 
(1,492 puan) tarafından
Ben de onu sordum ama tam da bilmiyor aglaması geçmiş ama kekelemesi kalmış
(5,114 puan) tarafından
Bagırdı mi hic annesi yada yanında esiyle kavga ettiler mi cocuklar anne baba kavgasindan cok etkileniyor cünku
(1,492 puan) tarafından
Evet onu sordum bende bir kere tartışmıştık dedi ondan olabileceğini düşünmemiş

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 142 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde dila_nazli (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 164 göst.
8 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Gurbett (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 33 göst.
15 Aralık 2023 Aile kategorisinde Hrklts (11 puan) tarafından soruldu