0 oy
331 göst.
Diğer kategorisinde (11,916 puan) tarafından
Çok bunaldım ,daraldim .hastalıklar bir yandan ,olan olaylar bir yandan çok bunaldım.evde kendime iki dk zaman ayiramiyorum.cunku çok dagitkan ve yaramaz çocuklarım var.eger bir an bırakırsam ev savaş alanı gibi oluyor.ona.keza Cat kapı gelenim de oluyor.amannn diyemiyorum.tek başıma herşeye göğüs germek için uğraşıyorum.gecen gün annem geldi.anlattim durumu .çok yoruldum .bir gun de olsa çocuksuz vakit geçirmek istiyorum dedim anneme.tamam kızım geleyim dedi annem.bir hafta bendeydi.sesi çıkmadı .biz böyle konuşmuştuk diye.terardan durumumu anlattim .artık psikolojim bozulacak dedim.ve ibretlik cevap aldım.hepimiz öyle büyüttük.biz bir yere gitmedik dedi annem.annem sürekli bizi ananeme bırakır gün gün gezerdi.babamla akşam oturmalarına  giderlerdi bizi bırakıp. Sesine derman olmadığı gibi günlerdir de temizlik yapıyorum.cunku yer yerinden oynadı. Benim bir kere nefes almaya hakkım yok mu Allah aşkına? Anne olduk diye köle mi olduk ? Bu saat oldu iki çocuğum da oturuyor.neler denedim uyku saatleri için başa cikamadim.hadi küçüğü anlamıyor.10 yaşındaki de anlamıyor.saat 10 dan beri yalvarıyorum yat okul var diye.yatmadi. öylece oturdu.yarim saat önce yatırdım beş dk önce ben acıktım diyip kalktı.

14 Cevaplar

0 oy
tarafından

Annelerimiz her şeyi kendi zamanları gibi sanıyor kendi zamanlarındaki yokluktan sıkıntıdan dert yanıyorlar ama bizi kapının önüne atıp kendi ev işini yemeğini yaptığını hiç söylemiyorlar;)şimdi öyle bir imkan yok maalesef herkes kendi gölgesinden korkuyor çocuğuma zarar gelecek diye bende aynı durumdayım biri 3 biri 1 yaşında iki dk bıraksam savaş alanı oluyor ev gece uyumamaları karı 

Tavsiye olarak ortak bir alan seçip gitmeniz iyi bir fikir olabilir çünkü bu devirde tek bırakmak ta birine emanet etmekte iyi bir fikir değil bence hep beraber herkesin kendi başına bişeyler yapabileceği bir ortam sise iyi gelebilir 

(11,916 puan) tarafından
Canım oyun parkı da denedim.kucuk olan anne gel diye ağlıyor.oturup bir çay icemedim oyun parkinda yanına gitdim.benimle oyna diye ağladı.4 saat oyun parkinda içeride durdum.bir de üstüne hastalık kaptik.zature olduk
tarafından
Aa geçmiş olsun canım maalesef annelik böyle işte bizde bugün gittik bi alışveriş yapalım diye avmde yerde seksek vardı yarım saati geçkin orda oynadık hahaha
(11,916 puan) tarafından
Ya param var kendime pantalon alamıyorum
Çünkü iki çocukla mağaza gezip deneyip alamiyorum
-Reklam-
0 oy
(4,352 puan) tarafından
Anlamayacak bir yaşta değil ki 10 yaş erkek mi ? Bir de her şeyine tamam denerek mi büyüdü sen,baba veya başkası. 3 yaşındaki oğlum bile topla deyince topluyor çöpe at deyince gidip atıyor.  onların gözünde annelik 7/24 sualsiz çalışan biri gibi olmuş.
(4,352 puan) tarafından
Çok zor benimkiler de çok dağıtır. 3 yaş ve 8.5 aylık eşim bazen yardım eder temizliğe benim büyükde babasından görüp toplar siler. Kız çocuğu aslında anneyi daha çok anlamalı hakkında hayırlısı kuzum. Annene gelince maalesef çoğu kişinin annesi böyle.
(11,916 puan) tarafından
Durumu anlattım bilip geldi.tamam diyip neden sonra böyle yaptı? Benim canımı sıkan nokta bu
(4,352 puan) tarafından
O benimde garibime gitti yardım etmeyeceksin neden geldin yani
(11,916 puan) tarafından
Yok benim nefes araya hakkım yok.ne zaman bitecek bu çile diyorum artık.
(4,352 puan) tarafından
Eşinde mi hiç destek olmuyor.
0 oy
tarafından
Ah bu anneler 
(11,916 puan) tarafından
Eee niye geldin o zaman demi
0 oy
(135 puan) tarafından
Canım biz gurbetteyiz kızım 3 yaşında okadar çok dağıtıyor ki evi bı görsen 1+1 ama asla toplu durmuyor temizliyorum 1 saat sonra gene aynı lojmandayiz Cat kapı gelenim oluyor çeşit çeşit yemek bekliyolar onların çocukları hep büyük uysallar aile desen hepsi Manisa'da biz hakkarideyiz Türkiye'nin bı ucundan bi ucuna geldik bu zmaana kadar 1 gün bana destek olan olmadı çocuğumda gtmez zaten kimseye çünkü benden başka kimse görmedi eşim desen varlığıyla yokluğu bı arada bı çocuk bakcan onuda yap bari diyor 20 gündür lojmanın önüne inemedim ev işi çocukla ilgilen yemek bulaşık derkn akşam oluyor burasıda aşırı soğuk bı bölge bazen kafayı yememek için kendimi zor tutuyorum senin olduğun yerde gene park bahçe bişi varmış biz dag basindayz çıkabilecek bı yerimiz yok annem uzak olmasa köyde işleri olmasa çok destek olur bnaa ama işte gurbetlik zor yanı oyle öyle büyücek çocuklar durumunu çok iyi anlıyorum ama senin hayatından kötü hayat surenlerde var rabbim yokluğunu göstermesin evlatlarimizin
(11,916 puan) tarafından
Canım 10 yaşında kızım var.yemin ederim 10 senedir bir kere yanlız bir yere gidemedim.bir de üstüne ikinci eklendi bak daha oturuyor.nefes alamıyorum artık.
(135 puan) tarafından
Haklısın canım bak bende her zorluğa rağmen tekrar hamile kalmk istyrm onlar bı şekilde buyuycek çok takma kafana sabret Rabbime dua et çocuklarım güzel huylu uslu olsunlar diye benimki erkn yatıyor 6 da kalkıyor napcan cnm çok zor anliyorum atsan atilmaz satsan satilmaz hesabi
0 oy
(2,515 puan) tarafından
Yok cnm minnet etmeyeceksin ediyorsan da napacksin bliyormsn anne ben yorgunum az kendime vakit ayiricam vardı pazar islerimi gorcem de at gitsin bu ne ya böyle bende fedakarlık yaparım çocuklar tepemde olur iki dk bakarlar ise gittiğim için herkes söylenir eşimde dahil 

Git kendine arkdslariyla kahve iç benim öyle bı sansimda yok hep tekim 

Bırak ev dağınık kalsın ama benm misafirim gelmez oyuzden ev çok kötü durumda bırak ya günah keçisi bizmiyoz şunu unutma beklenti aza indirir sen ve bu dünya da deli dolu davranirsan dunyasenin kahrını çeker az da esinenilgisiz gibi umursamyormus gibi davranirsan peşinden koşar kırdıktan snra ise yaramıyor ama bunlar böyle bacım 

Çocuklarına sakın yansitma senin yine biri büyük benimki 4 ve 5bucuk yaşlarında erkek çocuğa bedeller 
(11,916 puan) tarafından
Ne arkadaşla kahvesi bebeğim .astım krizi geçiriyorum acile gidiyorum yanımda iki çocuk.biri koltuğa oturuyor birini yatağa oturtuyorum ağzımda oksijen maskesi kolumda serum dur oğlum diye oyalamaya calisiyorum
0 oy
(19,658 puan) tarafından
Benim annem de asla ihtiyacım olan şeyi yapmaz. Kendi kafasındakibi yapar. Mesela ben dinlenmek istiyorum değil mi. Hardi temizlik yapalım şunu yapalım diyerek milleti ortaya döker. Ayağa kaldırir. Kendi de doğru dürüst işe yarayan bişey yapmaz. Ortalıklarda süründürür işleri. Hastanede çocukların başındaydim. Evde yapılacak o kadar iş varken gitmiş gardolabimi iç çamaşırı cekmecemi düzenlemis. Durmuş hepsini. Ya arkadaş çok iş yapmak istiyosan git ihtiyaç olan işleri yap. Olmaz. Neden o o işleri yapmayı seviyo. Ya bı insanın iç çamaşırı cekmecesi izinsiz düzenlenir mi. Evli bir insanın . Kızın dahi olsa olmaz ya. Ben de daha bişey demedim. Ama farkettigimden verinsijir olup duruyorum. İnsan utaniyor yani ayıp ya. 

Neden böyle bu anneler bilmem. 
(11,916 puan) tarafından
Bacım ben annemi durumu anlattım kedi geleyim dedi.geldi hadi gezelim diyor.tamam çıkalım ama bende iki çocuk üstüne yanımıza da iki misafir çağırdı sürü gibi gittik gezmeye.gene herkes istediğine baktı ben çocuklara dur yapma derken bir yeri gormeden geldim eve.
0 oy
(1,723 puan) tarafından
Benim de 10 yaşında oğlum var bir de bebeğim. Zaman zaman aynı düşünüyoruz 1 bardak çay içemediğim zaman bana rahat yok mu diyorum. Bebekle her yere gidilmiyor kendime olan ihtiyaçlar aylardır bekliyor. Özellikle uyku bizde de sorun gece 12 ye yakın ikisi de uyanık benim çocuklarım niye böyle ben hiç çocukları uyutup arkalarından yarım saat 1 saat oturamayack miyim diyorum. Ev işi bitmiyor ki maalesef bizde en cok mutfak dagilir herkes duzensiz gelip gider bir şey yer ortada kalir kafaya taksam durmadan calis bazen birakmadan işi gücü ne bir yere cikabiliyorum ne çay icmeye zaman var. Tatilde erken yatıp erken kalkmamiza rağmen akşam 3e doğru uyudu oğlum tabiki şimdi kalkmıyor okul saati geldi. Biz oğlumla bebekten önce çok iyi takılırdık her yola gelir parklara hali sahalara giderdik bir yerlere gidip yiyip içince bizden mutlusu yoktu ama bebek olunca kısıtlandı. Oğlumun  dolabı dağınık durur ama ben takmıyorum ben öyle seviyorum diyor bende ellemiyorum masası dağılır bazen toplar. İçinden gelip yaparsa güzel yapar MaşAllah ve bana alan oluşturmak ta yardımcı olur. Ablamın kızı da hiç söz dinlemez ama tablet var elinde onu bırakıp iş yapmak istemiyorlar biz de kısıtlı ekran suresi var onun kaymağını yiyorum oğlumdan yana 
(11,916 puan) tarafından
Bacım bakmo kadar zor durumdayim ki .mesela benim astimim var ve fena.simdi 10 yaşındaki kızım bütün eve parfüm sıkmış.neden siktin biliyorsun kızım astimim var diyorum yüzüme bakıyor.
(1,723 puan) tarafından
Ne denir bilmiyorum olmayınca olmuyor mu ablamın kızları öyle ne desen boş bütün gençlik mi öyle artık nedir. Bütün gün evde bıraksa karınlarını bile doyurmuyorlar belki tuvalete bile zorla giderler. Sorumluluk bilinci yok, hayat onlara çok kolay sunuldu bizim çocukluğumuz gibi değil. Bir tanıdığım var kız 3e gidiyor annesi terk etti babası ve dedesi erkek kardesiyle aynı evde kalıyor para pul yok imkan düşük ama kız yemek bitsin hemen sofra topluyor kimse demeden bende diyorum Sorumluluk bilmeleri için illa zorluk mu görmeleri gerekiyor acaba diye düşünmüştüm
0 oy
(51,483 puan) tarafından
babaya ver haftasonu sabahtan aksama kadar kalsinlar iyi bakmaz mi
(11,916 puan) tarafından
Yok bacım bakamiyor.ilaclari var düzenli iciremiyor içmiyor diyor.gel oğlum ilaç diyince içiyor çocuk bende.
0 oy
(818 puan) tarafından
ben gurbetteyim kızım 2 kere havale gećirdi bekledim ki biri gelsinde kendimi toplayayım yok annem bile aradı yok şunun çocuğuda gecirmiş yok bunun çocuğusa geçirmiş deyip kapattı eşim ailesine demedi banada sakın deme şimdi sana yüklenecekler yok parka çıkardın yok şunu yaptın diye  annemin yaninda abimler oturuyo evleri dip dibe annem gider cam perde duvar siler hamileyim 6.ayımdayım şuan eşimle evi temizledik cam duvar perde yine demedi ki gelirim  sanki o kapıdan çıkınca el oluyorsun ama eşimmm Allah razı olsun kimseyi aratmıyo Allah uzun sağlık ömür versin çocuğa bakar ben kuaförüme giderim gezmeye gider arkadaşlarımla otururum 
(11,916 puan) tarafından
Ah bacım ben gece duvar cam silip ertesi gün doğuma gittim.karnimdan ayakkabılarımı görmüyordum.dogum yaptım hastahanede yatağımın yanına bebeğimi koydular gece herkes uyudu ben çocuk baktım doğum yaptığım günün gecesi hastahanede.ama yoruldum.
0 oy
(1,372 puan) tarafından
Psikolojik destek almak iyi gelebilir sana.
(11,916 puan) tarafından
Alıyorum zaten halı hazırda.oraya bile iki çocukla gidiyorum.kadin diyor ki kendine vakit ayirlamalisnn
0 oy
(1,124 puan) tarafından

Allah kolaylık versin 10 yaşındaki biraz daha anlaması lazım okulda nasıl dura biliyor acba??acba bendemi böyle olcak daha 5 aylık bebem var ama bende akşama kadar evdeyim birşeye yetişemiyorum çok işe dalınca kız ilgi istiyor üzülüyorum eşim geç gitiği gün destek verir yada erken evde olduğu gün arda Misafir bebek için geliyor geçen misafir geldi çocuğu bırakmadı kizm uysun 1 haftadır uyku düzeni bozuldu dengesiz yatıp kalkıyor kızma tek zorlanıyorum bide kayın pederim de benle yaşıyor 7/24 benle camiden camiye dibim den ayrılmıyor bı sosyal aktivitem yok anca evde olduğu gün çıkıyoruz havalrda soğuk tek çikamıyorum bebekle benimde piskolojim bozuluyor eşim 3 gündür arabanın bı işi vardı tamire git gel dün kavga etim bana dediği sen çocuğa bakmak  da zorlaniyorsun hayır dedim hiç bir eksiği varmı evin çocuğun yada ne zorluklarla baş ediyom evin içinde ne bilicen sadce vaktinde evde değilsin 3 gündür düzenimiz bozuldu  allhdan sabahçı oldu kızla vakit gecirim dedi güya nerde:)))ve bana dedi eskiler nasil bakıyordu senin annen benim annem onca çocuğa nasıl baş etmiş sen bı çocuk la baş etmiyon ağliyon ağlamak değil dedim evde kala kala piskolojim bozuldu kaynatmam bı yanda ve üstüne üstün kocam bana kırıldı iymi ;(merak etme yanlız değilsin benim annemin demedginide kocam diyo 

(11,916 puan) tarafından
Eskiler kusurabasin ama çocuk bakmıyorlar mis.dogurup doğurup sokağa.benim kardeşim 3 yaşında yanlız sokakta oynuyordu
(1,124 puan) tarafından
Ay gercekden oyle sabah kahvaltıda bebek ek gıda için bakıyoruz eşim diyor ne kadar dikat edilmesi gereken noktalar var merak edidyom biz nasıl büyüdük ah dedim artk büyüdük bı şekil öyle böyle
0 oy
(329 puan) tarafından
Cocuklariniz kac yasinda 

Benim 3 tane kizim var kucuk 2 aylik ne gece ne gunduz uyuyor ustelik kolik surekli agliyor  

Tuvalate gidersem sükur ediyom 

Yemegimide yerken esim bakiyor 5 Dakika hizli hizli yiyom
(11,916 puan) tarafından
Bacım aynı durumdayım.wc yanlız giremek bana lux.wc giriyorum oğlum yanımda git oğlum otur içeri diyorum yok ağlamaya başlıyor wc taşlarına yatmaya kalkıyor.el ele tutuşup tuvaletimi yapıyorum.ya bu çok özel ama ağda yapamiyorum ya yanlız kalamadigim için
(329 puan) tarafından
Kac yasinda oglunuz
0 oy
(7,773 puan) tarafından
Senin eşin nerede bu anlattıklarından hiç eşin yok demek ki sana destek vermiyor. Böyle çok zor. Senin de nefes almaya ihtiyacın var eşine bırak çocukları çık gez dolaş 
(11,916 puan) tarafından
Canım destekcim yok.babalari bakamiyor.
0 oy
(2,948 puan) tarafından
Benim ikizlerim var seni anlıyorum hepimiz zaman zaman bunaliyoruz daraliyoruz ben çocukların ikisini bazen eşime birakip bazende tekini alıp dışarı çıkıyorum yani sürekli olmasada bı hava almak iyi geliyor yanlız tek başına bunalman normal ama dediğim gibi yorgunluk yılgınlık hepimiz de var bolbol okuyorum dua dinliyorum iyi geliyor stresimi alıyor 
(11,916 puan) tarafından
Canım çok yoruldum gerçekten .herşeye tek yetismekten herşeyi tek başıma düşünmekten çok yoruldum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 95 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Sare-Asel (2,270 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 376 göst.
2 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 472 göst.
30 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Umutherzamanvar (193 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 521 göst.
18 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Umutherzamanvar (193 puan) tarafından soruldu

409,029 soru

12,293,952 cevap

38,284 kullanıcı

Kategoriler

...