0 oy
312 göst.
Aile kategorisinde (729 puan) tarafından

Kızlar ne olur bakın otizmli çocukların anneleri özellikle oglumn tüm harektleri normal geliyor bana sadece arada daliyo int oğlumun aynı dalma hareketini yapan bir anne gördüm oğlu otizm mis yarn hemen randevu aldık ama korkuyorum araştırıyorum uyuyamyrm belirtiler neler ilk belirtileri 

İsmiyle bakar
Söylediklerimi zamnala tekrar eder
Cümle kurar
Arkadaşlarıyla oynar çok arkdasimnz olmasada görünce oynar
29 aylık bu arada 
Başı renkleri der 
123 sayar
Ama bir hareket aynı mahvoldm sanki içim daraldı Yasin okudum buraya attım kendimi 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ne hareketi yapıyor 
(729 puan) tarafından
Gözlerini sabit kaydiriyro bı noktaya bakarak yapıyor saniykeik 4 saniye kadar
(634 puan) tarafından
Yahu bununla otizm denilir mi oyun yapiyordur benim oğlumda yapar
(634 puan) tarafından
Asabilik parmak ucunda yürüme sınırsız etrafında dönme el çırpma var mı temas edince istememe kimsenin dokunmasını istememe kulak tikama
(3,413 puan) tarafından
Nur benim oğlum 2 bucuuk yaş renkleri bilir 1 den 10 kadar sayar kırmızı balık ceviz adamı söyler arkadaslar la iyi oynar konuşur cümle kurar ama arada dönme yapıyo etrafında oda oyun olsun diye düşünüyordum her zaman degil ama acaba bizdede mi var :((
-Reklam-
0 oy
(2,236 puan) tarafından
Tek bir belirtiyle otizim denemez ki bence endişe etme yoktur inşallah öyle bişey. 

Ben de endiseleniyorumm hatta daha dün sabah kesfetime düşmüş bir annenin sayfası inceledikce inceledim kendi çocuğumu düşündüm benimde gözüme batanlar oldu yani çocuğum arada etrafında dönüyor dönerken gülüyor şımarıklık yapıyo bence diyorum müzik açtığımda karşımda falan yapıyor.

Gün içinde yani her vakir değil ama ya da hee gün yapmaz. 

Bide kulak tıkıyor ama çok ses olunca yapıyor dikkat ettiğim kadarıyla. Buraya da sormustum kulak tıkanmasını ve çoğu kişi bizimkide yapıyor dedi.

Ve bunu da her gün yapmıyor mesela. Diğer hareketleri çok iyi düşününce. 20 aylık ama bir çok kelimesi var,kendini ifade ediyor yine maşallah. Göz teması, diğer insanlarla ilişkileri, algıları çok çok açık. Gözüne bakıyor vs.

İmi belirtiyle bu çocuk otizm diyemem. Allah göstermesin tabii. Uzmanlar diyor zaten her seyden nem kapmayın diye. Çocukların gelişim gösterirken yapacağı hareketler bunların bir çoğu. 
(2,236 puan) tarafından
Araştırdıkça çocuğun otizm olduğuna bir anda inanıveriyosun. Bir iki belirti çıkınca hemen acaba mı diyosun. Hele bazı sayfalar var ki çocuk a diyosa otizm demiyosa da otizm
0 oy
(82 puan) tarafından
Yazdıklarınıza göre ben otizm olduğunu düşünüyorum ama gözlerini 2-3 saniye kaydırması, dalması falan nöbet açısından araştırılabilir. Yani çocuk nöroloji tarafından muayene edilmesi uygundur. Muhtemelen eeg falan çekerler. 
0 oy
(913 puan) tarafından
Ben yazina gore otizm oldugunu dusunmedim canim 
0 oy
(3,935 puan) tarafından
Yahu bi hareketle otizm denemez ki. Boyle seylerle bosuna korkutmussunuz kendinizi. Cocugunuz gayet normal gorunuyor.
0 oy
(2,318 puan) tarafından
inşaAllah birşey yoktur benim kızımda bir kaç hareketi vardı 18 aylıkken gelişim uzmanına gittik iki sene takip verdi ekran sıfır dedi devamlı kalabalık ortamlarda bulunun iletişim halinde olun zamanla düzelir ekrandan olabilir dedi iki sene sonunda psikiyatri gördü bir şeyi yok ama benim kızım epilepsi hastası ve içtiği ilaçlar ve nöbetler tetikliyor bazı hareketlerini demişti.simdi ilacı bırakacağı günü bekliyoruz hayırlısıyla inşaAllah. 

Sizde ekran tamamen sıfırlayın farkı göreceksiniz ekran derken sadece izlemek değil ses bile olmasın demişti bize
0 oy
(4,552 puan) tarafından
Otizm değil bu dikkat eksikliği cnm bir bebek ismime bakıyorsa doktorlar  sorun yok der biri o hareketi yapmış oda ondan görüp te yapabilir
0 oy
(10,685 puan) tarafından
Canim biraz abartmiyo musun ilk zamanlar bende senin gibiydim 1 yasina kadar saglik ocagina gittim anlattim icimde suphe var napiyim diye adiyla seslrnincd bakiyo mu goz temasi kuruyo mu tama dedilernormal bebek hareketleriyle otizmli brbeklerin hareketleri cok yakin o yuzden bilemezsin bence biseyi yok senin cocugunun

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 324 göst.
26 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hamisanne. (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 630 göst.
21 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Hacerhale (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 899 göst.
19 Ocak 2020 Aile kategorisinde Nesli (417 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 301 göst.
4 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 175766 (317 puan) tarafından soruldu

404,868 soru

12,128,417 cevap

36,491 kullanıcı

...