0 oy
311 göst.
Diğer kategorisinde (31 puan) tarafından
Kızım 2 yaşında birkaç davranışı beni tedirgin etti o yüzden sormak istedim arkadaşlar  

---Ara sıra yani günde 1 veya 2 defa kendi etrafında dönüyor  

---Ve 1.5 yaşında konuşan çocuk şimdi konuşmuyor yani konuşmadan kastım şu şekilde çok nadir anne baba teyze der elleriyle yüzümü kapatıp ceeeee der  

----bişey istediğinde elimden tutup götürür 

Ama kendisine seslendiğimde bakar  

Komutlarımı uygular  

Arkadaşlarıyla oynar  

Öyle eliyle oynamaz, yüksek sese bir duyarlılığı yok,ışığa da aynı şekilde  

Kendi iç dünyasına kapanmaz oyuncaklardan sıkılınca gelir yanıma benimle uğraşır oyun oynamaya çalışır  

Çamaşır makinesi vs. dönen şeyler ilgisini çekmez 4-5 sn bakar geri bırakır 

Oyuncakların ne şekilde oynandığını bilir (lego, oyuncak araba, boya kalemleri) 

Pazartesi günü doktora gidicez ama içim içimi yiyor size bir sorayım dedim belki deneyimli bilgili anneler vardır

8 Cevaplar

0 oy
(136 puan) tarafından
Kardeşim özel eğitim öğretmeni. Kuzenim otistik olduğu için ayrıca özel olarak bu alanda eğitimleri tamamlamak istedi.  Çok konuşur çok yorumlardık tabi ki uzmanın direk gormesinde fayda var için rahat etsin diye benim yorumum evladınız normal bir çocuk gibi davranıyor bence içiniz rahat olsun 
(31 puan) tarafından
İsmiyle seslendiğimde yada annemmm dediğimde bakar
Sevdiği tekerlemeleri söylediğimde gözlerini hiç ayırmaz elleriyle hareketlerini yapar yada ben yaparsam beni izler
(136 puan) tarafından
Ben uzman değilim tabi ama inanın hiç bir şeyi yok kuzununn gidin doktor da söyler zaten içiniz rahat olsun. En düşük seviyeden en yüksek seviyeye kadar otistik yavrular tanıdık kardeşimle çünkü işini aşkla yapan biri ve özel ders veriyor haliyle iç içe oluyoruz. Sizin yavrunuz normal bir çocuk
(31 puan) tarafından
O kadar güzel moral verdiniz kii çok teşekkür ederim :) çok iyi geldi
(136 puan) tarafından
Rica ederim ne demek :) sağlıcakla büyüsün yavrunuz
(1,671 puan) tarafından
@ umutsuzzz

Ya size soru sormak istiyorum benm cocugumda 2 yasına gircek ama ismiyle seslendiğimizde her seferinde bakmıyo bu problemmi ya kafayı yicem aşırı taktım göz teması var ama sıcak kanlı cocuk değil her yetişkine bakmıyo gitmiyo cocuklarla cok güzel oynuyo tam da konusmuyo ya
-Reklam-
0 oy
(603 puan) tarafından
Bana normal geldi
(31 puan) tarafından
İnşallah öyledir ama işte içim rahat etmiyor :(
0 oy
(1,413 puan) tarafından
Yüksek işlevli otizm denen şeyde normal gibi gözüken çocuklarda bile denk gelebiliyorsunuz. Fakat otizm doğuştan gelen birşey. Bu zamana kadar bir degiskenlik fark etmediyseniz muhtemelen evham yapıyorsunuz. Yine de bir yaş sonrası unutmalar ve motor becerilerde gerileme bir uzman tarafından değerlendirilmeli
(31 puan) tarafından
Yok hiç bu zamana kadar olumsuz bişey fark etmedim
Emzirmeden kesmeye çalışıyodum baya bir zorlandığım için maalesef telefona maruz kaldı 1 ay
Ondan sonra oldu bunlar
Artık bende almıyorum Geceleri bakıyorum telefona sadece
(1,413 puan) tarafından
O zaman evham yapmayın muhtemelen uyaran eksikliği çok maruz kaldı ise ama ne olur ne olmaz özellikle unutmasi ve kelime haznesi için bir görüş alın. 18 aylık bebeklerde ortalama 20 kelime beklenir
(31 puan) tarafından
Evet bu pazartesi götürüceğim doktora
0 oy
(967 puan) tarafından
1 hafta önce oğluma otizim denildi . Özel eğitim merkezine gittik hocamız 26 yıldır bu işin içerisinde ve oğlumun otizim değilde uyaran eksikliği olduğunu söyledi . Benim oğlum ayrıca çok ekrana maruz kaldı .11 aylıkken anne baba dede derdi ne zaman ekran verdim konuşmasi kesildi ve kendi dunyasina kapandi. Farkındaydım bir gariplik olduğunu fakat konduramiyordum. Birazda benim suucum ekrandan ötürü. Oğlumda birşey istediği zaman elimden tutar götürür. Yüksek sese duyarlılığı olmaması ışığa tepki vermemesi var ve bu yüzden hocamız bunu kırmak istiyor. Kulaklık ile müzik dineltiyoruz beyaz ışığı gözüne tutuyoruz . Pazartesi zaten gidecekmissin çok iyi edersin. Geçen sene ben farkettigim zaman gitseydik belkide oğlum şuan normaldi . Geç kalmış değiliz henüz ama bunun biraz daha ilerisi olsaymis oğlum için çok geç olurmuş . Gidin en azından içiniz rahat etsin 
(31 puan) tarafından
Öncelikle çook geçmiş
Basit ve kolay bir süreçten geçmiyosunuz Allahım kolaylık versin
Gurbette yaşadığım için gelenim gidenim yoktu hep tektim çocuğum da kolik bir bebekti küçükken televizyona bakardı ama gelişimi gayet iyidi
Taaa kiiii 2 yaşına girdi 1 aylık bir süreçte tv değilde telefona bakmak durumunda kalınca bildiği kelimeleri söylememeye başladı ve artı birkaç davranışı da farklılaştı kendi etrafında dönme gibi
İnşallah iyi haberler alırım
tarafından
Benim oğlum 2 yaşında sürekli değil ama tv izler hepte açıktır yani hiç sakınmadım telefona karşıyım kesinlikle . Benim oğlum 18 aylıktan beridir 2 li cümleler kuruyor şimdi 3 lü kurmaya başladı . Tv izleyip uyaran eksikliği veya konuşmama gibi şikayetler duyunca biraz şaşırıyorum doğru olan bir şey elbet kanıtlanan bir şey ama merak ediyorum çocuğu tv başında bırakıp hiç mi ilgilenilmiyor ya da konuşulmuyor gün boyu tv izleyerek mi bu hale geliyor amacım sizi linçlemek değil yani nasıl olduğunu merak ettiğimden
(31 puan) tarafından
Hayır tabikii
Aksine izlediği kadar oyun oynanır kendisiyle gerek babası gerekse ben
Hatta ay ay kendisine motor becerileri gelişmesi için oyuncaklar dahi alırdık onları konuştururduk taklitlerini yapardık
Zaten tv izlediğinde herşey gayet iyidi
Sadece şu son 1 ay telefona maruz kaldı ondan sonra oldu
(967 puan) tarafından
Mutluannemutlubebk az önce cevapladım ama yanlış anlamışım dediğini . Oğlum a telefon veriyordum yada TV açıyordum fakat gün içerisinde onunla konuşuyor oynuyor eğleniyordum ilgi vardı ama demek ki yetersiz geliyormuş. Zaten TV ve telefondan olmuyor . Doğuştan oluşan birşey bunun üzerine sosyal çevre ve yetersiz ilgi alaka ile daha çok artıyor ve çocuk kendisini iç dünyasına daha çok kapatıyor .
0 oy
(1,671 puan) tarafından
Benimkide aynı dediklerinizi yapıyo sadece bazen ismiyle seslendiğimizde bakmıyo işine gelirse bakıyo ve bu ara aşırı taktım ya inşallah bişeyi yoktur. Tv izlmeye başlayınca böyle oldu 
0 oy
(9,493 puan) tarafından
Otizmle uzaktan yakından alakası yok fazla evham yapıyorsun tek bi hareketinden davranısından otizm olduğu kanısına varılmaz lütfen içini ferah tut otizm kanısına nerden vardın
(31 puan) tarafından
İnşallah inşallah :(
Kendi etrafında dönmesi  günde 1 2 kere
Bildiği kelimeleri söylememesi
Bişey istediğinde elimden tutup oraya götürmesi
Oyuncaklarıyla oynar ama sıkıldığı zaman yan yana dizer

Bunlar vardı
(9,493 puan) tarafından
Kendi etrafında dönmesi çok normaldir (eğer çığlık atarak kanat cırparak sürekşi yapıyorsa anormaldir)
Bildiği kelimeleri söylememesi bebeklerde bi dönem kazanılan becerilerde donma görülür bi kaç ay içinde bu sorun ortadan kalkar gayet normaşdır
Elinden tutup götürmesi işaret etmesi otizm belirtisi değildir (elinden tutup götürdüğünde o şeye heyecanlanarak yada korkarak tepki veriyorsa o anormaldir)
Tamamen amacına göre oynayıp 1 2 kere yanyana dizmesi çok çok normaldir otizmli çocuklar amacına göre asla oynamaz ilk aşamalarda tabi
(31 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim baya bilgilendim şuan :)
Yazıklarınızın anormal olanlarını yapmıyor
Çığlık atıp kanat çırparak yapmıyor
Elimden tutup götürdüğü yerlerde heyecan yapmıyor
Oyuncakları amacına göre oynuyor ama bazen yan yana diziyor
Teşekkür ederim tekrardan yorumunuz için :)
(9,493 puan) tarafından
O zaman kafana takacağın hiçbirşey yok çocugunun büyümesini keyifle izle boşa kuruntu yapip çocugunu darlama :)))
(31 puan) tarafından
:) ohh ferahladım biraz
0 oy
tarafından
Küçükken biz o kadar çok dönerdik ki Mevlana gibi dön babam dön :D kiiz bundan dolayı otizm olur mu deli misin gayet normal çocuğun elhamdülillâh 
0 oy
(20,448 puan) tarafından
Bence senin çocuğun normal. Ama kelime sayısı az. Bol bol kitap.okuyun. TV telefon tablet izliyorsa hiç izlemesin. Bol bol şarkı söyleyin konuşun. Kızım da 17 aylık. Bazen kullandığı kelimeleri kullanmayı bırakırlar. Bu normaldir. Ama kelime sayısının artması icn çalışma yapmanız gerekli

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 272 göst.
0 oy
3 cevap 514 göst.
0 oy
6 cevap 314 göst.
6 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynepcelik (2,460 puan) tarafından soruldu

412,839 soru

12,429,748 cevap

45,633 kullanıcı

Kategoriler

...