0 oy
317 göst.
Aile kategorisinde (77 puan) tarafından
Günaydın Herkese iyi günler diliyorum arkadaşlar sizden sadece tavsiye istiyorum ya da fikirlerinizi istiyorum Benim Babam emekli oldu ve emekli olduğu için bize hediye almak istiyor yani ister para gönderelim ya da İstersen istediğin bir şey alalım dedi Annemle konuştuk yani gönlünden geçiyor emekli olduğu için ilk maaşından ve Benim de istediğim küçük bir Elektronik ev eşyası var 2000 TL değerinde daha önce bunu eşimden İstediğim zaman almadı kendisi kolay kolay almaz ve almayacağını söyleyerek sırf istemeyeyim diye bağırdı çağırdı gıcıklık yaptı daha sonra ona bu durumdan bahsettim kendisi hayır dedi hiçbir şekilde almayacaksın dedi Sırf bana gıcıklık yapmak için ve şu an alacağım cihaz indirimde bu fırsatı kaçırmak istemiyorum Sizce babamın bana hediye edeceği şeyi bu yönden kullansam Yani bunu aldırsam eşime haber vermesem daha sonra aradan biraz zaman geçtikten sonra annemgille konuşunca ne istiyorsun deyince bunu istiyorum dedim  kendileri alıp bana gönderdiler gibi bir hava yaratsam size bir sorun olur mu Sonuçta kendi ailem Bana sordular para mı istiyorsun yoksa istediğin bir şey mi alalım diye yalan değil Bu bir gerçek Ama eşime bunu söyledim ve kendisi sırf gıcıklık olsun diye hiçbir şekilde almayacaksın diyor beni de sinir etti istediğim şeyi aileme aldırıp ondan habersiz Kendime göndertip bir süre sakladıktan sonra ortaya çıkarıp durumu izah etsem size büyük sıkıntı olur mu.? 

18 Cevaplar

+3 oy
(2,849 puan) tarafından
Bence beklemeden direkt söyle. Hadi kendisi almıyor o da yanlış ama neyse diyelim annenin babanın sana alacağı bir hediyeye karışamaz. Bekletmeden alınca direkt bahsetmiştim almışlar dersin lütfen biraz sınırını çiz senin isteklerine saygı duysun. Bu konu için sakince konuşsanız çok iyi olur 
(77 puan) tarafından
Gerçekten maalesef kendisi bir kadının sınırları ya da bunları anlayan birisi değil sadece Benim dediklerim ve Benim kararlarım geçer düşüncesiyle olan birisi
-Reklam-
+1 oy
(17,452 puan) tarafından
Sizin evliliğinizde durum nedir bilmiyorum ama eşim benim ailemle aramdaki ilişkiye karışmaz ve de karışamaz laf söylerse de söylediği ile kalır onun karısı olmadan önce babamın kızıyım ben ne münasebet engel olsun laf söylesin ama kocan bana pek sağlıklı düşebiliyor gibi gelmedi son dakika bir arıza çıkarır mı diye düşünmedim değil 
(77 puan) tarafından
Evet tam da aslında biraz Tahmin ettiğiniz gibi kendisi bazen ne yapacağını bilmiyor Güya gururlu ayaklarına yatıyor
(17,452 puan) tarafından
İstediğimi biliyorlardı hediye almışlar de geç o zaman onun kuralları varsa sizinde duruşunuz olsun bence
0 oy
(2,587 puan) tarafından
Evin eksiğini eşin almak zorunda yani (mecbur) madem almıyor onların almasına da bişey demeye hakkı yok 
0 oy
(1,119 puan) tarafından
Böyle evlilikleri duyunca çok üzülüyorum eşine senden önce annemle paylaşmıştım daha almadığımı duyunca onlar emeklilik hediyesi aldılar seni ilgilendirmez de gec
(77 puan) tarafından
Böyle dediğim zaman ben anladığım zaman Onlara mı aldırdın diye gurur yaparak birçok kavga çıkaracak
0 oy
(4,261 puan) tarafından
Bence eşine aldır zorla bir iki üç en son baskıya dayanamaz :) ailen de illa vericekse nakit al o da köşede kalsin
(77 puan) tarafından
Yok maalesef baskı yaptım zaten ama kesinlikle ikna olmuyor kendisi O kadar tuhaf gıcık birisi ki işi gıcıklığa çeviriyor
(4,261 puan) tarafından
Biraz bekle o zaman canım
0 oy
(6,798 puan) tarafından
Kendisi almıyor madem alacak olana neden karışıyor annemler almış istediğimi biliyorlardı de geç çokta laf ederse sen alsaydın dersin 
0 oy
(11,290 puan) tarafından
Anamın babamın aldığına da karışamaz yahu. Kendinde bu hakkı nasıl görüyor
(11,290 puan) tarafından
Benimki havalara uçar benden para çıkmayacak diye :))
0 oy
(871 puan) tarafından
Beklemeye gerek yok bence annem istediğimi biliyordu emeklilik hediyesi almışlar de geç sizin ailenizin size alacağı şeylere de karışmasın bi zahmet :)
0 oy
(4,277 puan) tarafından
Karsi köyün ağası mi senin eşin sen maraba misin??? Ne bu ya sunu desem boyle kivirsam soyle katlasam? Niye ezilip buzuluyosun niye kendi benliginden cikip sacma sapan oyunlara iknalara basvuruyosun? Kisisel sınırlarınızı ve haklarinizi koruyun lutfen koca denen zimbirti bile bi yere kadar yani. Bu kadar ödün vermeye gerek yok. Sonra anasinin evindeki fareler karisina karsi aslan oluyo
0 oy
(4,676 puan) tarafından
Hiç bunlara gerek yok almak istiyorsan al o senin eşin yalan söyleyecek ortada bir durum yok ki bu kadar basit birşey de eşler arasında Yalan girmesine karşıyım evde  tartışma bile olsa doğru söylemekten yanayım ben 
0 oy
(7,629 puan) tarafından
Ailen hediye olarak alsın göndersin ya da evine geldiğinde getirsinler. Bu eşini ilgilendirmez ki ailen almış sonuçta 
0 oy
(36 puan) tarafından
Sana almayacaksın demiş kimse almasın dememiş. Sonuçta ailen sana hediye almış ne diyebilir ki? Zaten buna müdahele edip almayacaksın demesi de çok yanlış. Ailem hediye almak istedi bunu da istediğimi biliyorlardı almışlar diyebilirsin. Ama tabi eşini en iyi sen tanırsın neye nasıl tepki verir bilemeyiz. Yani mesela ben olsam gizlemek yerine direk söylerdim 
0 oy
(2,831 puan) tarafından
İstediğin ürün ne ise eşinin yanında annen sana sorsun kızım senin bundan varmı diye sen yok anne neden sordun dersin oda baban sana emeklilik hediyesi almak istiyorda ondan sorduk varsa boşuna almayalım desin eşin zaten bir şey diyemez o zaman senin dediğini anlamamış olur
(77 puan) tarafından
Söylediğiniz güzel bir fikir ama annemgil böyle bir şey yapmaz eşinden mi korkuyorsun ona mı soracağız der
0 oy
(745 puan) tarafından
Eşini ilgilendirmez ailenin aldığı hediye ama sen eşini daha iyi tanıyorsundur şimdi eğer sıkıntı cikaracaksa önce eşinle konuş durumu sonra rezillik çıkarmasın
0 oy
tarafından
Benim eşim karışmaz şu nostaljik radyolar var ben ondan istedim bi kere eşimde tamam alalım dedi öylece kaldı bi süre unuttum sonra kardeşlerim ve annem anneler günü hediyesi olarak alıp getirmişti güle güle kıllan çok güzelmiş dedi ama ben alacaktım zaten keşke onlara masraf ettirmeseydin dedi bende haberim yoktu hediye olarak almışlar dedim gerçekten öyle oldu kardeşlerim hem anneme hem bana anneler günü hediyesi olarak almışlardı 
(77 puan) tarafından
Ne güzel böyle bir aileniz ve kardeşleriniz var
0 oy
(528 puan) tarafından
Kargoyla sana göndersinler direk o zaman birşey diyemez
(77 puan) tarafından
Şu an sipariş vermişler ama eşimin haberi yok geldikten sonra söylemeyi düşünüyorum
0 oy
(408 puan) tarafından
Anneme bahsetmistim onlarda almis de hediye gelilen yoldayken de iclerinden gelmis de esin bu konuda uyumsussa 
(77 puan) tarafından
Söyleyeceğim ama anlayabileceğini Hiç sanmıyorum
(408 puan) tarafından
Annemgil sürpriz yapmis de bana hediye almislar ne oldunu soylemediler gelince gorursun dediler de canim boyle kocaya boyle yap bos ver
0 oy
(5,745 puan) tarafından
Tamam eşin falan ama  ailenin alacağı şeye o ne karışır onu ilgilendirmiyor diye düşünüyorum sonuçta senin ailen almak istemiş bı  nevi. Direk ailem almış alacak diyebilirsin bence cnm

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 157 göst.
0 oy
13 cevap 504 göst.
29 Ocak 2023 Aile kategorisinde bombacımulayime (806 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 121 göst.
0 oy
10 cevap 228 göst.

407,066 soru

12,217,207 cevap